A da, opet sam smetnio, ovo je domaći best buy
Ako je ovo samo za domaće dione onda treba preimenovati u Najbolja kupnja
A da, opet sam smetnio, ovo je domaći best buy
Ako je ovo samo za domaće dione onda treba preimenovati u Najbolja kupnja
Danas je definitivno VLEN best buy , eno pala cijena 4,97% 😉
ne mogu vjerovat da je netko investirao cak 15,3o kn ...
Sad nece moc spavat dok to ne proda
Ma nasmijala nas je sve ova transakcija, međutim ništa neobično jer to je sigurno ostatak djelomično izvršenog naloga na kupnji ili prodaji.
Imaš npr. nalog na kupnji 500 kom. na 15 kn, a kupiš samo 499 pa onda digneš taj nalog na 15,30 da bi kupio samo još tu jednu preostalu dionicu.
Ma nasmijala nas je sve ova transakcija, međutim ništa neobično jer to je sigurno ostatak djelomično izvršenog naloga na kupnji ili prodaji.
Imaš npr. nalog na kupnji 500 kom. na 15 kn, a kupiš samo 499 pa onda digneš taj nalog na 15,30 da bi kupio samo još tu jednu preostalu dionicu.
al ja nebi mogo spavat radi nje jer sam je skuplje platio od onih 499kom
Malo gledam izadnja na burzi, malo citam sto ima vani, rat, recesija, energenti, sve po starom. I onda se pitam, da li uopce na nasoj burzi trenutno imamo neki best buy? Postoji li neko izdanje koje profitira od svega ovoga? U koroni sam bar znao da ce npr. Saponija dobro poslovati, ali sada sam bez ideje. Pa eto, da pitam vas, koji je vas trenutni best buy, uz bar neko obrazlozenje?
Malo gledam izadnja na burzi, malo citam sto ima vani, rat, recesija, energenti, sve po starom. I onda se pitam, da li uopce na nasoj burzi trenutno imamo neki best buy? Postoji li neko izdanje koje profitira od svega ovoga? U koroni sam bar znao da ce npr. Saponija dobro poslovati, ali sada sam bez ideje. Pa eto, da pitam vas, koji je vas trenutni best buy, uz bar neko obrazlozenje?
Dragi Kicane,
zaradio si na Tankerskoj i sad to moraš brzo izgubiti?
Malo gledam izadnja na burzi, malo čitam što ima vani, rat, recesija, energenti, sve po starom. I onda se pitam, imamo li uopće na našoj burzi trenutno neki best buy? Postoji li neko izdanje koje profitira od svega ovoga? U koroni sam bar znao da ce npr. Saponija dobro poslovati, ali sada sam bez ideje. Pa eto, da vas pitam, koji je vaš trenutni best buy, uz bar neko obrazloženje?
evo kada već pitaš, ako se s lovom od tpng pridružiš nama u Viru, onda će za nas to definitivno biti best buy i mislim da to nema potrebe dodatno obrazlagati
Mogu samo reći svoju željenu strategiju kroz recesiju. Cilj mi je trejdati Blue chipove.
Kao rizičnu priliku vidim Ulpl, ali tu bih stavila lovu koja mi trenutno ne treba.
Cilj mi je trejdati Blue chipove.
Ako se radi samo o trejdanju, onda se može trejdati skoro bilo što.
Po meni trenutno best buy ti je BCIN, a proslu godinu u koroni su jako dobro poslovali.
Redovito isplacuju dividendu , zadnja 8,9 kn sto na danasnju cijenu iznosi 4%.
P/E 4,5
B/V cca 0,25
Malo zaduzena firma sa zadrzanom dobiti od 87mil kuna a trzisna kapitalizacija 37mil kn.
Pitam vas, koji je vas trenutni best buy?
KODT. Ne znam je li best nr. 1, ali je sigurno je među najboljima na ZSE. Energija je u svijetu i u EU aktualna tema. Prihodi i dobit rastu. Brojke, investicijski pokazatelji, izvješća su pozitivna. Izvoze veliku većinu svojih proizvoda. Imaju puno narudžba, nedavno su, kako su sami naveli, tražili dodatne djelatnike zbog proširenja proizvodnje. Imaju dodatni pogon u Poljskoj. Sredinom sljedeće godine bi se prema planu trebali useliti u novu proizvodnu halu što znači da će naloge moći izvršavati više i/ili brže. Redovito isplaćuju (iz godine u godinu veću) dividendu.
Alternativno bih na ZSE možda (?) ulagao u ERNT. Nisam baš proučavao. Za sada.
Po meni trenutno best buy ti je BCIN.
Je li BCIN na ZSE? Nisam ga uočio.
Po meni trenutno best buy ti je BCIN.
