Jucer su strani bulkeri ostali oko nule ali su zadrzali veliki rast od dan ranije a danas vikinzi od jutra jurisaju.
Futuresi su okrenuli u veci plus jucer, danas nastavak rasta.
Znam da vodeci tehnicari cekaju ispod 350 i da prvo ide olimp pa sam zatecena 🤪
Dali i atpl ide na taj olimp?
Lijepo su vani porasli bulkeri prije 2 dana, (e to je bio novogodišnji tulum, još me boli glava ),
a najviše PANL, što me stvarno ugodno iznenadilo, s obzirom da je dionica inače troma, dosadna, spora,
nezanimljiva, nitko nije čuo za nju, smallcap itd. Inače, PANL još uvijek ima P/E oko 3 i isplaćuje
kvartalnu divku itd... ali je i dalje dosadna...
ATPL je za razliku od nje zanimljiva, obavijena velom tajne, uzrokuje ponekad lijepe, a ponekad ružne snove, ali
je naša, rekli bi 100% domaće, pa je shodno tome zanimljivija ljudima, a i ne može se zanemariti poboljšanje
poslovanja, najava divke (za sada samo najava), kupnja brodova, kojima (ugovorima) je u međuvremenu cijena
porasla, pa ih valjda mogu preprodati nekome po višoj cijeni, ali nisam ziher za to, znalci to valjda znaju, inače ne
bi svakih par dana lijepili cijene brodova, koje su za divno čudo postojane i nisu pale, pa valjda onda očekuju dobru
godinu gospodnju 2022.
Inače železo i vuglen i dalje rastu, a znalci kažu (oni kojima se ime ne spominje ) da to nema veze sa potražnjom, već
sa nedostatkom ponude, dakle supply side, ali sve to na kraju dođe u ekvilibrij iliti orgazmičku ravnotežu, pa na kraju tuluma
ne znaš više gdje je šta .
Dakle, da rezimiramo, uskoro očekujem porast vozarina, a u međuvremenu planiram raditi dokup ATPL, a ovo nije nikakva
preporuka, jer ovdje ima puno pametnih ljudi, pa svatko zna za sebe raditi ono što je najbolje