1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Aktualno (vijesti)

• zlocesti
  • April 2, 2021 at 2:45 PM
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • November 20, 2023 at 10:55 PM
    Parlamentarni izbori u rano proljeće? ‘Plenkoviću i HDZ-u to bi odgovaralo, kreće afera koja im može ozbiljno naštetiti‘
    U kalendaru superizborne 2024. godine parlamentarni izbori trebali bi biti održani koncem kolovoza ili do sredine rujna. No, gotovo nitko ne računa na taj…
    slobodnadalmacija.hr

' No, sada ponovno kreće afera svih afera u kojoj gotovo nema načina kako da se Andrej Plenković odvoji od onih koji će biti upleteni u nju. To je afera Agrokor. Pad optužnice i vještačenja u toj aferi nije samo problem USKOK-a, nego i vladajuće garniture koja je vodila proces do izvlaštenja Ivice Todorića“, napominje. '

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • November 21, 2023 at 9:26 PM

- Ma kakva mirovina, ja bih to ukinula. Ja bih zabranila tu mirovinu. Ja ne znam što će ljudi u mirovini, hajde? Ma što ćeš kući da gledaš ove crne ratove, ovaj jad i sve - govori pjevačica. :*

Ukraden bi ukinula mirovinu, a priznaje: 'Pa ja sam najseksi uvijek. S time se rodiš...'
    Iako je u osmom desetljeću, obožavatelji joj često poručuju kako izgleda sjajno. Nazivaju je 'najseksi bakom Balkana', što joj je simpatično
    www.24sata.hr

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • November 22, 2023 at 2:29 PM
    Quote from KultLicnosti

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…stetiti-1340707

' No, sada ponovno kreće afera svih afera u kojoj gotovo nema načina kako da se Andrej Plenković odvoji od onih koji će biti upleteni u nju. To je afera Agrokor. Pad optužnice i vještačenja u toj aferi nije samo problem USKOK-a, nego i vladajuće garniture koja je vodila proces do izvlaštenja Ivice Todorića“, napominje. '

Ne, ne, nikada.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 22, 2023 at 9:38 PM

na brdovitom Balkanu se plin prodaje po jedan cent i neće biti problema,

Europska komisija poslala upozorenje Hrvatskoj
    www.poslovni.hr

ne brini Uršula rekao je Plinković i dodao,

vidimo se na Euru iduće godine, naša represtacija izborila se i to je najbitnije,

da ne razočaramo naše vjerne navijače, koje smo ti već prije par godina uputili da pripreme teren za navijanje

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    314
    • November 23, 2023 at 11:24 AM

Sviđa mi se tvoj minimalizam sa onim "Plinković".

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 1:24 PM
    Što nosi vladina mirovinska reforma? Opasnu ideju kakva ne postoji nigdje na svijetu
    MIROVINSKA REFORMA kakvu je predložila vlada sadrži jednu jako štetnu i opasnu ideju.
    www.index.hr

Fond ce se simblicno zvat "KREMATORIJ NOVCA POREZNIH OBVEZNIKA"

ne pise nam se dobro. al vec vidim smjesak na nasem Mati (rimac) al smijeska se navukoaa i Poletaevi i Perušku.(fortenova)

Cim nece bit kontrole(kontrolu vrsi RODJO) kome se daju subvencije mate zna da je on na samom vrhu popisa.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 23, 2023 at 1:35 PM

Poanta kod svih tih investiranja je max izlozenost u % na jednoj poziciji.
    Sta fali i rimcu ako je to 0,x% imovine fonda, i da ode ta pozicija na nulu neces puno izgubit, u svakom slucaju manje nego sto se spaljuje na petrokemiji, duri i xy pozicijama,

A sta da rimac stvarno napravi nesto posebno? Osim sto je napravio najbolji i najbrzi elektricni auto trenutno

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 1:43 PM

pa Rimac i je PETROKEMIJA al na steroidima.

