FFA Feb22 danas
Cape -11%
Pmax -9%
Je li ovo druk prije konačnog ulaza!?
Nije, bit će ih još.
FFA Feb22 danas
Cape -11%
Pmax -9%
Nije, bit će ih još.
Nije, bit će ih još.
Pretpostavljao sam.
Stalno bježim sa nalozima niže.
Molba za jedan mali mig, ovakav , za nas forumaše, kada bude zadnji druk u nizu!
A jučer nije objavio, ha
A jučer nije objavio, ha
Molit ću lijepo... ne samo da sam objavio, već i nagovijestio daljnji pad.
BCI 5 T/C routes 180000 7390 -1157
BPI 5 T/C routes 82500 18087 -133
BSI 10 T/C routes 58328 19237 -266
BHSI 7 T/C routes 38200 19859 -336
BDI Index 1415 -59
Al ga roka.
Kapa dolje mittko
A jučer nije objavio, ha
Molit ću lijepo... ne samo da sam objavio, već i nagovijestio daljnji pad.
PostRE: Tehnička analiza - komentari LIVE
[…]
BDRY apdejt
Danas smo vidjeli živahnost na futuresima pa je posljedično i BDRY skočio, trenutno je na oko +8%. Cijena je pozitivno reagirala na prijašnje dno.
I dalje smo u tom donjem range-u i za sada ništa ne nagovještava da je downtrend prošlost.
dionice.net/attachment/10116/mitkkoJanuary 20, 2022 at 8:42 PM
Molim lijepo. Skroz druga tema...
Sve skupo i sve poskupljuje. A bulkeri se natječu tko će jeftinije. Bilo je jasno da će se bdi ohladit. Ali ove razine nisam očekivao.
Sve skupo i sve poskupljuje. A bulkeri se natječu tko će jeftinije. Bilo je jasno da će se bdi ohladit. Ali ove razine nisam očekivao.
Uvijek je burza kontra ocekivanja
Za ONE koji su se snuždili, a nažalost ONIH drugih... malo stvarnih brojeva u šumi brojeva.
Prosjeci svih klasa YTD do uključivo sa ponedjeljkom 23 01.2022. od 2011 godine.
Ajmo promatrat
hvala šampione! stvarno zabrinjavajuće ovo izgleda! preveliki pad u odnosu na predobre prosjeke!
hvala šampione! stvarno zabrinjavajuće ovo izgleda! preveliki pad u odnosu na predobre prosjeke!
A majke ti, al ga vani roka!
Po meni nije ni bitno da li je sada u mrtvoj sezoni BDI pao, vec je bitnije da li ce se poslije 15.02. opet poceti dizati na neke razine od npr. 5500 bodova koje mi sada zvuce kao stratosfera kada ovo gledam i najavljivao se superciklus. Dobro da ATPL nema kejpove koji su najvise pali sa 80 000$ na 10 000$, dok se malisani jos i dobro drze sa prosjekom oko 20 000$, sto su zapravo fantasticne vozarine za malisane za ovo doba godine, koliko god neki to pokusali ocrniti.
Ja se kladim na to da sada jednostavno ne znam sta ce biti i treba se prilagodjavati u hodu. Ako burze i kripto nastave i dalje padati bit ce belaja i sa podcijenjenim bulkerima, ali ce vjerojatno manje pasti nego precijenjena Tesla ili Netflix (danas pao 20%).
Zbog meni dragih ljudi na forumu bih iskreno volio da BDI opet pocne rasti, pa da bude zanimljivo, pa makar mi dali i 6-7 dislajkova kao ponekad prosle godine
Cekamo drugi vrh u ovom bullu, jer mislim da jos uvijek traje bull na bulkerima, te se nadamo da se nece ponoviti 2019. godina kada je sve poslije otislo kvrapcu pocetkom i tijekom 2020. godine.
Nek se Supre odrze na 17000+ će biti odlično,mada ih ni to sve ne dira puno ovisno o tajmingu zavrsetka ugovora,škverovi…
Valjda će i Kinezi malo svog otrova proslijediti siromašnijim zemljama(EU😂)
a sebi malo čišći mix ložiti …
bez obzira na veliki pad indexa koji je grdo za videti, kako god da okrenem i probam računati i razmišljati onako zdravoseljački jer nisam nikakav znalac, stalno dobivam nekakve "čudne" i prevelike brojke. i za q4 i za q1!! i za atpl i za jdpl!! još ako su gospari složili dobre ugovore kad su vozarine bile na vrhu a prijašnji ugovori istjecali.... moglo bi biti veselo!
nek se natjecu tko ce jeftinije. Bitno je gledati prave brojke koje su ti potrebne 😀
bez obzira na veliki pad indexa koji je grdo za videti, kako god da okrenem i probam računati i razmišljati onako zdravoseljački jer nisam nikakav znalac, stalno dobivam nekakve "čudne" i prevelike brojke. i za q4 i za q1!! i za atpl i za jdpl!! još ako su gospari složili dobre ugovore kad su vozarine bile na vrhu a prijašnji ugovori istjecali.... moglo bi biti veselo!
Nisi jedini koji dobiva te visoke brojeve :), eno i kolega je objavio prosjeke zadnjih 10 godina pa i to izaziva pitanje jel rijec mozda o prosjecima za svemirske brodove jer sve mi se cini da sve manje to ima veze bulkovima 😂
Nisi jedini koji dobiva te visoke brojeve :), eno i kolega je objavio prosjeke zadnjih 10 godina pa i to izaziva pitanje jel rijec mozda o prosjecima za svemirske brodove jer sve mi se cini da sve manje to ima veze bulkovima 😂
znate i sami što je "problem" sa tim brojkama........one su pogled u retrovizor a ne u budućnost i već su priced in........ja se stvarno nadam da ćemo nakon kineske nove godine imati jake vozarie jel u supotnom sve će te brojke postati manje važne ili totalno nevažne.........
znate i sami što je "problem" sa tim brojkama........one su pogled u retrovizor a ne u budućnost i već su priced in........ja se stvarno nadam da ćemo nakon kineske nove godine imati jake vozarie jel u supotnom sve će te brojke postati manje važne ili totalno nevažne.........
Bas je uzbudljivo, sada se vise veselim Kineskoj Novoj godini od nase koja je prosla
Bas je uzbudljivo, sada se vise veselim Kineskoj Novoj godini od nase koja je prosla
Ovu cemo proslavit kako treba, u nasoj sam ionako proveo u coroni pa treba popunit rupu
Ne bi se slozio jer onda mozemo sve relativizirat svaku cijenu i onda ne bi bilo prostora za zaradu jer bi bilo efikasno i uvijek sve ukljuceno u cijenu, jel mozemo reci da kad je cijena bila na 185 da je sve vec bilo priced in, trziste uvijek ispituje neke ekstreme koje nemaju veze s priced in teorijom jednostavno je tako isto tako kao sta recimo u danasnjem danu sve pada slicno recimo kod bulka danas uopce ne uzima u priced in cinjenicu brodara koji su na spotu i koji imaju dugorocnije ugovore niti jer se radi o cape ili supri, nego ih zajedno vrednuje, jednostavno je tako psihologija gubitka cijeli market pada i onda se rasprodaju sve pozicije inace ne bi bilo takve rasprodaje da recimo tebi u portfelju padaju dvi pozicije, a dvi rastu, ne bi onda dolazilo panike s psiholoske strane investitora.