Turizam je out, prebacujemo se na proizvodnju čarapa 🤣
"Čarapi, čarapi" deru se romkinje tu oko Dolca u Zagrebu.
Pa zar nisu odavno vidovite?
Turizam je out, prebacujemo se na proizvodnju čarapa 🤣
"Čarapi, čarapi" deru se romkinje tu oko Dolca u Zagrebu.
Pa zar nisu odavno vidovite?
Jel to da imaju di stavit poklone za Božić?
Možda ćemo mi dobiti po jedan par umjesto divke...
ChatGPT ima neke ideje…
Lijepi plus danas :-).
Bila mi je ostala brojkom i slovom 1 (jedna) dionica JDTC od ne znam ni sam kada.
Isprsili su se konačno. A davali su po 200/300 eurića i u ljetnim mjesecima. Lijepo.
Mozda i koju carapicu dobiju za Svetog Nikolu
I t r.
𝗡𝗮 "𝗗𝗮𝗻𝗶𝗺𝗮 𝗵𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗸𝘂𝗹𝗶𝗻𝗮𝗿𝘀𝘁𝘃𝗮", najznačajnijoj kulinarskoj manifestaciji u Hrvatskoj, proglašeni su najbolji u području kuharstva i slastičarstva. 𝗡𝗮𝘀̌ 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗘𝗿𝗴𝗼𝘃𝗶𝗰́, izvršni šef kuhinje u Marea Valamar Collection Suites Hotelu, 𝘃𝗲𝗰́ 𝗷𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗴𝘂 𝗴𝗼𝗱𝗶𝗻𝘂 𝘇𝗮𝗿𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗼𝗱𝗻𝗶𝗼 𝘁𝗶𝘁𝘂𝗹𝘂 𝗱𝗿𝘇̌𝗮𝘃𝗻𝗼𝗴 𝗽𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮 𝘂 𝘀𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰̌𝗮𝗿𝘀𝘁𝘃𝘂.
Natjecatelji su se prvo natjecali u tri kategorije kako bi mogli sudjelovati u završnom natjecanju za titulu najboljeg slastičara u 2023., a u svakoj kategoriji su se dodjeljivale nagrade.
U te tri kategorije je 𝗻𝗮𝘀̌𝗮 𝗗𝗼𝗿𝗮 𝗕𝗼𝗹𝗸𝗼𝘃𝗮𝗰, iz Centralne kuhinje Vinež, 𝗼𝘀𝘃𝗼𝗷𝗶𝗹𝗮 𝗱𝘃𝗶𝗷𝗲 𝘀𝗿𝗲𝗯𝗿𝗻𝗲 𝗶 𝗷𝗲𝗱𝗻𝘂 𝗯𝗿𝗼𝗻𝗰̌𝗮𝗻𝘂 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗹𝗷𝘂.
Čestitamo Ivanu i Dori na izvanrednim rezultatima. Izuzetno smo ponosni na niz priznanja i nagrada koje naši zaposlenici kontinuirano osvajaju.
I t r.
Obavijest o odobrenim investicijama za 2024. i značajnom pravnom poslu
Odobrena su ukupna ulaganja u 2024. godini u Valamar grupi u vrijednosti od 82 milijuna eura, od čega 43 milijuna eura u Valamar Rivieri te 39 milijuna eura u Imperial Rivieri.
ovo je zapravo ista vijest kao i prethodna objava
stjecanje vlastitih opet
Nije ovo loša vijest.
Ako je točna brojka od 34 milijuna € uloženih, to je baš puno za 120 soba.
Njima to nije puno pa ni dug koji imaju. Mogu prodati nešto od hotela koje su jeftino kupili u CRO podmiriti dug, zaradu podijeliti i odseliti u zimske hotele jer sve je moguće.
Mogu oni platiti, ali trebaju li? Kakav je povrat na toliki ulog?
Pa ne bi otvarali već treći da su im prva dva pokazala da je to promašen biznis. Otvoren je točno pred skijašku sezonu, tako da će već ova sezona biti cijela zahvačena i pokazati koliko tu kruha bude.
302 €/noć
Sehr gut!
To ništa ne govori.
Evo ja ću baciti računicu, a vi dajte svoju.
Recimo da je soba 300€ noć i da su u sezoni puni 4 mjeseca (120 dana) puta 120 soba = 4 320 000 €
Recimo da je EBITDA 50%(!), to je 2 160 000.
34 milijuna podijeljeno sa 2.16 = 15.74.
A to je samo uloženo, ne uključuje cijenu hotela. I mislim da mi je računica više optimistična, ali možda griješim, ne znam taj dio zimskog turizma (cijene i popunjenost).
Uvijek su to u Austriji nekakvi poslovi sa povezanim osobama pa mi je to uvijek malo sumnjivo, da ne bude preplaćeno.
Opcija
349 €/noć