nema tu razlike. klasicni gubitas ko svi nabrojani.

to ko da mi kazes a sto ako petrokemija napravi neko gnojivo koje ce podspjesit rast biljaka 1000 x ili da ce nekim cudom brodogradilista na svakom brodu "NESTO" zaradit a ne stalno gubit

i da znas da ce se sve to u petrokemiji i brodogradilistima dogodit puno prije nego sto rimac dodje u pozitivu ili kad ce njegov robotaksi LVL5 samostalno vozit ...odnosno NIKAD. greeyp je puknul(a isto je bio" vrhunski" proizvod al u njegovim mokrim snovima). nevera je prodal kolko i c1 i kolkoi c2. 0 ili 1 komad(FI ne poakazuje ijedan prodan auto). reko je da se sve rasprodao prije nego je sklepao ijednu. tako je sve c1 prodao pa je prodao i sve c2-- problem je sto je to prodau u svojim mislima a ne za stvarno.

o robotaksijima 5Lvl da ne pricam . 5LVL AI-a necemo dozivjet mi -naca djeca a ni djeca nasa djece. al Mate ce to imat 2023- trazio je produzenje roka na 2024. Ma daj pa takve bajke ni djeca u vrticu vise ne puse.

ktome pa taj fond ce i dalje ulagat u petrokemiju-fortenovu-brodogradilista-rimca

Sve probrane firme. Neznas koja bolje stoji od koje .

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 23, 2023 at 1:50 PM

E kad bi znali sta ce bit u buducnosti bilo bi lako. To kao sto ekipa kaze da blockchain tehnologija nece zazivjeti. Jbga ja se nebi kladio da nece i da je sve ovo probni baloni i testiranje za razne primjene.

Ili da se necemo vozit stvarno uglavnom na baterije za par godina. Sad mi to ne djeluje da ce bit, al dovoljno da jos malo usavrse baterije sa drugim materijalima i da se prepolovi cijena i udvostruci kapacitet.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 1:55 PM

ma ok . al 3PM ..P3M. mada mu je prvi naziv bas prigodan(otici cemo svi u 3PM) je dobila 200M eura - imala je 1-2 zaposlena.

iskustva u AI ima 0. dobili su za robotaksi s autonmnom voznjom LVL5. jel znas da igdje u svijetu postoji auto lvl 5?. bio je u SF lvl 4 a i njemu su sad zabranili da dalje vozi jer nije bas siguran. ostali su LVL 3-2

al nas ce mate do 2023 napravit LVL 5 ? to ne spada u katagoriju - kad bi znali buducnost....pa se mozda dogodi.

To sto je on obecao i dobio novce jednostavno se ne moze dogodit do 2023 jer je ona na izmaku.

a ne moze se dogodit ni 2024 do kad su mu produzili rok za to. Negdje sam procitao da znanstvenici ne vjeruju da ce u iducih 100 godina AI dosec LVL 5.(TERMINATOR lvl)

Al nisu naseg matu upoznali :D koji nije znao razliku izmedju DC i AC struje nego je o tome znajnje skupljao po forumima.

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    258
    • November 23, 2023 at 2:27 PM
    Quote from emil

ktome pa taj fond ce i dalje ulagat u petrokemiju-fortenovu-brodogradilista-rimca

Sve probrane firme. Neznas koja bolje stoji od koje .

Imaš ovdje najveće investitore u Rimac Group:

Who Owns Bugatti Automobiles? (businessmodelanalyst.com)

Mate Rimac 37%

SoftBank Vision Fund 20%

Goldman Sachs Asset Management 18%

Porsche 24%

InvestIndustrial 12%

Po tvome mišljenju zašto su ovi uložili: a) pod šapom su HDZ-a

b) nose bijele čarape (rođe iz Ercegovine)?

Ili možda si ti slijep pored zdravih očiju, emocije ti isključile razum...?

