Ovaj dry bulk vanka je nemoguc za pretpostavit u kojem ce smjeru
DRY BULK
-
-
-
Kako ce energetska kriza u Kini utjecati na dry bulk?
Ja mislim pozitivno jer ce uvoziti ugljen sada vise.
-
Ovo ubija. Cape 30k gogl 10 usd. Cape 60k gogl 10 usd. Drugi su jos i gori
-
Na Yahoo komentiraju da tamo neka ekipa manipulira tim dionicama. Kao nekad famozni sindikat kod nas. Dovoljno su small cap da se to moze. S nekoliko milijuna dolara mozes gurati trziste amo tamo na brodarskim dionicama.
-
I mi se bunimo kako atpl reagira kad i vani je neka druga prica nelogicna
-
I mi se bunimo kako atpl reagira kad i vani je neka druga prica nelogicna
Ipak su vani u kumulativu više rasli od ATPL, ali da... volatilnost je znatno veća, o prometima da i ne govorimo...
-
Na Yahoo komentiraju da tamo neka ekipa manipulira tim dionicama. Kao nekad famozni sindikat kod nas. Dovoljno su small cap da se to moze. S nekoliko milijuna dolara mozes gurati trziste amo tamo na brodarskim dionicama.
Sve brodare? Kontejnere, tankere, bulk i lng sa par milja? Pa nije nasdaq zse. Neki nemaju bas tako mali promet. Zanimljivo cak ne prate russell 2k. Nista mi vise nije jasno
-
Vani postoji mogucnost shorta.
-
Vani postoji mogucnost shorta.
E pa? Kakve to ima veze? Odjednom se pojavila mogucnost shorta, jucer kad je raslo nije je bilo? Neko ceka bdi na 5k da shorta bulk dionice?
-
Bitno bi bilo proučiti tko ima koliko brodova na spotu pa koristi ove lude vozarine, a tko će propustiti zaraditi na ovom hypeu.
Gledam DSX je zadnjih mjesec dana uglavnom ugovarao panamaxe na godinu-godinu ipo po samo 25-28k što je vjerojatno razočaralo špekulante.
PANL navodno na spotu ima oko 30% flote, negdje pročitao, za njih ne mogu naći podatke za pojedini brod.
NMM containershipovi su uglavnom ugovoreni do 2023-4 tako da propuštaju hype, osim par nekih sitnih do 3000teu. Drybulk voze po indexu, za product tankere iz Nna vidim da im brzo ističu ugovori.
Ajde malo pišite, volio bi da imam mjesec-dva dana slobodno da sve istražim, nemam vremena za išta osim površno
-
-
Nesto se spiminjalo da Soros sa svojim fondovima ulazi u dry bulk brodare, a malo prije toga su pali za 30-tak % na ljeto. A sada sta je istina tko to zna, ali postao je standard na brodarima P/E od 3 do 5, dok je za ostatak trzista preko 30, a Tesla ima P/E preko 400. Da dobro ste procitali, a zove se po nasem Nikoli Tesli iz sela Smiljan . Vidim da su danas vani brodari crveni, dok vozarine rastu, pa vise ne znas tko tu koga.
-
Bitno bi bilo proučiti tko ima koliko brodova na spotu pa koristi ove lude vozarine, a tko će propustiti zaraditi na ovom hypeu.
Gledam DSX je zadnjih mjesec dana uglavnom ugovarao panamaxe na godinu-godinu ipo po samo 25-28k što je vjerojatno razočaralo špekulante.
PANL navodno na spotu ima oko 30% flote, negdje pročitao, za njih ne mogu naći podatke za pojedini brod.
NMM containershipovi su uglavnom ugovoreni do 2023-4 tako da propuštaju hype, osim par nekih sitnih do 3000teu. Drybulk voze po indexu, za product tankere iz Nna vidim da im brzo ističu ugovori.
Ajde malo pišite, volio bi da imam mjesec-dva dana slobodno da sve istražim, nemam vremena za išta osim površno
PANL je u Q2 imao prosjecnu vozarinu od 21000$, a za Q3 predvidjaju prosjek oko 27000$, sto je po meni izvrsno. Takodjer je forward P/E oko 3, a trenutno je 5. Ali, cijena se mrcvari vec mjesecima, dosla do 6,2 $ i pala prosli ponedjeljak na 4,5$ i sada je oko 5$. U medjuvremenu im se razbolio CEO, pa je mozda i to imalo utjecaja, ali trenutno zaradjuju strasne novce. Takodjer su prije 3 mjeseca preuzeli novi Panamax i odmah ga stavili na SPOT, a navodno dolaze jos neki brodovi, koje su narucili prosle godine dok je trziste bilo na dnu.
NMM ima ludu direktoricu, pa je ona razlog niske cijene, a imaju containership-ove koji jos jace rasturaju, a za ostale ne znam.
-
Jedan dan bez rasta i odmah plač i jauk.
Što vam je?
Što da sam ja plakao kako CNX pada ili danima tavori na $11 a plin raste. I onda praaaas 10% u jednom danu.
Pa dajte se zbrojite, nije ovo forum Poslovni.hr
Bit će, možda već sutra. BDIY rastura to gledajte
-
-
Rmr VALE bidding 44 Vs Offers at 50... who will win in the tug of war?
Rmr Japanese Steel Tender from Brazil to Japan awarded at $46.75pmt bss C3
Idemo dalje... 😁
-
ludnica, dolazim u napast da idem 100% u brodare sljedecih godinu, dvije, ovih 80% mi djeluje malo 😂
-
Meni je SB zanimljiv trenutni Mcap 580mil, ocekivana dobit 50mil u 3Q i oko 70mil Ebitda, koliko vidim 27-30 brodova od 40 tak im je na nekim kracim TC ili na indexu jos nekih 5-7 zakljuceno povise 20 000 tako da ubiru dobru lovu, nesto su prodavali brodova nesto narucivali trenutno u pomladjivanju i sredjivanju dugova uz to jos na racunu imaju preko 100mil $, dug je oko 500mil bio u proslom kvartalu, smanjili ga za 100mil od pocetka godine doduse zbog novogradnji ce novi dug doc s vremenom ali rade trenutno dobar posao
Gogl isto mlati pare nedavna dividenda bila 0,5$ na cijenu od 10$ je samo u kvartalu povrat 5% na dividendu mislim da su cilu dobit kvartala isplatili u dividendu ali imaju noviju flotu pa ne moraju ulagat bas pa izgleda da ce sve skoro vracat kroz dividendu sta zarade
Ship je isto imao dobre akvizicije pocetkom godine poprilicno rizicna dionica do tada, imali su skoro sve na indexu doduse nesto su konvertirali na fiksne nisam sad popratio koliko ali onako jedna rizcinija prica koja na kraju moze bit zanimljiva
Stalno me kopka stavit nesto sitno u ovaj NM kao kockarski al nikako ga pogledat taj navios je previse ogroman i isprepleten za sve to pohvatat, ali gazdarica vuce poteze rijesavanja samo nema kod nje polako ta je isto igracica pa ce bit jos toga puno zanimljvog sigurno
Previse je za sve to pohvatat u svakom kvartalu se puno toga promini, svi nesto kupuju, prodaju sredjuju i ako stalno ne pratis brzo sve to zaboravis
-
European natural gas closes at a fresh all-time high after rising >10% today (both for UK NBP and Dutch TTF benchmarks). At the close, European gas was at the equivalent of ~$29 per mBtu, or close to $170 per barrel of oil equivalent.
-
Drugovi i Drugarice stavlja se na dnevni red glasanje za 3. tocku partijskog sastanka kojom se odobrava povecanje uvoza ugljena.
Tko je za neka lajka a tko je protiv neka dislajka. 😁
From NDRC today’s press release on China’s winter power and coal situation
-
Jedan dan bez rasta i odmah plač i jauk.
Što vam je?
Što da sam ja plakao kako CNX pada ili danima tavori na $11 a plin raste. I onda praaaas 10% u jednom danu.
Pa dajte se zbrojite, nije ovo forum Poslovni.hr
Bit će, možda već sutra. BDIY rastura to gledajte
Nije to baš jedan dan bez rasta.....više manje brodari su več bili na ovim cijenama kao danas i prije koji dan ili tjedan što bi značilo da je u međuvremenu bdi jako narastao o cijene dionica na večini dionicama uglavnom su ispod zadnjih vrhova što bi značilo da su pale.........naša burza je neafikasna al zato vani nisu......mislim da iz toga proizlazi trenutno "čuđenje" na ovoj temi.......bdi rastura a cijene dionice ne mogu odmaknuti od prijašnjih vrhova ili "imaju još dosta jahanja do njih".......sasvim je normalno u toj situaciji imati neke upitnike iznad glave.......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner