Kolega, ja vise ne prikupljam. Imam toliko da me boli glava.
DRY BULK
-
-
-
niste me shvatili.....!! prikupljati papire za zahtjev za mirovinu!!!
-
ne mislite valjda za ozbiljno da su ugovori na 5 g vezani za nekakvu fixnu vozarinu!!?? tko bi sklapao takve ugovore u tako dinamičnom sektoru da nema nekakve klizne skale?
Kolega, ja ne mislim da je tako. Samo pitam otkud ta info.
Inace, imam toliku hrpu dionica da kad bi to bilo istina mogu u penziju iduce godine.
Predmnijevam da imaš onda barem cca 5.000 komada... 😁
Jedino bi kolegica Kvark mogla bit jača od tebe... ☺️
-
Zar nisu ugovori na 5 g?
Ili sam nesto propustio?
ne mislite valjda za ozbiljno da su ugovori na 5 g vezani za nekakvu fixnu vozarinu!!?? tko bi sklapao takve ugovore u tako dinamičnom sektoru da nema nekakve klizne skale?
A da pada bdi i da se danas vozi za 5k a ugovor je na 12 sve bi bilo ok? Evo ja prvi pojma nemam kako takav ugovor izgleda i po treci put pitam jel to fiksno zacementirano ili nije?
-
A da pada bdi i da se danas vozi za 5k a ugovor je na 12 sve bi bilo ok? Evo ja prvi pojma nemam kako takav ugovor izgleda i po treci put pitam jel to fiksno zacementirano ili nije?
Postavite si drugo pitanje. Kada su prije deset godina vozarine počele naglo padati, da li je bilo tada brodara koji su imali petogodišnje ugovore sa turbo vozarinama ili se to ipak korigiralo u skladu sa situacijom.
-
Postavite si drugo pitanje. Kada su prije deset godina vozarina počele naglo padati, da li je bilo tada brodara koji su imali petogodišnje ugovor sa turbo vozarinama ili se ti ipak korigiralo u skaldu sa situacijom.
Je li mozda neko (aka atpl) spremniji potpisat takav ugovor u 2020 nakon 10 god mrcvarenja da bi uopce prezivio nego neki dry bulker prije 10 god?
Malo previse ja sebi a evo i vama pitanja postavljam.
-
Evo malo kontejnerske priče i kako se stvari u vrijednosti imovine mogu promjeniti i u kojem roku. U kojoj mjeri i da li se to može preslikati na dry bulk neka svatko sam razmisli. Ovaj time frame je 8 months.
Možda da Migra izracuna anualizirano
Evo tablice
znači moji anualizirani izračuni su predmet....
priznajem:jače je od mene
rekli bi naši stari:pamti pa vrati
izračunat će svatko sam za sebe,ovaj puta jer je lagano
šalu na stranu,zaista impresivni brojevi na kontejnerima ALI nisu ni na bulkerima za baciti,dapače to su tektonske promjene na bolje u samo 120 dana sa velikom izglednošću nastavka započetog trenda.svakim danom su to manje željezne grdosije a sve više grdosija cash machine posljedično ide i vrednovanje u skladu sa...
thnx za update
p.s.
ako se ovako nastavi neće se moći izbjeći i posljedice na bilancu,mogao bi netko prijaviti revizora da ne radi dobro svoj posao
-
ovo su kontejneri a u zadnje vrijeme i dry bulk ide njihovim stopama,znači za koji mjesec
"koji mjesec" bi i za nestrpljive investitore trebalo biti prihvatljivo
a strpljivi će.....
kontejneri su odličan putokaz za bulkere po više parametara,čak se i dijelom isprepleću jer dijele dio tereta.
upravo su ove izrazito visoke vozarine za kont. neviđene 15g usmjerile(vratile) dio bulka koji se prevozio kontejnerima.
nadalje dio bulk tonaže koji je pogodan i za kont je radi večih vozarina na kont prešao na njihovu stranu.
trenutno manja ali svakim danom veća dodirna točka će biti brodogradilišta koje se iz nekoliko razloga pune dominantno naruđbama kontejnera.
time će se prolongirati isporuke jednog dana kada se orderbook na bulku počne jače puniti.
brodogradilišta i sama više vole kontejnere jer su im profitabilniji proizvod.