Evo što kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Porsche AG-a i član Izvršnog odbora za financije i IT:

"Oduševljeni smo što je Rimac stekao istaknute nove ulagače i optimistični smo glede nastavka razvoja ove uzbudljive tvrtke", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Porsche AG-a i član Izvršnog odbora za financije i IT. "Već smo bili uvjereni u potencijal tvrtke u 2018. godini i zadovoljni smo što nam je naša predanost omogućila da doprinesemo njezinu napretku i trenutnom uspjehu." Porsche je prvu investiciju u Rimac ostvario 2018. godine i sukcesivno je povećao svoj interes. "S novim ulagačima na brodu, Rimac nastavlja širiti svoju poziciju u elektromobilnosti, čineći ga još jačim partnerom Porschea", kaže Lutz Meschke.

Porsche participates in further Rimac funding round - Porsche Newsroom

Pitanje je isto kao prije: HDZ ili rođo?

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 2:39 PM

zato da izvlace tu lovu koju je EU dala rimcu.

Porch tu ima druge interese. relativno je jeftino dosao do nekakve proizvodnje baterija. je da ih ovaj prepakirava iz kine al ocito ima neko solidno rijesenje za hladjenje pa su se tu nasli. dobili su opet od RODJE iz svete nedelje zemljiste za par lipa po kvadratu na 69 godina.. pa eto ko nebi ulozio u to. sad da to iznajmljuju dobit ce milijune. ja bi prvi ulozio u nesto st okosta lipu po kvadratu. ti nebi ?

Sto se izjave tice:

mozda je tebi tudje misljenje bitnije od tvojeg al meni ak kazes da ces nesto napravit i ne napravis onda za mene to nisi napravio ma koliko god "strucnjaka" kazalo da jesi.

a on se naprodavao svojih el. autobila kroz povijest samo tako.

naravno da to nigdje u FI nemozes vidjet. al reko je "MAJKE MI" i misli mda je nekima to dovoljno..eto meni nije.

Rimac o Concept_Oneu: Kupci nam stižu sa svih strana svijeta, već smo ih prodali deset!
    "Kupci nam stižu sa svih strana, iz Norveške, Francuske, Rusije... Jedan kupac s Islanda rezervirao je sedmi proizvedeni Concept_One, jer u garaži već ima…
    www.jutarnji.hr
    Pomama za C_Two: Rimac već gotovo rasprodao svih 150 komada?
    Razvija 1914 konjskih snaga, a najveća brzina je 412 kilometara na sat
    www.vecernji.hr
    Otišlo skoro 150 komada: Mate Rimac slavi, rasprodao C_Two
    Iz Rimac Automobila potvrdili su da je njihova serija od 150 komada električnog automobila C-Two koji je predstavljen u Ženevi prije samo tri tjedna praktički…
    dnevnik.hr

kad mi pokaze u FI gdje je novac od svih tih prodanih automobila mozda i ja budem "VJERNIK"

robotaksiji su trebali veselo jurcati Zagrebom 2023.. vidio si ih ? ja nisam. ja sam nevjernik.

Rimac za milijardu kuna gradi tvornicu u Kini
    www.poslovni.hr

evo samo nek mi da gogle kordinate te njegove tvornice iz 2018 :D

a da ne spominjem da radi i baterije za "SVEMIRSKO DIZALO " :D

RIMAC kaze: Primjerice, radimo baterije za magnetno-levitacijske vlakove (Maglev) iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i razvoj baterija za jedan projekt svemirskog dizala.

FOTO Domaći uspjeh: Hrvatska izvozi prvi automobil u povijesti
    Na automobilu je, osim 20 zaposlenika Rimac Automobila, radilo i najmanje stotinu kooperanata, a gotovo svi dijelovi su izrađeni u Hrvatskoj
    www.vecernji.hr

lik je patoloski lazac.

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    258
    • November 23, 2023 at 3:24 PM
    Quote from emil

mozda je tebi tudje misljenje bitnije od tvojeg al meni ak kazes da ces nesto napravit i ne napravis onda za mene to nisi napravio ma koliko god "strucnjaka" kazalo da jesi.

