1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 23, 2021 at 9:59 AM
    • #1,801
    Quote from st-brajo
    Quote from tin

Kad spot pređe 16000 usd...tada sljedi potpisivanje TC ugovora i tu je uvijek TPNG ostvarivala dobit...

znači, logika je da će tržište spustiti cijenu, jer TPNG u Q1 svjesno radi pušionu čekajući da u Q2 vozarine narastu na razinu da ih vežu dugoročnim visoko profitabilnim ugovorima? :/

bez uvrede, al ovo je čista logika nekoga tko tkive sadi s mirovnicima i/ili fondovima, pa zna i dokle će nešto narasti da se iskrca, tj. uvali svoje dionice mirovincima i/ili naivcima.

tko nije skužio da ti imaš uvid u "Sveti Gral", tj. trgovinski priručnik (mirovinskih) fondova, taj nek se odma odlogira s foruma i ostavi burze.

ja sam te malo pratio i imaš presavršen track record na dionicama di se ništa ne događa bez da se mirovinci i/ili fondovi tamo ne uključe, a uopće se ne oglašavaš tamo di se mirovinci i/ili fondovi ne muvaju.

e sad, kolegijalno bi bilo reći što je mirovincima i/ili fondovima sljedeće "u fokusu", pa da se svi ukrcamo prije njih, a da nas onda oni guraju prema gore, a ne da mi "mali" služimo kao "topovsko meso" da se navedena ekipica može iskrcati po cijeni boljoj nego su planirali.

ako ćeš biti kolegijalan, imaš teme ZSE bets i Prognoza cijena, pa slobodno tamo stavi neki idući tip ;)

Display More

Znači opetovano insinuiranje od osobe koja za svakog tko zaradi neku lovu misli da je u dosluhu s nekim i da je nemoguće zaraditi novce na pošten način investirajući u podcijenjene dionice?

Pa ti bi barem kao bivši moderator trebao znati kako se vodi forum, a ne difamirati i optuživati korisnike javno bez ikakvih dokaza.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • March 23, 2021 at 10:17 AM
    • #1,802
    Quote from st-brajo
    Quote from tin

Kad spot pređe 16000 usd...tada sljedi potpisivanje TC ugovora i tu je uvijek TPNG ostvarivala dobit...

znači, logika je da će tržište spustiti cijenu, jer TPNG u Q1 svjesno radi pušionu čekajući da u Q2 vozarine narastu na razinu da ih vežu dugoročnim visoko profitabilnim ugovorima? :/

bez uvrede, al ovo je čista logika nekoga tko tkive sadi s mirovnicima i/ili fondovima, pa zna i dokle će nešto narasti da se iskrca, tj. uvali svoje dionice mirovincima i/ili naivcima.

tko nije skužio da ti imaš uvid u "Sveti Gral", tj. trgovinski priručnik (mirovinskih) fondova, taj nek se odma odlogira s foruma i ostavi burze.

ja sam te malo pratio i imaš presavršen track record na dionicama di se ništa ne događa bez da se mirovinci i/ili fondovi tamo ne uključe, a uopće se ne oglašavaš tamo di se mirovinci i/ili fondovi ne muvaju.

e sad, kolegijalno bi bilo reći što je mirovincima i/ili fondovima sljedeće "u fokusu", pa da se svi ukrcamo prije njih, a da nas onda oni guraju prema gore, a ne da mi "mali" služimo kao "topovsko meso" da se navedena ekipica može iskrcati po cijeni boljoj nego su planirali.

ako ćeš biti kolegijalan, imaš teme ZSE bets i Prognoza cijena, pa slobodno tamo stavi neki idući tip ;)

Display More

Dakle stvarno svašta se ovdje može napisati bez ikakvh činjenica...hvala moderatoru na sjajno odrađenom poslu.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 23, 2021 at 10:23 AM
    • #1,803
    Quote from Flight

Znači opetovano insinuiranje od osobe koja za svakog tko zaradi neku lovu misli da je u dosluhu s nekim i da je nemoguće zaraditi novce na pošten način investirajući u podcijenjene dionice?

Pa ti bi barem kao bivši moderator trebao znati kako se vodi forum, a ne difamirati i optuživati korisnike javno bez ikakvih dokaza.

ne.

ali mi je sumnjivo kako netko zna targete na jako nelikvidnim dionica na kojima se fondovi odjednom iznebuha ukažu sa ogromnim količinama i u dlaku pogodi ulaz i izlaz.

i još uleti u trejd sa količinama koje redovno tržište ne bi nikad moglo "probaviti" da se ovi odjednom ne ukažu.

inače, nemam ništa protiv ničije zarade, al nije zanimljivo imati "cheat codes" i onda likovati kako si zaradio.

barem meni, a vjerujem i dobrom dijelu ostalih "malih" dioničara.

inače, dosta toga na burzi je podcijenjeno, pa ne naraste odjednom kao iz vode bez informacija koje svi možemo vidjeti.

ne treba biti naivan, jer se jako dobro zna tko kod nas miče tržište tamo di nema navale "malih" ulagača 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,003
    • March 23, 2021 at 10:24 AM
    • #1,804

Tin, sjećaš se ovog 12.05.:
    "Pa čini se da se jučerašnji prodavač nije baš usrećio....a i dionica se samo pravila da spava ...nešto se naglo probudila....no još uvijek čini se ima nevjernih Toma koji ne vjeruju da dionica vrijedi znatno više od sadašnjih 55 kn....ali očigledno ima sve više onih kojima je ovo povoljna kupovina i koji znaju što nas čeka nakon Q2."
    I mog pitanja oko kupovine kad si rekao da ne možeš postati stanje iz knjige al da imaš novaca da bi sve pokupovao ovom koji prodaje. A ima i tvoj post u kojem govoriš da si na ovim razinama prodao 9000 kom.

Hm. Bez ljutnje, al neke stvari su kontradikotrne.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 23, 2021 at 11:02 AM
    • #1,805
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

ne.

ali mi je sumnjivo kako netko zna targete na jako nelikvidnim dionica na kojima se fondovi odjednom iznebuha ukažu sa ogromnim količinama i u dlaku pogodi ulaz i izlaz.

i još uleti u trejd sa količinama koje redovno tržište ne bi nikad moglo "probaviti" da se ovi odjednom ne ukažu.

inače, nemam ništa protiv ničije zarade, al nije zanimljivo imati "cheat codes" i onda likovati kako si zaradio.

barem meni, a vjerujem i dobrom dijelu ostalih "malih" dioničara.

inače, dosta toga na burzi je podcijenjeno, pa ne naraste odjednom kao iz vode bez informacija koje svi možemo vidjeti.

ne treba biti naivan, jer se jako dobro zna tko kod nas miče tržište tamo di nema navale "malih" ulagača 🤷

Display More

Pa al ako ti je nešto sumnjivo, onda ne ideš na nekoga na ovakav način. Ima tamo neki regulator, napiši prijavu, svoja saznanja ili sumnje. Možeš je poslati i anonimno na njihov mail. Al pitanje je možeš li koristiti informacije koje su nekome drugome javno nedostupne.

Ja sam za fair-play, ali ako misliš da netko zloupotrebljava sustav ili informacije, onda postoji put i način da se takve stvari rješavaju, a ne ovako.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 23, 2021 at 12:18 PM
    • #1,806
    Quote from Flight

Pa al ako ti je nešto sumnjivo, onda ne ideš na nekoga na ovakav način. Ima tamo neki regulator, napiši prijavu, svoja saznanja ili sumnje. Možeš je poslati i anonimno na njihov mail. Al pitanje je možeš li koristiti informacije koje su nekome drugome javno nedostupne.

Ja sam za fair-play, ali ako misliš da netko zloupotrebljava sustav ili informacije, onda postoji put i način da se takve stvari rješavaju, a ne ovako.

ok.

slažem se da možda i nije najbolji način, al kad je očito da se nešto "čudno" događa, po meni je najbolje to opažanje "pustiti" na forum, jer institucije kod nas rade na "daljinski upravljač" ili na mig određenih "odabranih" osoba.

dok god institucije funkcioniraju po politici "nezamjeranja" i nerada, a PR "na maksimum", ja ću i ubuduće kad vidim nešto "čudno" reagirati, pa nek zajednica malo "mućne glavom" i sama procijeni "ima li tu šta".

navedeno nije usmjereno prema nikome osobno, nego prema samoj pojavi.

osobno sam za to da se više ulaže prema nečemu mjerljivome (FA, procjene vrijednosti, ekonomski podatci i slično), TA (kretanje cijene, di su kupci, a di prodavači) i money management-u, a manje po Sv. Druku, jer dok god imamo na tržištu "anomalije" postojeći novac, koji je negdje "zarobljen" će, kad se "oslobodi" otići ća, a novi, kad zna kakvo je stanje na "tržištu" neće doći.

stoga je na nama samima da, ako hoćemo trgovati po koliko toliko tržišnim principima, uvedemo malo "reda" ili ćemo "pakirati kofere" i otići trgovati tamo di se tvoj novac ipak malo više cijeni 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 23, 2021 at 2:42 PM
    • #1,807
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

izgleda će se ostvariti moje osobno proročanstvo, da prodam Sukc i onda vam se priključim na Opte, pa da zajedno prodamo po 15, ali da ja prvo kupim oko 6 a valjalo bi i niže :)

pa brzo će ljeto, a ti u duge bičve :S

lako je vama, vi sjedite u VIPu s Baka Katom, a tamo je toplo, mi koji smo još na vjetrometini zbivanja ne smijemo si dozvoliti prehladu a corona vreba iza svakog ozbiljnijeg političara

nego, kako se dođe u taj VIP, jel to isto ide preko Maminja, ako on sređuje, mam ga bum zval da me ubaci i da provjeri ovo za Dubai ulagača, kulike bu ponudil, jer on je u Dubajijajima kakti domači

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 23, 2021 at 2:46 PM
    • #1,808
    Quote from Moller

lako je vama, vi sjedite u VIPu s Baka Katom, a tamo je toplo, mi koji smo još na vjetrometini zbivanja ne smijemo si dozvoliti prehladu a corona vreba iza svakog ozbiljnijeg političara

nego, kako se dođe u taj VIP, jel to isto ide preko Maminja, ako on sređuje, mam ga bum zval da me ubaci i da provjeri ovo za Dubai ulagača, kulike bu ponudil, jer on je u Dubajijajima kakti domači

u VIP se dođe donacijom bilo u novcu, bilo uloženim radom oko samog foruma.

kao i u bilo kojoj drugoj "firmi" :)

a možda i Kabolom sa sucima u Dubai-u :S

• Teta Kata
    Početnik
    Reakcija primljeno
    20
    • March 23, 2021 at 3:37 PM
    • #1,809
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

pa brzo će ljeto, a ti u duge bičve :S

skromna TetaKata: u dionicama od 1993., da,... puno je vode proteklo Savom od Zagreba do Broda od tada do danas... Ponešto dionica bilo u rukama: ISTT, CRLN (manji gubitak), ZABA, INA, HT, MGMA. Sve mali radnički iznosi, IPOi i dokapitalizacije. Pa došao listopad 2007.: TetaKata morala tada sve isprodavati, jer uložila u beton u gradu, te kamen, crjepove i cvijeće uz veliku slanu vodu. Kod svake prodaje 2007. opako se ošamarila pred ogledalom (nesluteći budućnost 2008.). Pa sad ponovo ulažem na sitno, polako pa nesigurno J, uz podršku odjeka šaljivih riječi svog oca: najglupljem seljaku najveći krumpiri urode J zato mi valjda ide sve bolje J .

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 23, 2021 at 3:43 PM
    • #1,810

Teta Kata a zašto ste i Vi VIP ??

molim Admin za pojašnjenje ?

hvala

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 23, 2021 at 3:44 PM
    • #1,811
    Quote from dionicar

hvala

Vidis da je od 1993 tu ;(

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 23, 2021 at 3:47 PM
    • #1,812
    Quote from dionicar

molim Admin za poj

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 23, 2021 at 3:55 PM
    • #1,813
    Quote from StatusQuo
    Quote from dionicar

hvala

Vidis da je od 1993 tu ;(

ma nije stalno tu, bila, ošla, pa se vratila na krumpirište, de čitajte malo, al da je je burzovna baka to je :thumbup:vip hip hura

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 23, 2021 at 3:56 PM
    • #1,814
    Quote from dionicar

hvala

a niste primjetili da nam je zlocesti postala Enlightened, prosvjetitelj naš <3

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 23, 2021 at 3:57 PM
    • #1,815

st-brajo bogami nisam....

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 23, 2021 at 3:58 PM
    • #1,816

Mogu i ja objasniti ako Admin trenutno nije u mogućnosti.

Ustvrdili smo davno da “ nema besplatnog ručka”, a evo ovdje na forumu ga ipak ima. Pa onda poslužitelju daš malu napojnicu , bakšiš ili kako već tko to naziva za besplatnu uslugu, a zauzvrat dobiješ značku VIP i kartu za VIP ložu s besprijekornim i odličnim pogledom ravno na teren bez da te ometaju reklamni panoi.

I da, ta VIP loža nema poveznicu s onima u kojima sjedi Maminjo i njegovi prijatelji suci. 😉

P.S. Baciti koji put pogled na temu Donacije i isprsiti se 😀

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 23, 2021 at 4:05 PM
    • #1,817
    Quote from Ledica

Mogu i ja objasniti ako Admin trenutno nije u mogućnosti.

Ustvrdili smo davno da “ nema besplatnog ručka”, a evo ovdje na forumu ga ipak ima. Pa onda poslužitelju daš malu napojnicu , bakšiš ili kako već tko to naziva za besplatnu uslugu, a zauzvrat dobiješ značku VIP i kartu za VIP ložu s besprijekornim i odličnim pogledom ravno na teren bez da te ometaju reklamni panoi.

I da, ta VIP loža nema poveznicu s onima u kojima sjedi Maminjo i njegovi prijatelji suci. 😉

P.S. Baciti koji put pogled na temu Donacije i isprsiti se 😀

u redu hvala. samo moram vidjeti kako da anonimmo doniram. ...

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • March 23, 2021 at 4:06 PM
    • #1,818

Aaa ima tu i ega....

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 23, 2021 at 4:16 PM
    • #1,819
    Quote from Optimistcro

Aaa ima tu i ega....

Nema.

Samo osjećaj moralne obveze i zahvalnost za ugodno mjesta razmjene informacija, mišljenja, druženja i zabave koje vam je netko anoniman besplatno omogućio.

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • March 23, 2021 at 4:26 PM
    • #1,820

To je Vaše mišljenje ali se ne slažem s tim...

Nije problem donirati tko ima potrebu, sve pet sve stoji ali ovo je komercijalna stranica s razvitkom koje vlasnik može generirati sve veće i veće prihode i na koncu je prodati... Šta treba donirati i index.hr po toj logici?

Stranica postoji zbog korisnika a korisnici eksploatiraju stranicu koja nebi postojala bez prisustva istih.. Kristalno jasno

Admin je ok, stranica je ok ali ta falša lančana empatija mi nije jasna ne samo tu nego općenito...

Ja godinama izdašno doniram "kuću ljubavi" u zagrebu, "Maestral" Split itd itd pa ne tražim da mi lijepe značke nikakve ni da me spominju...

A ovdje se raspituju kako dobit naljepnicu vip.... Zato kažem da tu ima ega....

P. S Ne dam lipe za nelogićne gluposti pa neka mi zakaće rogove umjesto vIP

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt