Kolega Alias- vidim nije se spavalo
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
😁 Ma uvijek se ja dizem oko 4.30 ili 5, ali mi 2.30 prerano
Moram nadzirari temu dry bulk ahahahahha
-
tradin212 - dal su vam poceli naplacivat trransakcije prije neki dan?
sad gledam izvjestaj i pojavila se stavka FX fee koje prije neki dan nije bilo.
Nije puno al na 2000€ uzmu 3 dolara(0,15%). i dalje neke transakcije imaju 0 fee al vecina 95% uzima po 0.15% . Znaci vise nema djabe ni u stare babe...
-
mislim da svi podcjenjuju količinu novca koja je u optjecaju i koja se slijeva konkretno na američke burze, evo ovdje: Who Owns US Stocks?
ovaj graf je vrlo jasan: tzv. taxable accounts mahom fizičkih osoba je s 80% udjela pao na današnjih možda 25%
pod foreigners treba očito uračunati sav onaj silni novac koji je parkiran u poreznim oazama na offshore računima a radi se o bilijardama dolara
no i kod ovih 25% računa fizičkih osoba, najveći udjel u njima opet imaju najbogatiji, dakle bez obzira na razne Robinhood App i sl.
zašto ovo govorim? pa čeka se već neko vrijeme da balon pukne jer su dionice opet na vrhuncu (postoje razni pokazatelji koji prate povijesni PE američkih dionica u odnosu na MCap i bezbroj drugih pokazatelja) i svi vrište da samo što nije puklo
moje je mišljenje da će puknuti samo ako i kad elite odluče da im to paše, inače nema razloga:
- za naredne dvije, tri godine US ekonomija će pokazati izniman rast J. Dimon sees US economic Boom
- kaptal s offshore računa i s računa velikih fondova se mora negdje parkirati, ne znam jel ste vidjeli do sada ovu grafiku i obratite pažnju na povrate US large cap i small cap stocks u razdoblju od 2009. do 10/2020. koje pokazuju zavidne povrate uz povremena 'kašljucanja': Historical Returns by Asset Class 1985-2020
- FED će učiniti sve da osnaži tržište rada i zaposlenost i dozvoliti će inflaciji da bude i preko 2% ciljano: Expectations for core inflation moved higher, with the committee now looking for a 2.2% gain this year as measured by personal consumption expenditures. That is estimated to fall to 2% in 2022 and then edge higher to 2.1% the following year, with the long-run expectation at 2%. As to how those improvements will move the needle on policy, the committee still expects benchmark interest rates to remain unchanged through 2023. (Fed Decision March 2021, no Rate Hike)
ja dakle očekujem da ćemo se i dalje lijepo igrati, barem još dvije, tri godine
ima vremena za medvjede
-
Da li je itko pogledao ikada ovaj papir, fundamentalno ?
Nekako mi se čini da je.
-
gledao ja kad sam gledao i PSX, tamo negdje treći kvartal 2020.-te
sjećam se da me odbilo od ulaganja što su imali jaaaako velik dividend yield pa se kalkuliralo da ili će cijena dolje, ili će ukidati (smanjivati) divku
ma cijeli taj sektor je trebalo samo bacit pare u dvije-tri dionice i čekati oporavak
kao i avio sektor uostalom, nema tu cherry picking
ovaj tjedan su vruća roba banke: Morgan, GS, WFC svi su redom premašili prihode i zaradu, WFC je jučer čak malo zaronio i onda zaparao preko 5% u danu
zaradilo se za burek
-
za one malo sklonije riziku i većem ali brzom povratu: AI Stock
dva dana ga baca na skenerima za neuobičajenu količinu i rast cijene
ne pitajte za fundamente jer su čisti shit, nemaju prihoda i gomilaju gubitke, u ranoj su fazi
na investorplace.com ima nekih članaka o njima
-
ne pitajte za fundamente jer su čisti shit, nemaju prihoda i gomilaju gubitke, u ranoj su fazi
C3.Ai - AI- jos da nam zlocka nacrta koji "scallops u nizu........."