Ne radi se tu o tuđem mišljenju nasuprot mome ili tvome, nego da je čovjek koji je zamjenik predsjednika izvršnog odbora Porschea to izjavio, čovjek koji mora paziti na renome firme u kojoj radi i o tome da je taj isti Porsche dao 55% Bugattia Rimcu. Koliko je vjerojatno da je to izjavio za nekoga tko "prepakira baterije iz Kine"?

"The deal was worth $2 billion. Under the terms of the deal, Rimac will own 55% of Bugatti, while Porsche, which is also part of the Volkswagen Group, will own the remaining 45%."

Što se tiče poslovanja s gubitkom, ništa čudno, Tesla je do prije par godina radio s gubitkom.

Tesla's Profits Are Not From Selling Cars | The Motley Fool

Da budemo jasni, Tesla je izvijestio o dobiti za 2020. godinu prema općeprihvaćenim računovodstvenim načelima ( GAAP ), što je obilježilo prvu punu godinu profitabilnosti tvrtke. Ali taj profit nije proizašao iz osnovne djelatnosti proizvodnje automobila. Tesla je prošle godine rezervirao ogromnih 1,58 milijardi dolara prihoda od prodaje regulatornih kredita , više nego prethodne tri godine zajedno. Teslin neto prihod od 721 milijun dolara u 2020. pretvara se u značajan gubitak ako se povuče prodaja regulatornih kredita.

Pojedine američke države dodjeljuju regulatorne zasluge proizvođačima automobila za prodaju električnih vozila. Proizvođači automobila moraju steći minimalni broj ovih kredita kako bi udovoljili regulatornim zahtjevima. Ti se krediti mogu kupiti i prodati, tako da proizvođač automobila koji ne prodaje dovoljno električnih vozila može kupiti kredite od drugih proizvođača automobila koji to čine.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 23, 2023 at 3:33 PM

Matin core business je upravo R&D.

ovi autići, bicikle i robo-taxiji su dobar marketinški pitch.

a ako i razvije leteću Porsche Carreru, kupit ću barem onu u Bburago verziji :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 3:35 PM

pa jos taj gubitak mu i toleriram. sve ide u razvoj . ok

al mate tvrdi da je prodao 150 c2. da je prodao 8 c1.svaki auto mu kosta 2milje eura. i gdje to mozes iscitati? prodal ih je na crno ? gradi tvornicu baterija u kini. super. to je bilo 2018. gdje je tvornica? sad vidim da prica da gradi stanove po dubaiu.

svaka cast covjeku iz izvrsnog odbora ali.. koliko je "strucnjaka" ulozilo u THERANOS?

aj da nemas naznake pa te mate farba al kao sto rekoh mate je patoloski. procitaj bilo koju izjavu koju je dao prije koju godinu pa pogledaj dal je istinita. prodao ovo- prodao ono - gradim ovo -gradim ono.

aj nekako je uspio homologirat neveru mada je i tu podbacio. on je dobio poticaj od drzave za GLOBALNU homologaciju. a nije ga globalno homologirao. odustal je od kine. Oce vratit dio novaca? naravno ...samo sto nije.

Ne kazem ja da se tu sad s velikim igracima ne moze nesto i izrodit u Sv.nedelji al to sigurno nece bit radi naseg novog Tesle i t osigurno nece biti robotaksi s LVL5(mozda s LVL 3 po odovjenim cestama sa moza njih) nego neka manufaktura sklapanja baterija za velike igrace.

