gledam malo ARNT, cijena klizi... jel to booking loš u Istri ili što? ne razumijem ovaj pritisak na cijenu, kupnje nigdje.. što je?
Turističke dionice i perspektive
-
-
-
gledam malo ARNT, cijena klizi... jel to booking loš u Istri ili što? ne razumijem ovaj pritisak na cijenu, kupnje nigdje.. što je?
A to su vam "hrvatski investitori" po 300 neće nitko a kada dođe na 500 svi će je htijet imat
-
negdje sam pročitao da je u Istri jako puno turista ove godine... išao sam pogledati statistiku na e vizitor i zaista mnogo više nego lani u prvom, drugom i sredine 3. mjeseca... nemam ARNT samo mi čudno.
-
A to su vam "hrvatski investitori" po 300 neće nitko a kada dođe na 500 svi će je htijet imat
pa nisu uvijek u pitanju samo "hrvatsku investitori"
Iznajmljivači u panici: Nadali smo se gostima za Uskrs, a sad je cijeli travanj otkazanOd 24. veljače i početka ruske invazije na Ukrajinu sve se promijenilo...www.vecernji.hr -
negdje sam pročitao da je u Istri jako puno turista ove godine... išao sam pogledati statistiku na e vizitor i zaista mnogo više nego lani u prvom, drugom i sredine 3. mjeseca... nemam ARNT samo mi čudno.
Zivim u Rovinju i mogu vam potvrditi da vikendima grad je pun turista, Maistrini objekti i privatni vecinom puni, tako da pretpostavljam slicno i za Pulu.
-
Danas je u Poreču otvoren Imperialov hotel Parentino (bivši Zagreb). Imaju preko 300 gostiju. Dobar početak. Mislim da se i Lagunin Delfin danas otvorio - nisam 100% siguran.
-
Zivim u Rovinju i mogu vam potvrditi da vikendima grad je pun turista, Maistrini objekti i privatni vecinom puni, tako da pretpostavljam slicno i za Pulu.
kolega Moller govori o bukingu za Uskrs, a ne o trenutnoj situaciji
nadamo se najboljem ali nesigurnost oko rata nosi svoje... nekome tko nije s ovih prostora, Ukrajina je vrlo blizu kad gledaš na karti
drugo, inflacija će biti u EU na neslućenim razinama jer Ursulica i Lagarde imaju potrošački mentalitet, i to bi moglo odvratiti neke ljude da ili odustanu od odmora ili ga skrate
naša je sreća da smo pretežito auto destinacija pa oni koji odustanu od ljetovanja na koje treba avionom budu svratili do nas
-
bez obzira na sve događaje, ja sam uvjeren da će glavna turistička sezona biti pravi buuum. slažem se za ono što veli računovođa, ali samo kaj se tiče starijih gostiju. mlađi će se razmiliti diljem europe nakon 9 mjeseci zatvora bez obzira na inflacijske pritiske i sve druge probleme.
vjerujem da ćemo pobrati veliki dio kolača zbog blizine destinacije.
-
bez obzira na sve događaje, ja sam uvjeren da će glavna turistička sezona biti pravi buuum. slažem se za ono što veli računovođa, ali samo kaj se tiče starijih gostiju. mlađi će se razmiliti diljem europe nakon 9 mjeseci zatvora bez obzira na inflacijske pritiske i sve druge probleme.
vjerujem da ćemo pobrati veliki dio kolača zbog blizine destinacije.
Ne znam kolega, nadam se da ste u pravu.
Prošle godine sam bio veliki optimist i najavljivao
odličnu sezonu, dok su me svi ismijavali ovdje na
forumu, ali ove sam godine poprilično skeptičan
i umjereno oprezan.
Predsezona je već izgubljena zbog rata u Ukrajini i šoka
uzrokovanog time, te su rezervacije za Uskršnje praznike
otkazane ili su prestale dolaziti.
Za daljnji tijek sezone sve ovisi u kojem smjeru će se razvijati
rat u Ukrajini i neizvjesnost koju nosi sa sobom. Također ni
raketa u Zagrebu ne pridonosi stabilnosti i vikanje naših
političara na sva zvona da je u njoj bilo 40 kg eksploziva.
Sve se to prenosi u medijima u Austriji, Njemačkoj, Engleskoj,
Americi, pa će ljudi dobiti strah i psihozu od svega, jer smo samo
500 km udaljeni od ratnih razaranja.
Najvjerojatnije nama najbliži gosti Talijani, Austrijanci i Nijemci
neće razočarati, ali da ćemo probijati neke rekorde to sigurno ne.
Očekujem sezonu nešto između 2020. i 2021., ali sigurno ne bolju
od 2019. godine. Živi bili, pa vidjeli.
Što se tiče turističkih dionica, one su svijet za sebe i naravno ako
fondovima bude odgovovaralo oni će ih napucati na veće razine
bez obzira na sve, pa promatrajmo i dalje situaciju.
-
Rasturanje u turizmu se nastavlja, broj noćenja:
-1Q21., 1.163.556
-2Q22., 2.214.712
-----------------------------------------
Izgleda da rat u Ukrajini nije imao nikakav utjecaj na dolazak stranih turista u ožuljku:
- III 2021., 250.106
- III 2022., 676.603
Porast noćenja stranaca u ožuljku od 170,5%
https://www.htz.hr/sites/default/files/2022-04/Turisti%C4%8Dka%20statistika%20-%20o%C5%BEujak.pdf
-
-
-
Izvanredni podaci o noćenjima po županijama za travanj i svibanj, ne bi trebao nijedan turist završiti u minusu u 2Q...RIVP, ARNT, Mais i Adris posredno bi trebali razvaliti u 2Q, jer lipanj je već gotova stvar.
Obratiti pozornost na dubrovačku županiju, HTPO i HTPK bi mogli biti iznenađenje...
Neki dan sam gledao dolaske po aerodromima u odnosu na 2019 koliko se sjecam jedino je istra bolje ostali su i dalje bili jos u minusu u odnosu na 2019
-
Izvanredni podaci o noćenjima po županijama za travanj i svibanj, ne bi trebao nijedan turist završiti u minusu u 2Q...RIVP, ARNT, Mais i Adris posredno bi trebali razvaliti u 2Q, jer lipanj je već gotova stvar.
Obratiti pozornost na dubrovačku županiju, HTPO i HTPK bi mogli biti iznenađenje...
Neki dan sam gledao dolaske po aerodromima u odnosu na 2019 koliko se sjecam jedino je istra bolje ostali su i dalje bili jos u minusu u odnosu na 2019
Treba još uzeti u obzir da cijene smještaja su u pravilu do 30% veće ,nego 2019...lako moguće da za većinu turista ova godina po dobiti bude ATH, uz to turisti će i ovu godinu brati benefite izrazito niskih kamatnih stopa na dug, a i nešto se smještajnih kapaciteta od 2019 renoviralo, proširilo, podigla koja zvjezdica, provela racionalizacija, dosta se uloženih sredstava amortiziralo. Kako bilo, sigurno nisu sidili ove tri godine.
A da ne govorim da noćenja u hotelima i kampovima su u ovoj godini eksplodirala, a to je ono što je nama bitno.
-
sve to nekoliko "stranih medvjeda" razbuca u tjedan dana, iako moram se složiti, sve što je navedeno daje lijepu priliku za naše turističke uzdanice, čak je netko i Plenkovića izvjestio da prema financijskim pokazateljima već imamo bolje rezultate u odnosu na 2021, jedino se bojim uspoređivati cijene njihovih usluga i dionica, to je toliki nesrazmjer, da smo mi ulagači u dionice stvarno najgluplji u strukturi investitora, pa ebate, da smo vezani na kuglicu sladoleda, već bi bili na duplim cijenama
-
U svibnju 2022 smo na 87% noćenja iz svibnja 2019. Isti postotak je i za travanjj. Po financijskih prihodima smo na ATH, bez ikakve dvojbe, govorim za 2Q22.
Evo koga zanima imate podatke za sve godine po mjesecima pa čačkajte...
-
RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
[…]
Ja kupio ispod 480, pa stavio na prodaju po 494 - 496. Marin je napisao da tako radi pa ga slijedim . Trgovanje u kanalu, kupnja na 480, prodaja na 10-15 kn više. Dok ne izađe iz kanala
P.S. Idem jos pogledati ARNT i ADRS, tu je Marin isto nesto pisao da kupuje/prodaje, pa da vidimBudFoxJune 27, 2022 at 3:14 PM Moram da se osvrnem na ARNT, ADRS. Prvo na ovoj temi imaš službene podatke koje sam stavija o noćenjima i u hotelima i kampovima u mjesecu travnju i svibnju i link na stranicu da svatko može pratiti za sebe.
Što se tiče ADRS, čovječe prodaje se danas po 430-432kn, a ADRS2 skoro po 410kn, nikad manja razlika među njima nije bila. Samo radi toga povoljna kupnja. Nadalje imat ćemo u 2Q u hotelima do x3 - x4 više noćenja nego lani, a MAIS je lani u 2Q završio na pozitivnoj nuli, ove godine mu ne gine lijepa zarada. Dalmacija je također eksplodirala po broju noćenja kao i ZG, tako da bi ADRS trebao imati vrhunsku dobit u 2Q. Ovde mi je target 480kn, mislim tada počinjem prodavat, pa dokle stignem sa cijenom.
Što se tiče ARNT dovoljno je reći da se je lani i preklani trgovalo sa njim do 340-350kn, gotovo +40% više od trenutne cijene, definitivno najpodcjenjeniji turist od velikih...sve što sam napisao o broju turista vrijedi i ovde. Meni je ovde target 340kn, pa koliko god bude trebalo čekati.
-
Sprema se vlasničko preslagivanje u Turisthoteluwww.poslovni.hr
Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/sprem…thotelu-4343784
Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS
Ja sam naučio na teži način😢😢😢😢😢
-
Zanimljivo u srcu sezone u istri nakon odlicne predsezone pocimlju se biljeziti manji dolasci iako su nocenja na razini prosle godine, jeli zadnji tjedan iznimka ili nagovjestaj losijih trendova vidjet cemo.
-
Zanimljivo u srcu sezone u istri nakon odlične predsezone počimlju se biljeziti manji dolasci iako su noćenja na razini prošle godine, je li zadnji tjedan iznimka ili nagovještaj lošijih trendova vidjet ćemo.
upravo sam došao s mora i meni se osobno čini da te brojke nisu ni blizu prijašnjih, nego se vjerojatno radi o više prijava nego dosadašnjih godina, na cestama ni blizu vozila, na odmorištima mjesta na preetek, mislim da ću ipak još odgoditi kupnju tur. dionica dok ne vidim crno na bijelo Q2,
osim toga u Zadru imamo jedan osrednji problem (sreća nije velikk), koji prenose svi relevantniji mediji
Glumici u Zadru konobar viknuo da obuče grudnjak: ‘Mislio je da sam strankinja, bezobrazluk i zadrtost‘‘I ovo nije izoliran slučaj, na žalost‘ - poručila je glumica i influencerica koju mnogi pamte po ulozi u ‘Zabranjenoj ljubavi‘www.jutarnji.hr -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner
May 26, 2021 at 12:21 PM - Dionice