Nekretnine skoče 100% u roku od tri godine pa padnu u mjesec dana 3%: Dramatičan pad cijena nekretnina, tržište na koljenima.
Nekretnine opcenito u HR
-
-
-
Baš to mislio napisati, ono dramatičan pad 3% ahahahaa.. to je više kao statistička greška.
Realno sve je to žestoko preskupo u osnosu na to za koliko si sam možeš napravit kuću, ali dok ima ekipe koja je spremna platiti, to je OK.
-
Ne sjecam se da su naslovi bili dramatican rast cijena nekretnina 10%, a kamalo ovo sta je stvarno dramaticno 50-100% za normalan radni narod
-
Svi agenti rade na tome da "normalan radni narod" nemože doć do nekretnine i da se rasproda strancima sve što vrijedi, prosto ko pasulj.
-
Svi agenti rade na tome da "normalan radni narod" ne može doći do nekretnina i da se rasproda strancima sve što vrijedi, prosto ko pasulj.
Da nastavim vaše mišljenje, plansko udaljavanje tržišta rada od običnih radnih ljudi, a prilagođavanje tržišta rada za imigrante iz Indije, Nepala, Filipina, Ukrajne i sl. Stvara se najnormalnije stanje da naši ljudi odlaze pronaći posao u ostalim članicama EU.
-
Nekretnina više nema normalnu funkciju stanovanja ili najma kao nekad. Danas je osim toga postala kolekcionarski predmet, stvar prestiža, zamjena za novac, te ima i nekadašnju funkciju zlata. Za razliku od zlatnog standarda nekad, danas smo na nekretninskom standardu.
Eto, zgrada u kojoj sam morao kupiti stan je djelomično prazna, a svi stanovi prodani davno. Po mojoj procjeni u njoj se živi u 20% stanova, 20% ih je za booking u sezoni, ostalo je ušteđevina kojoj bi trebala "rasti cijena".
-
Strasno da ekipa ulaze u nekretnine ocekujuci samo da ce im rasti vrijednost bez da je stave u funkciju 😆
-
Stan: Split, 60.00 m2, novogradnja
3000 kvadrat. Parking misto 19000. Lokacija u međuzemlju, između groblja, divljeg naselja i ceste. Živim za dan kad će im crknit krava.
-
Stan: Split, 60.00 m2, novogradnja
3000 kvadrat. Parking misto 19000. Lokacija u međuzemlju, između groblja, divljeg naselja i ceste. Živim za dan kad će im crknit krava.
Šteta da ih ne možemo šortat.
-
koliko vidim, kupuju bogati penzioneri, al glavno da ne kupuju mlade obitelji, jer, valjda, ovima ne treba nešto i osmisliti da te svoje bogate penzije i potroše 🤷
tko je pametan, koristit će grad ili inozemstvo da stekne neka znanja i vještine i postane "prvi u selu".
to bi mu se višestruko moglo vratiti 🤷
Novi nekretninski hit: cijene zemljišta i kuće su vrlo povoljne, stranci su već počeli sa šopingom, u igri su i inozemne kompanije. Kupuju i domaći, dok je još jeftino...I navale domaći i stranci u velikom broju, i od Baranje počnu stvarati hit turističku hrvatsku priču. Nakon već preskupe Dalmacije, Istre, onda i probuđenoga…slobodnadalmacija.hr -
-
A ono, kako kazu, IMAMO HRVATSKU 🙄
Banke, telekomunikacije, dosta energetike nemamo od pocetaka HR, onda se radilo na osiromasivanju građana, pogotovo van obale i velikih gradova, a i u gradovima da postanu blokirani, sad kad se polako pokupuju vrijednija polja i pozicije, da se malo izmjeni laganini struktura stanovnistva kroz 20 tak godina pa vise ni politicari nece bit iz HR.
Al kako se kaze, kakav narod takva vlast…
-
Prošlo je gotovo tri godine od potresa u Zagrebu, a proces obnove u režiji države i dalje je na nuli
U medijima su još, naime, prije godinu dana najavljivali kako bi gradnja prve zamjenske kuće trebala uskoro početi u Jalševcu, u ulici Koritača, ali sve do danas Fond za obnovu nije dobio prihvatljivu ponudu.
Trebali što dodati ?
-
Prošlo je gotovo tri godine od potresa u Zagrebu, a proces obnove u režiji države i dalje je na nuli
U medijima su još, naime, prije godinu dana najavljivali kako bi gradnja prve zamjenske kuće trebala uskoro početi u Jalševcu, u ulici Koritača, ali sve do danas Fond za obnovu nije dobio prihvatljivu ponudu.
Trebali što dodati ?
na kraju će ljudi ili krepati od gladi i studeni ili prodati onim fondićima iz Češke, Njemačke, Poljske, itd., a lova iz EU fondova propasti.
jbt., morat će Dalić osvojit i Ligu nacija i Euro da ljudi ne izađu na ulice 😅
-
Prelazak na novu valutu: Hoće li nakon uvođenja eura cijene nekretnina rasti ili padati?Posljednjih 11 godina cijene nekretnina u cijeloj su Europskoj uniji porasle za 3%. U Hrvatskoj su samo od prošle godine cijene nekretnina porasle 13,6%, a…www.24sata.hr
Samo 50,5% ima svoju nekretninu.
-
RASTU CIJENE NEKRETNINA Stručnjak: Jedan tip kuće puno je lakše prodatiProdaja stanova lakša je i brža u odnosu na prodaju kuća. Osim toga, stanovi postižu veće cijene po kvadratu od kuća što znači da se za relativno povoljnu…dubrovackidnevnik.net.hr
ja mislim da je najlakše prodati naslijeđenu kuću
-
Meni je jednostavno fascinantno da je ekipa spremna platiti vise kvadrat u nekoj zgradi sa xy susjeda, di neznas tko ti je susjed i kakav je, nego kvadrat kuce gdje imas sve svoje, radis i zivis kako te je volja, preuredis kad hoces i sta hoces, imas svoju okucnicu, mir, tisinu… sto je posebno bitno kad odes u mirovinu da imas zanimaciju oko kuce, da nisi vezan u 4 zida, sto se vidjelo sada u vrijeme korone. Ovi sto imaju kucu su imali 2-3 mjeseca da odrade razne radove, odrzavanja, mozak na odmor…. Ono ludilo na kvadrat 🤣🤣🤣, meni je kuca bar duplo vrednija od nekog stancica u zgradi.
-
Meni je jednostavno fascinantno da je ekipa spremna platiti vise kvadrat u nekoj zgradi sa xy susjeda, di neznas tko ti je susjed i kakav je, nego kvadrat kuce gdje imas sve svoje, radis i zivis kako te je volja, preuredis kad hoces i sta hoces, imas svoju okucnicu, mir, tisinu… sto je posebno bitno kad odes u mirovinu da imas zanimaciju oko kuce, da nisi vezan u 4 zida, sto se vidjelo sada u vrijeme korone. Ovi sto imaju kucu su imali 2-3 mjeseca da odrade razne radove, odrzavanja, mozak na odmor…. Ono ludilo na kvadrat 🤣🤣🤣, meni je kuca bar duplo vrednija od nekog stancica u zgradi.
mlade ljude to uglavnom ne zanima, tri zida im griju susjedi kao i oni njima, a najveća im je briga jesu li zaključali stan kada izlaze, ponekad i to vjerojatno zaborave
-
Mislim da je i stvar u tome da su kuce (novogradnje) uglavnom na rubovima gradova a mladim ljudima i obiteljima to manje odgovara. Starije kuce treba renovirati, naci radnike...
A realno mislim da ima nesto i u ovome:
Dubrovnik - stan kupljen 2007 100m3 120000 eur + 8000 parking.
Isti stan danas 3200 eura po m3 + 20000 parking.
Mada gledajuci sto se dogadja u Svedskoj, Norveskoj, UK krece hladjenje cijena iducih par godina.
-
Parking misto treba bit dio stambene jedinice a ne odvojeno , ovo sad je idiotizam. U zakonu upisat za sve novogradnje. Ako tebi netreba sad parking šta onda za 10 god kad dođe neko drugi ? Šta on treba trpit ucjene da mu neko proda misto ?
-
Pa bolje zivjet na rubnim dijelovima grada uz glavne prometnice da ti je sve na dohvat ruke i brzo si di zelis. Meni je minus zivot u centru di se ne mozes okrenuti ni parkirat
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun