Pa di si kolegice, nema te ko plina iz Rusije
Nego, da komentiram ovu tvoju gore statistiku. Je, proizvodnja je porasla ovaj mjesec za 12%, ali jel znas da ista kontinuirano pada vec zadnjih tocno 45 mjeseci. Tako da sa ovim porastom od 12% je mjesecna proizvodnja na 1,93mln, ali to je manje u odnosu na recimo listopad za 18% kada je proizvodnja bila 2,34mln dnevno (sluzbena statistika, javno dostupna, slucajno imam bas taj podatak za listopad pri ruci, dok je i u studenom bilo priblizno isto). Volio bih cuti tvoj komentar na ovo.
To je ono sto je bitno. Dakle, jos jednom, citati sa razumijevanjem i u pravom kontekstu.
Kuzis, mi "trejderi koji smo prodali i volimo crnjaciti kako bismo jeftino dokupili" bi za ovo rekli da je samo jedan "dead cat bounce".
Ispravio bih samo jedan svoj netocan navod - proizvodnja celika ne pada kontinuirano u zadnjih 45 mjeseci, vec sam htio reci da je na najnizim razinama u odnosu na zadnjih 45 mjeseci.
Primjetili smo ali i srecom navikli na nerijetku brzopletost bez namjere😉
Nije potrebno skakati Sezonski pad proizvonje u prosincu je ocekivan pa nije bas korektno usporedivati sa prethodnim mjesecima.
Druga polovica godine je u padu ali prva bitno iznad.
Godisnji prosjek proizvodnje rekordno ili jako blizu toga.
Dovoljan za prosjek vozarina na capesizeu najbolji >10g.
Slicno i na manjim brodovima.
Netko ce reci lose i nedovoljno, posebno ako su out po "tehnicki"