Kako stvari stoje, bit će i po 9.
Ask pun ko šipak, ako uskoro ne bude neki breaking news vezano uz firmu, hvatat će se zadah za zaron. A i ja s njima.. 😪
Ask pun ko šipak, ako uskoro ne bude neki breaking news vezano uz firmu, hvatat će se zadah za zaron. A i ja s njima.. 😪
Izgleda da se ne može kupiti toliko koliko Branka može prodati.
A Branka treba kesu da bi mogla kupiti VLEN kojeg Vukadin ne da jeftino.
Nećete je gledati po 09.
Godinama pratim trgovinu CKML i vidi kako se vucara na ovim razinama. Možda kratkotrajno zaroni par centi ispod 10 ali vratit će se opet iznad 10.
Izuzev ovih par dana, riječ je o jednoj od najdosadnijih dionica u povijesti.
I dalje ostajem pri svome da je onaj članak plaćen kako bi netko izašao. Naposljetku, riječ je o nikakvom i trećerazrednom mediju.
HODL
Nećete je gledati po 09.
Godinama pratim trgovinu CKML i vidi kako se vucara na ovim razinama. Možda kratkotrajno zaroni par centi ispod 10 ali vratit će se opet iznad 10.
I dalje ostajem pri svome da je onaj članak plaćen kako bi netko izašao. Naposljetku, riječ je o nikakvom i trećerazrednom mediju.
HODL
Slažem se u potpunosti.
Jedino, kao što sam rekao ranije, sada je puno ljudi špekulativno ušlo unutra, što je u redu, ali kad vide da se dionica ponaša ko prebijena mačka, i da ništa od te priče o nekakvom preuzimanju, poželjet će izić van i mogli bi srušit cijenu.
Jedini spas je ipak dividenda, pa trgovina opet malo zaživi i vidimo nove vrhove.
Display MoreNećete je gledati po 09.
HODL
Slažem se u potpunosti.
Jedino, kao što sam rekao ranije, sada je puno ljudi špekulativno ušlo unutra, što je u redu, ali kad vide da se dionica ponaša ko prebijena mačka, i da ništa od te priče o nekakvom preuzimanju, poželjet će izić van i mogli bi srušit cijenu.
Jedini spas je ipak dividenda, pa trgovina opet malo zaživi i vidimo nove vrhove.
Ako se usporedi prošli kvartal (Q1 2022) Izvješće je bilo jedno od boljih. A tako je da kada netko na veliko izlazi, prodaje kada bi cijena trebala rasti. Kada prestanu prodavati može cijena gdje je stala.
U jednom dijelu Izvješća piše ovako;
"U 2023. godini menadžment Grupe nastavit će se fokusirati na upravljanje poslovanjem u uvjetima relativno visoke
inflacije, na daljnju provedbu strateških smjernica te na potencijalna spajanja i preuzimanja."
Treba uzeti knjigu dioničara i vidjeti tko ovo kupuje.
Jer ako su već izgubili NO i upravljanje tvrtkom jer Mirovincki sa Skrbničkim imaju oko 41%, bilo bi logično da netko tko sad kupuje ima odlučujuću ulogu jednog dana prilikom odluke o članovima Uprave/NO i sl...
Kroz 6 mjeseci bi trebalo sve biti riješeno tj. prodano.
Varge odlaze.
Veliki prodavač drži cijenu u preuzimanju pod kontrolom, a ako i kada se desi preuzimanje udjela o kojem se piše, ovdje bi moglo doći do jako brzog otključavanja vrijednosti.
Stigao mi doma poziv na GS!
Nema dividende vidim... sve u zadržanu dobit ide?
tko kaze da nema dividende Varge ili MF-ovi sto se mene tice Varge nemaju nikakvog utjecaja po tom pitanju mjerodavnost cu traziti preko protuprijedloga glavnoj skupstini
Da, izgleda da je Branka odustala od VLEN-a i hoće nazad u dionicu, . Mora da je na pomolu nekakav zaokret?
Ili je samo u pitanju obična navlakuša
Gđa. Branka želi prodati CKML, ali nema kome. Kako bi spriječila potop cijene, mora malo intervenirati sitnom kupnjom da bi eventualno potaknula nekog kupca za vlastiti istovar.
Možda sam u krivu, ali meni to tako djeluje.
Gđa. Branka želi prodati CKML, ali nema kome. Kako bi spriječila potop cijene, mora malo intervenirati sitnom kupnjom da bi eventualno potaknula nekog kupca za vlastiti istovar.
Možda sam u krivu, ali meni to tako djeluje.
Brankica želi prodati, a nema kome...E pa Brankice draga s tolikom količinom
slobodno spusti cijenu za 10, 20 ili 30% i da vidiš kako će se brzo pojaviti kupci
. Inače ti to nitko sada neće htjeti kupiti po cijeni po kojoj ti želiš
oko 11 ojra. Što se tiče tijesta sami ćemo ga umijesiti, samo nek je nama kruha
i igara i dodao bih još jeftinog Ukrajinskog brašna
Nema dividende vidim... sve u zadržanu dobit ide?
danas i meni stigao poziv, ni kod mene nema prijedloga dividende
Meni je zanimljivo kako je Šinjora naprasno nestala sa foruma??
Nema dividende vidim... sve u zadržanu dobit ide?danas i meni stigao poziv, ni kod mene nema prijedloga dividende
a valjda ja zivim u pripi....
meni tek danas doslo
Meni još nije stiglo.
Do Splita treba još par dana. Možda tjedan. Očito
Meni se cini da je interpretacija nekih sudionika foruma prilicno istinita. Nekakv dogovor nakon dugogodisnjeg trazenja izlazne strategije iz cakoveckih mlinova je dogovoren. Netko je spomenuo " triper " kombinacije Klare i Studenca kao mirovinskih fondova. Firma bi se razdjelila, tako i dionice, preslo bi sve u ruke drugih vlasnika. Ako se tako razdvoje firme kakvu bi cijenu mogle postici te dionice i sto bi to znacilo za buducu dividendu. Oni koji ostanu s mirivincima vjerojatno ce isplacivati dividendu.