Display MoreNiđe veze...
Pa SUKC se prodao po P/E 550, a LRH po P/E 75...jednostavno, racunica ti ne drzi vodu i koristis pogresne postavke...da tvoja racunica drzi vodu SUKC bi se preuzeo po 10kn...a SLRS bi u stecaj...
Svaka bransa ima svoje specificnosti, a kod turista je specificno da im amortizacija cini cca 50% ukupnih godisnjih rashoda i da se zbog toga kod prilikom valorizacije koristi EBITDA...opcenito, P/E je mrtav i sva preuzimanja se odedjuju prema EV/EBITDA...
Kolega neću plaćat zrak...show me the money, ukoliko toga nema zahvaljujem se lijepo. SUKC se prodao u doba corone, što je jednokratni događaj, a ne trajno stanje, te je kupac sa pravom očekivao da će doći do drastičnog rasta prihoda i posljedično zarade, otud i takva cijena. LRH je prodan u dobrim vremenima i da LRH je DANAS precijenjen, što je posljedica malog free floata.
SLRS, što sa njim??? Zašto bi išao u stečaj? Zanimljivo cijena Solarisa je baš onakva kakva bi trebala za firmu koja ne ostvaruje dobit godinama...I ovde se upravo vidi ono što sam napisao, nema fondova , nema ni umjetnog održavanja cijene, da ovde koji fond vedri i oblači cijena bi bila 900-1000kn.
Pa sad vi branite svoje investicije koliko želite.
Ma ne branim ja nista...samo se referiram na tvoj upis da je fer cijena oko P/E 10 (cca 400mil dobiti)...sto ne drzi vodu jer vas preuzimanja turista u zadnjih 7 godina demantiraju...nijedan turist nije se prodao ispod P/E 70 (HMST, HIMR, LRH, SUKC, ARNT, JADR), odnosno P/E nije relevantan pokazatelj pri odredjivanju cijene turista...over&out