UP - I/110/07/13-01/4279 | 04-06-14-4279-739 | Rješenje trgovačkog suda o sklopljenoj nagodbi pred sudom | 24.04.2014 11:46 |
malo je više tih vjerovnika
UP - I/110/07/13-01/4279 | 04-06-14-4279-739 | Rješenje trgovačkog suda o sklopljenoj nagodbi pred sudom | 24.04.2014 11:46 |
malo je više tih vjerovnika
Display MoreIskazana bruto dobit 4,1 milijun eura, za prvi kvartal ove godine.
Nice.
Izvješće o predstečajnoj 01.01.-31.03.2023
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…6b839ddd1ac.pdf
Od 2014 do 31.12 2022 podmirili su 49 milijuna eura duga. Respect.
Osnovom Senior duga dužni su još 5 milijuna, osnovom duga i 2,2 milijuna osnovom neplaćenih kamata vjerovnicima a i b kategorije.
Obzirom da su do sada plaćali cca 5 milijuna eura godišnje, i preživjeli....... ovo bi mogli potaracati do kraja godine
Ono što zbunjuje je iduće
Društvo je namirilo = kuna vjerovnicima a,b, i d kategorije
I slijedom navedenog Društvo je u obračunskom razdoblju , navedenom periodu namirilo 5 .333 tisuća duga
Kojeg, kome, i od čega ?
Meni u svemu fali slovo -c- . C kategorija vjerovnika
Da li se netko sjeća detalja predstečajne ?
Obzirom da sam planetarno poznata po čitanju Izvješća, ajde svrnite pogledZanimljivo
Zanimljivo, nitko ne komentira F1 ,kao da je ovo očekivano. Zna li itko koliko je duga još ostalo za podmiriti. Oni su totalno netransparentni.
nisu oni netransparentni nego ljudi ne čitaju
nisu oni netransparentni nego ljudi ne čitaju
Dobro Vi bolje znate čitati, pa mi objasnite točku V iz predstečajne nagodbe "Društvo je za obračunski period,do datuma sastavljanja ovog izvješća, ukupno podmirilo 5.333.491,69 € , obaveza iz pravomoćne sklopljene predstečajne nagodbe.
Molim Vas komu su namirili i "Koliko duga još preostaje za platit ". To Vi meni laiku kažite.
Namirili su vjerovnicima senior duga, a ostalo je još oko 7,3 mil EUR s kamatama. Sve piše, pročitajte pažljivo obavijest: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…6b839ddd1ac.pdf
Dakle, cca 2,27 mil EUR otpada na kreditne obveze bez osiguranja založnog prava na imovini dužnika, a cca 5,08 mil. EUR na preostale rate senior duga.
Hm.
Dva reda iznad pise da su vjerovnicima isplatili 0 kuna.
Jer ako Senior dug nisu vjerovnici, koliko su jos duzni " vjerovnicima "
Piše za predmetno obračunsko razdoblje
U utorak bude možda jasnije kad krene trgovanje.
Da bar špekulativna trgovina malo razbuca ovu učmalost
Ne kuzim. Toliko vas je većina neukih da ne možete otvoriti konsolidirano kvartalno izvješće i vidjeti ukupan preostali dug. U njemu je i senior dug. Senior dug uz ovaj neosigurani je jedini preostali dug koji treba podmiriti iz PS nagodbe. Osigurani dug je namiren u založenoj imovini a dio duga je otpisan. Dakle, kad se ovih 7,3 mil EUR podmiri vise nema dospjelog PS duga i ostali dug je uobičajen dug iz poslovanja, a koji se regulira ugovorno (kredit, zajam, zalog, hipoteka i sl). Dakle, došli smo do kraja. Dug je “počišćen”. Ostaje još pitanje ima li nakon svega dosta operativnog kapitala, ako će nedostajati, dodat će se. Ako ne, neće i to je to. Firma neće u stečaj, otvara joj se prostor za normalan budući rast i razvoj, kao sto je to slucaj i a drugim firmama. Nakon ovoga, sve je na menadžmentu i zaposlenicima odnosno vlasnicima.
