Freight futures am update
Capesize up ~8%
Panamax up ~5%
Baltic Dry Index Rises 5.19% to 4,962
Capesize +9.49% to $69,013
Panamax +0.26% to $34,935
Supramax 58k tons +0.28% to $37,102
Freight futures am update
Capesize up ~8%
Panamax up ~5%
Baltic Dry Index Rises 5.19% to 4,962
Capesize +9.49% to $69,013
Panamax +0.26% to $34,935
Supramax 58k tons +0.28% to $37,102
dakle super ciklus započinjemo na 5000 punti.
Jasko ili Mittko ne sjecam se koji je vise rekao da za mjesec dana predviđa 5000. Svaka cast. A to je bilo prije 15 dana 😂.
Mali podsjetnik.......Imamo veliki otpor na 4660. Probijemo li ga odosmo na 5700.
Jači otpor na 5700..........
Mali podsjetnik.......Imamo veliki otpor na 4660. Probijemo li ga odosmo na 5700.
Jači otpor na 5700..........
Ja se i dalje drzim minimalno ovog targeta trokuta od 6000 ujedno i vrha od 2005 godine koji je poslje postao otpor padu u 2008 i trenutno fibo 50% od 2008.
Meni je fascinantno kako naše fondove, ne mirovinske, nego od banaka vodi ekipa koja bi ajmo reći trebala biti financijski pismena da može napraviti ovakve analize kakve je mitko odradio i to još puno prije, jer im je to core biznis i da nisu vidjeli koliko marginu sigurnosti za ulazak imaju da iskoriste ovakvu priliku koja ti se javi jednom u 10-15 godina.... Oni će radili analize i davati preporuke BUY, kad bude jdpl 200 il atpl 1.000 sljedeće godine
Diana Shipping Announces Time Charter Contracts for mv Atalandi and mmv Leto with Aquavita
Ice Class Panamax dry bulk vessels, the m/v Atalandi.
The gross charter rate is US$24,500 per day, minus a 4.75% commission paid to third parties, for a period until minimum February 15, 2023 up to maximum April 30, 2023. The charter is expected to commence on October 3, 2021. The m/v Atalandi is currently chartered, as previously announced, to Uniper Global Commodities SE, Düsseldorf, at a gross charter rate of US$9,300 per day, minus a 5% commission paid to third parties.
Bancosta weekly 38
https://www.facebook.com/133205716542/p…59747405011543/ opet nemaju ugljena, nema struje? Kako ćemo to riješiti?🤔
https://www.facebook.com/133205716542/p…59747405011543/ opet nemaju ugljena, nema struje? Kako ćemo to riješiti?🤔
Pa evo krenuli su s redukcijama struje.
Jednostavno nema. Oni misle da je bolje da nema nego da skupo placaju. A ne kuze danza svaki ustedjeni dolar na ugljenu gube dva na struji i jos puuuuno vise na proizvodnji dobara.
Lijepo sam vam govorio da su kineski komunisti skupina debila. Niste vjerovali. Evo dokaza.
Meni je fascinantno kako naše fondove, ne mirovinske, nego od banaka vodi ekipa koja bi ajmo reći trebala biti financijski pismena da može napraviti ovakve analize kakve je mitko odradio i to još puno prije, jer im je to core biznis i da nisu vidjeli koliko marginu sigurnosti za ulazak imaju da iskoriste ovakvu priliku koja ti se javi jednom u 10-15 godina.... Oni će radili analize i davati preporuke BUY, kad bude jdpl 200 il atpl 1.000 sljedeće godine
Jesu. Oni su prodali Atpl na 180 kuna.
Sebi i svojoj ekipi privatno 😅
Pa evo krenuli su s redukcijama struje.
Jednostavno nema. Oni misle da je bolje da nema nego da skupo placaju. A ne kuze danza svaki ustedjeni dolar na ugljenu gube dva na struji i jos puuuuno vise na proizvodnji dobara.
Lijepo sam vam govorio da su kineski komunisti skupina debila. Niste vjerovali. Evo dokaza.
