Jel netko možda zna.... ova kupovina Dalekovoda od strane OTP indeksnog.... da li navedeni fond redovito rebalansira svoj portfelj sukladno kretanju cijena odnosno indeksa ili to oni čine samo povremeno odnsono uopće ne rade. Ja imam nešto sitno tog OTP indeksnog.... pa bi bilo zanimljivo vidjeti i možda priupitati upravljače, pa i regulatora na koji se točno način taj fond vodi i koliko je njegovo prosjecno i apsolutno dnevno odstupanje od benchmarka?
Otvoreni fondovi
-
-
-
Jel netko možda zna.... ova kupovina Dalekovoda od strane OTP indeksnog.... da li navedeni fond redovito rebalansira svoj portfelj sukladno kretanju cijena odnosno indeksa ili to oni čine samo povremeno odnsono uopće ne rade. Ja imam nešto sitno tog OTP indeksnog.... pa bi bilo zanimljivo vidjeti i možda priupitati upravljače, pa i regulatora na koji se točno način taj fond vodi i koliko je njegovo prosjecno i apsolutno dnevno odstupanje od benchmarka?
ne. iz prijašnjeg iskustva znam da taj indexni kupuje kako mu padne na pamet i ne balansira po %. u teoriji bi trebao kao nešto tako ali u praksi nigdje veze.
-
Ma to sam i ja pitao za indexni na best buy. Srušili su PTKM prošli tjedan sa 900 komada 5 kuna...ako ima algoritam koji koriste i neku frkvenciju transakcija zanimljivo bi bilo pratiti.
Pogledao sam prospekt i bome ne bi baš rekao da su indexni. Imaju najvise ATGR, PODR, HT, ADRS...no slicno im i pise da ne mogu na crobexu realizirati potpuno indexno ulaganje.
-
Tema o otvorenim fondovima
-
ovo je stvarno dobro pitanje.
u USA je frka, jer bi Tesla trebala ući u S&P 500, pa bi je nakon retail milenijaca investitora trebali gurati pasivni indeksi fondovi koju kupuju po defaultu.
po nekoj logici, tako bi trebao i OTP indeksni po defaultu kupovati CROBEX sukladno težinskom faktoru.
ako hoćete, pošaljite dopis Admin koji ćemo dalje proslijediti di mislite kome treba.
-
Evo što su mirovinci većinom u obveznicama, aIi zašto je isto ili čak i gore i u otvorenim fondovima?
https://www.seebiz.eu/trzista/imovin…mjeseci/256359/
Promatrajući sastav imovine hrvatskih UCITS fondova, obveznice su i dalje najveća klasa imovine, čineći 58,6% ukupne imovine. Dionice slijede s 9,9% ili 1,97 milijardi kuna. Od toga domaće dionice čine 28,5% ili 560 milijuna kuna. Imajte na umu da su domaći vlasnički udjeli zabilježili solidan porast od 10,5% od početka godine.
-
Evo sam likvidirao zadnji obveznički fond koji sam imao, moram pohvalit ove iz InterCapitala, od zahtjeva za otkup udjela pa dok lova nije sila na račun, prošlo je manje od 24h, a sve obavio premo maila.
-
Nešto novo od InterCapitala - https://icam.hr/genius/
Jel netko možda istraživao malo više?
-
Da li netko prati hrvatske dioničke investicijske fondove, jer su ove godine neki od njih pali preko 40, pa čak i preko 60%?
-
Da li netko prati hrvatske dioničke investicijske fondove, jer su ove godine neki od njih pali preko 40, pa čak i preko 60%?
toliko su outperformali da je pravo čudo šta ljudi nisu počeli iz njih izvlačit novac i poslali ih u likvidaciju
-
-
odaberi jedan broj...
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k