Koja vam je prognoza za danas?
Short ili long 😁
Short ili long 😁
accountant, pravi investitori prate njuškalo, a ne Nasdaq.
upravo mi je to palo na pamet... k'o nekad, kad su se dionice kupovale preko oglasnika i torbarilo se po kućama
ah ta vremena!
tko zna gdje je izašao taj oglas za kuću, sigurno u nekom visokotiražnom oglasniku tipa VG Reporter ili slično?
Short ili long 😁
Zgleda da je long, futersi podivljali!
U.S. stock futures jumped and safe-haven currencies including the Japanese yen and the Swiss franc fell on Tuesday after a reports that some Russian troops in areas near Ukraine have started returning to their bases.
Malo pokupio na long amd, short space i sad nazad u cash, ne volim biti u nicem preko noci u ovakva vremena
Sto volim ova napucavanja u usa jer uvijek dode fino hladenje. Jucer spce preko plus 30 i kao nacrtan za short isto kao sto je bio peloton.
Fed Minutes Help Markets Recover A Bit
In the US, after a negative start of the trading day yesterday, the top three indices managed to recover some of their losses and end the session somewhat flat. The boost came after the Fed released the minutes from its last gathering, where they have noted that rates could be increased already in March, but not with the same aggressiveness as it was anticipated earlier.This helped boost investor morale, allowing them to take advantage of the situation when the rates are still lower. As we understand, higher interest rates are not seen as positive for the equities due to higher borrowing costs.https://www.investing.com/analysis/fed-m…orale-200618179
u ponedjeljak USA market ne radi?......
ne radi. washington day.
uz sve ostalo na marketu, ni to mi se ne sviđa.......
Super da ne radi, neće biti minusa
Ekipa moja, kako ja to vidim mi smo u downtrendu. Nije se desilo ništa što bi ga demantiralo
Ako propadnemo kroz 4300 sigurni smo 105%
Sada se dakle može shortati u padu i ići long u odbijanju, a dugoročni... oni mogu ili ići na taktiku average cost, ili stajati sa strane dok ne budu dno gledali u retrovizoru
IMHO
A i kod nas ima lijepih papira, i svrbe me prsti, al rado bi znala što kupujem. Dip ili pad
Ajde mitkko baciti pogled, please
1. nemojte ništa kupovati za long što ima visoki P/S a ima negativan P/E, ili čak Ebitdu
2. možete value dionice s P/E ispod 10 i PEG ispod 1 (ne bi vjerovali, ima ih dosta)
primjer za 1.:
DKGN danas objavio izvješće; prebacili očekivanja i za prihode, i manji gubitak iskazali ALI su dali guidance smanjenog rasta prihoda i veću negativnu Ebitda (!) za Q1/2022
palo odmah skoro 20%
a i što se tiče br. 2.
pričekao bih s kupnjom, ovo će se smiriti tek kad padne jedno 20% još (s Rusima i Ukrajinom ili bez)
Prati li netko Playboy. Ima potencijala...
Display MorePTON dump kreće? zajedno s padom indeksa, Bullard ih je sve dobro otrijeznio
dnevni graf kaže da je $40 bio otpor
gameplan za šort je ulaz na $37-$36, za izlaz je dobro sve između $31 i $27
NET je objavio u biti dobro izvješće, kvartalno opet rast prihoda 52%-54% Q21/Q20 i 2021/2020
no u Q1/22 usporavaju na 48%
prvi put kvartalno imaju mali pozitivan FCF, ali sa zaradom su još uvijek na breakeven
treba čekati malo za smjer.. prije bih rekao da će se malo ohladiti ali nikad ne znaš
valuacija NET-a je još uvijek - skupo!
Nego jel tko razmišlja o šortu Cathie Wood? Ima na Trading212 ARKK -3x short
Top10 holdings: TSLA, TDOC, ZM, ROKU, COIN, SPOT, U, TWLO, PATH, SQ
jel me itko poslušao?
barem za PTON ako ne već i ARKK
na PTON ste mogli u tjedan dana uzeti +20%, evo: PTON razvoj 11.2. - 19.2.
Ja sam shortao pton pa spce. Sad sam dio prebacio u neki HOOK, 100 posto raslo prosli tjedan pa da probam 😁
Display MoreDisplay MorePTON dump kreće? zajedno s padom indeksa, Bullard ih je sve dobro otrijeznio
dnevni graf kaže da je $40 bio otpor
gameplan za šort je ulaz na $37-$36, za izlaz je dobro sve između $31 i $27
NET je objavio u biti dobro izvješće, kvartalno opet rast prihoda 52%-54% Q21/Q20 i 2021/2020
no u Q1/22 usporavaju na 48%
prvi put kvartalno imaju mali pozitivan FCF, ali sa zaradom su još uvijek na breakeven
treba čekati malo za smjer.. prije bih rekao da će se malo ohladiti ali nikad ne znaš
valuacija NET-a je još uvijek - skupo!
Nego jel tko razmišlja o šortu Cathie Wood? Ima na Trading212 ARKK -3x short
Top10 holdings: TSLA, TDOC, ZM, ROKU, COIN, SPOT, U, TWLO, PATH, SQ
jel me itko poslušao?
barem za PTON ako ne već i ARKK
na PTON ste mogli u tjedan dana uzeti +20%, evo: PTON razvoj 11.2. - 19.2.
Ma ja si nisam htio kvarit prosjek minusa. bolje bit glavni u pushingu nego osrednji u plusu
Njima je, kaže, sve trenutno preskupo
nevjerovatno je kako taj Fed uspije uvijek zakasniti a i sad kad su znali da "moraju stići na vrijeme" opet kasne........al imaju valjda i oni neku svoju računicu koju mi nemamo i neznamo........
Ne znam dovoljno o funkcioniranju tih institucija u SADu da bih donio nekakav svoj sud, ali siguran sam da nisu blesavi, samo se prave blesavi kada im to odgovara. Ne znam samo zakljuciti kome i zasto odgovara ovakva situacija.
i mene to kopka... iako im nisam nešto sklon iz razloga da se već dva stoljeća petljaju u sve i svašta diljem planete (u novije vrijeme i izvan nje) sa željom da postanu svjetski gospodari i policajci, ne mogu vjerovati da ameri nisu sposobni ili ne da znaju što rade ili da znaju da rade krivo, pa ipak rade. po meni, oni to rade sa nekim dobrim razlogom u sprezi sa krupnim kapitalom (kao i uvijek u povijesti). kao i ovo zveckanje oružjem u ukrajini... nikako se ne mogu oteti dojmu da je to predstava za javnost i odvračanje pozornosti, a u pozadini se valja nešto veliko. kada će takve priče izaći na vidjelo dana....
Dax propiknuo važan support.