značajnim naruđbama kontejneraša brodogradilišta su i u poziciji dizanja cijena i za bulkere.
više cijene+velike neizvjesnosti po pitanju pogona budućnosti značajno usmjeravaju potražnju na SH market.
realno je i dalje očekivati da će bulkeri rastom SH pratiti rast SH na kontejnerima.
prostor za sustizanje je impresivan,jednako kao i dosadašnji rast.
promjene se odvijaju na tjednoj bazi a mjeseci lete kao.....još manje od 2/3 2021 godine do jednog rezimea koji će biti.....
hmmm...
dobar ovaj party na palubi,još ako se ostvari realno izgledan scenarij od MIN 2-3 trajanja
neznam za vas ali onaj srednji i najbolji scenarij izazivaju i meni graškiće znoja i noćno gradelanje u kombinaciji sa još nekim "pitajte svog lječ ili ljek za. nuspojave
vidim toliko tih WIN-ova koji ispadaju is paštete+koji bi morali sljediti na dry bulku da mi dođe da se pitam...
ali da ne ureknemo idemo dalje skromno,ponizno,fokusirano,što objektivnije pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti
pustimo najboljeg saveznika i nepobijedivog protivnika TIKU-TAKU da radi za nas
piratski pozdrav
-
evo malo da vidite kako to NMM ugovara
-
gigicu,crni gigicu a baš si morao me pogoditi u slabost?pogodio si me strijelom u anualiziranu petu.
raspalio sam na više frontova,kalkukator mi se topi danas.
sjetim se i da me je mitkko@ potegnuo za tipkovnicu tada prigodno u siječnju radi izračuna anualiziranog prinosa od 500% na atpl 16.01.
pa pogledajmo gdje smo danas 3,5 mjeseca kasnije?
31.12.2020 =148(avg)
07.05.2021 = 343(avg)
+132% = anualizirano +365%
mitkko@ obojica smo bili u pravu da tih tadašnjih +500% nije održivo?
ili je ispravnije napisati da za sada se potvrdilo da nije a...
hmmm..bila bi nemala senzacija ali dovoljno smo dugo na marketu da znamo značenje:
"nikad ne reci nikad"
p.s.
iako su veći anualizirani prinos ostvarili oni koji su u siječnju prodali ,osobno ne žalim što nisam.
držim da mi je mudrije držati se višestruko provjerene strategije,pa ću i tako nastaviti....
tko zna možda i griješim,nebi bilo....
rezime po investitorski
Kolega, daj mi objasni zašto stalno računaš anualizirani profit? Računaš da će se ovakav ritam rasta nastaviti?
mitkko@
kolega hvala na ovom pitanju na koje ću rado odgovoriti,ponoviti u više navrata izrečeno na drugom mjestu.
anualizirani izračun prinosa je točan i omogučavao je upravo ono što je izračunato, on ne prejudicira buduća kretanja,koja mogu biti bolja ili lošija od prethodnog promatranog perioda,možemo u budućnosti to rezimirati pa usporediti na konkretnom slučaju.
tko je postupio po toj mogućnosti toliko je imao mogućnost kapitalizirati,na koji će način dalje raspolagati sa kapitaliziranom zaradom to je individualna odluka,može primjerice sa tim kapitalizranim dobitkom kupiti drugu dionicu na kojoj će zaraditi u sljedećih 15 (100 ili 300...)dana veći ili manji anualizirani prinos,moguće i gubitak...
a može nekapitalizirati u očekivanju boljeg prinosa odgođenom prodajom.
radi plastičnosti prikaza prinosa anualizirani prinos mi je praktičan alat,puno parametara se prati na godišnjoj bazi pa zašto i ne prinosi na marketu,lako je povlačiti paralele sa prinosom na štednji ili nekim drugim ulaganjem.
naravno da nije ista količina prinosa na anualiziranom prinosu od 15 dana i 10 mjeseci pri istom anualiz % prinosa ALI na 15dnevnom ulaganju postoji još dodatnih 9 i pol mj za ulaganje i ostavarivanje većeg ili manjeg prinosa po vl izboru.
umjetnost je naći kompromis između ukupnog prinosa i visine anualiz prinosa ako nije godina ili više od toga u pitanju.
ako je tvoje pitanje bilo sa ciljem povlačenja paralele u konkretnom slučaju o očekivanjima?moram naglasiti da ne insinuiram niti očekujem anualizirani prinos na atpl od 500% u 2021 ali tako je to na marketu,ako nisi unutra nećeš ništa niti dočekati,neznaš kada ćeš dočekati,možeš se samo nadati da je domaća zadaća dobro odrađena i da će vrijeme i strpljivost napraviti svoje.
inače kad smo već kod toga baš sam pogledao povijest ATPL je ponudila anualizirani prinos od ožujka 2016 (110 kn) pri volumenu oko 1milkn do kraja 2017 pri cijeni 685 na volumenu više mil kn u tih 1,75g 520% ukupno = anualizirano 300%
zanimljiva podudarnost u tih 500tinjak% sa ovih od prije par dana
-
-
Opet ludovanje na futuresima, capeovi nazad na 45k+, panamaxi na 27k
https://www.braemarscreen.com/
Ako se po jutru dan poznaje...
-
Neke podatke ne smijem objavljivati, a neke smijem kao recimo ovaj...... Zagreb 80,300 2008 Manila 15 Sept Spore-Jpn $10,500 http://www.doric.gr/wp-content/upl…_18_09_2020.pdf 6 mjeseci kasnije Zagreb 80300 2008 Taichung 10 March Malaysia chopt India aprrox $20,000 http://www.doric.gr/wp-content/upl…_12_03_2021.pdf
-
Neke podatke ne smijem objavljivati, a neke smijem kao recimo ovaj...... Zagreb 80,300 2008 Manila 15 Sept Spore-Jpn $10,500 http://www.doric.gr/wp-content/upl…_18_09_2020.pdf 6 mjeseci kasnije Zagreb 80300 2008 Taichung 10 March Malaysia chopt India aprrox $20,000 http://www.doric.gr/wp-content/upl…_12_03_2021.pdf
S obzirom da ste dobro informirani kolega ja ću i onaj izlet od nekidan shvatiti kao done deal (mislim na reneval kontrakta za panamaxe)
Mirno more!
-
opet po nema sutra obrazcu?
žestoki zalet za napad na kotu 50k?
tako se čini
time will tell
Very strong start to the week on Capes
May $45,750 (+$4,250)
Jun $44,500 (+$3,750)
Q3 $35,625 (+$2,025)
Cal22 $21,500 (+$250) -
Ono što je još bitnije za ATPL Panamax probil 27 000 usd dan....tu bi ovaj ili sljedeći tjedan ako Bog da mogli gledati 30 000 usd dan.
-
Capesize Jun FFA +10% to $45k/d
Panamax Jun FFA +4% to $27k/d
Supramax Jun FFA +3% to $27k/d
-
Ono što je još bitnije za ATPL Panamax probil 27 000 usd dan....tu bi ovaj ili sljedeći tjedan ako Bog da mogli gledati 30 000 usd dan.
potpisujem,i dodajem da idemo prema dijelu sezone kada će veliki brat izvući asa iz rukava,uvijek je tako bilo pa...
držim i da već pomalo capesize diže manju braću
realno za očekivati je pojačanje tog trenda
to je razlog radi kojeg me dodatno veseli rast capesize segmenta.
imam i strance gdje taj segment igra značajnu ulogu ili i najvažniju pa....
-
ovakva grabež za iron ore nije zabilježena u novijoj povijesti ili i duže od toga.
pri ovim cijenama nema tko neće rudariti,ovo je prilika života a to znači i da će netko to trebati prevesti
dobro ovo uživanje u partyu i once in a lifetime opportunity
sve upučuje da je najkraći scenarij 2-3 g pa.....
graškići mi izbijaju pri pomisli na ona dva duža
China's benchmark iron ore futures surged 10% to a record high, while steel prices rose 6% to hit a trading limit
The spot price of harbor PB fines reaches 1,600 yuan per tonne, up by 150 yuan on Friday. Spot prices and swap surged over 10% during the weekend!
-
Ispravljeno...
😁
Čovjek uči dok je živ...
-
A valjda upumpavanje love na globalnoj razini kao posljedica korone se počinje preljevati u realni sektor tako da ...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun