Supramax 22189
Support....... Resistance
S1 19995....,, R1 22375
S2 19337....,, R2 23749
S3 18445...... R3 25706
Supramax 22189
Support....... Resistance
S1 19995....,, R1 22375
S2 19337....,, R2 23749
S3 18445...... R3 25706
Display Morebdi up 4.2% 1980
prema padu kote 2000 i brže od očekivanja
više nego pravi tajming da veliki brat prestane sa kanabalizacijom jer držim da manja braća nisu rekla svoju zadnju,da su uštopana u naponu snage slabostima velikog brata.
sada idemo prema dijelu sezone kada je izgledniji suprotan scenarij,da veliki brat povuče gore svoju manju braću
trenutno u dijelu kine radi zagađenja ograničenja u proizvodnji ali to su trenutne slabosti pa...
margini čeličana se opet dižu a glad za zaradom će učiniti svoje.
šteta za štediše ,zakapače,zazidavače....da i kod njih nema gladi ili barem malo straha od realno negativnog prinosa kojeg ostvaruju.
sloboda izbora je zakon
Sa dry bulk braćom nemamo problema ali zato ih na atpl imamo sa nekom drugom braćom koja se igrala neke perverzne igrice pri padu a sada u punom zamahu perverzije nastavljaju sa igrama koje je više teško i gledati.......naravno, osim ako niste jako perverzni...haha
Display MoreDisplay Moreprema padu kote 2000 i brže od očekivanja
više nego pravi tajming da veliki brat prestane sa kanabalizacijom jer držim da manja braća nisu rekla svoju zadnju,da su uštopana u naponu snage slabostima velikog brata.
sada idemo prema dijelu sezone kada je izgledniji suprotan scenarij,da veliki brat povuče gore svoju manju braću
trenutno u dijelu kine radi zagađenja ograničenja u proizvodnji ali to su trenutne slabosti pa...
šteta za štediše ,zakapače,zazidavače....da i kod njih nema gladi ili barem malo straha od realno negativnog prinosa kojeg ostvaruju.
sloboda izbora je zakon
Sa dry bulk braćom nemamo problema ali zato ih na atpl imamo sa nekom drugom braćom koja se igrala neke perverzne igrice pri padu a sada u punom zamahu perverzije nastavljaju sa igrama koje je više teško i gledati.......naravno, osim ako niste jako perverzni...haha
svatko neka radi svoj posao a tika taka će presuditi kao i uvijek do sada.
i moj je dojam da netko ulaže značajan napor nebi li prodao po manje umjesto po više osim ako nije neki pretovar u pitanju pa šteta i nije kakva se čini na prvi pogled?
tragikomično je gledati što štediše i zakapači namjerno propuštaju ALI zar bi mi mogli kako jesmo ili kako ćemo da nisu takvi kakvi jesu?
prokletstvo i blagoslov all inclusive package Hr fin. (NE)pismenosti
fascinantno sa kojim kasnim paljenjem se može biti predvodnik na ZSE?
da možeš biti najnevjerniji toma i opet te čeka istih 18x i nakon 2 mjeseca a da vrišti na sav glas?
to moraš lajkat,ko ti to more platit?
može oklada?bilo tko?
da će se naći u budućnosti onih koji će tvrditi da bi oni ali da nisu stigli,da nije bilo dosta vremena,dosta dokaza na dokaze,rekorda na rekorde...
to je taj jedinstveni gen u galaksiji ako ne i šire od toga:)
jedinstveni smo i po tome da jedini u galaksiji imamo dry bulkera za kojeg je vrijeme stalo prije 6 mjeseci.
trgovina svaki dan kao u filmu beskrajan dan..... čini se da dok najnevjerniji od svih nevjernih ne kupi ukleti smo?
ukleti holandez?
da skupimo deset dionica i da ih darovnicom poklonimo generalu prošlosti i da skinemo prokletstvo?
nedajte se u depru već se častite i gostite dok traje rasprodaja iz kategorije once in a lifetime opportunity
doći će dan za.....
godine dobrih ili još boljih vijesti su pred nama a jedan od scenarija je da bi moglo potrajati i duže od naaaajvećih strahova generala prošlosti,hmmm...
Display MoreNasmijao si me dobro, jer ocito ne kuzis koliko ne shvacas bit, pa da ti odgovorim.
Clarksons is projecting a 4.2% growth this year whereby seaborne trade volumes will hit 12bn tonnes, 0.5% above 2019 levels.
Znaci, prijevoza ce biti samo 0,5% iznad 2019.g, a koliko je brodova izašlo na pučinu 2019.g, 2020.g i koliko ih izlazi ove godine (te tri godine moras zbrojati)?
The International Monetary Fund (IMF) has forecast that the global economy will grow by 5.5% this year, which – following a 3.5% drop last year – will leave the 2021 economy 1.8% bigger than 2019’s.
Znači, ekonomije će porasti 5,5% ove godine, ali će biti veće samo za 1,8% u odnosu na 2019.g. Koliko je brodova izašlo na pučinu 2019.g, 2020.g i koliko ih izlazi ove godine (te tri godine moras zbrojati)?
E o tome treba razmisliti. Možda onda ne bi postavio ovo šta si postavio jer nije toliko pozitivno koliko se tebi čini. Nebi bilo... Piratski pozdrav
I u računicu ubaci koliko ih je otišlo ili odlazi u rezališta. Iako je sve to samo jedna mala kockica kompletnog mozaika buduceg razdoblja.
Iako budući da sve raste, a TC vozarine su bombončić ... možda i odustanu od rashodovanja
Kad bi Australci smanjili isporuku rudace za 10% podigli bi cijenu za 30-40%, a to bi se onda gurali u rezalista.
More noteworthy to us is that Brazilian iron ore exports have now increased on a year-on-year basis for four consecutive months. This marks a feat not seen since 2018.
In addition, global steel production outside of China has risen on a year-on-year basis for three consecutive months...
sve po očekivanjima,najavama i prognozama a i neizbježne posljedice će stići u još masivnijem obliku,kada već ovo neviđeno na skali desetljeća nekim generalima prošlosti još nije dovoljno za revizije svojih očekivanja koja su već i u startu bila osuđena na promašaj radi tada dostupnih i objavljenih dokaza na dokaze.
Brazilian iron ore production being poised to rise year-on-year by anywhere from 23 to 45 million tons
a kinezi:
1.žele tu kvalitetniju sirovinu svakim danom više(dokaz u prilogu)
2.žele smanjiti kupovinu od australije
a to povećava tonmilje,utilizaciju....
i opet će generali prošlosti po starom "nebi smjelo tako","nnništa pooosebnooo" .....
Weekly Dry Time Charter Estimates
This week the capes finally played catch-up with the rest of the market with rates up sharply across both basins for six months and one-year.
Plenty of kamsarmax/panamax timecharter activity reported this week in the pacific, although weaker sentiment in the Atlantic lead to a softening of rates.
The Supramax period sector continued to power ahead and rates surged. There has been plenty of demand in the pacific with an active short-term timecharter market. The average rate for a supramax for six months is currently estimated as $19,875/pdpr.
https://finance.yahoo.com/quotes/NMM%2CN…M%2CGNK/view/v1
Na placu je zelen na meniu
Panamax 4 Time Charter Average Spot 18626
MTD-18367
YTD- 15407
Supramax 10 Time Charter Average Spot 22189
MTD-21153
YTD- 14795
Display MoreSa dry bulk braćom nemamo problema ali zato ih na atpl imamo sa nekom drugom braćom koja se igrala neke perverzne igrice pri padu a sada u punom zamahu perverzije nastavljaju sa igrama koje je više teško i gledati.......naravno, osim ako niste jako perverzni...haha
svatko neka radi svoj posao a tika taka će presuditi kao i uvijek do sada.
i moj je dojam da netko ulaže značajan napor nebi li prodao po manje umjesto po više osim ako nije neki pretovar u pitanju pa šteta i nije kakva se čini na prvi pogled?
tragikomično je gledati što štediše i zakapači namjerno propuštaju ALI zar bi mi mogli kako jesmo ili kako ćemo da nisu takvi kakvi jesu?
da možeš biti najnevjerniji toma i opet te čeka istih 18x i nakon 2 mjeseca a da vrišti na sav glas?
može oklada?bilo tko?
da će se naći u budućnosti onih koji će tvrditi da bi oni ali da nisu stigli,da nije bilo dosta vremena,dosta dokaza na dokaze,rekorda na rekorde...
jedinstveni smo i po tome da jedini u galaksiji imamo dry bulkera za kojeg je vrijeme stalo prije 6 mjeseci.
trgovina svaki dan kao u filmu beskrajan dan..... čini se da dok najnevjerniji od svih nevjernih ne kupi ukleti smo?
ukleti holandez?
da skupimo deset dionica i da ih darovnicom poklonimo generalu prošlosti i da skinemo prokletstvo?
nedajte se u depru već se častite i gostite dok traje rasprodaja iz kategorije once in a lifetime opportunity
doći će dan za.....
godine dobrih ili još boljih vijesti su pred nama a jedan od scenarija je da bi moglo potrajati i duže od naaaajvećih strahova generala prošlosti,hmmm...
sa tim kasnim paljenjem i 2 mjeseca zakašnjenja pa ulaskom opet po 18x, i tome kao da trgovina na atpl svaki dan izgleda kao film beskrajni dan je kao da ste mi ušli u glavu.....to sam i ja htio napisati neki dan.....
no baš takve stvari i agrokor, kao i svi agrokori prije i poslje njega i jesu razlog tolikog novca na štednji ili u betonu.....jel svako malo na nekoj dionici, sada trenutno u atpl fali tih par milja kuna sa štednje na burzi ili nekoliko kuća ili stanova......malo bježim od dry bulk teme ali ali bez te štednje, stanova ili kuća ovako izgleda dry bulk u rvata.....
ali strpljen spašen.......
Display Moreprema padu kote 2000 i brže od očekivanja
sloboda izbora je zakon
#Ironore rebounded to $158 but demand concerns linger on. Futures suffered its worst run since Oct following 6% selloff yesterday after authorities in Tangshan ordered industrial enterprises to halt or cut production.
ALI
China’s benchmark steel rebar margin has seen a staggering recovery in the last few weeks, now deep into profitable territory for the first time since May of last year.
Display MoreDisplay Moresvatko neka radi svoj posao a tika taka će presuditi kao i uvijek do sada.
može oklada?bilo tko?
ukleti holandez?
doći će dan za.....
sa tim kasnim paljenjem i 2 mjeseca zakašnjenja pa ulaskom opet po 18x, i tome kao da trgovina na atpl svaki dan izgleda kao film beskrajni dan je kao da ste mi ušli u glavu.....to sam i ja htio napisati neki dan.....
no baš takve stvari i agrokor, kao i svi agrokori prije i poslje njega i jesu razlog tolikog novca na štednji ili u betonu.....jel svako malo na nekoj dionici, sada trenutno u atpl fali tih par milja kuna sa štednje na burzi ili nekoliko kuća ili stanova......malo bježim od dry bulk teme ali ali bez te štednje, stanova ili kuća ovako izgleda dry bulk u rvata.....
ali strpljen spašen.......
nebi bilo prvi put da griješim ali ne vidim bolji risk /reward na zse
u kategoriji :
kratkoročno
srednjeročno
dugoročno
dok je na ovim razinama koje u potpunosti zanemaruju veliku promjenu na bolje outlooka za dry bulk.
već dugo nisam ovako mirno spavao po pitanju investiranja,od 2010 i turizma.
i mene kopka dali me je ostavio investitorski filing ili je u pitanju teška zabluda Večine.
vidim nebrojene dokaze na dokaze da bi sa filingom trebalo sve biti OK ali morat će tika taka presuditi
bez strpljivosti nema ništa u životu pa ni na marketu,još kad je domaća zadaća kvalitetno odrađena lakše je biti strpljiv.
razina investitorske kulture i fin pismenosti je više nego zabrinjavajuća ali nije to ništa novo i nije nas spriječila da jesmo kako jesmo do sada pa teeeško da će i u budućnosti.
rezime sljedi nekad po investitorski
Cudan smo mi narod definitivno, neki dan slusam kad su zapljenili onu drogu, da se u HR godisnje na te budalastine potrosi 2 mlrd kn ??!!? 😮😮 ejjj 2 milijarde kuna .... da 10% samo zavrsi na TK, jaooo..
I onda vidis politicare sta rade, grabe sebi i svom pajdi, stvarno nikakve pameti, a tako malo ti treba da zivis sretno i ugodno .... zivimo u kraju koji je raj na zemlji, od klime i krajolika, a toliko ljudi ima inteligenciju ispod nekog africkog plemena, valjda zato ni ne moze HR drzava opstati duze vrijeme, jer je prevelika koncentracija bu..la na malom mjestu.
Budala ima svugdje na svijetu, problem je to da smo mi ovdje izgleda neki rasadnik
pa vecina ostane ovdje
Demand Improves in the Demolition Market https://www.hellenicshippingnews.com/demand-improve…olition-market/
Sve ovo su vrlo dobre informacije i lijepi podaci ( pohvala svima posebno migri), za neku drugu burzu u svijetu, koje će sigurno donijeti zaradu.na ZSE možda u ovoj godini čak i bude neke trgovine. Jedan očaj koja je to dosada.
Sve ovo su vrlo dobre informacije i lijepi podaci ( pohvala svima posebno migri), za neku drugu burzu u svijetu, koje će sigurno donijeti zaradu.na ZSE možda u ovoj godini čak i bude neke trgovine. Jedan očaj koja je to dosada.
Ne ocajavajte kolega. Mi cekamo da se Pivci iskrcaju za up😴
Sve ok, samo je i njima zastoj, nemaju puno zainteresiranih prodavati na ovim nivoima..... A onda možeš očekivati i spuštanje cijene bez obzira na dobre vozarine i ostale faktore.... Nekome na buy dobro..... I meni... Ali zbilja dosadno.....
Capesize Index $17353 (-$536)