1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 22, 2022 at 10:54 PM
    • #7,681
    Quote from brajakica

nitko ne pita dali su ameri otvorili? 🤪🤭 ;(

Otvorili su u crveno ali bikovi na bulkerasima jure u kontra smjeru⛔ 🐂🐃🐂🤪🤠 :S :)

Trend-frend? =O :/ 🐰

Ameri zatvorili - 3% :rolleyes:

Bulkeraski bikovi se zaustavili oko +0%

Trend frend spika i dalje drzi vodu.😁🐰

Na FFA nikla nova zelena djetelina za bikove od pon? :/ 😅

Files

IMG_20220422_224747.jpg 144.34 kB – 0 Downloads IMG_20220422_225926.jpg 111.96 kB – 0 Downloads
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 22, 2022 at 11:24 PM
    • #7,682

Vale iron ore "full steam ahead" +Kineske celicane "full steam ahead"

Promatrajmo :saint:

The latest data showed capacity utilization rates of blast furnaces at 247 steel plants across China rose and are now at the highest level since late-July 2021. Also, China's state planner approved 32 fixed-asset investment projects worth 520 billion yuan this year.

Signal Dry Bulk Weekly Report — Breakwave Advisors
    Snapshot of Spot Freight Rates, Supply-Demand Trends, Port Congestions
    www.breakwaveadvisors.com
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 23, 2022 at 9:18 AM
    • #7,683
    Quote from brajakica
    Quote from hugh

i gdje smo mi na tom grafu koji ste postali?.......hint: pogledajte graf atpl s početka ove godine do sada i mislim da se na njemu vrlo dobro vidi kad je smart money kupovao........a i grafovi ostalih dry bulk brodara su gotovo identični....

Sada smo u bear trapu jer jos min u 2022 i 2023 ce trajati bull na bulkerima.

Na post covid oporavku demanda, na nikad manjem orderbooku,na EEXI i carbon tax regulativi,na zagusenjima luka.

Ovaj ocekivani sezonski dip je najbolja prilika za kupovinu u ovom bullu.

Kinezi su puno pomogli radi olimpijade ali SVE ce morati nadoknaditi.

Vi napisite svoje sta ocekujete za 2022 i 2023 da mozemo u buducnosti usporediti.

Trejdanje nije moj dir ali sam sada uzela namjerno da pokazem brzopoteznim i strasljivima kako bacaju novac kupujuci skuplje a prodajuci jeftinije bez ikakve potrebe jer vrijeme za pravu prodaju ce biti ne prije 2023.

A sta reci na ulagacku strategiju panicne prodaje na 350 neceg sto u godinu dana zbirno zaradi 300 kn? 😱🤭

Doci ce fi 4q i FIy2021 pa ce biti jasnije.

Puno uspjeha trejderima i neka nam odrzavaju likvidnost dok neke stvari na sjednu iz GuG? 🤔🤭

Display More

Ne prozivam nikoga i ne trazim odgovor samo konstatiram da se sve potvrdilo a danas znamo gotovo sve sto smo znali i u studenom.

Da dolazi, sezonski pad vozarina

Da ce kinezi radi olimpijade ugasiti celicane

Da ce poslije kineske NG stisnuti gas.

Da ce dobit atpl za 2021 biti najbolja u 13 godina.

Da dolazi EEXI i CIi

Da je orderbook najnizi u 30g

Da su slotovi popunjeni

Da demand mora poslije kovida jos rasti.

sve smo to znali i ponavljali ali kao i da nismo?

Cijela tadasnja rasprava na str 262 je pokrenuta oko jedne slike (u prilogu) i moje teze da se prodajom po 350:

"Upada se u bear trap kao muhe bez glave a pravi bull pocinje za godinu dana"

Atpl jos kasni ali stranci su dosta iznad 2021 vrha i potvrduju da je to bio bear trap.

Treci prilog koji pokazuje likvidnost na strancima potvrdujezadnjih mjeseci vise puta ponovljenu tezu da ce ulagacima doci iz GuG i da ce prepoznati dry bulk a isto vrijedi i za tankere.

