Financijski reportovi Tesle su meh, pogotovo one kombinacije s prodajom Bitcoina pa se to sve lijepo isfrizira. Ali čak i da su dobra, valuacija Tesle je ta koja je problem. Moguće je da će ta kompanija za deset godina, a možda i za dvadeset godina vrijediti koliko joj danas koštaju dionice. Današnja cijena TSLA je overpaying for growth... Rast koji oni ne mogu održavati na tim razinama idućih X godina, uz svu konkurenciju, pogotovo od najjačih automobilskih kompanija koje već komotno ulaze na EV tržište.
Ja se slažem da je TSLA overpaying,uvijek mi je i bila,nikad nisam ni imao dionicu.Mislili su mnogi isto pa je i shortali,kao Burry npr,samo ne više,ni on se ne usuđuje.
Bitno je što market kaže,a po njemu sasvim ok stoji s obzirom na ukupno stanje,na Weekly grafu je još daleko iznad SMA200,ponovljam,ako i kad izbace neki loši report i market se uvjeri da je TSLA samo još jedna pričam ti priču u nizu ide to realne okvire,ali do tada...vidjet ćemo.
Uostalom,shortaj,ako se usuđuješ,mnogi su se opekli i ne pada im više to na pamet.
Ja nikad ne shortam. Zapravo sam tek u zadnje vrijeme postao povremeni trejder. Glupoo je shortati Teslu kad ima jedno 20% sljedbenika te sekte za koje nikad ne znaš kad će jedni drugima krenuti prodavati za sve luđu i luđu cifru, pravo po "greater fool theory".
Na dugoročnom planu, ta dionica je toksična i ništa im neće pomoći da ne izgube novac. Onda će biti klišej "Bože, kako je ovo moguće? Kako se ovo dogodilo?" A znaju da je cirkus...svi oni to znaju, onaj klaun Musk prvi...