-
evo da i ja nešto nacrtam, a Zloćka će odraditi kritički osvrt
ako bude dobra, možda ju uzmem za mentoricu?
ako ovo odradi, onda i TA znači nešto, jer fundamenti im nisu baš super
-
Vrijedi li ta preporuka još uvijek, ubaci pare i čekaj oporavak
-
-
Vrijedi li ta preporuka još uvijek, ubaci pare i čekaj oporavak
negdje sam ovih dana čitao da potražnja za naftom, a osobito plinom, ne jenjava
i da nije istina da će se baš tako lako i brzo ljude navući na EV, problem je još uvijek cijena a nisu samo auti koji troše gorivo + potražnja za drugim proizvodima iz nafte
nije tajna da sam ja neko vrijeme već u CNX i da ga namjeravam držati bar godinu-dvije jer najavljuju eksploziju slobodnog novčanog toka
za čiste naftne dionice mislim da je dobra preporuka (spominje ih se na nekoliko portala, istovremeno) ovo: XOM, CVX, COP, PSX
od europskih mislim da se spominjao Total
-
Uf, long term itekako na radaru...
Prihodi u FY20 ~$157M. Total addressable market (TAM) 2024. iznosi $271B., 2020. $174B
Jaka imena među klijentima: 3M, AstraZeneca, iz oil & gaas Royal Dutch Shell, Baker Hughes, vojna Raytheon, US air Force, zatim Enel, pa francuski Engie
Osnivač je Thomas Siebel, autor knjige Digital Transformation: https://www.amazon.com/Digital-Transf…n/dp/1948122480
1983. se pridružio Oracleu, 1993. pokrenuo vlastitu kompaniju Siebel Systems (CRM), koju je prodao Oracleu 2006.
Link na S-1 obrazac, prijavni za IPO kompanije: https://www.sec.gov/Archives/edgar…8/c3ais-1a2.htm
We provide three primary families of software solutions:
•The C3 AI Suite, our core technology, is a comprehensive application development and runtime environment that is designed to allow our customers to rapidly design, develop, and deploy Enterprise AI applications of any type.
•C3 AI Applications, built using the C3 AI Suite, include a large and growing family of industry-specific and application-specific turnkey AI solutions that can be immediately installed and deployed.
•C3.ai Ex Machina, our no-code solution that provides secure, easy access to analysis-ready data, and enables business analysts without data science training to rapidly perform data science tasks such as building, configuring, and training AI models.
Sve "data oriented" ima veliki potencijal u idućem razdoblju (data as a fuel) i takve će kompanije u idućem razdoblju imati premiju zbog visokih očekivanja.
Drugi je par rukava da je sve SaaS visoko vrednovano, vjerojatno neopravdano za mnoge... -
Digitalni , osim c3, ayx je opal dost, ak nije baš nešto živahan, mada ga redovito raubam.
glede trejdanja u sitne sate, sko budem otvarao drugu frontu biti će to ftse.
Odavno tamo promatram /a i u usa trgujem/ sa
Hermes
Lvmh louis vouitton moet
Aston martin
podatne su
-
Netko prati FREQ?
Sa 50 je pao na 40 pa ispod 10 ker im neki lijek nije prosao 3. fazu, ali trenutno je buy od analiticara s procjenom na 20 dolara
-
Ne bi ja to dirala
Bearish flagpole
To bi moglo još puno dolje. Treba vidjeti kuda će. Prvo će u mali bounce.
-
stavio sam ovo na topicu Kripto, stavljam i ovdje jer se tiče trgovine Coinbase-om
-
Ne znam sta je, ali techno se zeleni, a kod mene potop. Trenutno mi je na 30% od vrha i najvise imam nio i zkin.
-
onaj QS pada kao lud. Izdao jedan shorter analizu da je sve to teska prevara. A valjda kao i vecina tih SPAC-ova. Jos kad trziste pukne, bit ce to jace nego 29. i 2008.
-
onaj QS pada kao lud. Izdao jedan shorter analizu da je sve to teska prevara. A valjda kao i vecina tih SPAC-ova. Jos kad trziste pukne, bit ce to jace nego 29. i 2008.
pa stalno ljudi izbacuju analize, al do sada tržište to nije šljivilo ni 5%.
#SamoStimmy
#S&P5000
-
A pogle mene
Koliko moraš biti vudren za ovo nacrtati, i ne izaći na vrijeme ?
Kupila na 2,80. Pohlepa. Pohlepa je neprijatelj strpljenju
Kada sam vidjela da ne ide u mom pravcu trebala sam pronto odmah izaći.
Crtati je dakle lako. Trgovati po nacrtanom baš i nije. Jedina mi je isprika da imam samo par stotina dolara unutra, al' grijeh je gubito novac
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun