1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 28, 2022 at 11:29 PM
    • #2,821
    Quote from verdi

što se tiče ljudi koji su u medijima oni su se previše opustili. zaboravili su na svoju društvenu odgovornost pa čak prelaze granice legalnog ponašanja. podsjetio bi da je međunarodni sud u hagu osnovan za ratne zločine u ex yu i ruandi i tada je jedan novinar popušio 7g. zbog radijskog podstrekivanja da se nekog eliminira. da li tutsi ili hutu ne mogu se sad sjetiti. ovo nije ni ruanda ni ex yu. ovdje se sve dokumentira i bilježi. ishod je neizvjesan ali da će netko za primjer završiti na sudu to je 100%. hoće li to biti neki normalan sud ili prijeki sud fsb-a bumo vidli. odavno je poznata činjenica da se sa olovkom ili izgovorenom riječju može napraviti veći zločin nego sa puškom.

Svrha medija je da inform-iraju javnost, a ne da form-iraju mijenje te iste javnosti. To bi im barem trebala biti svrha.

Cijela ta svinjarija s Ukrajinom je nekako izbjegla pozornost međunarodne javnosti jer su tada urodili plodovi 'Arapskog proljeća' i krenula je sječa glava po tzv. Islamskoj državi... pa migrantska kriza... sjetimo se samo što smo u prvim danima(e...za koje sma imao osjećaj da traju beeeeeeskrajno dugo...) slušali o 'izbjeglicama' koje su navodno 'žene i djeca', 'Sirijci', 'neurokirurzi i inženjeri'... onda su bila ona grupna zlostavljanja žena po Kölnu i drugim većim europskim gradovima..pa se to malo stišalo..odjednom je splasnulo 'refugees welcome'..nigdje ništa od toga i magično su postali 'migranti'... pa podvale vijest o onom malom Kurdu koji se utopio.. mali padne u more jer njegov otac krijumčar ljudima nije pazio na njega, nego je bio preokupiran svojim 'poslom', a to se opet saznalo kasnije..i tisuću takvih priča..

Ona mađarska novinarka naganja onog Arapina, podmetne mu nogu, lik padney kao žrtva neka, kasnije mu nađu Facebook profil da se naslikavao sa zastavama Al-Nusre.. ludilo...

Istu dinamiku vidimo i ovdje. Do kad misle Azov, Aidur, Desni sektor i ostale spodobe prikazivati nekim junacima, ne znam...

Istina je kao voda...Uvijek ona nekako nađe svoj put..

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 29, 2022 at 12:08 AM
    • #2,822

Baš me zanima kako će se riješiti pitanje ratne odštete. Mislim to i je jedan od razloga što rat nazivaju specijalna operacija. Ali tim više me zanima ishod.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 29, 2022 at 7:13 AM
    • #2,823

Svaka drzava ima svoje “AZOVE” stoljecima kojima rjesava probleme da to kao ne bude sluzbeno drzava da radi, pa de drzava pravi mutava, kao mi nista ne znamo.

Uglavnom je to geo-politika i razni interesi. A nastradaju mali ljudi uglavnom ni krivi, ni duzni…

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 29, 2022 at 9:55 AM
    • #2,824
    Quote from D_artagnan

Svaka drzava ima svoje “AZOVE” stoljecima kojima rjesava probleme da to kao ne bude sluzbeno drzava da radi, pa de drzava pravi mutava, kao mi nista ne znamo.

Uglavnom je to geo-politika i razni interesi. A nastradaju mali ljudi uglavnom ni krivi, ni duzni…

Naravno, korisni idioti se kasnije marginaliziraju...viđeno svuda po milijun puta.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 29, 2022 at 10:54 AM
    • #2,825

Problem je što većina ljudi nije dovoljno obrazovana da shvati što je to državni udar, coup d'état... Kad razgovaramo, čini ti se kao da su oni dojma da je to neki malo 'žešći' prosvjed, s malo više mrtvih pa je bilo nekih jačih 'nereda' ovdje i ondje, a onda se situacija 'smirila'...

Dali su tim 'korisnim idiotima' ključne dužnosti po resorima obrane i unutarnjih poslova, a i drugdje, pogotovo lokalno. Preko noći su marginalci postali važne društvene figure i sve to uz sponzorstvo SADa. Sjedinjene države su ubacile u to, iznenadio sam se - 5 milijardi dolara. Svi ti podaci su nevjerojatno lako dostupni.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 29, 2022 at 11:30 AM
    • #2,826
    Quote from KultLicnosti

Baš me zanima kako će se riješiti pitanje ratne odštete. Mislim to i je jedan od razloga što rat nazivaju specijalna operacija. Ali tim više me zanima ishod.