Files

IMG_20220423_091008.jpg 72.07 kB – 0 Downloads IMG_20220423_081345.jpg 73.41 kB – 0 Downloads IMG_20220423_080436.jpg 65.8 kB – 0 Downloads
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 23, 2022 at 2:03 PM
    • #7,684
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

Sada smo u bear trapu jer jos min u 2022 i 2023 ce trajati bull na bulkerima.

Na post covid oporavku demanda, na nikad manjem orderbooku,na EEXI i carbon tax regulativi,na zagusenjima luka.

Ovaj ocekivani sezonski dip je najbolja prilika za kupovinu u ovom bullu.

Kinezi su puno pomogli radi olimpijade ali SVE ce morati nadoknaditi.

Vi napisite svoje sta ocekujete za 2022 i 2023 da mozemo u buducnosti usporediti.

Trejdanje nije moj dir ali sam sada uzela namjerno da pokazem brzopoteznim i strasljivima kako bacaju novac kupujuci skuplje a prodajuci jeftinije bez ikakve potrebe jer vrijeme za pravu prodaju ce biti ne prije 2023.

A sta reci na ulagacku strategiju panicne prodaje na 350 neceg sto u godinu dana zbirno zaradi 300 kn? 😱🤭

Doci ce fi 4q i FIy2021 pa ce biti jasnije.

Puno uspjeha trejderima i neka nam odrzavaju likvidnost dok neke stvari na sjednu iz GuG? 🤔🤭

Display More

Ne prozivam nikoga i ne trazim odgovor samo konstatiram da se sve potvrdilo a danas znamo gotovo sve sto smo znali i u studenom.

Da dolazi EEXI i CIi

Da su slotovi popunjeni

Cijela tadasnja rasprava na str 262 je pokrenuta oko jedne slike (u prilogu) i moje teze da se prodajom po 350:

Atpl jos kasni ali stranci su dosta iznad 2021 vrha i potvrduju da je to bio bear trap.

Treci prilog koji pokazuje likvidnost na strancima potvrdujezadnjih mjeseci vise puta ponovljenu tezu da ce ulagacima doci iz GuG i da ce prepoznati dry bulk a isto vrijedi i za tankere.

Display More

Tko je to shvatio je kupovao po 350 kuna Atpl. Neki ce kupovati kasnije po vecim cijenama. Sve je to u redu.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 23, 2022 at 2:25 PM
    • #7,685
    Quote from Marielena
    Quote from brajakica

Da dolazi EEXI i CIi

Da su slotovi popunjeni

Display More

Tko je to shvatio je kupovao po 350 kuna Atpl. Neki ce kupovati kasnije po vecim cijenama. Sve je to u redu.

Display More

Ja sam onaj prethodni rast od 2005., koje li već godine, gledao sa strane. Na 100 kn mi je bila rizična. Na 300 kn već je previše skočila. Na 600 je već previše skočila. Na 1500 je već previše skočila. Na 2100 kn je previše skočila...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 23, 2022 at 6:01 PM
    • #7,686
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

Ja sam onaj prethodni rast od 2005., koje li već godine, gledao sa strane. Na 100 kn mi je bila rizična. Na 300 kn već je previše skočila. Na 600 je već previše skočila. Na 1500 je već previše skočila. Na 2100 kn je previše skočila...

I onda si kupio na 2500 i gledao kako pada na 1000

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 24, 2022 at 10:28 AM
    • #7,687

4,8% je :thumbdown: za kineske standarde a krajem godine veliki voda XI ide po novi mandat? 🤪

🇨🇳Drugovi i drugarice ce ⛏️🛠️isporuciti veci rast jer oni vole svog velikog vodu i boje ga se:/😅

luk(Katapult) skripi?🏹😥 :)

China’s GDP expanded 4.8% YoY in Q1. Although still in expansionary territory, this remains below growth levels recorded before the pandemic.

