Prihvacen protuprijedlog MF-ova...divka 500kn😉😉😉
Ide stock split, 1dionica u 98 novih...i odluka o otkupu vlastitih dionica na trzistu (za razdoblje 5 godina)...
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Ide stock split, 1dionica u 98 novih...i odluka o otkupu vlastitih dionica na trzistu (za razdoblje 5 godina)...
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Isplata 500 kn iz zadržane dobiti, sad se vidi koliko je bitna zadržana dobit, nadam se da će Koka krenuti isto tako pa iduće godine isplatiti 200kn dividende jer imaju zadržane dobiti 450kn po dionici.
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
izgleda mirovinci preuzimaju inicijativu i na kupnji, ne kužim zašto ih sitne, bolje im je otkupljivati veće komade ili oni misle da će više ljudi prodavati kada rasitne
Ja sam kupio par dionica samo radi ove odluke i velikog iznosa divke bez da sam ista procitao o kompaniji. Ali ima li netko tko je pratio poslovanje da ukratko da osvrt na ocekivano kretanje cijene nakon dana isplate divke? Budem procitao izvjestaje ali ovako bi bilo brze... Hvala
Ja sam kupio par dionica samo radi ove odluke i velikog iznosa divke bez da sam ista procitao o kompaniji. Ali ima li netko tko je pratio poslovanje da ukratko da osvrt na ocekivano kretanje cijene nakon dana isplate divke? Budem procitao izvjestaje ali ovako bi bilo brze... Hvala
ukratko, ovdje ima dosta toga
po mome, akviziraju (nišane nekoliko meta) manje da se jednoga dana prodaju što veći, a do tada sakupljaj dividende
eto i kolega Parica se potrudio s cijelom "disertacijom" i ja mislim da je to tako, obzirom da si kupio kako veliš "na blef" sada očekujem kada imaš podatke, da kao "pravi investitor" raspališ do 10 pa makar i nas pokupio, nemoj na to gledati sretno
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
izgleda mirovinci preuzimaju inicijativu i na kupnji, ne kužim zašto ih sitne, bolje im je otkupljivati veće komade ili oni misle da će više ljudi prodavati kada rasitne
Kod CKML dogadja se "puno lipih stvari"...bar ih ja tako vidim...
1. 2019. su angažirali vanjskog suradnika (INTERCAPITAL) da im odredi vrijednost društva i pomogne u donošenju strateških odluka budućeg razvoja
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/migrated/news/CKML-1LRXfgjyKywnVDMjeEy2Gw__.pdf
2. Iste godine krenulo je vlasničko preslagivanje i borba za prevlast u kompaniji i prozivke preko medija...meni ovo govori da je kompanija odlučila krenuti nekim "novim putem"
„Lani ste angažirali vanjskog savjetnika i donijeli važne odluke za budući smjer razvoja kompanije. Koji vam je glavni fokus i što možemo očekivati od Čakovečkih mlinova u budućnosti?
Angažirali smo ih jer smo htjeli sagledati ukupni potencijal naše Grupe, vrednovati ga financijski i na temelju toga donijeti odluke o daljnjem razvoju. Prvi korak bio je konsolidacija našeg vlastitog poslovanja jer u sustavu Čakovečkih mlinova posluje sedam kompanija koje ćemo objediniti u dvije i to u dva segmenta: proizvodnji hrane i maloprodaji. Cilj je postići čim veću integraciju, unutarnju efikasnost i bolji zajednički nastup na tržištu. Krajem 90-tih ušli smo u maloprodajni biznis i taj se dio intenzivno razvijao, da bi danas činio 85 posto prihoda cijele Grupe. Tako da je maloprodaja fokus i osnovna djelatnost kojom se bavimo. Nakon konsolidacije planiramo ubrzati širenje postojeće maloprodajne mreže i nove akvizicije.“
...pa je došlo do sukoba unutar upravljačko-vlasničkih struja
...s druge strane došlo je i do jačanja vlasničkog udjela MF-ova
3. Stock split, otkup dionica na tržištu i prihvaćanje protuprijedloga o visini dividende jasan je znak da kompanija želi privući investitore i približit se manjim ulagačima čime planira povećati likvidnost, interes i na koncu cijenu dionice...ukratko, cijena dionice im postaje jako važna!
4. Stalno su meta za preuzimanje, koje će se dogoditi kad-tad...možda upravo sve prethodne aktivnosti služe za uljepšavanje mlade i pripremu za buduću prodaju...
Možda sam "fulao ceo futbal", ali tako sam ja povezao aktivnosti zadnjih par godina...sve kritike i potvrde su dobrodošle...
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Isplata 500 kn iz zadržane dobiti, sad se vidi koliko je bitna zadržana dobit, nadam se da će Koka krenuti isto tako pa iduće godine isplatiti 200kn dividende jer imaju zadržane dobiti 450kn po dionici.
Ne bih se složio s Vama da je zadržana dobit toliko važna u kontekstu dividende...
Ona samo pokazuje koliko društvo maksimalno zakonski može isplatiti dividendu...svaka firma koja dugoročno ostvaruje dobit ima brutalne kumulirane zadržane dobiti jer se većinom najveći dio godišnje dobiti raspoređuje u zadržanu dobit (npr. ADRS ima 520 kn zadržane dobiti, ATGR 550kn, CKML 4.400 kn...a to su sve firme koje svake godine isplaćuju dividendu) međutim džaba ti sva zadržana dobit ako nemaš keša na računu...iz CF i keša na računu se isplaćuje divka...ta sva zadržana dobit se u aktivi ne vodi pod novac već se s njom financira dug. imovina, zalihe itd… često društva imaju veliku zadržanu dobit, ali malo novca na računu i ustvari uopće nemaju novca za isplatu dividende (ne kažem da je to slučaj kod KOKE, nemam pojma što se tamo događa)
A osim toga, ako društvo i nema zadržanu dobit, može smanjit TK/nominalu i isplatit dioničarima razliku...
Velika zadržana dobit je bitna jer pokazuje da je promatrano društvo profitabilno u dužem razdoblju...i da je najvjerojatnije relativno malo zadužena...IMHO
puno lipih stvari i Interkapital za sve koji nisu Interkapital ili slično nejde u istu rečenicu...
Ostalo odlično. Bilo bi ljepo da i Medika krene ovim putem (stock split) sigurno bi postala atraktivnija....
Hvala svima na komentarima. 500kn divke na ovu cijenu i dalje daje super povrat s obzirom na vrlo kratki rok isplate iste, pa me cudi da nema dodatne trgovine danas.
Hvala svima na komentarima. 500kn divke na ovu cijenu i dalje daje super povrat s obzirom na vrlo kratki rok isplate iste, pa me cudi da nema dodatne trgovine danas.
u mlinu se mete pred kraj radnog vremena
Jel to samo mene čudi kako cijena ne mrda s obzirom da je danas ex dd?
EDIT: sad sam skontao da sam pobrkao datume...
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Meni iz zapisnika sa Glavne skupstine nije jasno KADA ce nastupiti podjela dionica? (1:98). Zna li netko?
No. eto i mene, albanska svjećica, tako se nekada govorilo
Bila mi je pobjegla dionica prije dividende, a za dionicom i dečkima se ne trči
Nemam pravo na dividendu, al' imam nadu da se ovo pokaže dobrim ulaganjem.
Ulaskom mirovinca u vlasništvo otključala se vrijednost dionice.
Whooops
A kako će se odrediti cijena dionice za split ?
Zna li se to već, negdje postoji nekakva odluka ?
Whooops
Nominalna cijena je napisana 10kn. A trzisna cijena na dan splita ce se umanjiti 98 puta. Tako da nije ni bitno koja je. Dakle na svaku 1 staru dionicu svi dionicari ce imati 98 dionica. Barem sam ja tako shvatio.
Whooops
Nominalna cijena je napisana 10kn. A trzisna cijena na dan splita ce se umanjiti 98 puta. Tako da nije ni bitno koja je. Dakle na svaku 1 staru dionicu svi dionicari ce imati 98 dionica. Barem sam ja tako shvatio.
Da tako je. jeli netko zna datum splita
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Meni iz zapisnika sa Glavne skupstine nije jasno KADA ce nastupiti podjela dionica? (1:98). Zna li netko?
Da tako je. jeli netko zna datum splita
Po donesenoj odluci na GS, Uprava je sad dobila suglasnost da krene u proces stock splita, datumi ni rokovi nisu definirani što ima smisla kad trajanje procesa ne ovisi samo o njima jer ide preko SKDD-a i pretpostavljam trgovačkog suda itd...pa uvijek postoji šansa da negdje zapne...
za to vrijeme možemo ponuditi predbilježbe za kupnju nakon rasitnjavanja, mislim da bi 92kn bilo oke
za to vrijeme možemo ponuditi predbilježbe za kupnju nakon rasitnjavanja, mislim da bi 92kn bilo oke
Na 92 kn ja se predbiljezujem za prodaju ovih svojih nekoliko komada.😀
Ili si zainteresiran za veće količine ?
Skupa je ova vaša dionica, van svake pameti. Po meni ovo više ne može rasti, samo ići dole, pogotovo sada kada se usitni, pa to malo pojača likvidnost.