Počela su izlaziti prva izvješća turističkih kompanija, FTB Turizam, pad prihoda od 99%...
Turističke dionice i perspektive
-
-
-
Počela su izlaziti prva izvješća turističkih kompanija, FTB Turizam, pad prihoda od 99%...
Ha? Pa jasno kad su kompletno zatvorili sve hotele.
-
Nazalost bojim se da bude grdo...
-
nije problem samo likvidnost ove godine jer tesko da ce i 2021 godina bit na nivou 2019, ako dojde do oporavka 2022 godine jako puno turista ce bit u ogromnom problemu dugova a trebati ce i napraviti ogromnu amortizaciju. Kada bi relativno bila uspijesna 2022 godina trebati ce poceti vrati dugove ali se onda postavlja pitanje sta je sa amortizacijom opreme .Prije 2024/25 godine ne ocekujem profitabilnost na nivou 2019 godine
-
meni je nevjerojatno, a vidim da nitko o tome ni ne razmišlja, a to je da pod utjecajem printanja Eura i jačanja kune, naš turizam za Europejce jednostavno postane preskupa priča.
Turska lira je pod gadnim inflacijski pritiskom i, u slučaju da ne bude novih nemira na Bliskom Istoku, s prestankom pandemije možete očekivati, blago rečeno, povoljne turističke aranžmane dolje, obzirom da im nasušno treba stranih valuta.
naš turizam jedino mogu spasiti Amerikanci nakon što se ukinu vize, a i to samo pod uvjetom da Demokrati od njega ne naprave WC papir valutu.
u svakom slučaju, svi koji se kunu na brzi povratak na razine rekordne 2019. godine bi se gadno mogli preračunati, iako vidimo da se burza, pod utjecajem ETF-ova, već kladi na tu priču.
-
st-brajo, da li francuska rivijera prati cijene u Turskoj, ili Italija... I da li će ikada? Neće, pa zašto bi mi?
Samo bez priča tipa njihova usluga nebo naša blato. Zakon ponude i potražnje. Svake godine u Hrvatsku dolazi sve više turista, ne zbog snižavanja cijena. Pravi hoteli su se tek nedavno počeli graditi, noćenja još skuplja i što budemo skuplji to bolje.
Čime su UAE privukli turiste u pustinju, niskim cijenama? Turska im uništila sezonu?
Plus što smo mi između ostaloga auto destinacija, pa mnogima Turska nije uopće opcija bez obzira na cijene.
Jedno pitanje za sve koji uvijek prozivaju fondove jer nešto kupuju i isto tako jer nešto prodaju, može li netko jednom napisati što bi i po kojim cijenama trebali kupiti i nisu li bili prozivani i jer ne pokreću burzu kao što to fondovi rade vani? Dakle umjesto nikada ništa ne valja, što bi trebali kupiti, po kojoj cijeni i po kojoj bi trebali prodati kako indeksi ne bi previše porasli (to bi moglo dovesti do eliminacije glavnog aduta svih jadikovki- vani indeksi rastu a kod nas padaju)?
Kako vam (svima koji uvijek kukaju, jer ne raste, jer raste, jer kupuju, jer prodaju) ne dosadi i uspijevate li ne ispilati sami sebe (radite li to profesionalno ili vjerujete da uvijek ima razloga za kuknjavu)?
-
st-brajo, da li francuska rivijera prati cijene u Turskoj, ili Italija... I da li će ikada? Neće, pa zašto bi mi?
Samo bez priča tipa njihova usluga nebo naša blato. Zakon ponude i potražnje. Svake godine u Hrvatsku dolazi sve više turista, ne zbog snižavanja cijena. Pravi hoteli su se tek nedavno počeli graditi, noćenja još skuplja i što budemo skuplji to bolje.
Čime su UAE privukli turiste u pustinju, niskim cijenama? Turska im uništila sezonu?
Plus što smo mi između ostaloga auto destinacija, pa mnogima Turska nije uopće opcija bez obzira na cijene.
Jedno pitanje za sve koji uvijek prozivaju fondove jer nešto kupuju i isto tako jer nešto prodaju, može li netko jednom napisati što bi i po kojim cijenama trebali kupiti i nisu li bili prozivani i jer ne pokreću burzu kao što to fondovi rade vani? Dakle umjesto nikada ništa ne valja, što bi trebali kupiti, po kojoj cijeni i po kojoj bi trebali prodati kako indeksi ne bi previše porasli (to bi moglo dovesti do eliminacije glavnog aduta svih jadikovki- vani indeksi rastu a kod nas padaju)?
Kako vam (svima koji uvijek kukaju, jer ne raste, jer raste, jer kupuju, jer prodaju) ne dosadi i uspijevate li ne ispilati sami sebe (radite li to profesionalno ili vjerujete da uvijek ima razloga za kuknjavu)?
kolega, što se turizma tiče, uspoređujete neusporedivo, i jedno su želje, a drugo realnosti.
do rata u Siriji, nas nije bilo ni na mapi što se turizma tiče, osim Dubrovnika i Istre, koji su uvijek bili priča za sebe.
inače, turizam u Emiratima je baziran na sajmovima i poslu, a naš na moru i suncu, a ni kontinentalni turizam nam baš i nije na nekoj razini na kojoj bi mogao biti.
bit će zanimljivo kad Turska i Grčka krenu u ofenzivu vidjeti kako će se to odraziti i na nas (izuzev Istre i Dubrovnika koji su stare tradicionalne turističke destinacije).
što se pak indeksa tiče, neka samo prate uobičajene evaluacije, i sve će biti dobro.
kako vidim da to ne rade, imam ih pravo prozivati, kao što imam pravo odabrati i mirovinski fond koji se koliko toliko drži "mojih" principa, a Vi sa svojim novcima radite što hoćete i mislite što hoćete.
-
prvo nek se mirovinci zauzmu za one stvar gdje su nemilice trpali novce (Ledo) i dopustili da lex agrokor proďe bez pobune.Na Ledu su mogli napraviti vatromet.Oni su naravno sutjeli i sad bi opet drugi put platili Ledo kroz dokapitalizaciju podravke?I o takvima da se ne prica loše?Da ovo nije hrvatistan svi oni zajedno s Plenkijem bi bili u bajbukani!
-
kad smo se već na temi Virusa toga dotakli, evo i malo pogleda iz njemačke perspektive
-
kolega, što se turizma tiče, uspoređujete neusporedivo, i jedno su želje, a drugo realnosti.
do rata u Siriji, nas nije bilo ni na mapi što se turizma tiče, osim Dubrovnika i Istre, koji su uvijek bili priča za sebe.
inače, turizam u Emiratima je baziran na sajmovima i poslu, a naš na moru i suncu, a ni kontinentalni turizam nam baš i nije na nekoj razini na kojoj bi mogao biti.
bit će zanimljivo kad Turska i Grčka krenu u ofenzivu vidjeti kako će se to odraziti i na nas (izuzev Istre i Dubrovnika koji su stare tradicionalne turističke destinacije).
što se pak indeksa tiče, neka samo prate uobičajene evaluacije, i sve će biti dobro.
kako vidim da to ne rade, imam ih pravo prozivati, kao što imam pravo odabrati i mirovinski fond koji se koliko toliko drži "mojih" principa, a Vi sa svojim novcima radite što hoćete i mislite što hoćete.
Brajo, trebali su kupovati Rivp na 5 kn kao i Bakic, i prodavati ga na 40 kao Bakic i Bilbija. A ne sad braniti na 30 da ne ode na 10. Moze li jednostavnije? A tamo jelte sjede profesionalci...
kad smo se već na temi Virusa toga dotakli, evo i malo pogleda iz njemačke perspektive
Ne znam tocno koja je poanta clanka jer zakljucka u obliku predikcije nema. Bit ce ovako, onako, losije, bolje, uzbudljivo, tralala... Ja i dalje ostajem pri prognozi da ce Merkelica svakako pokusati sprijeciti odlazak barem veceg dijela od nekoliko desetaka milijardi eura koliko Nijemci potrose u inozemstvu svake godine. Isto tako i Kurzic. Ostali tipa Talijani su osiromaseni i nece biti velike vajde od njih. Sezonu generalno ocekujem losiju od ove.
Jako bih volio da se prevarim, ali ne vidim kako bi moglo biti drukcije.
-
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…cc458b3f3e4.pdf
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…15dec1b468a.pdf
Imamo dva nova preuzimanja u domaćem tiuristickom sektoru . Neka mišljenja glede cijena odnosno valuacija?
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…cc458b3f3e4.pdf
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…15dec1b468a.pdf
Imamo dva nova preuzimanja u domaćem tiuristickom sektoru . Neka mišljenja glede cijena odnosno valuacija?
koliko ja vidim, ovo se ide po BV, možda malo niže.
po tome bi jedino RIVP od naših turista bio fino preplaćen.
-
Za turizam i sport 100 posto jamstva za kredit
https://www.poslovni.hr/hrvatska/za-tu…-kredit-4271223
obzirom da se raspištoljilo sa preuzimanjima "turista", očito su investitori već imali informacije koje se sada objavljuju.
a da napucamo HHLD?
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ef492de0fa4.pdf
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…629cf663780.pdf
Laguna Novigrad je objavila ponude za preuzimanje HTPO i HTPK. HTPO nemam ali imam HTPK za koju nude 66,06 kn po dionici. Predugo ih držim da bih sada izašao sa tako malom zaradom i s obzirom na planirana ulaganja. Komentari i mišljenja?
-
pazite da ne dosegnu 95 %
-
Njemačka turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine.
-
Njemačka turistička branša ne računa s oporavkom ove godine i govori o padu bukinga u usporedbi s prošlom godinom za dvije trećine.
Kako ovo shvatiti, loše prognoze su za njemački turizam ili Nijemci ne bukiraju odnosno otkazuju odmore u inozemstvu ?
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…te/2268130.aspx
Evo i malo vedrijih vijesti ovog tmurnog i kißovitog dana.
Blizina odredišta mogla bi odigrati presudnu ulogu za ovogodišnju turističku sezonu.
-
Što se više bliži sezona, mislim da joj nema pomoći.... Premalo ljudi je cijepljeno...
-
Što se više bliži sezona, mislim da joj nema pomoći.... Premalo ljudi je cijepljeno...
pa možda kod nas, nekima cijepljenje ide skroz fino
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k