Quote from st-brajo

Matin core business je upravo R&D.

ovi autići, bicikle i robo-taxiji su dobar marketinški pitch.

a ako i razvije leteću Porsche Carreru, kupit ću barem onu u Bburago verziji :S

a koliko to mate ima registiranih patenata ? sto je to on razvio ? uvoz iz kine i sklapanje toga iz kine ? znam samo za par registriranih patenata.

i tu mate ima svoja pojasnjenja. svi ostali patentiraju al nas mate ne. :D

Mate Rimac je brži od procesa patentiranja pa mnoge patente niti ne prijavljuje jer bi već bili zastarjeli kada bi bili zaštićeni
    Svestrani poduzetnik Elon Musk, direktor SpaceX-a, suosnivač PayPala i Tesla Motorsa ove je godine demonstrirao potpuno drugačiju vrstu vizije - oslobodio…
    itbizcrunch.com

Navijam da mu taj kamp napokon pocne radit i da zaradjuje pa da se skine vise s drzavne sise.

a novce od ulagace slobodno nek spaljuje. bar mu to ide :D

Edited once, last by emil: Merged a post created by emil into this post. (November 23, 2023 at 3:37 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 23, 2023 at 3:47 PM

emil

ne treba toliko crnjačiti, već gledati prilike di se drugima ne da.

recimo, baš ovaj R&D, bilo čega, je odlična prilika za naše poduzetnike.

je da ulažeš novac (prvenstveno svoj, nekad i tuđi), ali, ako znaš di "goniš", to će ti se višestruko isplatit.

zamisli samo koliko ljudi radi negdi za plaću na nekom poslu di mentalno "gnjili" samo zato šta hoće neki lifestyle, pa su si nabili dugove i kredite.

u ovom poslu je i dosta odricanja, nekad i pucanja pod pritiskom, ali, ako sve preživiš, netko će te i otkupit, kao i Porsche Matu.

btw., ne bojim se ja za Matu, a još manje za novce EU, jer ako negdi tu zaškripi bude Porsche, kojem je to kikiriki, to posušio.

više se bojim ovih po forumima kojima je svatko drugi kriv za njihov neuspjeh, jer će ti takvi dovest na vlast ove koji ništa ne bi radili već samo "preraspodjeljivali" 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 3:57 PM

ma nemam ja problem s rimcem. moze tu svasta ispast al znamo mi kako to ide kod nas.

mate se zakacio na drzavnu sisu a s te sise se nitko nikad ne skine a od par milja kuna sad je skocio na 200 milja eura. na kolko ce skocit kad ga taj FOND poce filat s nasim mirovinama?

a gdje je rezultat? nije cilj ulaganja przenje novaca nego zarada-mate nije 2ili5 godina tu nego puno duze. zadnji FI mu je kao ok al i to je samo zato kaj su nekaj iskemijali s pripojenjem bugatija. kao vrijedi ovaj vise od onog. nece njemu ni revizor zavjek dat da gura sve troskove u R&D. a tada ce nas mate imat ogromne gubitke koji su sad skriveni. kad tome dodamo bugati koji nikad ni nije poslovo s dobitkom sto bi tu moglo poc u krivo ? valjda se vode onom: minus i minus daju plus :D dva gubitasa samo mogu pozitivno poslovat :D

njegovim tempom ni njegovi praunici nece vidjet pozitivu u rimac grupi a kamol nas fond koji bi kao trebo zaradjivat za nase penzije.

jedno je ulagat u rizicne tvrtke svoj novac a sasvim drugo je ulagat u te iste rizicne firme tudji novac (moj -tvoj-nas)

prica to je EU novac stoji al samo donekle. Pa taj novac su ubacili u rimac krematorij i nis od toga. mogli su za te novce stvarnoi sredit gradski prijevoz u zagrebu. sto fali el. tramjvaju. poboljsat i izgradit nove pruge itd. al ne rimac ce nama dat robotaksije koji ce rijesit problem zagusenja u zg. kako ce t o 700 novih auta u zg rijesit problem zagusenja? ktome 700 AI taksija ? pa ko u to vjeruje? ja ne. TI ?

mogli su sagradit jos koji most preko save da rasterete taj Sjever-Jug koridor koji oduvjek steka.. moglo se svasta ..

a znate li da tih 200M eura uopce ne pokriva tih 700 robotaksija? ne ne . to cemo posebno jos platit. 200 milja je bilo samo za razvoj prototipa robotaksija ako se nekad slucajno pojavi LVL 5 autonnog vozila. znaci 200 milja smo dali za sta? on ne razvija ni AI niti radi taksije? sto radi ? po meni samo spaljuje nas novac. jer EU novac je nas novac. sigurno nije rimcev jer on porez ne placa jer nikad u plusu nije bio.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 23, 2023 at 4:04 PM
    Quote from emil

ma nemam ja problem s rimcem. moze tu svasta ispast al znamo mi kako to ide kod nas.

mate se zakacio na drzavnu sisu a s te sise se nitko nikad ne skine a od par milja kuna sad je skocio na 200 milja eura. na kolko ce skocit kad ga taj FOND poce filat s nasim mirovinama?

a gdje je rezultat? nije cilj ulaganja przenje novaca nego zarada-mate nije 2ili5 godina tu nego puno duze.

sto je bilo s c1?

njegovim tempom ni njegovi praunici nece vidjet pozitivu u rimac grupi a kamlo nas fond koji bi kao trebo zaradjivat za nase penzije.

jedno je ulagat u rizicne tvrtke svoj novac a sasvim drugo je ulagat u te iste rizicne firme tudji novac (moj -tvoj-nas)

Display More

apsolutno se slažem da mirovinci ne bi trebali ulagati u start-up-e.

btw., koliko sam mogao isčitati, cilj je da ulažu i u nekretine.

realno, da alociraju po 25% u nekretnine, zlato, obveznice i dionice, nijedan prigovor im ne bi mogao staviti, ali da recimo ulože po cca 15% u sve navedeno + crypto i start-up-e, e to je već klimava priča, pogotovo ako monetarna politika neće nastaviti ultra labava, kao što je bilo i do sada 🤷

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    258
    • November 23, 2023 at 4:09 PM
    Quote from emil

Navijam da mu taj kamp napokon pocne radit i da zaradjuje pa da se skine vise s drzavne sise.

a novce od ulagace slobodno nek spaljuje. bar mu to ide

Javi se Porscheu i Goldman Sachsu zaradit ćeš dobru lovu kad im srušiš analizu Rimca svojom analizom. Nek spase ljudi novac ako još mogu.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 23, 2023 at 4:14 PM
    Quote from alfa1
    Quote from emil

a novce od ulagace slobodno nek spaljuje. bar mu to ide

Javi se Porscheu i Goldman Sachsu zaradit ćeš dobru lovu kad im srušiš analizu Rimca svojom analizom. Nek spase ljudi novac ako još mogu.

isto tako bi me sprdao i sa THERANOSOM. kao sto rekoh porshe je za sitnu lovu dobio ipak nesto znanja od rimca. ipak je tu nemali broj inzenjera koji su radili na baterijama a njima fale jer kaskaju za kinezima posto su se prekasno u sve ukljucili.

na kraju cemo bit podruznica koja sklapa nekaj za nekog. i super. samo nek prestanu cicat nasu lovu.

rimac =petrokemija=brodogradilista= HŽ . sam nastavi niz . bar kod nas ima sisaca proracuna na bacanje.

a vidjeli smo i sa GREYPom kako je prosla tokenizacija. kupis udio al na kraju si vlasnik ZRAKA(tokena) a ne dionica. pa je gorespomenuti Porsche to ZATVORIO jer je smrdilo nadaleko. i tu su trebali svi zaradit ogromne novce...jesi ulozio ?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 282

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • June 9, 2025 at 11:44 PM
    2. Odgovora
      282
      Pregleda
      108k
      282
    3. Jure

June 9, 2025 at 11:44 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 8:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 9, 2025 at 8:12 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.2k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Jure June 9, 2025 at 11:44 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 9, 2025 at 8:12 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt