Global Grain Trade Forecasts Raised Even Higher https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…sed-even-higher
DRY BULK
-
-
-
-
FFA Daily Report
-
Golden Ocean - Ulrik Uhrenfeldt Andersen CEO - GOGL - ParetoSec 28th annual Energy Conference
Kaze Urlik da ce taj eexi i carbon tax sjesti kao budali samar 🤕🙉tamo 2023 kada ce trziste biti najvise napeto💰😁
Rijeci mu se pozlatile🙏
-
Sta cemo drzati brodare i iza 23.-24. 😮, znaci ne samo par kvartala ili godinu, dvije 🤣
-
Sljedi nam duga mracna i hladna zima? 😬🤔
Dolazi zima sa najvecim cijenama el energije i grijanja u povijesti.
U kojoj ce trebati puno ugljena.😁
Krece raketa i na cijenama goriva za nuklearke.🙄
Spot uranium has surged +46% the last month
Uranium price at multi-year highs
Brrrr... hladna zima😬🤪
Kaze joakim
Sea temp in mid-Pacific fell in Aug and NOAA now forecast a 70-80% for another #LaNina this winter
Idemo dalje.... 😁
Brrr... duga mracna hladna
I profitabilna na bulkerima🤔😁
-
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…-under-pressure
On the other hand, any policy measures dealing with the decelerating Chinese economy could increase demand for steel and see iron ore imports picking up again.
Nista od stagnacije.
Partija sve nadzire😅
China’s fiscal spending returned to growth in August, while fiscal revenue grew at slowest pace this year
SEPTEMBER 17, 2021
China's fiscal spending climbed back to growth in August and analysts believe that, given the persistent weakness in domestic amid Covid-19 flare-ups and rising downward pressure on the economy, Beijing is expected to accelerate fiscal spending in the rest of the year.The country's total fiscal spending in the first eight months of the year reached 15.5 trillion yuan, rising 3.6 per cent from the same period last year.
-
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…-under-pressure
On the other hand, any policy measures dealing with the decelerating Chinese economy could increase demand for steel and see iron ore imports picking up again.
Nista od stagnacije.
Partija sve nadzire😅
China’s fiscal spending returned to growth in August, while fiscal revenue grew at slowest pace this year
SEPTEMBER 17, 2021
China's fiscal spending climbed back to growth in August and analysts believe that, given the persistent weakness in domestic amid Covid-19 flare-ups and rising downward pressure on the economy, Beijing is expected to accelerate fiscal spending in the rest of the year.The country's total fiscal spending in the first eight months of the year reached 15.5 trillion yuan, rising 3.6 per cent from the same period last year.
Sta kazu za Evergiven? Evergande? Kako se ono zove?
-
Nista od stagnacije.
Partija sve nadzire😅
SEPTEMBER 17, 2021
Sta kazu za Evergiven? Evergande? Kako se ono zove?
Kazu da evergrande ipak nije to (grande) big to fail😉🤭
Ako ga puste u provaliju znaci da ni mi ne trebamo dramiti😙
Bilo bi dobro za mene imam jos 30% kesa da ponovo padne na 340🤔😁
Cijene stanova su previsoke da bi ih kinezi mogli kupovati.
Partija sreduje trziste nekretnina. Kad srede krece boom gradnje.
Za gradnju ce biti potrebno jako puno zeljeza i cementa i malo drveta papira plastike🤓
-
Evergrande će se riješiti Lex Agrokorom
-
-
Možda neće biti baš Lex Agrokor, ali neće biti ni daleko od takve solucije. Sigurno će se ići na prodaju svega što nije core business, vlasnici dionica i obveznica ovdje su već prilično ošišani kak bi se reklo, a stanovi u izgradnji će se vjerojatno prebaciti nekom likvidnijem građevincu.
-
I ovdje napeto jer nema za sve.
Zakuhalo na ugljenu za kuhanje😅
Kinezi ovo uzimaju?
Tko uzima? 🤔
Australian coking coal prices hit an all-time high amidst tight supply
Australian coking coal prices hit an all-time high amidst tight supplyAustralian premium low-volatile (PLV) hard coking coal prices increased by $19/t on 17 Sep'21 to reach its 10-year high level of $379/t FOB, last witnessed in…www.coalmint.com -
Možda neće biti baš Lex Agrokor, ali neće biti ni daleko od takve solucije. Sigurno će se ići na prodaju svega što nije core business, vlasnici dionica i obveznica ovdje su već prilično ošišani kak bi se reklo, a stanovi u izgradnji će se vjerojatno prebaciti nekom likvidnijem građevincu.
Ovaj i dalje nekako najbolje to analizira:
A thread written by @INArteCarloDossEvergrande: why most analysis is dead in water and how best to understand and navigate what’s happening? Both denialists and alarmists are getting it wrong.…threader.appMislim da ce se odviti tako kako ste rekli ali problem je sta dalje. Padaju im cijene stanova i prodaja istih, 20%yoy.
Svakako nece biti dosadno iducih dana
-
Koliko se promjenio NAV drybulkera??
-
Pad kineske proizvodnje celika, ako budu toliko glupi da ga namjerno naprave dugorocnim, a mislim da sasvim mogucno jesu, ipak su to drzavnoprivredni komunisticki glupani, ce rezultirati dugotrajnom visokom cijenom celika sto vec sad daje poticaj otvaranju davno zatvorenih celicana u Americi i EU te drugdje. Rezultat? Mnogo vise tona milja za rudacu.
-
looserst Pad cijena stanova je i pozitivna stvar jer ce povecati dostupnost i utjecati na rast potraznje.
Ima jos dosta kineza koji su u gradovima i kupili bi ali preskupo ili bi iz sela presli u grad da mogu kupiti.
Evergrande ce nesto utjecati na market ali partija nece dozvoliti histeriju. Kina je jedina drzava koja je rjesila covid. U kini je sve pod kontrolom😉
-
ako budu toliko glupi da ga namjerno naprave dugorocnim, a mislim da sasvim mogucno jesu, ipak su to drzavnoprivredni komunisticki glupani,
kolega, ne bih bio baš siguran u boldano!
kod njih se SVE radi planski, istina. imaju ekonomske ciljeve i projekcije za narednih valjda 20 g kao i sustavno otvaranje socijalističko- komunističke ekonomije i ulazak u kapitalizam na kineski način. nama možda čudno i neobično sa tim partijskim pandžama na biznisima.
ni ja ih osobno ne volim, ali dobro im ide. ipak su u relativno kratkom vremenskom roku postali druga svjetska ekonomija.
-
ako budu toliko glupi da ga namjerno naprave dugorocnim, a mislim da sasvim mogucno jesu, ipak su to drzavnoprivredni komunisticki glupani,
kolega, ne bih bio baš siguran u boldano!
kod njih se SVE radi planski, istina. imaju ekonomske ciljeve i projekcije za narednih valjda 20 g kao i sustavno otvaranje socijalističko- komunističke ekonomije i ulazak u kapitalizam na kineski način. nama možda čudno i neobično sa tim partijskim pandžama na biznisima.
ni ja ih osobno ne volim, ali dobro im ide. ipak su u relativno kratkom vremenskom roku postali druga svjetska ekonomija.
Kolega, da su slobodnotrzisna ekonomija i liberalna demokratska drzava narod bi imao daleko vise slobode, bolji standard, a Kina odavno bila prva svjetska sila. I dok to ne postanu nece biti prvi. Nikada. Sigurno. Jer za biti prvi potrebno je jos nesto osim novca i oruzja, potreban je soft power koji s takvim uredjenjem drzave ne mozes imati. Jer je naprosto neprivlacno, odbojno.
Zapamtite, zapadnjacki liberalan sustav je politicki i ekonomski daleko superioran naspram diktatorskog komunistickog. U svim bitnim aspektima zivota i rada.
Ljudi gledaju americke filmove, ne kineske, slusaju sto imaju za reci Trump, Obama, George Clooney, a ne Xi Jingping. Kad je on na telki okrenes kanal.
I jos nesto, da nemaju taj komunizam odavno bi im se Tajvan vratio.
-
looserst Pad cijena stanova je i pozitivna stvar jer ce povecati dostupnost i utjecati na rast potraznje.
Ima jos dosta kineza koji su u gradovima i kupili bi ali preskupo ili bi iz sela presli u grad da mogu kupiti.
Evergrande ce nesto utjecati na market ali partija nece dozvoliti histeriju. Kina je jedina drzava koja je rjesila covid. U kini je sve pod kontrolom😉
Nije to bas tako jednostavno. Past ce cijene pa ce svi pokupovati stanove i sve pjesma. Radi se o sustavnom jeftinom kreditiranju koje traje godinama i koje je rezultiralo visokim dugom. Sad partija to pokusava sa 3 red lines zaustaviti i evo rezultata, evergrande, pad cijena i prodaje, uglavnom retail market se trese a njima je to 25% ekonomije. Uostalom pise u threadu koji sam postao, nisam ja tu ekspert ali necu biti ni noj pa glava u pijesak. Evo jos jedan clanak koji dobro analizira stanje:
‘China’s Lehman Brothers moment’: Evergrande crisis rattles economy | China | The Guardian
Da se razumijemo ja osobno ne mislim da je ovo novi Lehman B kako se pise ali isto tako mislim da nije bezazleno, posebno za drybulk. Ako se vec vidi sra..e na rio tintu, mozda kasnije na vale...lako je moguce da se prelije na bulk.
Ove ideje da se sad svijet upaliti celicane i nadoknaditi proizvodnju, progutati ironore koji kini (mozda) nece trebati su meni lista lijepih zelja, naiva. Nemoguce je nadoknaditi toliku proizvodnju, bar ne u normalom roku.
Jos jednom molim forum aseve da daju svoj pogled
Pad kineske proizvodnje celika, ako budu toliko glupi da ga namjerno naprave dugorocnim, a mislim da sasvim mogucno jesu, ipak su to drzavnoprivredni komunisticki glupani, ce rezultirati dugotrajnom visokom cijenom celika sto vec sad daje poticaj otvaranju davno zatvorenih celicana u Americi i EU te drugdje. Rezultat? Mnogo vise tona milja za rudacu.
Moze samo brza odokativna estimacija koliko treba vremena da prepametni zapadnjaci upale visoke peci i prebace proizvodnju od preglupih kineza u svoje celicane? Tjedan do dva max, tocno?
Jesus i mariamm
-
5.element
generalno se slažemo, ali zar ste zaboravili koliko je trebalo pojedinim državama istočnog bloka za naprasit preobražaj iz planske na tržišnu ekonomiju? i koliko je bilo svugdje lopovluka i privatizacijskih afera? a kinezi to rade sistematično i postepeno.
a kaj se tiče tajvana.... znate li koliko država na svijetu je priznalo tajvan? nakon 70 g?? i ne mora im se vratiti, kina će ga sama vratiti! samo se čeka pogodan trenutak. kao što je rusija okupirala krim ili će SAD prisvojiti ... kaj ja znam... npr grenland! malo galame i gotovo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun