1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • 1
  • 332
  • 333
  • 334
  • 531
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 25, 2022 at 4:49 PM
    • #6,641
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

Nisam ni ja gledao u detalje nije da trgujem njima pa me nije toliko zanimalo st-brajo je s njima trgovao pa ce mozda detaljnije znati, ali neka logika mi govori da se detalj krije mozda u cinjenici da je kamatna stopa obveznice pala skoro na nulu i da je rastom do 1% promjena u yieldu 100% i da je qe bilo prvi put obuhvacen i mortgage obveznice koje su volatilnije i rizicnije po prirodi prakticki sprijecen je default kupnjom tih obveznica pa se mozda sad te obveznice znacajno prodaju ispod vrijednosti nego sta bi mozda trenutno trebale ali trend cini svoje pogotovo ako je na trzistu misljenje da je gotovo sa pomoci feda, ne znam bacit cu oko kad stignem

ma kakav vražji default?

možda kod korporativnih, al kod američkih državnih, ne postoji ni teoretska šansa.

prinosi su skočili, jer tržištem drmaju špekulanti koji žele iscijediti svaku lipu iz marketa.

FED diže prinose na kratkom kraju (šta je dobro za banke i bankarske rezerve, jer im prinosi rastu bez da moraju plasirati kredite u klimavu ekonomiju), al na dugom kraju, ekipa prodaje ili shorta obveznice da bi kupila dionice i trenutno, šta zbog inflacije, šta zbog tržišta, je u minusu cca 15%, iako imaš ogromnu potražnju foreign buyersa za dugoročnim USA obveznicama.

market je jednostavno, obzirom na sve okolnosti, totalno krivo pozicioniran, a špekulatne će izbit iz cipela, kad veliki kupci tipa JP Morgan, našeg vrlog Marka, počnu kupovat obveznice, nakon šta svjetini uvali dionice za koje je drug Marko rekao da su odlična kupovina (zajedno sa Kramerom, kojeg smatraju redikulom).

dok god ne počne navala na obveznice, možemo biti mirni, jer je ova prodaja u zadnje vrijeme bila isključivo za povećanje cash pozicija.

Display More

Jesi uopce procitao sta sam napisao hipotekarne obveznice nikakve drzavne ili sta vec ?

Ekipa prodaje obveznice jer im nove obveznice daju veci prinos i onda se stare koje su na trzistu moraju uskladit s novim stanjem tj trebaju past na trzistu da bi dale slican prinos, nema tu nikakve spekulacije zasto padaju obveznice vec uskladjivanje s trzistem isto kao sta padaju dionice jer se dio love premjesta u obveznice koje nude sad sigurnih skoro 3% prinosa za razliku od nesigurnih dionickih, pogotovo sta se ocekuje prodaja "fedovih" obveznica koji zahtijevaju likvidnost i trziste za te obveznice zahtijeva trzisni prinos, a ne umjetni prinos, spekulant je ovdje FED u prvom redu bio do sada jer oni su napravili umjetan povrat i rizik, a ne trziste koji pokazuje naznake vracanja na trzisne osnove, vidit cemo.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 25, 2022 at 5:20 PM
    • #6,642
    Quote from StatusQuo

Jesi uopce procitao sta sam napisao hipotekarne obveznice nikakve drzavne ili sta vec ?

Ekipa prodaje obveznice jer im nove obveznice daju veci prinos i onda se stare koje su na trzistu moraju uskladit s novim stanjem tj trebaju past na trzistu da bi dale slican prinos, nema tu nikakve spekulacije zasto padaju obveznice vec uskladjivanje s trzistem isto kao sta padaju dionice jer se dio love premjesta u obveznice koje nude sad sigurnih skoro 3% prinosa za razliku od nesigurnih dionickih, pogotovo sta se ocekuje prodaja "fedovih" obveznica koji zahtijevaju likvidnost i trziste za te obveznice zahtijeva trzisni prinos, a ne umjetni prinos, spekulant je ovdje FED u prvom redu bio do sada jer oni su napravili umjetan povrat i rizik, a ne trziste koji pokazuje naznake vracanja na trzisne osnove, vidit cemo.

netočno, jer je ogromna potražnja foreign buyers-a (zato ti na FX tržištu raste dollar).

ovi na "tržištu" obveznica se zaebavaju, kao i ovi na "tržištu" nafte, koji su napucavali naftu na "tržištu" na 130 USD, dok je Indija naftu kupovala po diskontnim cijenama u odnosu cijenu i prije početka rata.

al naravno da je "tržište" na to slijepo.

