Da jopet ne završim u admin kazamatu samo ću ovo postirat. Upravo u Rapcu ispratio frenda iz ZG. Bio on, žena i dvije djece u Valamaru, 3 noći/ 4 dana Ali inclusive 9.000 kn. Popunjenost hotela cca 75%. Prošle ljeto taj hotel bio je zatvoren. Toliko, hvala na pažnji.
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
Da jopet ne završim u admin kazamatu samo ću ovo postirat. Upravo u Rapcu ispratio frenda iz ZG. Bio on, žena i dvije djece u Valamaru, 3 noći/ 4 dana Ali inclusive 9.000 kn. Popunjenost hotela cca 75%. Prošle ljeto taj hotel bio je zatvoren. Toliko, hvala na pažnji.
Bariče, šta kažete na ovo?
-
Bariče, šta kažete na ovo?
Barik zavrsio u przunu jer krenuo trollat na Optimi.
No istina je da nam se turisti, osim rebounda Adrisa nakon prodaje vanjskog fonda, nisu pomaknuli s mjesta.
-
Stanje u Poreču je odlično = gužvasto. Svi kafići, restorani, pizzerije su puni - teško je doći do stola. U subotu (večernji đir po gradu) krcata riva, Decumanus, trgovi. Hoteli - Marea pun, hotel Park (Lagunin) pun, Parentino - bivši Zagreb pun (supruga radi u njemu) preko 1000 gostiju. Razgovarao sam sa direktorom jednog hotela - kaže mi: "samo da tako potraje do 31.08. Sve dalje je veliki plus.". Kolega Barik je, čini mi se, katastrofičar.
I još ovo... Na području Poreča trenutno boravi 25% manje gostiju od rekordne 2019. (http://www.porestina.info)
-
Ne tiče se samo Valamara, već cijelog HR turizma.
Usporedba 2021 i 2020, po državama, dolasci i noćenja.
Jasno da nije jednako noćenje u Brelima i Monacu, ali simpatično je vidjeti da je Hrvatska jedina zemlja u Europi s (brutalnim) rastom noćenja i sasvim pristojnim rastom dolazaka i to u prvih pet mjeseci
-
Cijena je niža nego početkom godine kad je došla i do 33 kn.
A vidimo da će sezona biti puno bolja nego prošla, a ova cijena je bila i prije godinu dana.
A s obzirom na procjepljenost i preboljenje, ovo je sad kraj priče s koronom i sljedeće godine vjerojatno rekordna sezona ikad.
A onda ćemo vidjeti gdje će doći cijena dionice.
-
Cijena je niža nego početkom godine kad je došla i do 33 kn.
A vidimo da će sezona biti puno bolja nego prošla, a ova cijena je bila i prije godinu dana.
A s obzirom na procjepljenost i preboljenje, ovo je sad kraj priče s koronom i sljedeće godine vjerojatno rekordna sezona ikad.
A onda ćemo vidjeti gdje će doći cijena dionice.
Cjena je prošle godine bila viša jer se Corona mislila rješiti brzo, žrtvovati god-dvije turizma ali sad ne izgleda više tako i sa cjepljenjem niko ne može garantirati da će se turizam vratiti u pre-covid stanje sjedećih godina.
Postoji opasnost da se sezona naprasno prekine. Pa i to se odražava na cijenu.
Pa vidiš gore po grafu da stršimo, svagdje drugdje je realno sranje a mi zdravo za gotovo uzimamo ove turiste. To je iznimno ali i krhko.
-
Kako se ne bi riješila cijepljenjem, pa to s koronom je gotova stvar.
A stalno se spominje po medijima još samo zato da se natjera ljude na cijepljenje.
Sljedeće godine ide normalna sezona, a dionice se kupuju već danas.
-
Da, ide normalna sezona. Novo-normalna sezona...
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2290135
mislim da su ovakvi podaci gdje se pravi usporedba sa 2019 puno bolji za usporedbu nego se prošlom godinom jel je prošla godina kao što svi znamo bila veliki ekstrem i usporedbe rasta u odnosu na 2020 bez podataka za 2019 iskrivljuju sliku i nisu usporedive.......
-
-
Mislim da usporedbe s 2019 također nisu realne, jer svi se dobro sjećamo ogromnim gužvi i svi smo tada govorili da broj gostiju nije toliko bitan koliko kvaliteta gostiju. Mišljenja sam da ovaj perod treba iskoristi za pozicioniranje na turističkoj karti, a ne na brojanje dolazaka.
-
te brojke kakve god da bile ne mogu stvoriti točnu sliku o Rivp i njihovim rezultatima za ovu god. ali u svakom slučaju daju bolji okvir za usporedbu i bolji su kompas ako ih stavimo u kontekst 2019 nego 2020.......ovak se čovjeku zavrti u glavi od rasta u odnosu na 2020 pa treba to malo staviti u u kontekst rasta cijene dionice u odnosu na one exstreme i uspoređivati sa nekom "mirnijom" godinom......može i 2018......ali usporedbe su uvijek teške jel "svako vrijeme nosi svoje breme"........ja se ne usudim ni prognozirati kud će dionice Rivp ili drugih turista jel svi znamo o čemu to najviše ovisi........za sad je stanje dobro, u odnosu na druge zemlje odlično......no mi trebamo cijelu dobru glavnu sezonu plus 9 i 10 mj......bilo bi dobro da tako i bude a kak će bit bumo vidjeli.......
-
Na moju i vašu žalost, ne bu dobro.
Ako odradimo sezonu do kraja kolovoza puna šaka brade.
-
Tipično novinarsko pretjerivanje. U zemlji od 10,5 milijuna ljudi, 700 ljudi je u bolnici. 0,007% ljudi.
U našim prilikama, to bi bilo 260 ljudi. Imali smo situacije kad je broj hospitaliziranih debelo prebacivao 1000... Nažalost, mnogi su preminuli, ali nije se dogodio nikakav kolaps niti apokalipsa.
Naravno, puno toga je stvar percepcije pojedinca i kako netko doživljava pojedinu situaciju. Temperatura od 35 stupnjeva je nekome vrhunac godišnjeg odmora, a netko to smatra pokušajem ubojstva od strane majke prirode. Iluzorno je očekivati da će milijuni ljudi doći u RH, a da neće biti povećanja broja zaraženih. Samo je pitanje kako ćemo to prihvatiti, kao 4./5./100. val epidemije ili kao prolaznu točku prema kraju
-
Naravno da ne mozemo samo brojati goste, hvaliti se sa guzvama i milijunima gostiju i misliti da nam nitko nece donijeti nikakav virus. Sve ovisi kako se prema tome odnosite i naravno da je sve to relativno.
I inace sam bila skepticna prema masovnom turizmu koji ima ogroman oportunitetni trosak. Mogla bi ovo biti i prilika da razmislimo kakvu turisticku ponudu zelimo davati.
A tek cemo vidjeti kako posluje Rivp koji je ipak odavno okrenut elitnom turizmu.
-
Zamjena masovnog za elitni turizam je mantra koja se ponavlja desetljećima. A mi za to nemamo niti trunku šanse, a možda ni potrebe.
Prvo, imamo doslovno tisuće kilometara obale. Tu ima mjesta i za hotele s 5+ zvjezdica i za spavanje na klupama.
Drugo, elitni turizam zahtjeva elitna ulaganja; u nekretnine, infrastrukturu, ljude, sadržaje. Kod nas duž pola obale kanalizacija i dalje ide direktno u more?! Kakav crni elitizam...
Nije elitni turizam kad na Zrću mali Tuborg naplatiš 10 eura; to je izvlačenje para od budala.
Elitni turizam je kad ti u destinaciji imaš aerodrom, veliku marinu, luksuzne hotele i kockarnice, kad imaš u destinaciji asfaltirane ceste, pješačke i biciklističke staze, velika i komotna parkirališta, vrhunsku zdravstvenu zaštitu, kad su ti lokalne znamenitosti obnovljene i dan im neki smisleni sadržaj...
To na Jadranu nema nitko, pa ni Opatija.
-
Iz nesluzbenih izvora i kod nas ima dosta stranaca od covida koji prodju preko bolnickog sustava ali se bas i ne prijavljuje izgleda stanje s tim
-
Iz nesluzbenih izvora i kod nas ima dosta stranaca od covida koji prodju preko bolnickog sustava ali se bas i ne prijavljuje izgleda stanje s tim
Lako moguće da ste u pravu jel evo i službene potvrde na tom tragu......možda je prereno za generalne zaključke ali sigurno treba uzeti u obzir.......
-
Je, turisti nam masovno umiru u bolnicama, ali Beros to uspjesno zataskava. Naravno da ima pozitivnih turista.
Zamjena masovnog za elitni turizam je mantra koja se ponavlja desetljećima. A mi za to nemamo niti trunku šanse, a možda ni potrebe.
Prvo, imamo doslovno tisuće kilometara obale. Tu ima mjesta i za hotele s 5+ zvjezdica i za spavanje na klupama.
Drugo, elitni turizam zahtjeva elitna ulaganja; u nekretnine, infrastrukturu, ljude, sadržaje. Kod nas duž pola obale kanalizacija i dalje ide direktno u more?! Kakav crni elitizam...
Nije elitni turizam kad na Zrću mali Tuborg naplatiš 10 eura; to je izvlačenje para od budala.
Elitni turizam je kad ti u destinaciji imaš aerodrom, veliku marinu, luksuzne hotele i kockarnice, kad imaš u destinaciji asfaltirane ceste, pješačke i biciklističke staze, velika i komotna parkirališta, vrhunsku zdravstvenu zaštitu, kad su ti lokalne znamenitosti obnovljene i dan im neki smisleni sadržaj...
To na Jadranu nema nitko, pa ni Opatija.
Ne.
Elitni turizam su i hoteli sa 5 zvjezdica i golf tereni, ali i kuca na selu kraj Splita gdje se nudi etno turizam i domaca kuhinja.
Ono sto nam ne treba su iznajmljivanje garaza partijanerima sa Zrca da im mozes uvaliti pivo po 10 eura ili kavu na Stradunu po toj cijeni u kaficu sa prljavim tendama.
-
Naravno da ne mozemo samo brojati goste, hvaliti se sa guzvama i milijunima gostiju i misliti da nam nitko nece donijeti nikakav virus. Sve ovisi kako se prema tome odnosite i naravno da je sve to relativno.
I inace sam bila skepticna prema masovnom turizmu koji ima ogroman oportunitetni trosak. Mogla bi ovo biti i prilika da razmislimo kakvu turisticku ponudu zelimo davati.
A tek cemo vidjeti kako posluje Rivp koji je ipak odavno okrenut elitnom turizmu.
Po čemu zaključujete da je Valamar okrenut elitnom turizmu?
Ako u Hrvatskoj govorimo o elitnom turizmu, od većih firmi jedino je Maistra išla ozbiljno u tom smjeru, i sa rekonstrukcijom objekata i sa radom na destinaciji (Rovinj). Isabella i Marea su ok, ali daleko je to od onoga što se radi u Rovinju.
Ako govorimo o Dubrovniku, on ima sve predispozicije za elitni turizam, ali ja bi tamo, od većih firmi, prije izdvojio npr. ALH.
Ima Valamar 2 premium kampa, ali i to je po meni više dobra srednja klasa, nego elitni turizam.
Ima i reprezentativnu upravnu zgradu, a ostalo je srednja klasa ili budget.
Bez obzira na to, mislim da orijentiranost na elitni turizam ne znači samo po sebi i bolje poslovanje. Može se izvrsno poslovati u svakom segmentu. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso
November 22, 2024 at 6:26 PM