Ja tu ne vidim nista dobrog za biti dionicar trenutno tu treba bit madjionicar da se konsolidiraju, znanja imaju sad na koji nacin ce pristupit svemu ovome vidjet cemo
Znaci trenutni dug je kada oduzmemo novac 2,9 mlrd, kamate na taj dug godisnje su trenutno oko 60mil mozda nesto i vise, sad ako uzmemo povrat duga na 10 godina iako je trenutno to dosta krace i trebat ce refinancirat sta ovisno o trzisnim okolnostima moze u buducnosti biti problem, ali recimo na 10 godina to je godisnja otplata duga 350 mil kn sad rekordna 2019 je imala je imala 758mil EBITDA sta mislim da je iluzorno ocekivat brzo da ce doci na takve razine, sad koja bi pretpostavka mogla bit da ce u naredne 2-3 godine bit prosjecna EBITDA recimo da je to 600mil optimisticno iako ovdje moze svatko stavit sta hoce ali eto za potrebe rasprave ja sam stavio taj broj, sad tu ostaje visak 250 mil godisnje u najboljem slucaju, sad na to jos treba dodat godisnji trosak odrzavanja, ulaganja u postojece objekte i sve dodatne troskove koje nastaju, a koji su dio amortizacije i dovrsetak zapocetih investicija koje nisu zavrsili (mozda taj dio rijese nekim zajednickim ulaganjem s nekim bilo bi pametnije), ali opet koliko tu ostane novca na kraju u ovom optimisticnom scenariju 100 tinjak mil u sljedecem kratkorocnom razdoblju ako bude takva prosjecna EBITDA.
Sad ne treba zaboravit da sam uzeo 10 godisnju otplatu, jer trenutni otplatni plan je duplo gori kojeg treba refinancirat, s druge strane ne treba zaboravit ni rizik porasta kamatnih stopa zbog kojih se sve cesce burze zatresu, ne znam ja tu ne vidim nista dobrol
pametno zboriš👍