1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 2, 2023 at 10:43 AM
    • #4,921
    Quote from tollway
    Quote from 5. Element

Tocno, sve. Upravo zato nikakav mirovni sporazum s agresorom ne dolazi u obzir vec samo i iskljucivo naoruzavanje Ukrajine do zuba da agresore izbaci van. Putin moze teoretski mobilizirati 15-20 miliona vojnika. Da bi odustao trebao ih smaknuti preko 10 miliona. Zapad treba izracunati koliko tenkova, granata, aviona i raketa za to treba, koliko vremena i to staviti u dugorocni financijski i proizvodni plan. I to javno donijeti, izglasati kroz zakon. Da Putinu bude potpuno jasno, i svima oko njega, da nemaju apsolutno nikakve sanse izdrzati i doci do ciljeva kroz strpljenje.

Bilo kakva, pa i najmanja mrkva za agresora je zlo i sije sjeme buduceg jos veceg zla. Samo krvavi, teski i strasno ponizavajuci poraz je jedino trajno rjesenje.

Isto vrijedi i za RS u BiH. To treba fizicki unistiti. Ako nismo onda morat cemo nekad.

kolega, mislim da si na potpuno krivom tragu kaj se tiče strpljenja! bojim se da rusija kakva god bila da bila može to duže izdržati nego europa i ukrajina. mislite da će europsko stanovništvo dovoljno dugo tolerirati sve te milijarde njihovog novca koji odlazi u tamo neku ukrajinu gdje se vodi nekakav rat!!!??? a mogao se utrošiti na puno pametnijih stvari. dok je skoro 10 milijuna ukrajinaca raspršeno diljem europe?

ne znam baš....

Sasvim je moguce da sam na krivom tragu. Da, sasvim moguce.

Ali to je upravo ono sto je potrebno da se pobijedi prokleto rusko putlersko zlo. Treba ga nadzivjeti i pokopati.

Jer koja je alternativa? Mir? Predaja? Dominacija putlerskih gadova?

Recite mi...

Jel sad shvacate zasto je mir bez potpunog poraza agresora ne samo nedopustiv nego i nezamisliv?

Ako padne Ukrajina samo je pitanje tko je iduci. Zato je bitno nabrijati EU stanovnistvo vjecnom mrznjom prema putlerima da se to izgura. Ne ruskom miru.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 2, 2023 at 2:08 PM
    • #4,922
    Quote from tollway

kolega, mislim da si na potpuno krivom tragu kaj se tiče strpljenja! bojim se da rusija kakva god bila da bila može to duže izdržati nego europa i ukrajina. mislite da će europsko stanovništvo dovoljno dugo tolerirati sve te milijarde njihovog novca koji odlazi u tamo neku ukrajinu gdje se vodi nekakav rat!!!??? a mogao se utrošiti na puno pametnijih stvari. dok je skoro 10 milijuna ukrajinaca raspršeno diljem europe?

ne znam baš....

pa ak eu stanovnisto pocne birat dal da ratuje "tamo neka ukrajina" ili da ratuju oni sami, mislim da ce ipak izabrat da ratuje ukrajina pa koliko god da ih to kostalo.

zasto mislite da je to rat tamo negdje i da se nece preselit k vama i u vas grad ?

sjecam se da su i u BiH jedno vrijeme tako razmisljali a onda....

al da rusija moze dugo maltretirat svoje stanovnisto kao i ukrajinsko to sigurno stoji...oduvjek su ruski vladari imali puno "strpljenja" ma koliko god zivota to kostalo.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 4, 2023 at 7:55 AM
    • #4,923

Kako zakonsli prolazi ovo kupis skuplje, prodas jeftinije?

Sta se moze bilo koji proizvod legalno tako kupiti i onda ga drugom odmah prodati drasticno jeftinije 🤔

Nove čudne transakcije. Zašto je HEP od Ine morao kupovati po 47 eura i dio prodavati po cent? - Novi list
    Vladina Uredba po kojoj Ina sav plin proizveden u Hrvatskoj mora prodavati HEP-u, kako bi onda HEP osigurao dovoljno plina za one koji opskrbljuju kućanstva,…
    www.novilist.hr
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 4, 2023 at 8:01 AM
    • #4,924
    Quote from D_artagnan

Sta se moze bilo koji proizvod legalno tako kupiti i onda ga drugom odmah prodati drasticno jeftinije 🤔

https://www.novilist.hr/novosti/nove-c…W3T7tTKqUatUEWg

dida Dane ponovo jaše :S

ili, recimo da je poduzetnik Pavo uspio osigurati skladišne kapacitete negdje, za razliku od naših uhljeba.

i sad mu ovi prodaju, jer su puni "do čepa".

zaključke izvucite sami 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 4, 2023 at 8:24 AM
    • #4,925

Ma PV je samo istaknuta figura, vrh sante leda 😉, a nitko ne kopa da vidi tko drzi ono ispod 🙃.