Na Lancasterovom kanalu komentiraju civili iz Mariupolja da im je Vlad obećao da će sve obnoviti... Nakon toga naprave onaj izraz lica kao da im je više svega dosta, što vjerujem da i jest. Poprilično su skeptični oko njegovih obećanja... Oni su htjeli biti dio DNRa, onda to nije prošlo, došla je ukrajinska vosjka, bile su borbe, DNR se povukao i rekli su 'Ok, bit ćemo pod Kijevom, samo da ne bude rat.. Neka oni to riješe kako znaju..' Nitko nije očekivao da će se taj sukob otegnuti osam godina. Ne samo to, nego se redovna ukrajinska vojska povukla iz Mariupolja, a došao im je Azov. Tu počinje zlostavljanje civilnog stanovništva na tom području i traje nakon toga godinama...

Djeluju mi jako skeptični na Vladova i Lavrovljeva obećanja, cinični čak. Toliko puta su izdani, izmaltretirani... Moskva gleda svoje interese i nikome nije stalo do tih jadnih ljudi.

Što se tiče ratnih odšteta, ništa od toga. Za to mora biti baš rat po međunarodnom pravu, a ovo je međunarodni oružani sukob(počeo je kao nemeđunarodni, tj. kao tzv.građanski rat), a ne rat.

Zadnji neki službeni rat je bio Iračko-iranski rat.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 29, 2022 at 2:03 PM
    • #2,827

Evo kažu Englezi da na prvi maja Putko vjerojatno objavljuje Treći svjetski rat. Da mi upropastiti najbolje godine života. ;(

Za fosile lako, jao mladih.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 29, 2022 at 2:34 PM
    • #2,828
    Quote from KultLicnosti

Evo kažu Englezi da na prvu maju Putko vjerojatno objavljuje Treći svjetski rat. Da mi upropastiti najbolje godine života.;(

Za fosile lako, jao mladih.

KGJB, ja već sutra roštiljam :)

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 29, 2022 at 2:56 PM
    • #2,829

Kina možda iznenadno napadne Tajvan..

Vojska im je sve jača, doslovno iz mjeseca u mjesec se to već osjeti.

To bi na neki način i bio 'WW3'... još pogotovo da se uključe Japan, Koreja i Australija pa i SAD... Ovo u Ukrajini ipak ne ide dalje od Ukrajine... a Kina? Sve se tamo proizvodi. Čipovi na Tajvanu...to ih zanima gospodarski.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 29, 2022 at 3:42 PM
    • #2,830

Kina prvo mora pobijediti strah od viroze i izaći iz kuće. Zamislite da ih usred invazije na Tajvan uhvati prehlada.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 29, 2022 at 10:17 PM
    • #2,831

Gol riješin, Marko Livaja
    Ubijen balunima, Marko Livaja
    3 boda tu, Marko Livaja
    Jaka san glava ko Marko Livajaaaaaaaaaa

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 3, 2022 at 2:27 PM
    • #2,832
    Leže li u ovome korijeni brutalnosti ruske vojske u Ukrajini? Ruskinja iznijela užasne detalje iz života: Žene su muževi boli noževima. Smrt i nasilje na svakom koraku. A ove regije nemoguće je napustiti...
    Propagandni stroj Vladimira Putina dehumanizirao je Ukrajince raznim, a najviše lažnim nacističkim etiketama, olakšavajući time svojim trupama da ih rutinski…
    slobodnadalmacija.hr

Odličan članak za bolje razumijevanje nasilja ruskih vojnika....

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 3, 2022 at 9:29 PM
    • #2,833

66 rubalja za dolaros !? dok granate padaju implementacija novog monetarnog sistema grabi punom parom. pošto je sada zlato, plin, nafta i još štošta?

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • May 3, 2022 at 10:01 PM
    • #2,834
    Quote from tin

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ucni-wc-1189219

Odličan članak za bolje razumijevanje nasilja ruskih vojnika....

😢😢😢😢Jako tužno, ružno, nemoralno, i bezobrazno! Njihov jadan zaključak je "gazi ili ćeš biti zgažen" i "gazi jer su i tebe gazili" 🤮🤮🤮🤮 i to u 21 stoljeću!

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 4, 2022 at 2:35 PM
    • #2,835

Gledam baš kako se legalno po propisima stimulira stvaranje divljih odlagališta i deponija otpada. Imam nešto otpada kojeg se trebam riješiti pa sam išao vidjeti u reciklažno dvorište što se i kako preuzima. Do prošli puta kada sam nosio otpad moglo se dovesti sve i nitko nije ništa pitao. Dapače bili su zadovoljni što se otpad ne baca u prirodu. E sada to više nije moguće.

Jer pazi logike - građevinsku šutu preuzimaju do 200kg (!) besplatno jednom u 6 mj. Sve ostalo se plaća 500 kn/tona. Ako pak bacaš salonit ploče onda je isto 200 kg (oko 10 ploča) besplatno u 6 mjeseci. Ostale se plaća 3500 kn /toni - kao zbog azbesta. Kao 200kg azbesta se može "konzumirati" u 6 mj - to je OK, a ostalo je "jako opasno", pa onda s tim barataju kao s nuklearnim otpadom.

I sad zamislite gdje onda završava sav taj silni optad koji nitko ne želi plaćati jer se netko sjetio nabiti ovakve tarife. I to sada kada ljudi imaju posla dok urede oštećenja koja im je napravio potres. Još jedno od umnih "postignuća" suvremene pameti koja kao "brine o okolišu".

Iskreno - onoga tko je donio takve propise bi doslovno dao zavezati za banderu ispred Azovstala dok još traju "operacije".

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 4, 2022 at 3:19 PM
    • #2,836
    Quote from toluen

Gledam baš kako se legalno po propisima stimulira stvaranje divljih odlagališta i deponija otpada. Imam nešto otpada kojeg se trebam riješiti pa sam išao vidjeti u reciklažno dvorište što se i kako preuzima. Do prošli puta kada sam nosio otpad moglo se dovesti sve i nitko nije ništa pitao. Dapače bili su zadovoljni što se otpad ne baca u prirodu. E sada to više nije moguće.

Jer pazi logike - građevinsku šutu preuzimaju do 200kg (!) besplatno jednom u 6 mj. Sve ostalo se plaća 500 kn/tona. Ako pak bacaš salonit ploče onda je isto 200 kg (oko 10 ploča) besplatno u 6 mjeseci. Ostale se plaća 3500 kn /toni - kao zbog azbesta. Kao 200kg azbesta se može "konzumirati" u 6 mj - to je OK, a ostalo je "jako opasno", pa onda s tim barataju kao s nuklearnim otpadom.

I sad zamislite gdje onda završava sav taj silni optad koji nitko ne želi plaćati jer se netko sjetio nabiti ovakve tarife. I to sada kada ljudi imaju posla dok urede oštećenja koja im je napravio potres. Još jedno od umnih "postignuća" suvremene pameti koja kao "brine o okolišu".

Iskreno - onoga tko je donio takve propise bi doslovno dao zavezati za banderu ispred Azovstala dok još traju "operacije".

Zavezati za 'banderu'? Haha, zgodan odabir riječi!

Nego nevezano uz 'specijalne operacije', jeste li vidjeli vijesti o nekakvom enzimu koji je nedavno otkriven, a koji navodno može praktički instantno razgraditi plastiku? Zna li netko više o tome, možda kakav link?

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 4, 2022 at 3:21 PM
    • #2,837
    Quote from Yieldchaser
    Quote from toluen

Zavezati za 'banderu'? Haha, zgodan odabir riječi!

Nego nevezano uz 'specijalne operacije', jeste li vidjeli vijesti o nekakvom enzimu koji je nedavno otkriven, a koji navodno može praktički instantno razgraditi plastiku? Zna li netko više o tome, možda kakav link?

Display More

EVo kolega Yield.....

Znanstvenici razvili enzim koji plastiku, umjesto za stotine godine, razgrađuje za tjedan dana
    Novi enzim baziran je na procesu ‘depolimerizacije‘, u kojima katalizatori odvajaju ključne komponente, monomere, u strukturi PET-a
    www.jutarnji.hr
    Enzim koji jede plastiku mogao bi eliminirati milijarde tona otpada na odlagalištima
    www.ekovjesnik.hr
    Pronađen čudestan enzim koji razgrađuje plastiku
    Znanstvenici su, sasvim slučajno, uspjeli stvoriti mutirani enzim koji razgrađuje plastične boce. Ovo otkriće moglo bi pomoći u rješavanju globalne krize…
    lidermedia.hr
    Znanstvenici otkrili bakteriju koja jede plastiku
    Svake godine stvorimo novih 300 milijuna tona plastike u svijetu za korištenje u razne svrhe, od pakiranja do odjeće, piše Science Alert.
    net.hr
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 6, 2022 at 2:54 PM
    • #2,838

Vic:

Pitali su Muju:

Da li bi ti više volio p%&$#"i jednom Fatu ili dva puta Hasu.

Mujo nakon kraćeg razmišljanja odgovori:

Fata je Fata, al' dvaput je dvaput!

8o

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 6, 2022 at 3:00 PM
    • #2,839

Evo još jedan, obećao sam prošli tjedan :)

Došao Mujo kod doktora da mu se požali:

• Dragi doktore, pomozi mi, Fata uopšte ne uživa kad je g$%&m!

• Moj Mujo, probaj napraviti malo atmosfere ... evo, na primer, pokušaj dovesti jednog crnca i nek' ti maše lepezom dok ti g$%&š!

Mujo tako i uradi ... maše crnac, Mujo g$%i a Fata mrtva hladna. U neka doba ustane Mujo i kaže crncu: Hajde ti g$%i a ja ću mahati!

I tako i bi ... razvaljuje crnac Fatu, ona se sva izludila od uzbuđenja, kad će ti Mujo na to:

• Vidiš kako se maše, p#$%a ti m&T&/)na!

^^ ^^ ^^

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • May 6, 2022 at 4:45 PM
    • #2,840

Neshvatljivo sto je ovo Rusiji trebalo. Ratuju protiv " samih sebe" .

Strateski promasaj kakav u povijesti nisu imali. Ne postoji opravdanje za ovo...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt