Pivac mesna industrija nastavlja i dalje kupovati na Zse
može info neki podrobniji o tome?
Prešli su 5% na Podravci, maloprije je stigla obavijest
Možda i prodaju, pa prebacuju u Podravku...
Vidjet će se na promjenama top 10 dioničara, ali do sada nisu bili skloni prodavati, već investiraju na duže staze sa viškom likvidnih sredstava.
Prešli su 5% na Podravci, maloprije je stigla obavijest
Možda i prodaju, pa prebacuju u Podravku...
Vidjet će se na promjenama top 10 dioničara
joj sorry, mislio da govoriš o nastavku kupovanja span-a pa si mislio da mi je promaklo nešto...
Ne znam ste vidjeli Bakićev post na FBu:
'Prodao sam neki dan dionice SPAN, nakon izvješća koje se bavi polugodištem umjesto zadnjim kvartalom (pa se lijepo zadnji kvartal usrednji s prvim), i nekom woke pričom, a ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor što me malo već smeta u njihovom slučaju (ne uvijek). 100% prinosa u 8 mjeseci, zahvalan sam upravi i radnicima na do sada sjajnim rezultatima i vjerujem da ću se vratiti u tu dionicu nakon što se rezultati poprave, a burza je dala kompaniji snažan signal.'
Mišljenja?
Ništa, svatko kupuje ili prodaje kako hoće.....unatoč što je često puta bio u pravu, a onda preko bloga bildao pozitivan dojam pojedinih dionica, imao je i dosta failova...tako da, vidjet ćemo koliko je u pravu da je izašao skroz.
'Prodao sam neki dan dionice SPAN, nakon izvješća koje se bavi polugodištem umjesto zadnjim kvartalom (pa se lijepo zadnji kvartal usrednji s prvim), i nekom woke pričom, a ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor što me malo već smeta u njihovom slučaju (ne uvijek). 100% prinosa u 8 mjeseci, zahvalan sam upravi i radnicima na do sada sjajnim rezultatima i vjerujem da ću se vratiti u tu dionicu nakon što se rezultati poprave, a burza je dala kompaniji snažan signal.'
Mišljenja?
S obzirom da je gospodin i vjerojatno njegova FB sljedba prodala, dionica će dalje nastaviti rast, pa će dotični poslije kupovati u rastu i govoriti kako se sada poslovanje Span-a popravlja, s obzirom na 200-tinjak više zaposlenih ljudi u zadnjih godinu dana. Slično je prije govorio i za Podravku, pa je poslije ponovno uskakao u rastu cijene. Kompanija Span je kao i Vlen u razdoblju ekspanzije i ulaganja u dugoročno povećanje prihoda kroz iduću i nekoliko idućih godina i ove povremene korekcije je dobro pametno i mudro iskoristiti, jer su obje kompanije dokazale da imaju dobre i iskusne uprave koje su preko 20 godina u struci, a sve s obzirom na specifičnosti pojedine branše.
Mesna industrija braća Pivac kupuje dionice tvrtki za koje smatra da su dobre tvrtke i da postoji prostor za dodatno poboljšanje poslovanja a time i vrijednosti tih kompanija. Ovo je i dokaz da nakon iznenadne smrti predsjednika Uprave Ivice Pivca, nije došlo do poremećaja u vođenju vrgoračke kompanije jer je upućenima to jasno zato što je mlađi brat Neven bio upućen u sve tajne i sudjelovao je u kreiranju strategije vođenja kompanije. Naime, braća pokojni Tonći, Ivica i Neven sve su odluke donosili dogovorno i u sve projekte su bili uključeni. U zadnjih petnaestak godina u sve je bio upućen, a uostalom sukreirao je i odluke, i Tonćijev sin Miljenko.
Mišljenja?
nakon dužega vremena i naša glavna koka progledala, prema trgovanju reklo bi se prije pijetao i naravno lagano testiranje sljedbe, za sada mu ne ide loše
Mišljenja?
ništa neobično.... dvije strane iste medalje. dok netko stvari vidi kao dotični i smeta ga pad prihoda i dobiti, netko to vidi kao prolaznu smetnju i priliku za kupnju uslijed pada cijene. nekom čaša poluprazna, drugome polupuna.
G. Bakić se i dalje ponaša kao neki activist investor iako za to već godinama nema živaca. Bavio se totalno drugim stvarima. Bar ne onako kako je tražio preokret poslovanja na DDJH ili VART, pa je shodno tome i 'stavio novac tamo o čemu su usta pričala'.
Iz tog aspekta ne razumijem njegovu potrebu da komentira/kritizira rad uprave SPANa. Mislim da je gašenjem Ecletcice weba pogriješio u tom smislu, tamo je imao vrijedne pratitelje. No opet, možda je baš neuspjeh s gornja dva 'projekta' kumovao tome, a PTKM tek da ne spominjem...
Da... a bilo kakavo propitivanje i konstruktivna kritika odmah zavrsava s blacklistanjem. Zato je ovo korisan forum i hvala sto ste tu prenjeli info za nas odavno blokirane.
Ne kužim, pliz pojasnite mi: Bakić je pogriješio što je rekao da ga malo smeta što je SPAN "...ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor..."?
Pa i mene to smeta. I da sam dioničar i ja bih prodao.
Ali ne bih kupio Podravku.
Ne kužim, pliz pojasnite mi: Bakić je pogriješio što je rekao da ga malo smeta što je SPAN "...ostvarili realni pad prihoda i gubitak u matici uz stalnu kupnju dionica u trezor..."?
+17 % Prihodi Spana je vrlo realna rast. Bakic si mora kupit nove naocale i prestat sa BS. Neko bi ga morao prijaviti na Hanfu. Jer to sto radi je manipulacija trzista.
Gdje vidiš +17%? ili gledaš konsolidirano? (jel to sad tvoja manipulacija?)
Pa SPAN je ostvario gubitak u 2Q2023 od 445kEUR.
Gdje je tu manipulacija?
Disklejmer: nisam Bakićev odvjetnik niti imam dionice SPAN-a.
+17 % Prihodi Spana je vrlo realna rast. Bakic si mora kupit nove naocale i prestat sa BS. Neko bi ga morao prijaviti na Hanfu. Jer to sto radi je manipulacija trzista.
Prihod matice (Span d.d.) je rastao 5%, a što je manje od stope inflacije i zbog toga je napisano da se radi o realnom padu, a isto tako matica u Q2 nije ostvarila dobit što očito proizlazi iz FI tako da polako s optužbama i prijavama...
Prihod matice nije bitan, kad ima firma toliko firma u 100 % vlasnistvu u inozemstvu. Uvijek se gleda cijela grupa. To su konsolidirani prihodi. A oni raste +17 %, sve ostalo je cista manipulacija.
Kad Span uradi projekat u USA ili Ukrajini vidi se to kod konsolidiranih prihoda, ne na matici. Isto sa Ebitda i profitom. Zato je bitan konsolidiran - grupni rezultat. A tu nema gubitka.
I sve analize investitora se rade na bazi konsolidiranih prihoda. Matica ne interesuje nikoga od profesionalnih ulagaca.
Prihod matice nije bitan, kad ima firma toliko firma u 100 % vlasnistvu u inozemstvu. Uvijek se gleda cijela grupa. To su konsolidirani prihodi. A oni raste +17 %, sve ostalo je cista manipulacija.
Kad Span uradi projekat u USA ili Ukrajini vidi se to kod konsolidiranih prihoda, ne na matici. Isto sa Ebitda i profitom. Zato je bitan konsolidiran - grupni rezultat. A tu nema gubitka.
... a ti ćeš dobiti dividendu iz firme-matice koja stvara gubitak, ako ta matica koja je vlasnik svih ostalih firmi odluči ostaviti dobit u nizozemskoj, švicarskoj, Cipru...?
Optužili ste čovjeka za manipulaciju i laži, a iznio je točne podatke. Poanta je bila da se ne optužuje olako za ozbiljna kaznena djela, forum je isto tako javni prostor. O tome da je bitniji konsolidirani rezultat se slažem, ali treba malo pripaziti...
... a ti ćeš dobiti dividendu iz firme-matice koja stvara gubitak, ako ta matica koja je vlasnik svih ostalih firmi odluči ostaviti dobit u nizozemskoj, švicarskoj, Cipru...?
Kolege Zlatek, ja nisam tu zbog dividende nego ocekujem veliku rast vrijednosti kompanije i cijene dionice u sledecem periodu. Ako ste vi na burzi zbog dividende kupite HT.
Optužili ste čovjeka za manipulaciju i laži, a iznio je točne podatke. Poanta je bila da se ne optužuje olako za ozbiljna kaznena djela, forum je isto tako javni prostor. O tome da je bitniji konsolidirani rezultat se slažem, ali treba malo pripaziti...
Bakic kupi i posta da je kupio. Cijena poleti. Bakic proda i posta da je prodao i cijena padne. Zna da ima jako grupu koja ga sljedi na FB. I sljede na burzi sa trejdima. To je manipulacija. Ako bi bio pošten, javio bi svoje poteze prije kupnje/prodaje na burzi.