Bas bi on samo tako preuzeso DLKV 😅

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 4, 2023 at 10:22 AM
    • #4,926
    Quote from D_artagnan

znaš, nisu meni jasni ni ovi popusti za domaće goste, sinoć cijela reportaža iz Dubrovnika o takvim računima, ima da se 90% knjiži na domaće, nemam pojma koji to zakon regulira, ali kod nas fala bogu ne fali zakona, ni izmjena, ni amandmana,

tko zna regulira li to neki porezni zakon, pitam radi sladoleda djeci :) jbte, cijela država ovih dana samo o kuglicama sladoleda, e jadni li smo, milijarde se kradu, a raji malo pusti o sladoledu i zabava zagarantirana

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • July 4, 2023 at 6:24 PM
    • #4,927

Ja sam jutros na Lago di Garda (prvi red do "mora") platio macchiatto 1,20 pa nek' se slikaju ovi naši sa 2,60 (trajekt Lopar-Valbiska npr.)

Salata od krastavaca u Puntu u bezveze birtiji 4, gemišt 4 ....
    Meni se čini da je to vrh vrhova i da nema bigger fool. Možda griješim ...

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 4, 2023 at 6:29 PM
    • #4,928
    Quote from etoimene

Ja sam jutros na Lago di Garda (prvi red do "mora") platio macchiatto 1,20 pa nek' se slikaju ovi naši sa 2,60 (trajekt Lopar-Valbiska npr.)

ja ove godine idem vanka

kao u onoj reklami za jednu našu banku: nije da nemam, nego nedam!

kad gledam cijenu pizze od 18 eur odmah mi iskoče magareće uši, to nek' si jedu skandinavci

samo... mislim da će i oni uskoro skužiti da postoji Turska, Grčka pa čak i Italija se vraća u cjenovni rang dostupan svima

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 4, 2023 at 7:11 PM
    • #4,929
    Quote from accountant
    Quote from etoimene

ja ove godine idem vanka

kad gledam cijenu pizze od 18 eur odmah mi iskoče magareće uši, to nek' si jedu skandinavci

samo... mislim da će i oni uskoro skužiti da postoji Turska, Grčka pa čak i Italija se vraća u cjenovni rang dostupan svima

Display More

Da upravo to, ono osjećaš se ko magarac da platiš takve cijene, sladoleda, cuge... malo su se pogubili, al ok, dok ima ekipe koja će to platiti nek koriste 8)

A mi se mislili kako su skupi austrijanci, talijani u bajtama na skijalištu.. pa se misliš ono ajde, zima, nije lagana dostava, pristup objektu, troškovi su veliki za to, pa grijanje objekta održavanje na tim vremenskim uvjetima i visok im standard :/

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 4, 2023 at 10:45 PM
    • #4,930
    Quote from D_artagnan
    Quote from accountant

ja ove godine idem vanka

Da upravo to, ono osjećaš se ko magarac da platiš takve cijene, sladoleda, cuge... malo su se pogubili, al ok, dok ima ekipe koja će to platiti nek koriste 8)

A mi se mislili kako su skupi austrijanci, talijani u bajtama na skijalištu.. pa se misliš ono ajde, zima, nije lagana dostava, pristup objektu, troškovi su veliki za to, pa grijanje objekta održavanje na tim vremenskim uvjetima i visok im standard :/

Display More

evo baš malo pogledao pizzerije po it pa koga zanimaju cijene...

Menu - Mangianapoli
    Scopri il menu del ristorante/pizzeria Mangianapoli! Specialità napoletane, primi, secondi, pizze e dolci.
    www.mangianapoli.it
    Menu -
    www.verapizzanapoli.it
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 4, 2023 at 10:57 PM
    • #4,931

I onda to jos stavit u korelaciju sa prihodima koji su u italiji ipak dosta vise od nas…

Al ok, neka koriste priliku ako mogu prodat, jbga,

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 5, 2023 at 9:46 PM
    • #4,932

I sad onaj porez na extraprofit sto je vlada uvela… koja je to komedija, oporezuju tvrtke koje rade i nemaju veze sa koronom i ratom u ukraini, a ove lopine sa plinom i prije sa naftom ce se izvuci bez poreza 🤣🤣🤣🤣

