Display MoreDisplay MoreMolio bih ekipu, ali dobronamjernu, da li mislite da će nekretnine u Zagrebu i dalje rasti zbog subvencija AKD-a,
inflacije i priljeva love od turizma koji se vraća na velika vrata ili smo trenutno u balonu koji bi mogao puknuti za
godinu dvije ili pet?
Cijena novogradnje je već blizu 3000 Eur/m2, a negdje i više od toga, što mi se čini puno previše s obzirom na povijesno
kretanje cijene, te pogotovo nakon velike krize 2009. godine kada investitori nisu mogli godinama prodati stanove ni po
1600 - 1800 Eur/m2, pa su mnogi propali, čast izuzecima koji su i u krizi dobro poslovali.
Hvala svima na odgovoru!
Ja mislim da se vec sada prodaje kvalitetna novogradnja na dobrim lokacijama u Zagrebu i gradovima na moru. Drugo se vec sada slabo prodaje. Znam ljude koji po 20 godina prodaju obiteljsku kucu u Zagrebu. Naravno traze nerealne cijene.
Kvadrat novogradnje sada u Zagrebu kosta 3000 eura/metru kvadratnom u kvartu izvan tramvajske zone. Mozda se i odmah prodaje. Kupuju spekulanti koji imaju novac. Barem ja tako mislim.
Ali sto ce sa tim stanovima? Iznajmljivati ce ih podstanarima? Pa podstanari u Zagrebu nemaju novaca. Mozete traziti od zagrebackih podstanara najamninu do 350 eura i to ce vam jedva platiti. Kakve su place u Hrvatskoj? Koliko su to razumne investicije neka svatko sam procijeni.
Niste u pravu. Sada kvadrat izvan tramvajske zone kod Arena centra npr košta 2200 EUR novogradnja. I to Ne Nes bezveze.. a recimo u tram zoni primjer heinzlova vukovarska košta 2500 - 3000 EUR /m2 ali to je već oni prilično ok lokacija, i prilično kvalitetna gradnja za HR prilike.. gradi VMD. Primjer stavljaju izloaciju od 18 cm vune, ciglu "lijepe" a ne rade sa mortom.. samoventilirajuca fasada.. u garaži pločice na podu. .. itd.. da ne nabrajam dalje sad sve u detalje... ako nekoga zanima mogu sve napisat .