1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Kolike prinose ostvarujemo

• Parica
  • December 30, 2020 at 6:16 PM
    zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 31, 2020 at 6:35 PM

Puno mladih lavova !

Nice 🙃

Godina nije bila bez prilika, samo je trebalo imati cohones.

Možda je bilo lakše novima, nisu bili opterećeni prtljagom iz 2008.

Tko se opeče na vrelo mlijeko puše i na jogurt.

Ove godine prvi veleban minus od 10%, Optima.

Nemam ništa drugo od papira. All In.

Vani se može pristojno zaraditi i ulaganjem i trejdanjem.

Sve skupa čekam Opte, al IMHO, to je jedna od rijetkih prilika za zaraditi na preuzimanju.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • December 31, 2020 at 6:43 PM

2008 sam izašao iz fonda aktiv, na vrijeme sa velikom zaradom...jer sam bija preko 300000 kn pa sam moga izlazit i ulazit bez naknade.Ima sam osobnu bankaricu koja me svjetovala da ne izlazim, ali sreća je nisam poslušao, izgubio bi sve...a onako sam kupio novi auto za pola godine...

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • December 31, 2020 at 7:23 PM

Ako uzmem u obzir apsolutni iznos, od 1990. na ovamo definitivno u plusu ...eksperimentiranje sa fondovima 2005.-2008, izvukao se sa minimalnim minusom, igranje sa nekretninama (bzvz.) nešto malo investicijskog zlata zadnjih godina (tu je odličnih 30%), portfelj RIVP, ADPL, OPTE, DDJH ove godine na odličnoj pozitivnoj nuli. Dugoročni sam. Trejdao samo sa IGH simbolična količina. Sve u svemu, kako sam se nadala dobro sam se i udala....no daleko je to od planiranih 10% godišnje...bit će valjda bolje...

pecunia non olet

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • December 31, 2020 at 9:31 PM

Pa ovdje nitko nije u minusu i gubitku 😂😂😂😂 na ovoj ZSE sve med i mljeko 🤣🤣🤣 ja ja mislio da nam je zse totalno u banani, osim desetak dionica 🤔

• miljenka5
    Student
    Reakcija primljeno
    179
    • December 31, 2020 at 9:55 PM

na kraju mi je ova godina donijela nešto sitno plusa, ali smatram da mi je i to super kako je bilo. Izvuklo me dva margina od po 2.000.000,00kn svaki. Nisam ih mogao uzeti kada je bilo najgore jer jednostavno banke nisu radile, ali sam ih uzeo nešto poslije. Pitam ja bankaricu jel još netko kod vas uzeo margin, a ona kaže vi ste jedini. Ja kažem onda sam siguran da radim ispravno. I tako je i ispalo. To mi je donijelo oko 1 mil plusa, a kako mi je minus na ostatku portfelja isto toliki tako sam oko nule. Sa većim portfeljem već je velika patnja sa malom likvidnosti zse, ali kupovao sam i par mjeseci što sam htio. Kako sam davno kupio 5 BTC već mi je to postalo znatan dio imovine i u biti mi je to spasilo godinu. Sve u svemu očekujem bolju 2021.

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    903
    • December 31, 2020 at 11:16 PM
    Quote from Milo

2008 sam izašao iz fonda aktiv, na vrijeme sa velikom zaradom...jer sam bija preko 300000 kn pa sam moga izlazit i ulazit bez naknade.Ima sam osobnu bankaricu koja me svjetovala da ne izlazim, ali sreća je nisam poslušao, izgubio bi sve...a onako sam kupio novi auto za pola godine...

Ja sam na tom fondu izgubio pola imovine (gubitak mi je bio 150.000,00kn). Taman na početku.

Quote from D_artagnan

Pa ovdje nitko nije u minusu i gubitku 😂😂😂😂 na ovoj ZSE sve med i mljeko 🤣🤣🤣 ja ja mislio da nam je zse totalno u banani, osim desetak dionica 🤔

Pa u 3 mjesecu mi je bio minus od 35%,tko god da je tada kupovao skoro pa bilo šta ljepo je zaradio.

I dionice koje neki nazivaju "fondovsko smeče" su se oporavile skoro sve, osim turista. (makar su i turisti lijepo porasli od dna).

Edited once, last by darac11: Merged a post created by darac11 into this post. (December 31, 2020 at 11:21 PM).

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • January 1, 2021 at 1:47 PM

Eto, ja sam realno 2020. godine izgubio cca 20-25% sve svoje imovine.

Ako računam u eurima ili kunama gubitak izgleda pristojnih 4%.

Ako računam u dolarima čak sam u plusu unatoč realnom debaklu. E sad, kako računate taj prinos?

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • January 1, 2021 at 5:19 PM

Prinosi su bezveze mjerilo. Čiji je veći.

Treba vodit bilancu u excelu koliko je točno ušlo na račun brokera a šta izašlo sa računa na žiro račun, što mi vrijedi neki broj na ekranu koji nisam pojeo i popio hahaha. 😄

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 1, 2021 at 8:59 PM
    Quote from D_artagnan

Objektivno, svatko tko je proslu godinu docekao u dionicama je u debelom minusu. Naravno, ako se netko pojavio tek negdje oko 20 ozujka i kupio bilo sto je u plusu.

