Nemate sta.puno ocekivati od dividende ove godine....25 centi cca
Zadrzana dobit iz proslih godina je 9.6 mio EUR, tako da dividenda moze bit ista ko v 2023….ako se tako odluče…
Zadržana dobit i stanje na računu nisu isto.
Nemate sta.puno ocekivati od dividende ove godine....25 centi cca
Zadrzana dobit iz proslih godina je 9.6 mio EUR, tako da dividenda moze bit ista ko v 2023….ako se tako odluče…
Zadržana dobit i stanje na računu nisu isto.
Stanje novca im je 13.3 mil eura
Nije samo NIS 2, ove godine bit ce dosta posla i sa DORA uredbom. 22.000 finansijskih subjekata u EU padne pod ovu regulativu.
Stanje novca im je 13.3 mil eura
pa gdje se može vidjeti samo tako stanje novaca malo sam gledao Fin report i nije baš rečeno koliko imaju i što je ostalo od svih ti zapošljavanja. Isto tu postoje sigurno operativni troškovi ureda, službenih auta itd.
SPAN d.d. - Obavijest o stjecanju udjela povezanog društva Bonsai d.o.o. i namjeri pripajanja povezanih društava Bonsai d.o.o. i Ekobit d.o.o. društvu Span d.d.
Oprosti na izravnosti, ali ako ne znaš gdje naći osnovne bilančne stavke poput novca na računu, možda ne bi trebao trošiti vrijeme i novac na burzi jer ćeš vrlo skoro gubiti živce i kosu
Zato smo ovdje da naucimo od boljih :).
„AI nije više nešto o čemu se samo govori, umjetna inteligencija ulazi na velika vrata u poslovanje. Ovim ćemo pripajanjem dodatno ojačati Spanovu AI ponudu unutar ključnih segmenata našeg poslovanja te očekujem da će nam razvoj tog dijela generirati značajnu dobit u godinama koje dolaze“, istaknuo je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana."
Cloud, cybersecurity, AI - SPAN se pozicionira pametno.
3.1 Estimated cost of implementing NIS2
The direct costs of implementing the regulation on firms across the EU is EUR 31.2 billion per year representing 0.31% of total turnover across all of the sectors that are affected by the NIS2 Directive. The impact of those sectors already regulated under NIS is €1.3 billion per year (0.20% of total sector turnover), while the increase for the sectors within scope of NIS2 is €29.9 billion per year (0.32% of total revenue). (izvor : http://www.frontier-economics.com)
U velikom bazenu ce plivati SPAN, 31 milijarda EUR godisnje je procjena troskova za održavanje NIS 2 v EU. To ne znači samo sledecu godinu nego svaku godinu od 2025 dalje 💪
Koliko sam cito o NIS 2 to nije toliko da bude godišnjeg posla. NIS2 je više kao ISO kada se jednom po složi rade se Audit svega godine, a mislim da Span nije cert za Audit opciju.
Koliko sam cito o NIS 2 to nije toliko da bude godišnjeg posla. NIS2 je više kao ISO kada se jednom po složi rade se Audit svega godine, a mislim da Span nije cert za Audit opciju.
Bit ce to godisnji posao. Zamislite si da drustvo koji ima tvornicu a nema kapije i ograde, sad mora to po novom zakon postaviti. Kapija i ograda je pocetni trosak, al to nije dovoljno, nego mora po zakonu drustvo zaposliti odnosno angažirati i zaštitarsku službu. Jednog ili dva na kapiju, i još nekog odnosno par ljudi u neki centar na kompjutere gdje pratijo sve na kamerama.
Jeftinije za drustvo je da to sve outsourca na vanjsku zastitarsku sluzbu.
Sad to sto sam napisao prebacite u digitalni svijet. To je stalni posao za jedne i druge.
A kad izvještaj pokaže da su svi ovi novi zaposlenici krenuli stvarati zaradu, biti će veselo ...
A kad izvještaj pokaže da su svi ovi novi zaposlenici krenuli stvarati zaradu, biti će veselo ...
na koliko bi procjenjujete to moglo biti, meni pokazuje oko 40, a ako se pokaže u izvješću da nisu krenuli stvarati zaradu biti će borbe i oko 35 za koju ne možemo sa sigurnošću potvrditi da će biti uspješna za kupce
„Vrlo sam zadovoljan rezultatom za 2023. godinu. Rast prihoda od 30 posto omogućio nam je da uspješno završimo dvogodišnji investicijski ciklus u ljude, u kojem smo zaposlili 300 novih stručnjaka. U 2024. očekujemo rast potražnje za cyber security uslugama i AI rješenjima za koje su se već tijekom 2023. godine počela planirati veća sredstva kod naših ključnih korisnika“,naglasio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović
Dakle, dvogodišnji ciklus je gotov i sad slijedi rast rezultata.
Tako je bilo navedeno i u analizama dionice, od 2024. kreće opet značajni rast prihoda i dobiti u svim narednim godinama, te prestizanje rekordnih rezultata iz 2021.
Meni je totalna enigma što im radi firma u Estoniji. To mi izgleda kao kupnja u prazno, jer ako Spanu to ne donese neke Security projekte ili neke unosne support ugovore biti ce jako veliki promašaj za koji netko treba odgovarati u upravi Spana.
Meni je totalna enigma što im radi firma u Estoniji. To mi izgleda kao kupnja u prazno, jer ako Spanu to ne donese neke Security projekte ili neke unosne support ugovore biti ce jako veliki promašaj za koji netko treba odgovarati u upravi Spana.
Tu je link do estonskog registra, gdje se skupljajo podaci o poslovanju po kvartalima. Tarkvara je samo u Q1 2024 imala prihode iznad 14 mio EUR. Cijela Grupa Span je imala u Q1 23 kad Tarkvara jos nije bila u Grupi 25 mio EUR prihoda.
Mogli bi prihodi Q1 2024 biti oko 45 mio EUR sto bi znacilo rast od + 80%.
a kakva će biti dobit?
a kakva će biti dobit?
pa kako prodaju samo SW mislim da tu nece biti nekih velikih cuda možda 5-10%
Evo stručnjak predviđa
"OD PRVOG KVARTALA 2025. DOBIT SPANA ĆE EKSPONENCIJALNO RASTI"
Jel to Horvat riješio 800 komada?
BTW…. Nikola Dujmovic mu je lajkao ovaj tekst na Linkedinu sto verovatno znaci da se slaže sa napisanim…