• Istina je da trenutno postoji dosta neizvjesnosti oko Krke i Petrola (ukupno 49.64% 7SLO), no po mojem mišljenju su još uvijek potcijenjeni u globalu sudeći prema brojnim makro (Buffett indikator) i mikro fundamentalnim indikatorima za gotovo sve sastavnice. Da ne spominjem povijesni dividendni prinos i performans glede cijene dionica u usporedbi s CROBEX10 sastavnicama.


  Ove godine dividende bi mogle biti manje nego prošle godine, no mislim da će se držanjem 7SLO kroz vremensko razdoblje dulje od 5 godina u većini slučajeva postići bolji rezultat nego na ZSE (unatoč relativno visokim naknadama za vođenje, barem u usporedbi s EU i USA ETF-ovima).

 • A da ovdje ulozim lovu?

  Ja dam ulozio, cini se jeftino i dobro.

  Kak ce ispast, vidjet cemo.

  Također, 7SLO mi čini nešto gotovo 20% portfelja. Dokupljem na svakoj korekciji kada sam u prilici. TTM P/E od 6,01 je po meni no brainer, uzevši u obzir košaricu kompanija koje se nalaze u indeksu, dividendni prinos preko 7% i činjenicu da se radi o total return indeksu. Sjećam se da je krajem 2021. ekipa iz ICAM-a bila na nekoj web konferenciji u organizaciji LJSE i tamo su prilično samouvjereno spominjali da očekuju 7SLO krajem 2022. na cca HRK 180, dakle EUR 23,89 (naravno, u obzir treba uzeti činjenicu da je to bilo prije rata u Ukrajini). Također, meni dodatno odgovara jer sam kroz njega izložen sektorima kojima nisam na ZSE, tako da mi i sektorska izloženost indeksa ide na ruku u kontekstu diverzifikacije portfelja.

 • Prije točno godinu dana cijena dionice KRKG krenila je padati sa 120€ na gotovo 80€ (preko -30%), prvenstveno zbog visoke izloženosti tržištu u istočnoj Europi (koja je otprilike 30% ukupnog prihoda).


  Godinu dana kasnije... za 2022. godinu prihodi +10%, a operativna dobit +7% u odnosu na 2021. godinu.