Iz upisa mozemo zakljuciti i koliko iskrenosti ima na forumima.

Quote from KultLicnosti

Prinosi su bezveze mjerilo. Čiji je veći.

Treba vodit bilancu u excelu koliko je točno ušlo na račun brokera a šta izašlo sa računa na žiro račun, što mi vrijedi neki broj na ekranu koji nisam pojeo i popio hahaha. 😄

Pa naravno. Tamo gdje jos nismo prodali nismo niti dobili niti izgubili jos.

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (January 1, 2021 at 9:00 PM).

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • January 1, 2021 at 9:26 PM

godina krenula ludo, prvo minus na atpl 40k s kojom sam ušao u godinu cekajuci vozarine, pa onda minus na opte 30k kn kad je krenulo sve dole za vrijeme lockdowna u proljeće. Izlazak iz opte sa tim minusom to mi je bila najbolja odluka u godini, i onda malo po malo karta me krenula ko pravog kockara, prvo tpng 30k plusa , i na kraju igi preko 50k , tako da sam se nekako izvukao iz ponora . Za 2021 nemam roza naočale, a u dione bi ponovo ušao samo uz neki brutlan diskont, kao na proljeće 2020 , sve mi je skupo sad kad sam pun ožiljaka ratnih. ....

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 1, 2021 at 9:59 PM

Ma ok, glavno da je ekipa u plusu.. bolje u plusu nego u minusu 👌😀.

Iako je sve to virtualni plus i minus.. kako je kolega rekao jer dok ne prodas to samo mogu misliti da su u plusu ili minusu.. ja da idem svoje prodati samo dio nekih pozicija, ubio bi neke slabije likvidne dionice odmah 20% 😂 kako nam je kvalitetna ZSE

• keciga
    Student
    Reakcija primljeno
    65
    • January 1, 2021 at 10:53 PM

Kako vi to gledate ? Samo se novčanice broje ?

Što ako recimo 50% cijele imovine drzite u dionicama , kažete da ta imovina ne vrijedi dok se ne zamijeni u papirnati novac ? Vrijedi li isto onda za nekretnine ili recimo plemenite metale ? Ništa ne mozete prodati nasilno u nepovoljnom trenutku a da ne date pristojan diskont na cijenu.

I koliko uopće vrijedi papirnati eur? Znate li koliko ih je isprintano samo ove godine i hoće li dugoročno ovakve "mjere" utjecati na vrijednost valute i povjerenje u istu.

I nemojte biti jalni na zaradu drugih kolega nego pokusajte biti bolji u sljedecoj godini. Velike koristi od laganja po forumu, pogotovo ovima što nikad nista ne pišu.

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 2, 2021 at 8:01 AM

Meni je 2020bila super.

Vratio sam se na tržište nakon 10-tak godina izbivanja, sa skromnom količinom novca.

Ušao sam u ožujku, prva kupovina je bila TPNG, i odmah win! Tako sam u tom razdoblju jeftinoće u svašta nešto ulazio pa izlazio (DLKV, IGH).

Ušao sam i u Optimu, ali tu sa većim novcima, nakon što ste ju rušili kao da ide u stečaj.

To mi je jedini papir koji trenutno imam, ujedno je i posljednji koji ću imati na ZSE.

Sav preostali novac sam u listopadu alocirao u USA. Polako i bojažljivo krenuo sa trejdom, jer, to je neki novi svijet, te sam u 3 mjeseca ostvario prinos (apsolutni) za koji bi mi na ZSE trebalo barem dvije godine, i bez razmišljanja hoće li me na nož dočekati kakva zadužnica ili neće, te hoće li uhititi kakvog direktora zbog brojača novca u klubu.

To bih preporučio svima onima koji još uvijek misle da će ovdje doći do preokreta, promjene paradigme, jer neće.

Svjet je velik, prilika je užasno puno (kao i neprilika). Sa dovoljno volje, želje, učenja, istraživanja, dobrog balansa između straha i pohlepe lijepo se može zaraditi.

Svako dobro svima u 2021!

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 2, 2021 at 9:22 AM
    Quote from keciga

Što ako recimo 50% cijele imovine drzite u dionicama , kažete da ta imovina ne vrijedi dok se ne zamijeni u papirnati novac ? Vrijedi li isto onda za nekretnine ili recimo plemenite metale ? Ništa ne mozete prodati nasilno u nepovoljnom trenutku a da ne date pristojan diskont na cijenu.

I koliko uopće vrijedi papirnati eur? Znate li koliko ih je isprintano samo ove godine i hoće li dugoročno ovakve "mjere" utjecati na vrijednost valute i povjerenje u istu.

I nemojte biti jalni na zaradu drugih kolega nego pokusajte biti bolji u sljedecoj godini. Velike koristi od laganja po forumu, pogotovo ovima što nikad nista ne pišu.

A sto bi bio jalan, drago mi je da je ekipi super i da su u plusu, makar ne bili iskreni i sebe zavaravali.... to je kao lovacke price iz kladionice, nitko nije izgubio, a kladare na sve strane jer uglavnom samo se njima isplati inace nebi radili ... tu i tamo netko dobije, ali ne zbarajaju koliko toga su usput izgubili dok su dobili 😀 .. mislim OK to je normalno u ljudskoj psihi

Pa vrijedi ti imovina kako kazes kuca, zlato, dionice... ali uglavnom na papiru okvirno i dobitak i gubitak... sve dok ne pokusas to zlato, kucu, dionice i unovciti da promjenis u drugu vrstu imovine.

Da ne mislim da ovdje ima super prilika, pogotovo sada... nebi bio i ovdje preko 20 godina osim u pozicijama vani.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 2, 2021 at 10:44 AM

Ja sam bio u jednom trenutku preko 30 posto u gubitku, pa kad je bio bounce rasprodao većinu i uložio pola prvotnog portfelja u nekretninu koja mi je na vagi već duže vrijeme. Ta korona i ti gubici su bili triger. Ostatak godine sam uložio ono što mi je ostalo i spustio minus na cca 10 posto od stanja na početku godine. Ma kraju moram biti zadovoljan iako sam pogubio nečiju godišnju plaću.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 2, 2021 at 10:54 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from keciga

A sto bi bio jalan, drago mi je da je ekipi super i da su u plusu, makar ne bili iskreni i sebe zavaravali.... to je kao lovacke price iz kladionice, nitko nije izgubio, a kladare na sve strane jer uglavnom samo se njima isplati inace nebi radili ... tu i tamo netko dobije, ali ne zbarajaju koliko toga su usput izgubili dok su dobili 😀 .. mislim OK to je normalno u ljudskoj psihi

Pa vrijedi ti imovina kako kazes kuca, zlato, dionice... ali uglavnom na papiru okvirno i dobitak i gubitak... sve dok ne pokusas to zlato, kucu, dionice i unovciti da promjenis u drugu vrstu imovine.

Da ne mislim da ovdje ima super prilika, pogotovo sada... nebi bio i ovdje preko 20 godina osim u pozicijama vani.

Display More

odlične poante :thumbup:

btw., nitko ne spominje ni je li mu sada opao dohodak koji nije iz dionica.

npr. na garsonijeri koju iznajmljujem godišnji ROI mi je cca 3% (mali stan puno više vrijedi po m2, a najamnina je manja nego kod većeg stana), na poslovnom prostoru zbog virusa smo došli na isto, inače je cca 10% (u pitanju je kafić).

osobni dohodak neću spominjati, kao ni završni račun s dionicama, jer to nikome ne opada :D

ali uopće me ne veseli što mi raste neproduktivan dio imovine/ekonomije (papirna vrijednost), koja mi inače smanjuje ROI, a ne onaj produktivan dio koji bi mi ga trebao povećavati, al što ćeš, takva su vremena.

kujem plan za 2021. i tražim nove prilike.

kao što rekoh, novac nije ispario, samo se preselio, a treba se potruditi i da se dio preseli u tvoj novčanik ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • January 2, 2021 at 11:45 AM

Moj portfelj zavrsio godinu na -15% kad odbijem kamate na margin...prvenstveno rezultat nepotrebne pohlepe te dokupa Opte na razinama od 7.20-7.30kn a prvotni ulaz na 5kn...a i Atpl je rizicna adrenalinska dionica koja mi je velika enigma i izazov u 2021.koja moze i na 100kn a bome i na 300kn...

• ico8888
    Student
    Reakcija primljeno
    94
    • January 2, 2021 at 5:56 PM

Zavrsio 2020 u plusu 1,92%,ne znam trebam li napomenuti da sam 2019 zavrsio s 30%plusa.

See, ya are what ya are in this world. That's either one of two things: Either you're somebody, or you ain't nobody.

• propalica
    Student
    Reakcija primljeno
    54
    • January 2, 2021 at 7:28 PM

zse minus 26% (dvogodišnja solidna plaća) - realiziran prodajom 10-15% iznad dna, bolje da nisam dirao ništa ali panika... i nisam nazad osim u kodt kojeg prije nisam imao

zadnji mjesec u fazi prebacivanja na usa i eu, nešto sitno se zaradilo, samo trejd bez spavanja u dionici = dosta posla

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • January 2, 2021 at 7:54 PM

ZSE: godina završena sa minusom od 1%. ako se gleda cijeli portfelj. dakle od kada sam u dionicama i trenutno stanje. napomenuo bih da unutra nisu dividende.

USA: +18% BEZ dividendi.- na USA trzistu sam od kolovoza 2019..

sve u svemu obzirom da na burzi nisam ni 4 godine, jako sam zadovoljan, a aktivan trgovac sam ajmo rec godinu dana. ne racunam ovo tipa kada netko kupi HT ko ja prvu dionicu kao zbog divke pred cca 4 godine hehe.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago