Sad sam onako ovlaš pogledao par dionica tipa Netflix, Nvidia, Meta... Nvidia, onako iz aviona, P/E 41, grafiške kartice bile skupe zbog majnanja, nema više majnanja, cijene padaju, prijevoz sve nesigurniji... Koliko NVID treba pasti da bi ponovno bila privlačna? Još 50%? Onda Netflix s kapitalizacijom od 50 milijardi dolara, a Star bulk sa 128 brodova cijeli vrijedi 2,67 milijardi dolara. Zarađuje više od Netflixa. Nisu to iste branše, ni približno... Ali ovo je još uvijek jako smiješno.
Kod brodara se rezultati vide iz kvartala u kvartal, a lova koju zarađuju toliko je velika da je to u slučajevima poput ZIM-a apsurdno.
Naravno, meni je drago kada brodari padaju samo zato što ih je netko strpao u NASDAQ. Drago mi je da padaju zbog toga, a ne zbog sumorne budućnosti, čak i računajući recesiju.
Sada je recesija jasna stvar. Samo je pitanje hoće li se ona nakon toga pretvoriti u neku depresiju koju ćemo pamtiti cijeli život.
Kod mojih brodara mene jedino brine što gledaju budućnost preružičasto i ne vide probleme te razmatraju obnovu flote.
A vrijeme je za razmišljati kako uloviti što je više moguće, raditi share buyback i dati dividendu, razduživati se te rasprodavati flotu i pripremiti se za novo mračno doba.
Super za Dac da ide u share buyback.
A na Zimu je samo nadati se da će vozarine izdržati još neko vrijeme.
Nadam se da je u ovako nisku cijenu uračunato sve loše što se očekuje.