Ovo je eskaliralo, kazu da im se ne isplati proizvoditi i distribuirati struju zbog preskupog ugljena i plina, pa rade restrikcije struje. Mislim da je ovo sa smanjenom emisijom CO2 tek sporedni razlog. Nesto slicno kao kada je Petrokemija ugasila proizvodnju prosli tjedan zbog previsoke cijene plina.
"..da će Kina morati uspostaviti više opskrbnih linija kako bi odgovorila na potražnju za ugljenom te da bi više zaliha te sirovine trebala naručiti od Rusije, Mongolije i Indonezije"
Sad bar znamo gdje smo
Mi i Kina, ruku pod ruku
Sad bar znamo gdje smo
Mi i Kina, ruku pod ruku
Plin je skocio sa 14 na cak 80 Eur/MWh.
Ugljen je skocio sa 50 na 210 $/T.
Zeljezna ruda je bila skocila sa 100 na 225, ali se nedavno vratila na 115 $/T.
Luda vremena, pa ti nesto planiraj na 3 - 5 godina..
Display MorePa evo krenuli su s redukcijama struje.
Ovo je eskaliralo, kazu da im se ne isplati proizvoditi i distribuirati struju zbog preskupog ugljena i plina, pa rade restrikcije struje. Mislim da je ovo sa smanjenom emisijom CO2 tek sporedni razlog. Nesto slicno kao kada je Petrokemija ugasila proizvodnju prosli tjedan zbog previsoke cijene plina.
"..da će Kina morati uspostaviti više opskrbnih linija kako bi odgovorila na potražnju za ugljenom te da bi više zaliha te sirovine trebala naručiti od Rusije, Mongolije i Indonezije"
I to da se elektranama ne isplati proizvoditi struju je tocno jer im kineski partijasi ne daju da povise cijene struje za gradjane i privredu. Rezultat?? Nema struje.
Kineski partijasi su debili, kazem vam.
Pitajte kineske gradjane da li bi radije platili struju trostruko, ali da ju imaju, ili koliko je sada, ali ju nemaju.
Isto pitanje postavite i direktoru tvornice iPhone-a. Ili automobila.
Deeeeebiiiliiii.
Trziste, potpuno slobodno trziste, je apsolutni Bog i zakon kojemu se svi moraju pokloniti. I kineski partijasi. Ako ne zele platiti brutalnu cijenu.
Trziste vs. CCP = 5:0.
A citava ta njihova debilnost i kretenizam proizlazi iz oholog uvjerenja da oni ne samo da moraju nego da i imaju pravo sve kontrolirati. Maltretirati i muciti ljude samo da bi zadrzali kontrolu nad ljudima i trzistem kod sebe. E pa nemeže!!
Mozes probati, ali posljedice su tu.
Bas bih volio da milijarda pobjesnjelih ljudi bez struje podigne revoluciju i zbaci s vlasti tu zgadiju.
I da uvedu liberalnu demokraciju zapadnjackog tipa.
Radi se o gradiću od 13milijuna ljudi..mislim kad ne bude deka više pomagala, da će sve ložit
U svakom slucaju vozarine su na sigurnom,, a tek ono sta sljedi kad dogori do noktiju 😅
A citava ta njihova debilnost i kretenizam proizlazi iz oholog uvjerenja da oni ne samo da moraju nego da i imaju pravo sve kontrolirati. Maltretirati i muciti ljude samo da bi zadrzali kontrolu nad ljudima i trzistem kod sebe. E pa nemeže!!
Mozes probati, ali posljedice su tu.
Bas bih volio da milijarda pobjesnjelih ljudi bez struje podigne revoluciju i zbaci s vlasti tu zgadiju.
I da uvedu liberalnu demokraciju zapadnjackog tipa.
stari moj, ne poznaješ ti kineze, njima je režim u kostima, prvo kina i partija pa onda pare, po mogučnosti keš i onda duuugo ništa i onda sve ostalo...njima te restrikcije ne znače ništa, mora se i oni će to iztrpiti ali svima onima koji ovise o kineskoj proizvodnji i te kako znači i prije će kina izregulirati "tržište" nego tržište kinu