Netko je bio u shoppingu vidim...
još samo čekam da netko napiše da su ovi pokupili ono cjepivo kojeg se Pavle Kalinić morao "riješiti da ne propadne" i da su pokrenuli program "vratite se s godišnjeg cijepljeni".
2 doze, odmah u "šusu"
Netko je bio u shoppingu vidim...
još samo čekam da netko napiše da su ovi pokupili ono cjepivo kojeg se Pavle Kalinić morao "riješiti da ne propadne" i da su pokrenuli program "vratite se s godišnjeg cijepljeni".
2 doze, odmah u "šusu"
Barikb ponovo krca...🤑😆
Lijepo su mi odradili ERNT i KODT i to dobitak u objektivno teškoj situaciji na tržištu koji je sladak i godi. Skoro sve sam i tu prodao i povukao se iz dionica. Pale su mi neke dugogodišnje barijere za drugačija ulaganja u pravom trenutku. Na vašu žalost to nije RIVP danas, velika je stvar bila tu izvući živu glavu i ne izgubiti, a to sam uspio u nemogućoj gotovo bezizlaznoj situaciji gdje puno novca stoji zarobljeno. Novac je da se vrti. Sad je cijena 30 a bila je 37 prije korone. Zašto bi RIVP bio loša investicija dugoročno ? Ne treba zabijati glavu u pijesak oko problema, ali na ovoj cijeni rivp svakako nije potcijenjen mislim da dioničari mogu biti zadovoljni vrednovanjem ili jako zadovoljni. Uvijek postoje razni rizici i nepredvidiva kretanja. Hvala na komentarima i sretno svima.
Što se događa s ovom dionicom? Nagovještava se prilično optimistična turistička sezona, naročito u Istri.
Početak lipnja u Hrvatskoj zasad broji oko tri puta više turista nego li istom razdoblju protekle godine, odnosno ostvarene su 203 tisuće dolazaka i 907 tisuća noćenja.
Krenulo je dobro, u 6 dana gotovo milijun noćenja.
Potražnja izgleda jako dobro. Smatram da je ogromna šteta da se gotovo nitko ne drži mjera i da je cijepljenje em kasnilo em u sve većem zastoju. Vrlo vjerojatno to će opet biti jako skupo plaćeno. Unatoč vrhunskoj poziciji, blizini destinacija HR i turizma i opravdano visokim cijenama. Nadam se da će biti sve puno do najesen i da ćemo do tada izdržati. Puna dvorana u Zadru na košarci na Višnjiku, po meni nedopustivo. Sajam u Benkovcu, trgovački centri bez ikakve kontrole. Je li mudro sve tako olako prokockati. Građani ne razumiju da je privilegija da Hrvatska ima dovoljno cjepiva. Većina mudruje oko cijepljenja. Za Valamar mislim da je najgore prošlo, a za dalje je vrlo neizvjesno i sklisko, a brojke neumoljive. Jedino što im preostaje je dodatno podizati cijenu, jer imaju kvalitetan proizvod. Budimo sigurni da EU neće oklijevati da nas stavi na crvenu listu opet, umjesto da vodimo brigu o tome i zaradimo kao 2019. punimo dvoranu u Zadru; neobjašnjivo. Nenormalno. Noćne klubove ne bi trebalo otvarati, ali poznato je tko ih drži pa ćemo vidjeti. Sezonu puno bolju nego prošlu očekujem.
Meni je samo drago da smo preživjeli zombi apokalipsu i rušenje KBC-a Rijeka.
To su osnove za dobru sezonu
Meni je samo drago da smo preživjeli zombi apokalipsu i rušenje KBC-a Rijeka.
To su osnove za dobru sezonu
Nije za podcijeniti ni preokret u glavama turista. Ne tako davno je pisao kako bi se prije vratili da je bio neki teroristički napad nego nakon korone, previdio da su ljudi po cijeloj EU protestirali protiv zabrana i da jedva čekaju slobodu kretanja.
Covid 19 je stubokom promjenio cijeli turizam na svim razinama. Valamar je obustavio gradnju zone u Poreču, kongresni centar treba(o) ? imati za 1.200 ljudi , jedna dvorana Parenzo 870 ljudi...Smatram da je obustavljeno po zahtjevu kreditora koji to financiraju na pregovorima o financiranju postojećih obveza. Kampovima i kućicama dajem veću prednost u odnosu na hotele. Poseban je problem što je covid došao baš u vrijeme kada smo činili iskorak u produženjima sezona na proljeće/jesen. Komplicirana računica postala je još znatno kompliciranija. Hvala Vam na velikoj brizi za moje osobne investicije. Više sam nego zadovoljan bilancom, u nikad ugodnijim pozicijama jer sam minimizirao rizik nakon velikih očekivanja i uspjehai neuspjeha. Puno toga sam naučio i na moju sreću imao dosta i sreće. Osim toga tema je turizam i RIVP. Smatram da je upravo kriza vrijeme za dobra preuzimanja i nove investicije. Međutim ovdje su 2 problema, nema novca za to jer je dug značajan i paradigma se potpuno promjenila. Hrvatska je imala vrlo blage mjere i slabo je naseljena pa moguće da nemamo pravu sliku, EU pumpa novac Vlada RH isto. Smatram da bi neka domaća akvizicija bio dobar znak, jer u ovakvim turbulencijama je jasno da velike ribe jedu male. Ili brze jedu spore ? Pratit ćemo neki unutra, neki sa sigurnog razmaka. Hvala svima na podizanju teme.
Potražnja izgleda jako dobro. Smatram da je ogromna šteta da se gotovo nitko ne drži mjera i da je cijepljenje em kasnilo em u sve većem zastoju. Vrlo vjerojatno to će opet biti jako skupo plaćeno. Unatoč vrhunskoj poziciji, blizini destinacija HR i turizma i opravdano visokim cijenama. Nadam se da će biti sve puno do najesen i da ćemo do tada izdržati. Puna dvorana u Zadru na košarci na Višnjiku, po meni nedopustivo. Sajam u Benkovcu, trgovački centri bez ikakve kontrole. Je li mudro sve tako olako prokockati. Građani ne razumiju da je privilegija da Hrvatska ima dovoljno cjepiva. Većina mudruje oko cijepljenja. Za Valamar mislim da je najgore prošlo, a za dalje je vrlo neizvjesno i sklisko, a brojke neumoljive. Jedino što im preostaje je dodatno podizati cijenu, jer imaju kvalitetan proizvod. Budimo sigurni da EU neće oklijevati da nas stavi na crvenu listu opet, umjesto da vodimo brigu o tome i zaradimo kao 2019. punimo dvoranu u Zadru; neobjašnjivo. Nenormalno. Noćne klubove ne bi trebalo otvarati, ali poznato je tko ih drži pa ćemo vidjeti. Sezonu puno bolju nego prošlu očekujem.
Netko (ja) živi cijelu godinu samo da bi preko ljeta išao u noćne klubove! A ti bi mi ih zatvorio! Hajde da ja predložim da zatvorio nešto što ti voliš?
Upravo su noćni klubovi prošle godine 2020. bili uzrok širenja zaraze i posljedično da je špica sezone naglo prekinuta oko 15. kolovoza objavom Austrije i potom ostalih ključnih država...te smo izgubili i pola bogatog 8 mjeseca. Naime nisu tada mogli ignorirati broj zaraženih kod povratnika iz Hrvatske ljetos. Nadam se da smo ove godine u poziciji većeg znanja i da se to neće dogoditi te da ćemo 2021.g. imati i dobar 9. mj. pa i 10 mj. ovisno o vremenu. Bitno je biti razborit, noćni klubovi su najmanje važni za većinu populacije, međutim vidjet ćemo. Treba vidjet da li negdje u svijetu rade noćni klubovi, vjerojatno rade. Vama želim kolega da imate najbolju zabavu ove godine, a svima nama sve najbolje. Osim toga, imamo problem da se Slovenci kojih primamo jako puno ne drže nikakvih mjera ni kod sebe ni kod sebe, tako da je dosta rizično sve skupa.
S obzirom na sve brojke koje vidimo iz dana u dan, dionica trenutno vrlo podcjenjena.
Mislim da će i ovdje doći do jednog naglog rasta kad se oslobodi potencijal
Naravno, nakon sto su Austrijanci zavrsili godisnje odmore, stavili su crveno na semaforu za 9.mj...nadam se da ce ljudi iz onog zimskog resorta debelo naplatiti svoje tužbe.
A za ostalo...duh je pusten iz boce, do jeseni ga nitko ne može vratiti. A i cemu se brinuti kad smo svi izasli iz turista, kao i kolega barikb, u svetske oaze ulaganja. ZSE r.i.p
Ali više teško da može biti toga što se dogodilo prošle godine sa crvenim listama i sl..
Veliki je broj preboljelih, udio cijepljenih svaki dan sve veći...
Turističke brojke iz 2019. sve bliže, negdje već čak i veće...
Što se tiče prelaska granice, izmijenjeni su tehnički detalji. Ulazak u RH osobama iz članica EU, koje su cijepljenje s dvije doze, a koje se koriste u EU, bit će omogućen čim su cijepljeni drugom dozom, nema više čekanja od 14 dana nakon drugog cijepljenja.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-…u-mjera-1499716 - http://www.vecernji.hr
Sa time da dica mlađa od 12 godina mogu u RH bez cijepiva.
Upravo su noćni klubovi prošle godine 2020. bili uzrok širenja zaraze i posljedično da je špica sezone naglo prekinuta oko 15. kolovoza objavom Austrije i potom ostalih ključnih država...te smo izgubili i pola bogatog 8 mjeseca. Naime nisu tada mogli ignorirati broj zaraženih kod povratnika iz Hrvatske ljetos. Nadam se da smo ove godine u poziciji većeg znanja i da se to neće dogoditi te da ćemo 2021.g. imati i dobar 9. mj. pa i 10 mj. ovisno o vremenu. Bitno je biti razborit, noćni klubovi su najmanje važni za većinu populacije, međutim vidjet ćemo. Treba vidjet da li negdje u svijetu rade noćni klubovi, vjerojatno rade. Vama želim kolega da imate najbolju zabavu ove godine, a svima nama sve najbolje. Osim toga, imamo problem da se Slovenci kojih primamo jako puno ne drže nikakvih mjera ni kod sebe ni kod sebe, tako da je dosta rizično sve skupa.
Noćni klubovi nisu bili izvor zaraze, već samo izlika jer je najmanja šteta njih zatvorit.
Noćni klubovi nisu bili izvor zaraze, već samo izlika jer je najmanja šteta njih zatvorit.
samo je jedan jedini KLUB, koji nije bio izvor zaraze i to smo svi gledali na TV uživo, morate otvoriti Klub za rješavanje ostataka da se ne baci, ako mislite biti po volji Stožeru
samo je jedan jedini KLUB, koji nije bio izvor zaraze i to smo svi gledali na TV uživo, morate otvoriti Klub za rješavanje ostataka da se ne baci, ako mislite biti po volji Stožeru
Klub zastupnika Aboridžinske demo zajedice🤣
Dosta sam uložio za moju razinu novca u RIVP u prethodnih mjesec dana pa da iznesem neka svoja razmišljanja.
- Odličan rast prije korone, mada skoro duplo veći od onog kojeg su mogli napraviti bez zaduženja
- Relativno visoka zaduženja koja su opravdana ekspanzijom
- Vrlo kvalitetno upravljanje tokom krize, posebno mi se svidilo što su se okrenuli malo prema ljudima koji mogu raditi/učiti van ureda, mislim da je ovo vrlo bitno za Hrvatsku ukoliko želi napraviti cjelogodišnju sezonu
- jako transparentna izvješća
- prednost su im emitivna tržišta kod kojih smo već sada sve bolje rangirani
- prije korone lijepa dividenda
Mislim da će ova godina za Valamar biti odlična, ni blizu razine iz 2019. ali smatram da je za očekivati malo više od pozitivne nule. Što se dividende tiče 2021. će se vjerovatno preskočit a 2022. bi mogla biti. (dakle čekanje 2023. za isplatu)
Rizici koje vidim: moguće je da će u nekom od hotela "izbiti" par slučajeva korona virusa te da će oni morati biti "djelomično zatvoreni" i da će morati platiti neku vrstu odštete gostima... ne mislim da će se ići na sud, već, zeznuli smo vam ljetovanje (malo) evo par dana odmora na nas... ili tako nešto...
Iskreno se nadam da do toga neće doći ili da neće biti vidljivo na izvješćima
Kolega @tepra , mislim da je rizik zaražavanja koronom u hotelima nevjerojatno nizak, gotovo da ga nema. Bila sam nedavno u Istri nekoliko dana, doduše u Maistrinom hotelu Lone i epidemiološke mjere su toliko stroge da je gotovo nemoguce pokupiti virus. Vjerujem da je tako i u Rivijerinim hotelima. Maske su obavezne unutar hotela , švedski stol na doručku malo je sad drugačiji , dobiješ konobara s maskom na licu koji ti stavlja na tanjur hranu koju ti također s maskom na licu biraš. Prijave i odjave iz hotela online. Doručak traje do 11 sati, po grupama, moraš se izjasniti unaprijed u kojem terminu ćeš doći na doručak. I još puno sitnica kojima se poštuje distanca, minimaliziraju kontakti.
Uostalom, tko može sigurno tvrditi da se zarazio baš u hotelu, velik broj osoba pojma nema gdje je pokupio virus.