Svaka čast optimistima i kapa do poda koji dižu cijenu RIVP. Zahvalan sam njima da sam mogao prodati po znatno višim cijenama, ali mene ovdje zanima cijena nakon FI 2. kvartala i tih brojaka. Danas raste cijena to je zbilja impresivno bojim se samo da to nisu ulagači nego špekulanti i da tu nema kupovne snage. Lijepo se može trejdati. I to je nešto. Od stabilnog A+++ ulaganja postalo nešto drugo.
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
u ovu cijenu je vec uračunat i loš FI 2. kvartala, ali hvala svima koji će prodavati niže
-
iz promidžbene okružnice:
Svi „Cjenici za kupovinu unaprijed“ već su sniženi 15 - 20 %. Kod gore navedenog cjenika darujemo Vas voucherom za dodatne usluge hrane i pića. Vrijednost vouchera iznosi 50€ ili 100€, ovisno o iznosu rezervacije. -
u ovu cijenu je vec uračunat i loš FI 2. kvartala, ali hvala svima koji će prodavati niže
a 3. kvartal ?
-
A sto treći kvartal?
Kao da netko moze precizno procijeniti sto će se događati u trećem kvartalu?
Turizam će ove godine biti samo blijeda sjena prethodnih sezona, al sad davati nekakve precizne stope pada i broja dolazaka te nocenja turista je na razini gatanja iz graha.
Ja nisam optimist i mislim da nas čeka teska jesen i opcenito druga polovica godine, al ja nemam dovoljno informacija niti znam kako će se razvijati epidemiološke situacija i situacija sa otvaranjem granica da mogu tvrditi bilo sto konkretno. Nema nam druge nego da se nadamo najboljem i usporedno, sa dijelom resursa, pripremamo za najgore.
-
A sto treći kvartal?
Je l' uračunat u sadašnju cijenu ?
-
A sto treći kvartal?
Je l' uračunat u sadašnju cijenu ?
Pa pošalji mail upravi pa je pitaj!
-
Još uvijek nema "dobrih" vijesti.
"U tijeku su pripreme za ponovno otvaranje Valamarovih kampova i hotela tijekom svibnja i lipnja, međutim otvaranje turističkih objekata nije izvjesno, kažu nam u Valamaru.
"To prvenstveno ovisi o otvaranju granica i stvaranju preduvjeta da gosti mogu doputovati u željenu destinaciju, o čemu još uvijek nemamo potrebne informacije", odgovorili su Indexu iz Valamara.
Do kraja mjeseca u Valamaru očekuju operativni gubitak do 120 milijuna kuna
Planirali uložiti više od 800 milijuna kuna pa odgodili radove"
https://www.index.hr/vijesti/clanak…nu/2182686.aspx
Nadajmo se da će uskoro jako ugrijati, da će ljudima trebati malo odmora i odmaka od svega što nas je snašlo i da će se uskoro odlučiti na neko, barem kraće, putovanje.
Iz brojeva koje vidim u tabeli (https://www.worldometers.info/coronavirus/), čini se da uistinu jenjava barem u ovom dijelu svijeta.
-
Sve restart do restarta.
Samo da nam od silnih resetiranja ne ode power supply.
-
a 3. kvartal ?
evo čini se da se polako uračunava
-
-
A sada ozbiljno. Ja sam otpocetka smatrala da je sve oko korone pretjerana panika.
Ali svejedno smatram da nas najesen ceka ekonomska recesija. A u recesiji ljudi prvo stede na turizmu i novim auromobilima.
Naravno da ce se granice otvoriti, a nego sto ce drugo biti. Ne znaci da ce ljudi hrliti putovati. Zato oprez ovdje.
P.S. Nemam RIVP
-
Pa vidis, ja mislim da ce bit ok, mozda ce manje njih iz austrije, njemacke... putovati, ali buduci da sa avionom na dalje destinacije ce se ici jako tesko... cak bi se moglo jako dobro profitirati u samoj spici sezone.. sta im je sjest u auto i za 4-5 sati se tocaju u kristalno cistom moru 😎😀
-
Pa vidis, ja mislim da ce bit ok, mozda ce manje njih iz austrije, njemacke... putovati, ali buduci da sa avionom na dalje destinacije ce se ici jako tesko... cak bi se moglo jako dobro profitirati u samoj spici sezone.. sta im je sjest u auto i za 4-5 sati se tocaju u kristalno cistom moru 😎😀
Ne mislim na sezonu. Turista ce sigurno biti. Vjerojatno manje nego prijasnjih godina.
Vec na cinjenicu da nas na jesen ceka ekonomska recesija. Broj nezaposlenih u SADu je kao u doba depresije. Siromasni ljudi ne putuju.
RIVP ce sigurno kratkorocno porasti, svaka dobra vijest tjera dionicu gore. Za trejd odlicno.
Dugorocno nisam sigurna.
-
-
Mail iz Valamara :
" Drage kolegice i kolege,
drago nam je obavijestiti vas kako se danas, 22. svibnja otvorio naš Lanterna Premium Camping Resort 4* u Poreču kao i La Pentola u Rapcu. Otvorenje Valamar kampova u Istri i na Kvarneru - Solaris Camping Resort 3*, Orsera Camping Resort 3*, Brioni Sunny Camping 2*, Marina Camping Resort 4*, Tunarica Sunny Camping 2*, Krk Premium Camping Resort 5*, Ježevac Premium Camping Resort 4*, Baška Beach Camping Resort 4*, Bunculuka Camping Resort 4*, Škrila Sunny Camping 3*, Padova Premium Camping Resort 4* i San Marino Camping Resort 4*, za sada je planirano za 29. svibnja dok je otvorenje Istra Premium Camping Resorta 5* u planu za 15. lipnja. Otvaranje hotela i ljetovališta u planu je kroz mjesec lipanj, odnosno kada očekujemo i olakšane uvjete za putovanja s većine naših ključnih tržišta i početak ljetnih odmora.
Ovih dana očekujemo da će biti objavljen plan za otvaranje ljetne sezone od strane Vlade i turističkog sektora. Sukladno tome ćemo vam u idućih desetak dana biti u mogućnosti osigurati informacije o programu „Pauza, Restart“ i postupnom povratku djelatnika na posao ovisno o potrebama i obimu poslovnih aktivnosti.
Nadamo se da će se nastaviti dobar trend popuštanja mjera i suzbijanja epidemije te da ćemo zajedno kvalitetno pokrenuti ovu izazovnu turističku sezonu. Valamar je spreman za Restart!
Lijep pozdrav,
Vaš Valamar"
-
Iz najnovijeg Valamarovog maila:
"Otvaranje smještajnih objekta u Valamaru nadovezuje se na plan otvaranja turističke sezone u Hrvatskoj koji je objavilo Ministarstvo turizma i olakšani režim prelaska granica tokom svibnja i lipnja za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku i Poljsku koje čine gotovo 60% emitivnih tržišta Hrvatske. Iza toga, moguće je otvaranje turizma i za ostala tržišta.
U proteklih 90 dana fokus Valamara bio je na upravljanju krizom uzrokovanom COVID-19 epidemijom. Uspješno je „pauzirano“ poslovanje, očuvana su sva radna mjesta te se poduzeće paralelno pripremalo za „restart“ pri čemu su prioriteti bili osigurati likvidnost do normalizacije poslovanja u 2021. godini, modificirati proizvode i usluge s ciljem povećanja sigurnosti gostiju te ubrzati projekte digitalizacije.
Očuvana sva radna mjesta
Program za zaposlenike “Pauza, Restart” primjenjuje se od 15. ožujka uz podršku socijalnih partnera i Vladinih mjera za očuvanje radnih mjesta. Za vrijeme Pauze svim djelatnicima koji ne rade, uključujući menadžment, sezonce i stalne sezonce, osigurana je naknada za čekanje na posao u iznosu od minimalno 60% redovne plaće, ali ne manje od 4.250 kuna neto. Dijelu menadžmenta koji radi umanjena je plaća do 30% sve dok se svi djelatnici ne vrate na posao, dok se ostalim djelatnicima koji rade isplaćuje puna plaća. Uslijed nemogućnosti poslovanja, više od 2.500 djelatnika Valamara, odnosno 85% trenutno zaposlenih od ožujka je „na pauzi“, za što za sada trošak zajednički snose dioničari i država koja subvencionira naknadu za čekanje na posao. Otvaranjem hotela i kampova na posao se planira vratiti dio djelatnika dok će veliki dio zaposlenika i dalje biti „na čekanju za posao“ tokom lipnja. Daljnje zapošljavanje ovisit će o mogućnostima putovanja i razini potražnje za hrvatskim turizmom.Osiguranje likvidnosti do 2021. godine
Uz očuvanje radnih mjesta, prioritet Valamara je bio osigurati dovoljno likvidnosti do 2021. godine kada se očekuje normalizacija poslovanja. U ožujku je opozvana odluka o isplati dividende za 2019. godinu, te su se članovi Nadzornog odbora odrekli svojih naknada. Također, uvedene su politike i mehanizmi sporazumne odgode plaćanja na 6 do 12 mjeseci prema ostalim dionicima, uključujući partnere u prodaji, dobavljače, izvođače radova, banke i ostale, a sve sa ciljem uravnoteženog pristupa upravljanju krizom i postizanja održivosti poslovanja u kriznom periodu.
Krajem ožujka, Valamar je slijedeći preporuke za rad tijekom epidemije pauzirao gradilišta te je, kao mjera povećanja likvidnosti, 200 milijuna kuna investicija predviđenih za sezonu 2020. odgođeno za 2021. godinu." -
od 5.6. otvaraju se Collection Marea Suites, Girandella Family Hotel i Valamar Girandella Maro Suites...
ide to, polako, ali sigurno
-
Valamar Marea Suites u Špadićima (Poreč) se otvara sutra, 29.05.2020.
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-hranu-20200603
Nadam se da ce imati od 15.06.tko koristiti uslugu
-
https://www.poslovni.hr/europska-unija…pustena-4235508
Austrijanci naši "prijatelji"! Kupujmo Austrijsko, idite na skijanje u Austriju.
Otvorili za države koje imaju znatno lošiju situaciju od nas! Europska pravda!
A dionice i privatizacija Valamara na hrvatski način su im odgovarali.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner