Mnoge su dionice na klimavim nogama. Mislim da bi ova tema bila korisna u sljedećem periodu. Bitnije je dobro prodati nego dobro kupiti...
Best sell
-
-
-
Uvijek je bolje dobro kupiti. Ako kupujes dobru stvar. Ako kupujes glupost onda se ne baviš investiranjem nego religijom i jačanjem vjere.
-
Postoje odlicne dionice kojima cijena naraste do te razine da postanu Best sell. Ovdje je vise rijec o relativnom odnosu cijene i kvalitete na nekoj dionici, a manje o njenoj kvaliteti per se.
-
Uvijek je bolje dobro kupiti. Ako kupujes dobru stvar. Ako kupujes glupost onda se ne baviš investiranjem nego religijom i jačanjem vjere.
Istina, samo kad gledam ovih cca 13-14 god na burzi, najvise sam zaradio na glupostima, ok nesto i izgubio, ali na jacim dionicama nije bila neka luda zarada, kad se gleda u postocima.
Kako prolazi vrijeme , sve vise sam zadovoljan sa par postotaka zarade i mirnijim snom , valjda to dolazi sa godinama
-
meni će za nekoliko dana biti 21 g od prve kupnje na zse, i slažem se sa kolegom. najveći dobici bili su na kojekakvim bedastoćama u koje danas sigurno ne bih ulazio. doduše i vremena su bitno drukčija, ciklusi sve kraći, poremečaji sve češći. onaj buffetovski pristup kupi i zaboravi na dionicu, bojim se da sve manje vrijedi jer se život sve dalje sve brže odvija.
-
RIVP Valamar. Nažalost !
-
svi turisti i to na duzi period
-
Uzeo bih ADRS.
Ali ne prije početka svibnja, očekujem oštar pad burze kad Ameri objave broj nezaposlenih valjda 1. svibnja.
U koju dionicu upucati novac na kojoj cijeni?
Ajmo favorite na sunce?
€,£,kn,$?
Ja sam očekivao oštar pad radi "Initial jobless claims" podataka svaki tjedan pa je uvijek s&p i dow okrenuo iz minusa u premarketu u plus u trgovanju nakon izlaska istih. Uvijek FED najavi novu mjeru nakon izlaska tih podataka, prošli tjedan je bio plan lendinga 2B$.
-
Malo sam prokopao tek 8 svibnja izlaze službeni podaci za travanj 2020 god.
Inače nisam trejder i ako se nebude nešto senzacionalno događalo mirujem do pola svibnja.
-
Malo sam prokopao tek 8 svibnja izlaze službeni podaci za travanj 2020 god.
Inače nisam trejder i ako se nebude nešto senzacionalno događalo mirujem do pola svibnja.
Sell in May and go away ??????????
-
-
Moglo bi biti i sell in april and go away. Ameri se blize 61.8% fibo liniji. Ako krenu padati, a sve brojke impliciraju na to moglo bi biti derneka.
Korekcija u bear marketu se blizi kraju.
-
i ja mislim da ce u adpl biti sve gore i gore ubrzo......😂
Da se može, shortao bi adpl... To bi bio zicer, kao optima.
-
-
gdje vidite rješavanje na turistima. RIVP tek pola milijuna prometa od toga mojih 20%. Nema Oktoberfest prevelike veze da hrvatskim turizmom. Osim što bi neki umjesto u Bavarskoj mogli skoknuti na hrvatsko more.
-
nema veze nikakve s našim turistima!
osim što je Oktoberfest turistička manifestacija i destinacija
naglasak je da otkazuju manifestaciju već za listopad, ni ne čekaju situaciju da se popravi
očito je procjena takva
-
naglasak je da otkazuju manifestaciju već za listopad, ni ne čekaju situaciju da se popravi
očito je procjena takva
Slažem se, to je i meni bilo indikativno, švabe otkazuju njihov event za listopad, poruka švabama je jasna, a i nama je jasna. Nemojte misliti da drukam protiv turista. Cijela hr indirektno ima itekakvu korist od turizma i trebamo držati fige da sezona prođe što bolje i ja sam i sam i dalje optimističan, nadam se brojci od 60-70% popunjenosti spram 2019. Vjerujem da će u tom scenariju bolje proći privatni iznajmljivaći od hotela. Imaju manje troškove, lakše se organiziraju i vjerojatno će turistii preferirati privatne apartmane prije hotela zbog mase ljudi. Nadam se da će hoteljeri biti na pozitivnoj nuli što bi bio ogroman uspjeh. Držim palčeve svima!
-
The gauge used to measure the economic sentiment increased from a negative 49.5 to 28.2 points in Germany and 25.3 in the euro area in the current month.
"The financial market experts are beginning to see a light at the end of the very long tunnel," ZEW President Achim Wambach said in a statement.
-
očito je procjena takva
Oktoberfest je masovka sa šatorima prekrcanim ljudima - takve manifestacije po svoj prilici nećemo još dugo vidjeti
-
očito je procjena takva
Oktoberfest je masovka sa šatorima prekrcanim ljudima - takve manifestacije po svoj prilici nećemo još dugo vidjeti
A što su naše plaže u ljeto?.....
sekiracije nema, ovo godine gužve biti neće.......napokon postajemo destinacija za pravi odmor.......
-
A što su naše plaže u ljeto?.....
sekiracije nema, ovo godine gužve biti neće.......napokon postajemo destinacija za pravi odmor.......
i ne samo to... konačno se i Advent u Zagrebu bude sveo na neke normalne okvire (ako ga uopće bude)
ovo zadnjih godina nije bilo normalno, otprilike: došli divlji i istjerali pitome
tako je to izgledalo
parkinga ni za lijek: od Vončinine (Šalata) su napravili spremište za buseve, a od Donjeg grada vašar žderačine i (uglavnom) neukusa, terase i štandovi su 'proždirali' i zadnje centimetre nogostupa pa se kroz mnoge ulice nije moglo normalno hodati (npr. Tomićeva, iako prošle godine nije bio i tamo Advent, shvatili su da je preuska za to)
-
-