Pa pametno rade napokon, treba ih kvartalno raditi, dali obveznice ili trezorce, tako da ekipa koja zeli moze rasporediti sredstva i svaki kvartal da ti stize ili stave nova sredstva tamo.. prakticno i puno bolje nego jednom u 2 godine…
Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske
-
-
-
Nova runda trezoraca
Ministar: Od ponedjeljka građani mogu upisivati nove trezorceOD PONEDJELJKA će biti omogućeno ulaganje u trezorce ročnosti od 91 dana, pri čemu se planira prikupiti 250 milijuna eura, te od 364 dana, uz ciljani nominalni…www.index.hr -
Stigla uplata za tromjesečne zapise. Odmah uplatio nove.
-
Lako vama, tolika zarada, baš vam zavidim.
-
Nažalost ja ne mogu odrediti kada će doći do korekcije na burzi pa uvijek držim 15% u obveznicama i cashu kako bi imao s čime kupovati dionice kad se to desi.
-
Nažalost ja ne mogu odrediti kada će doći do korekcije na burzi pa uvijek držim 15% u obveznicama i cashu kako bi imao s čime kupovati dionice kad se to desi.
Imate Revoltut gdje na štednom a vista računu možete dobiti do 3-4%
-
Nisam znao budem proučio.
Imam nešto sitno na Revolutu, nisam primjetio da im isplaćuju ikakvu kamatu.
Ja sam vodio mamu da uplati obveznice u jednu Hrvatsku banku. Nudili su joj 3,2% na godinu dana da ne uplati. Ipak je uplatila.
-
Ja sam vodio mamu da uplati obveznice u jednu Hrvatsku banku. Nudili su joj 3,2% na godinu dana da ne uplati. Ipak je uplatila.
Uvećajte svoju štednju | Počnite štedjeti na internetu | Revolut HrvatskaNeka vaša štednja raste iz dana u dan uz Revolut! Ostvarite jednostavan pristup sredstvima putem aplikacije i sigurno povećajte svoju imovinu. Saznajte više i…www.revolut.com -
Vaši prinosi mogu biti niži, ovisno o vašem planu pretplate. Godišnja kamatna stopa mijenja se dnevno i može se kretati u nepovoljnom smjeru.
-
to bi bilo super da ne moras bit u ultra revolutu(45€ mjesecno) koji daje skoro 4% na euro i 5,31% na usd.
na free revolutu je kamata samo 3% na euro
i nebi se iznenadio da nakon sto predjes na ultra da ti lupi ogranicenje kolko smijes ulozit po toj kamati jer je skroz nerealna za usd.
-
-
i onda kad ti zatrebaju novčeki i želiš van, pojavi se masa ograničenja za koje se ne zna. ili malo tko zna.
-
i onda kad ti zatrebaju novčeki i želiš van, pojavi se masa ograničenja za koje se ne zna. ili malo tko zna.
To se lako provjeri, uplatite 1000€ pa provjerite...
-
Na revolutu to nije štednja već ulaganje u cash fond. visina kamate ovisi o planu. Ja sa malim ulozima , par tisuća. nisam primjetio ograničenja. nije bilo problema.
-
Građani će moći upisivati državne obveznice od 1. do 8. srpnja, minimalni ulog bit će 500 eura, minimalna kamatna stopa 3,10 posto, a država izdanjem trogodišnje obveznice planira prikupiti 750 milijuna eura, najavio je u četvrtak ministar financija Marko Primorac.
Novo izdanje ‘narodnih’ obveznica, upis od ponedjeljkawww.poslovni.hr -
izgleda da se ispuhalo...
-
Ja sam kupio dvogodišnje i par trezoraca. Ali to je to. Nema šanse da više dam centa ovim likovima za obveznice.
Pa ima koji tjedan da su završili Trezorski zapisi a ovi traže. Opet. Još. I nikad niža kamata. Što više traže, manje daju.
Francuske obveznice 6%, hrvatske 3%.
Mislim kako je i građanima više pun ku***.
-
Ja sam kupio dvogodišnje i par trezoraca. Ali to je to. Nema šanse da više dam centa ovim likovima za obveznice.
Pa ima koji tjedan da su završili Trezorski zapisi a ovi traže. Opet. Još. I nikad niža kamata. Što više traže, manje daju.
Francuske obveznice 6%, hrvatske 3%.
Mislim kako je i građanima više pun ku***.
Francuska trogodišnja obveznica je 2,883%
-
Idući tjedan kreće upis novih ‘narodnih trezoraca’
Idući tjedan kreće upis novih ‘narodnih trezoraca’www.poslovni.hrOvaj put Ministarstvo će dospijevajuće zapise isplatiti iz tekuće likvidnosti, ali već početkom idućeg tjedna slijedi nova prilika za ulaganje, i to ciljanog iznosa 250 milijuna eura.
Pravi test za 2,5 mjeseca
Već za oko dva i pol mjeseca slijedi, pak, sljedeće testiranje raspoloženja građana, ali znatno većeg ciljanog iznosa. Krajem studenoga, naime, dospijeva i prvi “narodni” trezorac, po kojemu će se građanima isplatiti više od milijardu eura (plus 124 milijuna institucionalnim investitorima). S obzirom na kretanje prinosa, kamata će vjerojatno biti nešto niža od 3,75 posto, što se u slučaju trezoraca obračunava već pri uplatama (kroz upisnu cijenu koja je za vrijednost kamate niža od nominalnog pri isplati.
Inače, prema kalendaru izdanja za 2024., država je za treći kvartal predvidjela i izdanje domaće obveznice u vrijednosti oko 2,5 milijarde eura. Uz refinanciranje 3,5 milijarde kuna (464 milijuna eura) obvezničkog duga iz 2019. godine koji stiže na naplatu krajem studenoga, potrebe financiranja uključuju i pokrivanje tekućeg deficita. Koliki će on biti na razini središnjeg proračuna za ovu godinu prema revidiranom planu, saznat ćemo za koji tjedan.
-
Najkraće moguće. Za Državu je to jeftino zaduženje a za građane dobro ukamaćenje.
Samo ako se prihvati da cijene koječega ppuno rastu, a inflacija sve manja. Ali izgleda da se to sve bazira na tome da smo elonomska velesila jer nam BDP stalno raste, svi nam gledaju u leďa.
-
RHMF-T-451B
ISIN: HRRHMFT451B6
Vrsta izdanja: 91 dan
Nominalna vrijednost: 1.000,00 €
Godišnja stopa prinosa: 3.55 %
Diskontirana cijena za 1 kom: 991,23 €
Početak upisa: 09.09.2024.
Kraj upisa: 16.09.2024. 11:00
Datum dospijeća: 19.12.2024.
-
-