Je li BCIN na ZSE? Nisam ga uočio.
Pitam vas, koji je vas trenutni best buy?
KODT. Ne znam je li best nr. 1, ali je sigurno je među najboljima na ZSE. Energija je u svijetu i u EU aktualna tema. Prihodi i dobit rastu. Brojke, investicijski pokazatelji, izvješća su pozitivna. Izvoze veliku većinu svojih proizvoda. Imaju puno narudžba, nedavno su, kako su sami naveli, tražili dodatne djelatnike zbog proširenja proizvodnje. Imaju dodatni pogon u Poljskoj. Sredinom sljedeće godine bi se prema planu trebali useliti u novu proizvodnu halu što znači da će naloge moći izvršavati više i/ili brže. Redovito isplaćuju (iz godine u godinu veću) dividendu.
Alternativno bih na ZSE možda (?) ulagao u ERNT. Nisam baš proučavao. Za sada.
Slazem se s vama, Kodt je vrhunska dionica, pocela sam je nažalost kupovati tamo još na 2500, jedino je malo nezgodno što je svaki dan sve jeftinija i najbolje se ipak suzdržavati od kupnje i čuvati keš jer što god je danas best buy sutra to već nije. Teška vremena.
Alternativno bih na ZSE možda (?) ulagao u ERNT. Nisam baš proučavao. Za sada.Slazem se s vama, Kodt je vrhunska dionica, pocela sam je nažalost kupovati tamo još na 2500, jedino je malo nezgodno što je svaki dan sve jeftinija i najbolje se ipak suzdržavati od kupnje i čuvati keš jer što god je danas best buy sutra to već nije. Teška vremena.
Da, malo sam se igrao s jdpl, atpl, vlen, ktj spustivši naloge dobrano dolje. Evo danas me pokupilo, kako ne mogu stalno pratiti za vrijeme trgovanja, nisam baš sretan, jer tko stalno prati mogao je i spustiti. Ali šta je tu je, sentiment je takav da treba biti strpljiv, ovo je bila mala količina, e sada šta znači mala, nekih 40k. Mslim da to ide još dosta dolje, i da je cash br.1. Imam naloge npr na atpl kao što sam pisao, na 390 i niže. Nakon današnje dana, sada ih upravo spuštam na 370 i niže. Nije nagovor na ništa, nego moje mišljenje.
Što se tiče KODT mislim da dok se prodaja ne riješi onog naloga koji je već duže vrijeme po otprilike 50 komada, neće KODT prije Q3 na više, a i onda je pitanje da li će taj nalog i dalje prodavati i spuštati cijenu.
Slazem se s vama, KODT je vrhunska dionica. (...)
Dana 27.10.2022. će biti objavljen tromjesečni financijski izvještaj za Q3 2022. i to izvješće može biti samo dobro, vrlo dobro ili - što je najčešći slučaj - odlično.
Što se tiče KODT mislim da dok se prodaja ne riješi onog naloga koji je već duže vrijeme po otprilike 50 komada, neće KODT prije Q3 na više.
50 komada KODT-a oliti preko 100.000 kn je nekom fondu ili nekom bolje stojećem privatnom investitoru - ako već ne za burek, onda hajde, za neki bolji ručak tj. za večeru u finom restoranu s ljubavnicom. To je iznos s kojim možete kupiti pola novog Peugeota 308, a ekipa vozi automobile koji koštaju glatko po 400.000-500.000 kn ii više. Dakle, gledajući malo dugoročnije, takva količina nije nikakva realna zapreka za rast dionice.
Što se tiče KODT mislim da dok se prodaja ne riješi onog naloga koji je već duže vrijeme po otprilike 50 komada, neće KODT prije Q3 na više.
50 komada KODT-a oliti preko 100.000 kn je nekom fondu ili nekom bolje stojećem privatnom investitoru - ako već ne za burek, onda hajde, za neki bolji ručak tj. za večeru u finom restoranu s ljubavnicom. To je iznos s kojim možete kupiti pola novog Peugeota 308, a ekipa vozi automobile koji koštaju glatko po 400.000-500.000 kn ii više. Dakle, gledajući malo dugoročnije, takva količina nije nikakva realna zapreka za rast dionice.
Izgleda da se nismo razumjeli. Taj nalog je već više mjesec dana i stalno ga nadopunjuje kako prodaje. Netko je prije napisao da se radi o nekom izvan Top 10. Ja sam prodao te dionice jer mi je bilo više dosta tog naloga. Prvo se postavljao na prvo mjesto pa je spuštao cijenu. Poslije se podizao na više dok se ne nakupi prodaja po većoj cijeni. I opet prodavao i spuštao cijenu. Valjda mu koji kupuju dobro znaju strategiju pa čekaju da im proda.