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 6, 2023 at 12:26 AM
    • #4,933
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

znaš, nisu meni jasni ni ovi popusti za domaće goste, sinoć cijela reportaža iz Dubrovnika o takvim računima, ima da se 90% knjiži na domaće, nemam pojma koji to zakon regulira, ali kod nas fala bogu ne fali zakona, ni izmjena, ni amandmana,

tko zna regulira li to neki porezni zakon, pitam radi sladoleda djeci :) jbte, cijela država ovih dana samo o kuglicama sladoleda, e jadni li smo, milijarde se kradu, a raji malo pusti o sladoledu i zabava zagarantirana

Display More

Problem su ovi kojima je glavna preokupacija života cijena kuglice sladoleda. Sa takvom populacijom država je još i super. Jer takvoj ekipi sve više od kuglice sladoleda je apstraktno, to je skužila i vlast. Ukradi milijardu eura i nemaš brige, ovi će i dalje pričati o kuglici sladoleda, otiđi na večeru na račun države, e to ti kugličari neće oprost, to već njima nije apstraktan pojam. Kmetovi.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • July 6, 2023 at 9:18 AM
    • #4,934

Za bilo kakve promjene potrebno je da 100 tisuća Hrvata izađe na ulice Zagreba i traže depolitizaciju uprava HEP, Šuma, Voda, svih lokalnih komunalnih poduzeća, i onih koji upravljaju regionalnim vodovodnim i kanalizacijski mrežama, tu moramo izabrati profesionalce najbolje od najboljih, i najpoštenije i transparentnost vođenje sustava. Politiku treba ograničiti na Vladu i Sabor i točka

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2023 at 9:48 AM
    • #4,935
    Quote from plavi05

Za bilo kakve promjene potrebno je da 100 tisuća Hrvata izađe na ulice Zagreba i traže depolitizaciju uprava HEP, Šuma, Voda, svih lokalnih komunalnih poduzeća, i onih koji upravljaju regionalnim vodovodnim i kanalizacijski mrežama, tu moramo izabrati profesionalce najbolje od najboljih, i najpoštenije i transparentnost vođenje sustava. Politiku treba ograničiti na Vladu i Sabor i točka

mislim da bi prvi pendrek dobio zadatak da zaustavi pomahnitalu raju i osigura nesmetano funkcioniranje hranidbenog lanca,

da nema svih tih s predznakom Hrvatska(e), odliva kroz proračun i lokalnu samoupravu, mi bi bili Amerika bez politike,

ovako se krade kao na takmičenju

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 6, 2023 at 9:54 AM
    • #4,936

A što je najbolje inspektorat će provodit nadzor samo jel netko tko je prodao kuglicu sladoleda izdao račun.... Al aj da sad vidimo jel mister mikulić sa svojom svitom inspektora ušao i sve firme koje trguju plinom, uz HEP i INU i izvršio trenutni nadzor? .... i fino pročešljao sve transakcije zadnja recimo 2 mjeseca da ustvrde tok računa :S tko je kome smjestio i omasti brk. Dali će imati mu..a uvesti extra porez na točno te transakcije kao ovaj extraporez prošle godine :/

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • July 6, 2023 at 2:37 PM
    • #4,937
    Quote from accountant
    Quote from etoimene

ja ove godine idem vanka

Display More

A čujte ,kako gdje , imate i u grčkoj skupih mjesta gdje vam je napr porcija lignji 75 eura , tako da ne bih generalizirao. A ova kampanja protiv nas kako smo uzasno skupi ne znam odakle ide i tko je gura

Quote from plavi05

A recite vi nama tko bi trebao sprovest tu depolitizaciju? Novi koji zasjednu na vlast !?

Edited once, last by zm1: Merged a post created by zm1 into this post. (July 6, 2023 at 2:40 PM).

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • July 6, 2023 at 3:29 PM
    • #4,938
    Quote from zm1
    Quote from accountant

ja ove godine idem vanka

A čujte ,kako gdje , imate i u grčkoj skupih mjesta gdje vam je napr porcija lignji 75 eura , tako da ne bih generalizirao. A ova kampanja protiv nas kako smo uzasno skupi ne znam odakle ide i tko je gura

Quote from plavi05

A recite vi nama tko bi trebao sprovest tu depolitizaciju? Novi koji zasjednu na vlast !?

Display More

Citam te gluposti po portalima. Tesko se oteti dojmu da se opet radi zapravo o specijalnom ratu protiv Hrvatske. U nekim od mjestima koja se spomi ju ljetujem jako dugo niz godina i mogu sa sigurnošću reci da je sve laz. Ono sa čime se ogligarhija koja je na vrhu i koja vjerojatno stoji iznad politike zapravo se nemoze pomiriti da je Hrvatska stvorena

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    256
    • July 6, 2023 at 3:34 PM
    • #4,939

Redovito se prenosi Index kada nešto generalizira i pljuje, jednom kada ima dobar text o cijenama i turizmu nitko ga nije snimio.

Nacrtano tako da zaista moraš biti "opegeovac" iz Danice (Podravka će se svesti na OPG) koji čita s "razumijevanjem" i po mogućnosti "brutaš" (znaš ti koliko je bruto2!) pa da i dalje trubiš o cijenama u turizmu, tržišnoj utakmici ...

Cijene nisu problem hrvatskog turizma. Cirkus koji se radi je besmislen - Index.hr

"Medijski naslovi su puni analiza kuglice sladoleda u turističkim mjestima, u televizijskim reportažama dominira novinarsko obilaženje gradova i povlačenje turista za rukav da ih se pita njihov stav o sladoledu, ekonomske analitičare se zove u gostovanja da iskažu svoj stav o "stvarnoj vrijednosti" kuglica. Mediji jako dobro znaju koje teme su im najgledanije, i koji naslovi najčitaniji, pa sasvim racionalno prate duh naroda, ono što je u određenom trenutku gledateljima/čitateljima najinteresantnije. I ekonomski analitičari pokušavaju prilagoditi svoje stavove dominantnom društvenom stavu"

"Godinama je cijena kave obavljala istu funkciju kao ove godine cijena kuglice sladoleda. Radi se samo o varijaciji na vječnu temu, nacionalnu opsesiju pitanjem hoće li Nijemci, Austrijanci, Slovenci i drugi smatrati da je određena cijena previsoka, te biti iznenađeni i uvrijeđeni ako procijene da je.

Komentari uglavnom slijede istu šablonu. Prvo se izrazi šok cijenom kave (ove godine kuglice sladoleda) i to na nekoj najfrekventnijoj turističkoj lokaciji, zaključi se da je to previše na osnovu odokativne osobne procjene i bez informacije o tome ima li dovoljno kupaca po toj cijeni, zatim se predvidi veliki pad broja dolazaka i krah sezone, a završni čin je recitiranje pokore u nekom od oblika fraze: "Neka, tako nam i treba kada previše dižemo cijene."

Kada se sve navedeno podigne na razinu cijelog društva, a stvarno se radi o društvenom fenomenu koji se ponavlja u razgovorima između građana, u medijima, među "analitičarima", i u govorima političara, poprima kvazireligijska obilježja. Grijeh (previsoke cijene), kazna (krah sezone), i kajanje (tako nam i treba, sami smo krivi). Kult turizma u Hrvatskoj."

Cijene prate rast turizma

Unatoč tome što se svake godine previđa krah sezone zbog previsokih cijena, istina je sasvim drugačija. Izuzetak su godine pandemije, ali to nije imalo nikakve veze s cijenama kuglica sladoleda i kave. Iako, ako slijedimo kvazireligijski obrazac kulta turizma, onda bi pandemija mogla biti oblik kazne kakvog božanstva turizma zbog rasta cijena.

Turizam u Hrvatskoj iz godine u godinu obara rekorde (izuzev spomenutih godina). 2019. je bila bolja od 2018., koja je bila bolja od 2017., a ona je nadmašila 2016., i tako već godinama. Govorimo o povijesno dobrim rezultatima ne samo od nezavisnosti Hrvatske, nego od kada postoji turizam u njoj. 90-e su u mnogočemu unazadile Hrvatsku (rat turistima nije baš privlačna atrakcija), ali brojke turista su već 2010. bile veće nego 1985., a do 2015. je i broj noćenja premašio brojke iz 80-ih.

U 2019. je ostvaren 21 milijun dolazaka, 6 milijuna više nego 2015., i 14 milijuna više nego 2000. Naravno da je veliki rast dolazaka pratio i rast cijena, jer je prostor ograničen. Kako je Hrvatska postajala sve poznatija kao turistička destinacija, kako je sve više rasla potražnja za odmorom u Hrvatskoj, kako se širila turistička ponuda, tako su rasle i cijene. Ništa neobično u tome, sasvim logično i očekivano. Šokiranje rastom cijena u djelatnostima vezanima za turizam iz godine u godinu je besmisleno, jer taj rast prati rast potražnje. Da je situacija suprotna, tj. da cijene rastu iako broj dolazaka i noćenja pada, onda bi eventualno postojao razlog za analizu.

Uz to treba naglasiti da su, osim temeljnog zakona ponuda i potražnje, cijene ove godine dodatno veće zbog visoke inflacije u cijeloj Europi kroz prošlu godinu, a koja se nastavila i kroz ovu.

Hrvatska nije preskupa

U konačnici, ne samo da cijene u hrvatskom turizmu rastu iz sasvim razumnih razloga nego Hrvatska uopće nije toliko skupa. Dakako, nije jeftina, ali cijene ne odstupaju značajno od cijena u konkurentskim državama poput Grčke, Španjolske i Italije. Usporedba s državama poput Crne Gore, Albanije i Turske nije primjerena, jer je Hrvatska članica EU i geografski bliža destinacija.

Od svih problema turizma u Hrvatskoj, kojih definitivno ima, cijena je najmanji. Dapače, uopće nije problem. Da bismo razumjeli zašto je to tako, trebamo znati što cijena je, a što nije, što pokazuje, a što ne.

Cijenu dominantno određuje potražnja, a s tim Hrvatska nema problema, kao što se vidi iz podataka o rastu broja dolazaka i noćenja. Cijena nije ni nekakva moralna kategorija da se određuje koliko bi "poštena cijena" trebala biti, ona ima svoje mehanizme i lako se korigira.

Posebno to vrijedi za turizam, jer se cijene apartmana, restorana, kafića i ostalih usluga mogu vrlo brzo prilagoditi novim uvjetima. Koliko je potrebno iznajmljivaču da na Airbnb-ju smanji cijelu noćenja, kafiću da smanji cijenu kave, slastičarnici da smanji cijenu sladoleda itd.? To mogu vrlo brzo, i te djelatnosti mogu brzo reagirati ako primijete da im visoke cijene narušavaju profitabilnost.

Cijene su signal i informacija, a u turizmu se lako prilagođavaju

Mehanizam cijena je i signal. Daleko najveći problem turizma u Hrvatskoj je visoka sezonalnost, činjenica da se više od 60 posto dolazaka ostvaruje u srpnju i kolovozu. S obzirom na toliko snažan pritisak potražnje u srcu sezone, sasvim je racionalno da i cijene budu daleko veće.

Smanjivanje sezonalnosti, tog najvećeg problema hrvatskog turizma, moguće je upravo cjenovnim mehanizmom. Ništa katastrofalno se ne bi dogodilo ni da se smanji broj dolazaka u srpnju i kolovozu, a poveća u ostalim mjesecima. To bi smanjilo sezonalnost. A to se može postići upravo cijenama, i to bez ikakve centralno planirane državne regulacije, koja bi vjerojatno napravila više štete nego koristi.

Šizofrena situacija, u kojoj se Hrvati s jedne strane žale da im dolaze turisti niske platežne mogućnosti koji rade probleme po turističkim mjestima (pijanstvo, javno uriniranje, buka), a s druge strane se samobičuju u kvazireligijskoj pokori zbog toga što smatraju da su cijene prevelike i nisu priuštive takvim istim turistima, (djelomično) se rješava upravo rastom cijena.

Visina cijena uopće ne bi trebale biti tema, jer rastu zbog objektivnih razloga, i djeluju kao korektiv strukturnih problema turizma u Hrvatskoj. Na njih ne treba gledati kroz prizmu morala i "poštenih cijena", jer s tim faktorima nemaju veze. Oni koji se bave turističkim djelatnostima će spustiti cijene kada primijete da im zbog toga pati poslovanje, u to možete biti sigurni.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 6, 2023 at 3:48 PM
    • #4,940

neki dan sam koristio uslugu WCa na autocesti i platio 0,50€ da pomaknem rampu i uđem,

mislim da bi se novinari hitno morali uputiti na navedena mjesta duž auto hrvatskih cesta i provjeriti kod korisnika je li im to skupo ili je bolje ostati vani mokrih hlača, jer alternative za ovu ponudu nema,

ako je pi.anje toliko skupo, koliko će nas tek koštati kada premijer završi sa ovom velikom nuždom oko plina

nije tema Plenkoviću, ali trebalo bi od nekuda krenuti

Nijemci prvi objavili rat trgovačkim oligopolima: Država će kažnjavati špekulante zbog cijena
    Povod za promjenu zakona bile su cijene benzina u Njemačkoj koje su ostale visoke i nakon što su cijene sirove nafte pale.
    www.vecernji.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt