Btw., dobar panel sada na Davosu (Georgieva, Le Maire, Lagarde, Kuroda, Summers)
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Btw., dobar panel sada na Davosu (Georgieva, Le Maire, Lagarde, Kuroda, Summers)
Georgieva očekuje da će se Kina otvoriti, Lagarde očekuje da će to pogurati inflaciju (znači, dizat će kamate), Kuroda nastavlja sa QE-em, Summers je relativno oprezan (ipak je bio Rubinov prvi pomoćnik u Clintonovoj administraciji), Le Maire priča šta bi trebalo, a ništa konkretno (znači, dok se EU dogovori šta će i kako će, prođe voz, malinvestment ovog EU plana za oporavak na najjače i rast uvoza iz Kine).
zanimljivo, nitko ne spominje invertane krivulje prinosa na obveznicama i šta bi to moglo značiti
-
Čudnovato je da su se počeli boriti protiv inflacije tek s godinom dana zakašnjenja. I kad su počeli radili su to puževom brzinom. A sad kad su je realno pobijedili idu ka ekstremnom dizanju kamata. Sve iznad ove razine od 4-5% bilo bi zastrašujuće i nastupio bi kaos. Očito gospodari kaosa žele izazivati kaos, posebno na emerging marketima i u Kini.
-
Izgleda da smo van šume
-
s ovim RCL treba oprezno
on je, ako u krivo vrijeme uletiš u šort, k'o japanske obveznice - widowmaker
ovaj označeni raspon između cca $59.5 i $60 treba uzeti u obzir, ja osobno bih šortao tek kad zaroni ispod toga 🤷♂️
on u pravilu prati tržište i ako jako okrene SPY na gore... čuvajte se!
fundamentalno sam već bio rekao što mislim o njemu: big pile of 💩
Ovo sam trebao ozbiljnije shvatit. ovako mi RCL dok smo ronili napuhal balon pa me izbacio na povrsinu nespremnog s popucalim bubnjicima pa sam sav crven
KAo sto kaze poznata reklama za "Bosnia Fly" u LZN : "I pad je let"
tako i ja kazem i gubitak novaca je trejd
-
emile, ništa čudno
danas opet sve leti, uz to je expiration day za opcije
bit će bolje drugi tjedan
-
Petak je baš bio za ....natjerao sam oko 2% plusa, no naravno pohlepa čini svoje pa sam sa trejdanjem više zbrljao neg zaradio. Koliko čitam , ekipa se opet pali na digitalne platforme, tehnička čuda i koine.... kao to je zatučeno , pa će sada , u bull marketu više rasti. ako i bude tako ja ću čini se biti u zavjetrini.
Imam neke egzote na promatranju
HIMX , ima veze sa čipovima zato što proizvodi opremu za proizvodnju čipova :). Tajvanska je firma pa tko se boji III svjetskog rata ne bi ju trebao uzeti u razmatranje. Godišnja, jednom isplativa dividenda ( u srpnju) iznosi 16,5 % (!!). Fundalalamenti su dobri, mislim ono na prvu....
ALLE proizvodi , hm, koliko ja kužim protuprovalna vrata prozore dimnjake šahte itd Zapravo sve iz građevine ali protiv lopova.
od većih dionica čini mi se da se budi Ralph lauren i dojče banka.
Bilo bi lijepo da purani polete, ali ovo gore navedeno je neki mainstream koji bi trebao pobijediti index , bez nekih puranskih uzlijetanja i medvjeđih zakucavanja. čak sam i ja postao konzervativan...
-
ekipica, naftaške dione lijepo napreduju...
no kako vama djeluje farmacija?
jel se to uskoro odljepljuje od (privremenog) dna?
BMY se već uspinje, ABBV i PFE izgledaju da su na rubu preokreta
kroz tjedan-dva trojac objavljuje zarade pa bi to bio zgodan kratkotrajni trejd
promatram... javim...
dvojac LHX/LMT u aerospace/defence prostoru također izgleda zanimljivo, moguć prokret
-
Ja sam upravo izašao iz VIR, čisto jer sam operjao 6.5% 0d petka.
Imam još PEN od petka i ALVR danas kupio na dnu dna.
pecam još insp i lnth.
nvo mi je od poznatijih u sferi interesa.
To je to od medicine u širem smislu.
Ne vjerujem velikim farmaceutima, na jednom kraju dobiju a na drugom iscuri... pa me pate. nvo me prije jedno sedam dana osiromašio, ni iz čega udri padat...
-
Da ne stavljam graf ponovno, probijena je padajuća linija (i ES i SP500), sada je to no mans land. Ukoliko tako nastavi idućih par dana, sa kakvim blagim povlačenjem onda već možemo računqti da su se prodavači umorili...
Treba uzeti u obzir i ER sezonu.
-
-
prvo današnji report o zaradama, fali MSFT ali on je poslije zatvaranja
defense sektor RTX/LMT:
odlični izvještaji! nisma ni znao da su te kompanije cash cows, imaju ladnih $1B i više slobodnog novčanog toka po kvartalu! recimo Raytheon od $7.2B operativnog NT ima $4.9B FCF-a LMT $7.8B operativnog, od toga $6.1B FCF-a
naftaški drileri BKR/SLB/HAL
nakon solidnog Schlumbergera, još bolji izvještaj dočekali smo od Halliburtona, a CEO Baker Hughes kaže sljedeće:
QuoteYears of underinvestment in the oil patch, among other factors, likely will require years of spending growth to meet forecasts of future demand, Baker Hughes (NASDAQ:BKR) Chairman and CEO Lorenzo Simonelli said Monday.
Baker Hughes (BKR) thus continues to believe the early stages of a multiyear upturn in global activity has begun, and probably will result in a second straight year of double-digit increases in spending on worldwide exploration and production, the CEO said
farma dione (izvještaji) su tek krenuli (danas za DHR/JNJ) i zasad obećavaju...
pa eto vam nekoliko sektora/grana na US marketu koji imaju rezultate pa u kombinaciji s tehničkom slikom mislim da su investibilne prilike
-
Kaj se ovo dogodilos OXY, XOM, PSX?
bili su na tren halt-ane s padom od preko 7%?!
i sad je nastavljeno... još u minusu al dobar dio su vratile
EDIT
-
Kažu da je krivac za HALT tehnički kvar uzrokovan iznenadnom volatilnosti, hm debeli prst možda ili recesijska panika .
Glavno da je Tesla na 140$, narasla za 40% u par dana, to je bio odbijanac i pol, nakon pada od 70% sa 400$..
Dead cat bounce možda, zna li tko, čitam analitičari joj predviđaju cijenu opet preko 200$, jer
kao snižavanje cijene auta i marže je dobro? A pad potražnje se gura pod tepih..
Zloćka može li jedna tehnička analiza dionice Tesle ako imaš volje?
Some NYSE-listed stocks temporarily haltedSome companies listed at the New York Stock Exchange (NYSE) had their stock trading temporarily halted shortly after the opening, the organization said on…www.teletrader.com -
J. je napisao: Kupi ASC i zahvali mi kasnije.
Pa sam kupio ASC i sad mu namjeravam za par dana zahvaliti. Tankeri neki, ko će ga znat.Jesi mu zahvalio?
Tog dana je bio $8.80 cca
Početkom 12/22 dogurao je do $16
Dobar je taj naš Mintz
-
Kažu da je krivac za HALT tehnički kvar uzrokovan iznenadnom volatilnosti, hm debeli prst možda ili recesijska panika .
Glavno da je Tesla na 140$, narasla za 40% u par dana, to je bio odbijanac i pol, nakon pada od 70% sa 400$..
Dead cat bounce možda, zna li tko, čitam analitičari joj predviđaju cijenu opet preko 200$, jer
kao snižavanje cijene auta i marže je dobro? A pad potražnje se gura pod tepih..
Zloćka može li jedna tehnička analiza dionice Tesle ako imaš volje?
sad gledam posljedice... to uopće nije bilo bezazleno
vjerojatno je mnogim ulagačima izbilo fine pare, onima koji imaju stop-lossove ili limite cijene
evo po meni dva najbizarnija primjera: Altria i United Health, pogledajte promjenu cijene od vrha do dna
-
Pa sam kupio ASC i sad mu namjeravam za par dana zahvaliti. Tankeri neki, ko će ga znat.Jesi mu zahvalio?
Dobar je taj naš Mintz
Ja sam tu dobro pazario sva tri product tankera (asc, stng, trmd) u 4 i 5 mjesec na vrijeme zasad oko 100-200% i zahvalit cu sebi , jos drzim nadam se da ce jos malo povuc preko zadnjeg vrha iako me svrbi prodat ali jos nekako gledam da nije overvalue osim mozda trmd koji je tu negdi ali ga drzi visoka dividenda, ali brine me da trziste je u fazi da bas i ne voli preplacivat.
Zlockica je pitala za savjet watch liste onda u devetom pa sam to preporucio ali nije joj odgovoralo uci u voz koji je bio na pola puta iako je od tada odradilo jos 50%, naravno nije lako uci na pola voza ako ne znas dobro s cim imas posla pa bolje ne izgubit, a za sve treba vremena za proucit, a prilika puno iako je najbolje uci u trend i uzeti dio kolaca, tesko je pogoditi pocetak, valjda je jos netko odradio dobar voz na tankerima ima nas par cini mi se.
PostRE: Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
[…]
Recimo tankeri ASC, TRMD, STNG svi su imali pravocrtni rast, ako se tu desi neka korekcija mislim da bi to bila dobra kupnja s obzirom ocekivanje rezultate i pozitivan outlookStatusQuoSeptember 5, 2022 at 4:31 PM -
RCL - po planu - roni li ga roni
BURL - krenuo u potragu za RCL al bez boca kisika pa slabije roni
jos sutra da nastavi u podvodnom ribolovu na velikim dubinama pa da imamo za koji burek za vikend :d
Brodari- ko da su svi krenuli u potragu za ovima (moralo je doc na naplatu prije ili kasnije to sto bdi ide dole a brodari gore)
Dobar je taj naš Mintz
Ma prodao sam par dana kasnije, neka sitna zarada vjerojatno... Ali Mintz je zakon, to svakako. Ima znanje, iskustvo, tablice, mrežu analitičara i mrežu forumaša vrhunskih, informacije samo rokaju.
-
Komentirat cu jos vezano za predhodni upis koliko je bitno pogoditi i odradit asset koji moze odradit i na kraju odradi 100-200% bez da se prerano izađete, jer onda svi ovi sitni gubitci na nekim krivim ulazima 5-10% su kap u moru na kraju i jos uz to ako na tim razlicitim tredovima uspijemo da pravilno rasporedimo izlozenost, gubit manje na nesigurnjim trejdovima i znat kada se izlozit vise na onim pravima onda je to posao.
-
Ako dobro vidim, sutra će Costamare objaviti q4 rezultate. To je najveći containter lessor na burzi nakon što je ATCO otkupljen. CMRE ima kontejnere i ima dry bulk, a inače se uvijek trgovao iznad NAV-a, a sad se trguje značajno ispod. Na ovoj cijeni imaju oko 5% dividendu, keša ko salate, ugovore za kontejnere 94%, 84%, 71% za 2023,2024,2025. Jako puno dionica je u vlasništvu insajdera i J. smatra da je to firma zrela za buyout. Ujedno i dionica koju je najviše preporučao na negdje 9$, sad je 10$, on misli da bi u buyout ubrzo mogla s 13$. U q2 otkupili 4.7 milijuna dionica po 12.67$ prosjek, nakon toga nisu otkupljivali. Imaju najjaču keš poziciju od svih javnih lessora, očekuje se da menagement ubuduće pojača davanja dioničarima.
-
Tesla, Inc. (TSLA) had 120-Day Put-Call Ratio (Open Interest) of 0.8663 for 2023-01-24.
-------
What put-call ratio is bearish?
Put/call ratio greater than 0.7 or exceeding one, suggests a bearish trend is building in the market. Similarly, when the put/call ratio value declines below 0.7, and falling close to 0.5, means traders are buying more calls than put, an indication of an emerging bullish trend.---------
Cijela Indija trejda Teslu, to je tricky za crtati
Papir je shortan, sada se čini se , pokrivaju, a dokle će, teško je reći
Pratite RSI. Prešao je 50, ako opet padne ispod 50 . short
Bez stop naloga na Tesli ne bih ni u kupaonicu otišla
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-