neizbježan storm na strani demanda sa sinergijom neizbježnog storma na strani supplya.
prilično sam uvjeren da će se odgađanje odluke i dilema dali će se ti stormovi umnožiti ili "samo" zbojiti u desetljećima pred nama pokazati kao jedna od najpromašenijih investitorskih dilema globalno ali i lokalno.
ovo je sada jako daleko od početnog dima,ovdje sada ima već hrpetina dokaza na dokaze na dokaze da....
naravno na burzi ne postoji bez rizika kao ni u životu u bilo kojoj situacija ali ako(kada) će mi ovakav risk/reward ratio biti previše znat ću da je vrijeme za investitorsku penziju
ovo me jako posjeća na dileme i rasprave početkom 2010-tih dali kupovati nerevaloriziranu imovinu(hotele) na obali u pola cijene ili niže jer je bilo "ništa posebno" profitabilno.
ovdje ista situacija imovina u pola cijene a vrlo izgledno sljedi brutalno pozitivan preokret u poslovanju.
na turizmu su poslije svi zborno pjevali da rizika uopće i nije bilo
naravno jer je rizik bio zanemarivo mali a donio je nestvarne prinose u par godina,prinose koji štediše neće ostvariti za 10 života.
hmm.......