"tržište", još od QE-a, odavno ne čini ponuda/potražnja, već opcije na futures-e i dijonice.

i "tržište" će se zaebavati dok god traje QE, a još uvijek traje u Japanu i Europi.

tek kad QE skroz prestane, onda će "tržište" postati tržište.

inače, ovo šta ti navodiš ima veze sa balanced portfolio fondovima, a ovo šta ja navodim ima veze sa pristupom dollaru koji nemaju sve zemlje direktno, nego zaobilaznim putem preko USA obveznica.

zato ogromne količine toga šta trenutno "tržište" smatra bezvrijednim, realna ekonomija smatra vrijednim, a to su duguročne USA obveznice, koje realna ekonomija trenutno kupuje zato šta im je to potrebno zbog robne razmjene.

"tržište" je inače uvijek u pravu, dok ih netko, povremeno, skupa s kartonskim kutijama, ne iseli (šifra: Lehman Brothers)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Edited once, last by st-brajo (April 25, 2022 at 5:36 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 25, 2022 at 6:01 PM
    • #6,643

Egle 15% minusa

Što se desilo, potopili im flotu ?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • April 25, 2022 at 6:05 PM
    • #6,644

ne, navodno Peking ide u LD

NYTimes: Beijing LD?

odnosno još nisu ali ako je suditi po Shanghaiju, budu skoro

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 25, 2022 at 7:47 PM
    • #6,645
    Quote from zlocesti

Egle 15% minusa

Što se desilo, potopili im flotu ?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pada kao da im je krstarica Moskva u floti

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • April 25, 2022 at 7:59 PM
    • #6,646

Jobby aviation preko 5% plusa, znači da će brodove zamijeniti ta nova vrsta letala?

Joby Aviation | Joby
    A Better Way to Move
    www.jobyaviation.com
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 25, 2022 at 8:00 PM
    • #6,647

The Quick And Dirty On Inflation | ZeroHedge

Piše da smo spašeni.

Da ćemo možda samo poljubiti recesiju, i onda opet nazad na staro, printing and QE

Ovome nema kraja, a našoj djeci neka Svevišnji pomogne.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 25, 2022 at 9:04 PM
    • #6,648

čim je Musk kupio Twitter, ode Doggycoin 18%+ :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • April 25, 2022 at 9:59 PM
    • #6,649
    Quote from zlocesti

Ovome nema kraja, a našoj djeci neka Svevišnji pomogne.

mislio sam da ovako nešto NIKAD neću napisati!! ali kada vidim da se svakim danom sve bahatije, arogantnije i bezobraznije ponašaju.... neka im bude. i nama je bilo koje kak, tko nas pita. samo nas nitko nije držal pod staklenim zvonom. neka se uče i nauče životu!

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 26, 2022 at 12:00 AM
    • #6,650
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

netočno, jer je ogromna potražnja foreign buyers-a (zato ti na FX tržištu raste dollar).

ovi na "tržištu" obveznica se zaebavaju, kao i ovi na "tržištu" nafte, koji su napucavali naftu na "tržištu" na 130 USD, dok je Indija naftu kupovala po diskontnim cijenama u odnosu cijenu i prije početka rata.

al naravno da je "tržište" na to slijepo.

"tržište", još od QE-a, odavno ne čini ponuda/potražnja, već opcije na futures-e i dijonice.

i "tržište" će se zaebavati dok god traje QE, a još uvijek traje u Japanu i Europi.

tek kad QE skroz prestane, onda će "tržište" postati tržište.

inače, ovo šta ti navodiš ima veze sa balanced portfolio fondovima, a ovo šta ja navodim ima veze sa pristupom dollaru koji nemaju sve zemlje direktno, nego zaobilaznim putem preko USA obveznica.

zato ogromne količine toga šta trenutno "tržište" smatra bezvrijednim, realna ekonomija smatra vrijednim, a to su duguročne USA obveznice, koje realna ekonomija trenutno kupuje zato šta im je to potrebno zbog robne razmjene.

"tržište" je inače uvijek u pravu, dok ih netko, povremeno, skupa s kartonskim kutijama, ne iseli (šifra: Lehman Brothers)

Display More

Sta je netocno obveznice su pale jer je yield narastao jer su obrnuto proporcionalne u kretanju, pa jesmo to zakljucili odavno gdje smo game play kako vidimo situaciju imali isti osim da nikako rezultat nismo imali isti jer sam ja govorio da ce obveznice past jer ce yield rast i s time i dolar zato sam kupovao dolar,, dok si ti govorio da ce yield i dalje padat na ove obveznice duzeg roka i kupovao obveznice radi toga i sta se sada desilo yield je narastao, postojece obveznice su pale, a dolar raste jer je potrazanja stranaca za dolarom radi kupnje obveznica, samo ne onih s povratom 0,5% nego ovih sad s yieldom od 2,7% i s tim povratom ?