Despite lengthy safety checks at Chinese coal mines in Q4 last year before receiving approval to ramp up production, some accidents affecting production have started to occur. Earlier this week it was reported a fire has caused 3 mines to suspend operations.

U indiji su zalihe ugljena na samo 30%🤪😱 od prosjecnih za ovaj period, dolaze monsuni,zastoji u rudnicima i prijevozu iz rudnika.

Sve vezano uz cumur je full bullish za bulkerase.

Kise u australiji i JAR usporavaju proizvodnju ali kada uskoro krene nadoknadivanje zaostataka🏹🌛💰💵

Promatrajmo👀

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • April 25, 2022 at 9:14 AM
    • #7,688

| live

Danas vikinzi otvaranje u povećem minusu...

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 25, 2022 at 9:29 AM
    • #7,689
    Quote from tin

https://live.euronext.com/en/product/equ…G396372051-XOSL

Radi pada cijena iron ore kao posljedica lockdowna u kini.

Pad cijene iron ore sugerira mogucu slabiju buducu potraznju.

To je mala mogucnost(sub) i u buducnosti ali sigurno i danas kinezi jedva cekaju da cijena iron ore malo padne kako bi popunili zalihe.

Pad cijene za iron ore je dobra stvar za bulkerase.

Dokaz su danas vece cijene prijevoza.

hear rmr 11.35 done c5 today↗️

As expected, firm market ahead this week. Already hearing FMG paid mid 11 ↗️bss C5 (Vs Index 10.741). All C5 miners are expected to stay busy this week considering every year we saw volume push up in May/June compared to April before fianancial year end in Australia

Dobra vijest je da ce biti prilika da se na pogresnoj interpretaciji posljedica kupe dionice bulkerasa po akcijskim cijenama.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 25, 2022 at 9:56 AM
    • #7,690

Lockdown u Kini je doveo do jos jaceg zagusenja u lukama pogotovo za male brodove.

Kada lockdown zavrsi, krece party.

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • April 25, 2022 at 9:57 AM
    • #7,691
    Quote from Marielena

Lockdown u Kini je doveo do jos jaceg zagusenja u lukama pogotovo za male brodove.

Ovo me lagano počinje podsjećati na Del Boyevo mantranje...this time next year

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 25, 2022 at 9:58 AM
    • #7,692
    Quote from brajakica
    Quote from tin

https://live.euronext.com/en/product/equ…G396372051-XOSL

To je mala mogucnost(sub) i u buducnosti ali sigurno i danas kinezi jedva cekaju da cijena iron ore malo padne kako bi popunili zalihe.

As expected, firm market ahead this week. Already hearing FMG paid mid 11 ↗️bss C5 (Vs Index 10.741). All C5 miners are expected to stay busy this week considering every year we saw volume push up in May/June compared to April before fianancial year end in Australia

Dobra vijest je da ce biti prilika da se na pogresnoj interpretaciji posljedica kupe dionice bulkerasa po akcijskim cijenama.

Display More

Pitanje je sto su to akcijske cijene. Ja trenutno ne kupujem jer sam kupovala na nizim razinama. Niti ne prodajem sada.

Quote from tenchi0110
    Quote from Marielena

Ne znam bas. Delboy je zivio u socijalnom stanu i bavio se sitnim svercom i mastao da ce biti bogatas.

Ja trenutno vidim visoke vozarine. Naravno svatko vidi nesto drugo.

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (April 25, 2022 at 9:59 AM).

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • April 25, 2022 at 10:01 AM
    • #7,693
    Quote from Marielena
    Quote from brajakica

Display More

Pitanje je sto su to akcijske cijene. Ja trenutno ne kupujem jer sam kupovala na nizim razinama. Niti ne prodajem sada.

Quote from tenchi0110

Ne znam bas. Delboy je zivio u socijalnom stanu i bavio se sitnim svercom i mastao da ce biti bogatas.

