Tocno, sve. Upravo zato nikakav mirovni sporazum s agresorom ne dolazi u obzir vec samo i iskljucivo naoruzavanje Ukrajine do zuba da agresore izbaci van. Putin moze teoretski mobilizirati 15-20 miliona vojnika. Da bi odustao trebao ih smaknuti preko 10 miliona. Zapad treba izracunati koliko tenkova, granata, aviona i raketa za to treba, koliko vremena i to staviti u dugorocni financijski i proizvodni plan. I to javno donijeti, izglasati kroz zakon. Da Putinu bude potpuno jasno, i svima oko njega, da nemaju apsolutno nikakve sanse izdrzati i doci do ciljeva kroz strpljenje.
Bilo kakva, pa i najmanja mrkva za agresora je zlo i sije sjeme buduceg jos veceg zla. Samo krvavi, teski i strasno ponizavajuci poraz je jedino trajno rjesenje.
Isto vrijedi i za RS u BiH. To treba fizicki unistiti. Ako nismo onda morat cemo nekad.
kolega, mislim da si na potpuno krivom tragu kaj se tiče strpljenja! bojim se da rusija kakva god bila da bila može to duže izdržati nego europa i ukrajina. mislite da će europsko stanovništvo dovoljno dugo tolerirati sve te milijarde njihovog novca koji odlazi u tamo neku ukrajinu gdje se vodi nekakav rat!!!??? a mogao se utrošiti na puno pametnijih stvari. dok je skoro 10 milijuna ukrajinaca raspršeno diljem europe?
ne znam baš....
Sasvim je moguce da sam na krivom tragu. Da, sasvim moguce.
Ali to je upravo ono sto je potrebno da se pobijedi prokleto rusko putlersko zlo. Treba ga nadzivjeti i pokopati.
Jer koja je alternativa? Mir? Predaja? Dominacija putlerskih gadova?
Recite mi...
Jel sad shvacate zasto je mir bez potpunog poraza agresora ne samo nedopustiv nego i nezamisliv?
Ako padne Ukrajina samo je pitanje tko je iduci. Zato je bitno nabrijati EU stanovnistvo vjecnom mrznjom prema putlerima da se to izgura. Ne ruskom miru.