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • April 26, 2022 at 7:17 AM
    • #6,651

Jučer sam odradio za pohvalnicu.

Izbilo me 4 puta, dva longa dva shorta, i eto, ode.

Nije puno, ali nije ni veselje (-390$).

Izrazito je teško bilo pratiti gibanje tržišta. Taktika koji koristim u 99% slučajeva kada ulazim u poziciju mi se nije isplatila. Dodavanje na dobitnu poziciju, dva ili tri puta, i onda lagani izlazak. Jučer to nije bilo dobro, jer je raspon bio uzak, plus što je sve išlo brže nego inače (brzina mi uglavnom nije problem).

No, što je tu je, nisam imao živaca više sjediti, kada se pred kraj otvorilo.

S druge strane, nisam baš bio ni previše zagrijan za ideju da odmah uđem sa cijelom količinom u poziciju (tipa 200 kom NVDA), u ovim uvjetima na tržištu, tu bi tek novaca ispušio.

Tako, sve u svemu, danas je novi dan, nešto se zeleni, vidjeti ćemo.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • April 26, 2022 at 9:31 AM
    • #6,652

problem je kao i uvijek, u očekivanjima

svi smo nekako očekivali odbijanac jučer koji je i došao, ali kasnije, skoro pred kraj trgovanja su krenule količine (barem tamo gdje sam ja pratio)

tako da smo neki stajali po strani, neki popušili (ili bar ne zaradili koliko je trebalo)

ovaj će tjedan biti izrazito volatilan, to svakako

sa svim tim izvješćima velikana... a bit će iznenađenja siguran sam, ugodnih i neugodnih

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 26, 2022 at 10:07 AM
    • #6,653
    Quote from StatusQuo

Sta je netocno obveznice su pale jer je yield narastao jer su obrnuto proporcionalne u kretanju, pa jesmo to zakljucili odavno gdje smo game play kako vidimo situaciju imali isti osim da nikako rezultat nismo imali isti jer sam ja govorio da ce obveznice past jer ce yield rast i s time i dolar zato sam kupovao dolar,, dok si ti govorio da ce yield i dalje padat na ove obveznice duzeg roka i kupovao obveznice radi toga i sta se sada desilo yield je narastao, postojece obveznice su pale, a dolar raste jer je potrazanja stranaca za dolarom radi kupnje obveznica, samo ne onih s povratom 0,5% nego ovih sad s yieldom od 2,7% i s tim povratom ?

trebaš pratiti aukcije.

dok je još FED kupovao, netko je stalno nadbidavao dugoročne obveznice na 0,08% kamata, pa ipak, dugoročne obveznice nisu pale do te razine.

sada i dalje imaš snažan demand, al nitko se ne nadbidava jer se FED maknuo s kupnje.

također, trenutno imaš situaciju da sve više zemalja emerging markets zove u pomoć MMF, a to u pravilu znači da im ekonomija "cvjeta", a imaš i rat u Ukrajini.

kako to "tržište" anticipira?

tako šta prodaje američke obveznice da bi kupovalo europske dionice, pa čak i nabijalo cijenu sirovina, jer se bazira na nekim svojim "izračunima" umjesto na zdravom razumu.

inače, probaj pretpostavit kakva je bilanca onoga koji je nudio 0,08% kamate sad kad ga "tržište" kolje.

inače, kao i uvijek u financijskoj ekonomiji, dođe trenutak kad će "tržište", koje je totalno špekulantsko i pohlepno, spi*dit i sebe i tržište.

samo, za razliku od prije, sad imaš FED koji ti sve lijepo na vrijeme najavi, ali ne.

"tržište" neće poslušati FED dok mu bilanca ne na*ebe, a onda će tražiti da mu FED pomogne (tzv. FED put), samo šta sad zbog inflacije nitko točno ne zna di je taj "put", na kojim je to točno razinama, nego se opet špekulira.

i naravno da ću onda radije gledati prema shortu nego prema longu.

btw., šta se tiče obveznica, izišao sam s breakevenom, jer sam vidio da trejd ne funkcionira, jer se tržište počelo ponašati totalno hazarderski i prešao prema shortu na dionicama, jer mogu kombinirati long/short strategiju.

mogu ja biti u pravu, al nema se smisla tvrdoglaviti, jer ćeš izgubit novce, jbg.

trenutno je najbolja strategija ovo šta rade neki kolege, short neke dionice na "zeleni" dan, take the money and run 🤷

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 26, 2022 at 12:23 PM
    • #6,654
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

trebaš pratiti aukcije.

dok je još FED kupovao, netko je stalno nadbidavao dugoročne obveznice na 0,08% kamata, pa ipak, dugoročne obveznice nisu pale do te razine.

sada i dalje imaš snažan demand, al nitko se ne nadbidava jer se FED maknuo s kupnje.

također, trenutno imaš situaciju da sve više zemalja emerging markets zove u pomoć MMF, a to u pravilu znači da im ekonomija "cvjeta", a imaš i rat u Ukrajini.

kako to "tržište" anticipira?

tako šta prodaje američke obveznice da bi kupovalo europske dionice, pa čak i nabijalo cijenu sirovina, jer se bazira na nekim svojim "izračunima" umjesto na zdravom razumu.

inače, probaj pretpostavit kakva je bilanca onoga koji je nudio 0,08% kamate sad kad ga "tržište" kolje.

inače, kao i uvijek u financijskoj ekonomiji, dođe trenutak kad će "tržište", koje je totalno špekulantsko i pohlepno, spi*dit i sebe i tržište.

samo, za razliku od prije, sad imaš FED koji ti sve lijepo na vrijeme najavi, ali ne.

"tržište" neće poslušati FED dok mu bilanca ne na*ebe, a onda će tražiti da mu FED pomogne (tzv. FED put), samo šta sad zbog inflacije nitko točno ne zna di je taj "put", na kojim je to točno razinama, nego se opet špekulira.

i naravno da ću onda radije gledati prema shortu nego prema longu.

btw., šta se tiče obveznica, izišao sam s breakevenom, jer sam vidio da trejd ne funkcionira, jer se tržište počelo ponašati totalno hazarderski i prešao prema shortu na dionicama, jer mogu kombinirati long/short strategiju.

mogu ja biti u pravu, al nema se smisla tvrdoglaviti, jer ćeš izgubit novce, jbg.

trenutno je najbolja strategija ovo šta rade neki kolege, short neke dionice na "zeleni" dan, take the money and run 🤷

Display More

Naravno svi smo mi u krivu jako cesto najbitnije je svatiti da smo u krivu, nego gurati nesto svoje, s druge strane kada gledas te obveznice naravno da nije kupnja obveznica samo radi prinosa nego i radi drzanja dolara te radi regulatornih zahtijeva, pa je jako tesko tu razluciti sta je prava potraznja, a sta ne, ali mislim da gledanje toga ne bi trebalo biti bitno za odredjivanje sta se dogadja i smjera pogotovo jer unatoc padu obveznica netko ce tu obveznicu drzat do dospjeca i on nece nista izgubiti, a mora je kupiti radi potrebe, ne radi zarade i spekulacije, jer na vecem planu se viditi trend da bi taj na manjem bio toliko bitan, vidi se koja je ekonomija najaca, vidi se koja ima najveci problem s inflacijom i vidi se koja ekonomija moze podnit vece kamatne stope i po tome se moze zakljucit potraznja i smjer za novac i obeznice, mislim da se treba fokusirat na jednostavne stvari iz kojih se vidi situacija, naravno sad se to sve skupa potvrdilo to se vec desilo pa se sad situacija komplicira jer su se ti odnosi zakomplicirali rastom yielda i vec sad velikom razlikom s obzirom na druge drzave-valute i sad je bitno traziti odgovor koja razina predstavlja trenutak problema i pucanja i od cega bi moglo pocet nekakav reset na trzistu, a pocetak je samo u namjestanju povrata na razlicite klase, ne mogu dionice davat povrat 3% s malim rastom i obveznice 3% to ne ide, a situacija oko rata i corone u kini samo dodatno komplicira sliku, jedno je jasno davno sam jedan clanak na to objavio, a to je da realne kamatne stope nece biti ni blizu inflacije jer si jednostavno ne mogu priustit to, razlika izmedju inflacije i kamatne stope im je prakticki ono sta im jede dug dok god se taj dug nekako ne svede u manje okvire, uz to moraju pazit da se gdp ne srusi drasticno, tako da im je inflacija jedini alat i svi imaju interesa da ta inflacija ne padne opet na nulu i zato je realna ekonomija u problemu jer inflaciju ovoliku ne mogu nadomjestit rastom gdp-a, mislim mogu u pocetku ali je pitanje u kojem trenutku ce se to odvojit i to predstavlja tocku okreta, ali isto tako potrebna je neka i stabilizacija inflacije inace jos dodatni rast je jos veci problem moraju je nekako svest na razinu bar 4-5%