Display More

Ma ne to, ovo za vozarine stoji..ja komentiram ove lude kineze i zatvaranje. Evo samo što se nisu otvorili, evo sad je gotova olimpijada, evo sad će rat biti gotov, evo sad će se Evergrande oporavit, itd

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 25, 2022 at 10:08 AM
    • #7,694
    Quote from tenchi0110
    Quote from Marielena

Ma ne to, ovo za vozarine stoji..ja komentiram ove lude kineze i zatvaranje. Evo samo što se nisu otvorili, evo sad je gotova olimpijada, evo sad će rat biti gotov, evo sad će se Evergrande oporavit, itd

Kako god bilo vozarine se izuzetno dobro drze od pocetka godine s obzirom na sve slabosti s kineske strane, a bilo ih je poprilicno i jos traju, osim cape dijela

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • April 25, 2022 at 10:20 AM
    • #7,695

Još malo strpljenja............. ;) https://en.macromicro.me/charts/773/baltic-dry-index

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 25, 2022 at 10:26 AM
    • #7,696

Brazilian miner and iron ore producer Vale has announced its operational results for

the first quarter of this year.

In the given quarter, the company produced 63.9 million mt of iron ore, down by six

percent year on year and decreasing by 22.5 percent compared to the previous

quarter, while its pellet production totaled 6.9 million mt in the first quarter, up by 10.1

percent year on year and down by 23.7 percent quarter on quarter. In the first quarter,

Vale’s sales volumes of iron ore and pellets totaled 60.6 million mt, decreasing by 7.4

percent year on year.

In the January-March period, the company’s coal production increased by 87.5

percent year on year to 2.04 million, as a result of the revamp of its facilities. In the

given period, Vale’s coal sales totaled 1.8 million, up by 77.8 percent year on year.

Vale’s iron ore production guidance for 2022 stands at 320-335 million mt.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 25, 2022 at 10:34 AM
    • #7,697

1.Olimpijada✔️

Kineske celicane full steam ahead, iznad proizvodnje iz 8 mj 2021✔️

Evergrande nije izazvao... ✔️

Rat nije zavrsio ali nije postao ww3✔️

Vale puni brodove full steam ahead✔️

Cijeli svijet je prezivio i rjesio covid lockdown pa ce i kinezi✔️

Cijena dionice sa 350 na 500✔️

Vozarine jako visoke za ovaj dio sezone, kejpovi krecu✔️

Dolazi jedan od najboljih FI1Q u povijesti Atpl✔️

Dolazi prijedlog dividende✔️

Dolazi veca zarada iz poslovanja od 2021✔️

Dolazi od 1.1.2023,EEXI CII✔️

Cijene scrapa na vrhu✔️

Orderbook najnizi "od st. 7."✔️

Praznih slotova nema 3-4 g unaprijed✔️

Strani bulkerasi su iznad vrhova iz 2021, atpl je - 15%✔️

17. Svoju glavu na pladnju sam ponudila ako... ✔️

😥😓😰 8| sto bi se jos moglo ponuditi Zse investitoru :?: 🤪 ;( ^^

Quote from brajakica

Vale iron ore "full steam ahead" +Kineske celicane "full steam ahead"

The latest data showed capacity utilization rates of blast furnaces at 247 steel plants across China rose and are now at the highest level since late-July 2021. Also, China's state planner approved 32 fixed-asset investment projects worth 520 billion yuan this year.

https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2022/…k-weekly-report

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 25, 2022 at 10:36 AM
    • #7,698

Turske promjene uvoza ugljena, vjerovatno smanjenje pod utjecajem zastoja zbog rata u 2 mjesecu

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • April 25, 2022 at 10:41 AM
    • #7,699

The Big Picture: Supramax market https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2022/…supramax-market

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 25, 2022 at 10:45 AM
    • #7,700

Koliko se može vjerovati podacima robnih zaliha u ovakvoj globalnoj napetosti?

Nekako sam dojma da svi “malo” varaju nebi li prikrili slabosti??

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 7 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt