Display MoreNisam ni ja gledao u detalje nije da trgujem njima pa me nije toliko zanimalo st-brajo je s njima trgovao pa ce mozda detaljnije znati, ali neka logika mi govori da se detalj krije mozda u cinjenici da je kamatna stopa obveznice pala skoro na nulu i da je rastom do 1% promjena u yieldu 100% i da je qe bilo prvi put obuhvacen i mortgage obveznice koje su volatilnije i rizicnije po prirodi prakticki sprijecen je default kupnjom tih obveznica pa se mozda sad te obveznice znacajno prodaju ispod vrijednosti nego sta bi mozda trenutno trebale ali trend cini svoje pogotovo ako je na trzistu misljenje da je gotovo sa pomoci feda, ne znam bacit cu oko kad stignem
ma kakav vražji default?
možda kod korporativnih, al kod američkih državnih, ne postoji ni teoretska šansa.
prinosi su skočili, jer tržištem drmaju špekulanti koji žele iscijediti svaku lipu iz marketa.
FED diže prinose na kratkom kraju (šta je dobro za banke i bankarske rezerve, jer im prinosi rastu bez da moraju plasirati kredite u klimavu ekonomiju), al na dugom kraju, ekipa prodaje ili shorta obveznice da bi kupila dionice i trenutno, šta zbog inflacije, šta zbog tržišta, je u minusu cca 15%, iako imaš ogromnu potražnju foreign buyersa za dugoročnim USA obveznicama.
market je jednostavno, obzirom na sve okolnosti, totalno krivo pozicioniran, a špekulatne će izbit iz cipela, kad veliki kupci tipa JP Morgan, našeg vrlog Marka, počnu kupovat obveznice, nakon šta svjetini uvali dionice za koje je drug Marko rekao da su odlična kupovina (zajedno sa Kramerom, kojeg smatraju redikulom).
dok god ne počne navala na obveznice, možemo biti mirni, jer je ova prodaja u zadnje vrijeme bila isključivo za povećanje cash pozicija.
Jesi uopce procitao sta sam napisao hipotekarne obveznice nikakve drzavne ili sta vec ?
Ekipa prodaje obveznice jer im nove obveznice daju veci prinos i onda se stare koje su na trzistu moraju uskladit s novim stanjem tj trebaju past na trzistu da bi dale slican prinos, nema tu nikakve spekulacije zasto padaju obveznice vec uskladjivanje s trzistem isto kao sta padaju dionice jer se dio love premjesta u obveznice koje nude sad sigurnih skoro 3% prinosa za razliku od nesigurnih dionickih, pogotovo sta se ocekuje prodaja "fedovih" obveznica koji zahtijevaju likvidnost i trziste za te obveznice zahtijeva trzisni prinos, a ne umjetni prinos, spekulant je ovdje FED u prvom redu bio do sada jer oni su napravili umjetan povrat i rizik, a ne trziste koji pokazuje naznake vracanja na trzisne osnove, vidit cemo.