Što znači corona free u turizmu ?
Ne razumijem taj pojam odnosno bolje rečemo nije mi jasno što želite reći time, pa ako znate pojasniti. Hvala.
Slazem se kolega. Dovoljan je jedan zarazeni turist i vise niste corona free country.
Što znači corona free u turizmu ?
Ne razumijem taj pojam odnosno bolje rečemo nije mi jasno što želite reći time, pa ako znate pojasniti. Hvala.
Slazem se kolega. Dovoljan je jedan zarazeni turist i vise niste corona free country.
Ne želim biti grub, i ne kažem da će se to desiti na rivp ali ni ne isključujem, mišljenja sam da će biti i bankrota kod nekih hotelijera. Mnoge će ova godina iscrpit i ako iduća bude isto slaba biti će velikih problema.
treba ova godina proći a pitanje je veliko sta nosi sljedece mozda drugi val virusa,rat imigrante uglavnom jako osijetljiva grana a dug im je poveliki
Tako je. Sigurni su veliki gubici te znacajno pogorsanje omjera duga i kapitala, a svi pozitivni rizici su na dugom stapu. Naprosto turizam je tezak sell, kako kao dionicarska kategorija tako i kao strateska razvojna grana drzave. Naprosto se treba prebaciti na druge djelatnosti, proizvodnju i izvoz kvalitetnih roba i usluga, u industrijama, kako klasicnijim tako i novijim, sto ukljucuje i zabavu kroz digitalne kanale. Od turizma sto ostane neka ostane, ali vlastitim snagama i bez proteziranja od strane drzave naustrb drugih. Koje nevjerovatno carstvo je stvorio Netflix, a nema ni sunca ni mora ni betona ni kamena?!? Samo znanje i novac.
neznam govori li išta Buffet od neki dan kad je pislao da je prodao dionice zrakoplovnih kompanija ako se ne varam sa povečim minusom......da pojasnim.....a ovdje se mašta da če turisti dolaziti autima ko ludi u doba velike krize......valjda isto tako mislite da če i kinezi te ostali iz dalekih zemalja autom doći u razgledavanje hrvatske obale.....
Pa neznam, ja bi rec o isao na skijanje da je zimska sezona i da u italiji ili austriji nema zarazenih... nebi ekstra trosio, ali kao i uvijek ono sta mi treba uzmem, sta ne, ne... dapace ako budu jos povoljnije cijene super....
ne vidim zasto nebi i ekipa sa sjevera dosli na opustanje na more, da se odmore od svega,,, ako se smiri zaraza i dovede u red...
jedino mislim da nece sljedeci mjesec, dva... a tada cemo vidjet za dalje..
Zanimljivo da njemacki TUI knjigovodstvena vrijednost pala sa 2.5 na 0.56.
Dok je RIVP imao pad BV sa 2.4 na trenutnih 1.12.
Dakle u odnosu na TUI ispada sa je RIVP skuplji 2x nego bi trebao biti.
https://www.crnojaje.hr/deals/deallist
Ne znam kad su prodani ovi aranzmani kaj su prodani.
Pa sigurno imas i cvaju za tiket manipulativni troskovi ovo ono...
Kad pogledam da je jedan respektabilni TUI pao sa 20 eura po dionici na skoro 3 eura onda je zasigurno i ovdje za ocekivati jednoznamenkasti broj. Ja cekam na 9.9 kn.
TUI pao s 10 eura, na 3 eura. Gdje ste vidjeli da je bio 20 eura?
Pa 2018.g. je TUI bio na preko 20 eura. Imate graf par postova prije. Danasnja cijena 3.05 iliti 0.56 BV.
RIVP ima BV od cca 19kn. TUI je najjaci svjetski turisticki operator i trzi se na cca pola
booka. Znakovito! Rivp je i prezaduzena firma. Danasnje izjave duznosnika kazu za ocekivati je maksimalno do 30% turista u odnosu na godinu prije. Bojim se kad krenu pritiskati dugovi da ce pomalo imovina na bubanj.
Ovdje se naredne 2g ne pise dobro.
2018? Koliko sam čuo, ne da mi se tražiti, da je TUI imao nekih problema...
Mi govorimo o padu zbog Corone. U tom slučaju bi trebali gledati ovu godinu.
Neki kreću s otvaranjem i još uvijek vjeruju da će u lipnju gosti stići.
"Olympia&Olympia Sky iz Vodica među prvim je, ako ne i prvi veći hotelski kompleks u Hrvatskoj, koji je počeo s radom.
Kroz svibanj ćemo se orijentirati na individualne i poslovne goste, a veći broj turista mogli bismo očekivati nakon što se otvore granice. Trenutno imamo 4500 rezerviranih noćenja u lipnju koja nisu otkazana. To su naši tradicionalni gosti iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, BiH... Otvore li se granice, svi će oni doći. Mi smo s njima u svakodnevnom kontaktu pa mogu reći da jedva čekaju doći. To su zemlje na koje mi ciljamo ovo ljeto. Vijest o otvaranju rezultirala je upitom i pozivima iz BiH. Neki naši gosti jedva čekaju da nas posjete - ističe Darko Bastić, direktor hotelskog kompleksa Olympia&Olympia iz Vodica."
Jadranka na Losinju je otvorila tj. otvara dva hotela, Auroru 4* i Bellevue 5*. Zanimljivo da sam dobio poziv za redovnu konferenciju sredinom lipnja koja izgleda krece s bookingom. Nisam jos potvrdio, no mislim si da je mozda cak i bolje odraditi par dana mora sad nego kad opet svi budemo u uredu radili punom parom.
Tesko da ce biti puno godisnjih ovo ljeto za one koji rade.
Novi problemi na pomolu.
Novi problemi na pomolu.
veliki problemi, sada će svi htjeti u Hrvatsku
Ljeto u Velikoj Britaniji otkazano?
Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock stvorio je nedoumicu u zemlji izjavivši da Britanci neće moći ovog ljeta otići iz zemlje na godisnji odmor, piše The Sun.
Na pitanje hoće li ljudi morati otkazati svoja ljetovanja, ministar je odgovorio da će to vjerojatno biti tako:
- Nije previše vjerojatno da će veliki i raskošni odmori u inozemstvu biti mogući.
No, nije bio precizan oko toga hoće li to značiti da Britanci još uvijek mogu ostati u Velikoj Britaniji.
Komentari zdravstvenog ministra pojavili su se istog dana kada je Ryanair najavio da će ponovno pokrenuti 40% letova u srpnju.
Došlo je i dan nakon što su Boris Johnson i francuski predsjednik Emmanuel Macron radili na sporazumu kako bi Britancima omogućili odlazak u Francusku i nemaju dvotjednu karantenu, i obrnuto.
Trenutno su otkazana sva putovanja koja nisu od iznimne važnosti - bilo da se radi u Velikoj Britaniji ili u inozemstvu.
Putuju samo ljudi koji to moraju.
vidio sam obavjest admina da jmamo "turističku" temu ali ja je ne mogu naći.....ovo je vrlo interesantno pitanje koje koje se nameče iz ovog teksta......ako mi stvarno i otvorimo granice a bez samoizolacije prilikom ulaska u hrv a druge zemlje iz kojih turisti dolaze to ne naprave, đaba nama naše otvaranke granica......s kojim se ja bdw ne slažem, jel što če nam turisti koji če neminovno donesti coronu u večem ili manjem broju pa čemo opet svi mi u hrv morat biti zatvoreni......i drugo.....gdje se svi ti turisti "coronaši" budu lječili i tko ih bude vozio u njihove zemlje u sličaju da taj broj bude velik?......ovo naše pod navodnicima otvaranje granica izgleda mi kao dodvoravanje turističkim firmama na uštrb svih nas koji živimo u hrvatskoj.......
Prvi su stigli!!!:):):):) Juhuuu!:)
U večerašnjem dnevniku Češke televizije objavljen je prilog o prvim češkim turistima koji su nakon otvaranja granica stigli u Hrvatsku, točnije u Dalmaciju.
https://www.dalmacijadanas.hr/prvi-ceski-tur…nje-u-hrvatsku/
Prvi su stigli!!!:):):):) Juhuuu!:)
U večerašnjem dnevniku Češke televizije objavljen je prilog o prvim češkim turistima koji su nakon otvaranja granica stigli u Hrvatsku, točnije u Dalmaciju.
https://www.dalmacijadanas.hr/prvi-ceski-tur…nje-u-hrvatsku/
Postat cemo sami sebi smijesni kako ih budemo brojali ove godine na prste
StatusQuo Piši +5
STIGLI PRVI NAUTIČARI, A POTOM I REZERVACIJA ZA 30. SVIBNJA Austrijanci u Rogoznici unajmili brod kojim će sedam dana ploviti Jadranom