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • April 26, 2022 at 1:14 PM
    • #6,655

pustite obveznice... našao sam jedan fini gap za popuniti

kažu da se u preko 90% slučajeva popune, tako nekako

popratit ću svakako: KMB (finviz.com)

ovo bi trebalo roknut cca 10%

vidim i analitičari nisu oduševljeni, izašla dva friška targeta na ispod $130

i još jedan: IBM (finviz.com)

ovdje čak imamo na grafu priliku vidjeti kako se zadnji gap lijepo popunio

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 26, 2022 at 4:42 PM
    • #6,656

Pa šta je ovo danas, vani se crveni sve osim VIX-a, a i on bi najrađe od srama!?

Ameri imaju sličan problem kao mi, cijene nekretnina rastu, a prodaja im pada. Kod nas

bi već bila nekretninska kriza da država ne subvencionira kupnju privatnih stanova

javnim novcem, perpetuum mobile, zar ne!? Kako se samo Ameri nisu toga sjetili.

Ako Tesla padne na 800$ kupujem, pa neće samo Elon zarađivati na

prodavanju magle, ovaj električnih auta :).

Netflix pao sa 700 na 200$, Facebook sa 380 na 180$, a pazi ovo, Alibaba sa 230$ na 85$.

Bar nije palo na nulu kao neke Ruske dionice.

Eur pada, a dolar raste, još koji dan i bit će omjer 1:1

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • April 26, 2022 at 5:03 PM
    • #6,657

Uh elon danas castio, shortao teslu s 1000 prosjek i sada prodao i uzeo 2 kom na long, ipak je to sveta tesla i 10 posto je kod nje puno, trebala bi se odbiti

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 26, 2022 at 6:45 PM
    • #6,658
    Quote from BudFox

Pa šta je ovo danas, vani se crveni sve osim VIX-a, a i on bi najrađe od srama!?

Ameri imaju sličan problem kao mi, cijene nekretnina rastu, a prodaja im pada. Kod nas

bi već bila nekretninska kriza da država ne subvencionira kupnju privatnih stanova

javnim novcem, perpetuum mobile, zar ne!? Kako se samo Ameri nisu toga sjetili.

Ako Tesla padne na 800$ kupujem, pa neće samo Elon zarađivati na

prodavanju magle, ovaj električnih auta :).

Netflix pao sa 700 na 200$, Facebook sa 380 na 180$, a pazi ovo, Alibaba sa 230$ na 85$.

Bar nije palo na nulu kao neke Ruske dionice.

Eur pada, a dolar raste, još koji dan i bit će omjer 1:1

Display More

Gugl i Fejsbuk upravo postale value stocks :D

ako nakon izvješća večeras ovo ne bude najluđi shortsqueeze u povijesti, onda je stvarno sve otišlo u vražju mater

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 26, 2022 at 7:46 PM
    • #6,659

Ako sam dobro shvatio, Musk je zalozio svoje dionice Tesle da bi sa marginom kupio dionice Twittera?!? Vec pisu kako ce vjerojatno doci do organiziranog shortanja Tesle kako bi Musku okinuo margin call.

Kako god, bit ce zanimljivo pratiti.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 26, 2022 at 9:14 PM
    • #6,660
    Quote from mitkko

Ako sam dobro shvatio, Musk je zalozio svoje dionice Tesle da bi sa marginom kupio dionice Twittera?!? Vec pisu kako ce vjerojatno doci do organiziranog shortanja Tesle kako bi Musku okinuo margin call.

Kako god, bit ce zanimljivo pratiti.

pa Gejc ima ogromnu šort poziciju na Tesli.

sad ćemo vidit ko će kome zabiti booster dozu :S

• 1
    • 332
    • 333
    • 334
    • 531

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 446

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 14, 2025 at 11:25 PM
    2. Odgovora
      446
      Pregleda
      198k
      446
    3. borsa

May 14, 2025 at 11:25 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 14, 2025 at 2:15 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      828k
      1.9k
    3. Rex123

May 14, 2025 at 2:15 PM
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 14, 2025 at 1:39 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      789k
      1.4k
    3. Goran

May 14, 2025 at 1:39 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 13, 2025 at 4:46 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      886k
      1.9k
    3. vitoo

May 13, 2025 at 4:46 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 173

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 13, 2025 at 1:31 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      56k
      173
    3. All

May 13, 2025 at 1:31 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

borsa May 14, 2025 at 11:25 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

Rex123 May 14, 2025 at 2:15 PM
  • Best buy

Goran May 14, 2025 at 1:39 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,609 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 član i 5 gostiju
  • Vergilije