Namirili su vjerovnicima senior duga, a ostalo je još oko 7,3 mil EUR s kamatama. Sve piše, pročitajte pažljivo obavijest: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…6b839ddd1ac.pdf
Dakle, cca 2,27 mil EUR otpada na kreditne obveze bez osiguranja založnog prava na imovini dužnika, a cca 5,08 mil. EUR na preostale rate senior duga.
Znači preostalo je još 55.000.000,00 kuna ili ti 7,3 mil. EUR. Dobro pa što Vi mislite da je to mali iznos, koliko godina će trebati da vrate taj dug.
Da skratimo priču - sve je to još obavijeno sa gustom maglom. Utorak ujutro kad sunce malo jače zagrije oko 0945 i digne maglu,tada će mo sve lijepo vidjeti. Ako dionica skoči 30 -50% nešto se pozitivno dogodilo, a ako skoči 3 - 5% problemi oko dugova su i dalje na stolu.
Polako, duboko dišite. Firma će se izvući, a to je najvažnije i očistiti će se od PS dugova. Sad se firma može i dokapitalizirati po nekoj cijeni i očistiti od dugova u potpunosti. Al ne na način da se “ubiju” postojeći nego da se otvori prostor za budući rast.
Ono što većina špekulanata ovdje ne razumije je da kad IGH zatvori neku obvezu po PS smanji mu se dug, ali i imovina, ali za razliku otpiše naraste poslovni rezultat odnosno kapital. Kombinacijom zatvaranja dugova uz diskont, otpisom dijela obveze i eventualnim dokapom društvo je riješilo dvadesetak milijuna eura dospjelog duga i svelo ga na razinu na kojoj više ne postoji prijetnja. Naravno pod uvjetom da istodobno poveća prihode i operativni rezultat (EBITDU). Al to je isto za sva društva i IGH tu nije izuzetak.
Špekulanti se previše vezuju za prošlost i onda zbog loših iskustava igraju stalno istu igru i spekuliraju. U isto vrijeme ovdje je provedeno financijsko restrukturiranje (koje je pred konačnom fazom i svršetkom) i dio investitora nema sumnje da će ostati duže vrijeme uz firmu. Vjerojatno dok se ne pokaže da IGH može postati solidna tvrtka u djelatnostima za koje je registrirana i ima referencu.
Mislim objašnjenje im je nevjerojatno.
što je najgore vjerojatno je i tako bilo.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/IGH/COI-IGH-aec298274bf243be06c2f3f47e09fab3.pdf
znači, u IGH financijskim direktorom zovu onoga koji zadaje naloge na internet bankarstvu
toliko blokada i deblokada računa nisam još nikad vidio.
pa ne dolaze računi danas sa valutom plaćanja sutra......neko tko dugo čeka svoju lovu odlucio je da više neće čekati......dok je takvih malo i iznosi nisu veliki oni mogu životariti......ako i ostalima dosadi čekati svoju lovu i poćnu pokretati postupak prisilne naplate da budu prije u redu naplate znamo kako to ide......oćito na plaćaju obveze.....to je njima samo jedna omaška od punog ormara omašenih plaćanja a onom koji hoće svoj novac to je dug koji je odlućio naplatit....
03.05.2023. 12:30:00 - od 12:30 do 12:45 sati u modalitetu predotvaranja, a nakon čega se nastavlja kontinuirana trgovina
Možda da, ali su vjerojatno prije toga dobili 3 opomene. Nisu napisali ni tko ih je blokirao, za koliko.
Smetnje u komunikaciji, omaška... Imaju puno prostora za napredak...
Ako im netko nije spustio osiguranje plaćanja bez da im se ispričao prije ataka na žiro, procedura kod redovnog pokretanja ovrha je dugotrajna tako da su 100 puta mogli razmislit hotej li povlačit za nos vjerovnika ili ne.
Ja imam u tijeku jednu koja je još daleko od pravomoćnosti a pokrenuta je 22.11.2022. Između svake radnje suda protekne barem mjesec dana.
Ovima vodi finacije izgleda ista teta kao u Kraljici.
p.s. jbg sad i ja drukam
Ma to je ona nova iz racunovodstva. Pa nije jos naucila ni place isplacivat a kamoli ce racune.
Dajte joj jos koju godinu da se uhoda pa ce te onda vidjet brzinu.