Zašto nam ovaj "IT" pada kao kamen? Nema više 70€ ma što toliko, možda i upola bude!
Očito da mnogi ne prepoznaju potencijal koji već sada bude na izvješću Q3 prikazan.
Zašto nam ovaj "IT" pada kao kamen? Nema više 70€ ma što toliko, možda i upola bude!
Očito da mnogi ne prepoznaju potencijal koji već sada bude na izvješću Q3 prikazan.
Imam knjigu od 9.3. i tada je cijena bila na rubu 50 eura.
Pivci su tada imali oko 25% maksimalne količine koju su imali. Rekao bih da im je prosjek bio bliže 60 nego 50.
Naravno, nije bitno, ali zanimljivo za pratiti.
Pivci su tada imali oko 25% maksimalne količine koju su imali. Rekao bih da im je prosjek bio bliže 60 nego 50.Naravno, nije bitno, ali zanimljivo za pratiti.
Ako je tome tako, zašto onda ovako energično rasprodaju?
Ne znam.
Njima su to sitni novci i sitan gubitak.
Pivci su tada imali oko 25% maksimalne količine koju su imali. Rekao bih da im je prosjek bio bliže 60 nego 50.Naravno, nije bitno, ali zanimljivo za pratiti.
Ako je tome tako, zašto onda ovako energično rasprodaju?
Možda se boje niže dobiti od prošlogodišnjeg kvartala, koji je bio oko 2 mil €. S obzirom da je prošli bio 0,4 mil, moguće je da još padne. Još ne žurim sa dokupom.
Sad ide tek cijena dole kad krene prodaja nakon isteka porezne obveze nakon 2g a mislim i da zaposlenici dobivaju ekstra nagradne dionice koji nisu prodali do sad, ako se dobro sjecam...
Imam dionice spana i necu ih prodati ispod 100 eura.
Sad ide tek cijena dole kad krene prodaja nakon isteka porezne obveze nakon 2g a mislim i da zaposlenici dobivaju ekstra nagradne dionice koji nisu prodali do sad, ako se dobro sjecam...
Super odluka ja imam malo više godina, pa toj cijeni moje budu u nasljedstvo išle!
Znam da se tako nešto spominjalo, da im je prosjek možda i blizu 60.
Tako da ne znam zašto bi išli ovo prodavati po ovoj cijeni kao da im baš treba taj zapravo za njih sitniš.
A sljedeće godine opet rast dobiti.
Ma ne prodaju tu samo Pivci, svojedobno se pisalo da prodaju i osobe bliske Upravi kada su Pivci kupovali.
Ipak je IPO bio na 23 eura.
10% na kupljenu količinu, ukoliko nisu prodali prije isteka 2 godine.
Nakon 3-eće godine (iduće) završava ESOP sa dodatnih 10%
ESOP da, ali skoro će dvije g od IPO-a koje donose tax free.
Dobar promet. Sigurno će na ovim cijenama biti i sve više zainteresiranih za kupnju i dokup.
Gledao sam opet zadnji izvještaj. 38 miliona eura prihodi u Q2 i 30% rast obzirom na Q2 prošle godine.
Prihodi se povećavaju, profitabilnost zbog ulaganja trenutno pati, ali firma raste i dobro se razvija.
Šta mislite, za 2 godine jel ce biti blize 100 ili blize 50.
Zavisi kako se gleda, poslovanje trenutno nije tako bajno jer troškovi rastu više od prihoda, možda bude bolje u budućnosti ali dobit grupe im je u 2 kvartalu pala za 50% u odnosu na prošlu godinu.
Rast prihoda grupe isključivo zbog pripajanja Estonije, sam Span je napravio gubitak u 2 kvartalu.
Pa gore je već puno puta navedeno zašto su troškovi porasli - zbog velikog zapošljavanja i zato su rezultati niži.
Sad su morali najprije potrošiti, a prihode će početi brati već sad negdje do kraja ove godine, a sljedeće već za ozbiljno.
Tako je bilo i navedeno u analizama, 2023. pad profitabilnosti, a onda 2024. rast, a 2025. značajan rast.
Ako se kupuje budućnost, onda je samo pitanje kada ući, da opet neki NB ili Pivci ne natjeraju cijenu visoko u par poteza.
ne prodaju samo Pivci, ovi dijele
Ma puno je viši, možda i blizu 50 mislim.
A znamo da kad oni stanu, tj. nekome prebace svoj udio, doći će do gotovo trenutnog vraćanja cijene na nedavne razine.
Zato sad treba odvagnuti koliko čekati s ulaskom, jer je već palo 30% u mjesec dana i postaje prilično jeftino.
Ja mislim da imaju oko 55 eur prosjek, jer su kupovali tamo do 70 eur. Isto mislim da oni sad ne prodavaju vise, nego da je cijenu do 51 eur potuklo par panicara. Kako LeoNT kaze, 75 % dionica su kupili iznad 50 eur.
Imam knjigu 27.4. kad je bila cijena 62.4 eur.
Tada su imali 26.557 dionica. Onda je cijena za kratki cas pala izpod 60 eur pa onda do 71 eur
To znaci da su kupili posljednih mozda 15.000 komada po cijenah od 62 eur -71 eur.
Zavisi kako se gleda, poslovanje trenutno nije tako bajno jer troškovi rastu više od prihoda, možda bude bolje u budućnosti ali dobit grupe im je u 2 kvartalu pala za 50% u odnosu na prošlu godinu.
Rast prihoda grupe isključivo zbog pripajanja Estonije, sam Span je napravio gubitak u 2 kvartalu.
Kolko puta je triba tu pisat o tome da ima matica gubitak u q2 samo zbog toga jer su na matici zaposlili 200 novih inzenjera koji samo vjezbaju posao a prihodi dolaze kad budu sve naucili i poceli radit na projektima?
Kolko puta je triba tu pisat o tome da ima matica gubitak u q2 samo zbog toga jer su na matici zaposlili 200 novih inzenjera koji samo vjezbaju posao a prihodi dolaze kad budu sve naucili i poceli radit na projektima?
dok je cijena išla gore nije trebalo puno puta pisati, sada će ipak trebati malo bolje takve podatke apsolvirati i nije zgorega da se ponovi više puta jedno te isto, još kada miki to malo prisnaži s kakvom nepristranom anallizom, svi će valjda shvatiti da ovo pada bez razloga i nema potrebe za brigom dok god ima kandidata za utovar,
mnogi se pitaju kol'ko je prosjek Pivcima, kol'ko sam ja pratio, po praseta
Jel može jedno prosipanje do 51 i nalog na asku na 51,20? Navikao sam se na taj tip trgovanja, pa me već počela hvatat panika.