1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Pitanja i savjeti

Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Robertinjo
  • March 13, 2020 at 12:51 PM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 17, 2024 at 3:32 PM
    Quote from vodoinstalater

https://optimtrader.com/hr/cjenik/ ja mislim da ti nisi dovoljno informiran. Pogledaj si detaljni cjenik. Ja samo kažem da to nije za mene i nikoga ne napadam.

pa ja nisam komentirao cijene optime al ti jesi cijene VANI da su skupe. pa mozda da se informiras za te cijene vani prije komentara ?

cuj optim broker. :D

nije problem nac skupog brokera :D

evo jednog "nepoznatog"koji je poceo trgovat nedavno... dok je Tito trcao po Kozari :D : https://globaltrader.interactivebrokers.com/en/pricing.php

free je skoro sve. i naknada je daleko jeftinija nego kod ijednog HR brokera. SS trgovanja sam vam postao u prvom postu gdje se vidi koliko kosta trgovanje(al ne u optimi nego na IB)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 17, 2024 at 4:00 PM

4 EUR a meni je 5,5 EUR PBZ

• vodoinstalater
    Student
    Reakcija primljeno
    175
    • March 17, 2024 at 4:46 PM

emil pa u članku koji je linkao Nevera radi se upravo o Optimi i to komentiramo. Osim toga dobro je primijećeno da Stojadin baš ne voli HR dionice. A kojega brokera ti preferiraš to želim znati? Isključivo zbog svojih investitorskih odluka.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 17, 2024 at 5:57 PM

Za strano trgovanje definitivno Interactive Brokers. Naknadne su izrazito niske. Ne placa se nikakava neaktivnost. dostupno je prakticki sve iz svijeta. Tu su i ETFovi i kripto. slanje i povlacenje preko SEPA naloga .pouzdan- siguran. ok ima mana. za moj ukus prenepregledan- nakrcan svakakvim opcijama da ponekad ne mozes nac ono sto ti treba al kad sve zbrojimo i oduzmemeo bolje jeftinije i sigurnije nisam nasao.

i u clanku se ne radi o optima traderu nego njihov broker komentira trgovanje kod nas i trgovanje vani.

I sve sto je spomenuo je na mjestu- ZSE dnevna likvidnost je nivou nikad cuo dionice na NY burzi i tou prvoj minutu nakon otvaranja. trgovanje je jeftinije sto dionicama sto ETF-ovima. Milsim da kupnja ETF kosta 1 euro(bilo kolko komada), a vodjenje ETFova od 0,07-0,35%. nas etf je mislim na 2% vodjenje(ispravite me ako grijesim) plus postotak na kupnji . spread je daleko manji na bilo kojoj dionici jer je puno veca likvidnost

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 18, 2024 at 6:20 AM

cisto prijateljsko upozorenje za sve s malo vecim portfoliom. Zakonski Interactive Brokers (tu mislim na irski dio, jer svi eu investitori ulazu preko te platforme) je zakonski osigiran na 20000 eura. Dio poslovanja u US i UK posluje po zakonika tih zemalja, prakticki nude 100% sigurnosti u slucaju, ne daj boze, propasti ali EU dio ne😐.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 18, 2024 at 9:07 AM
    Quote from Shogun

cisto prijateljsko upozorenje za sve s malo vecim portfoliom. Zakonski Interactive Brokers (tu mislim na irski dio, jer svi eu investitori ulazu preko te platforme) je zakonski osigiran na 20000 eura. Dio poslovanja u US i UK posluje po zakonika tih zemalja, prakticki nude 100% sigurnosti u slucaju, ne daj boze, propasti ali EU dio ne😐.

Evo pise ovdje detaljnije

Client Protection - Strength and Security | Interactive Brokers Ireland

• Blabla
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • March 18, 2024 at 9:40 AM
    Quote from Shogun

Radi se o firmi s 45 milijardi $ kapitalizacije. Ako je netko zabrinut oko trgovanja preko njih, onda za njega nije trgovanje na burzi.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 18, 2024 at 9:44 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Shogun

https://www.interactivebrokers.ie/en/general/sec…-protection.php

jedino što mi spadamo (uplaćujemo) na:

Interactive Brokers Central Europe Zrt.

limiti su isti...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 18, 2024 at 9:47 AM
    Quote from Blabla
    Quote from Shogun

Radi se o firmi s 45 milijardi $ kapitalizacije. Ako je netko zabrinut oko trgovanja preko njih, onda za njega nije trgovanje na burzi.

A sta je market kapitalizacija bitna da se nesto konkretno zakljuci o necijoj sigurnosti, za to sluze financijska izvjesca, a ne Mcap.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • March 18, 2024 at 9:48 AM
    Quote from accountant
    Quote from StatusQuo

limiti su isti...

Display More

Da, s time da tokom ove godine planiraju Central Europe spojiti s Ireland, glavnom europskom podružnicom.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 18, 2024 at 9:48 AM
    Quote from accountant
    Quote from StatusQuo

limiti su isti...

Display More

Kod madjara su do 100k, ali madjari se spajaju s irskom tako da prestaje bit bitno pa ih ne uziman vise u obzir

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 18, 2024 at 9:55 AM

i sto zo sve skupa znaci?

ja imam account i tamo.

sto onda na kraju osiguravaju mni samo do 20k eur ?

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 18, 2024 at 10:25 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Shogun

Quote from Lynx

Da, s time da tokom ove godine planiraju Central Europe spojiti s Ireland, glavnom europskom podružnicom.

Quote from StatusQuo

Kod madjara su do 100k, ali madjari se spajaju s irskom tako da prestaje bit bitno pa ih ne uziman vise u obzir

evo opsirnije o tom spajanju od nase TETKE :D

Interactive Brokers – što znače najavljene promjene? - Tetka
    2023 - Što promjene kod najvećeg online brokera na svijetu znače za nas, korisnike njihovih usluga. Saznajte više u ovom tekstu.
    mytetka.com

• DonDada
    Student
    Reakcija primljeno
    100
    • March 18, 2024 at 11:45 AM
    Quote from emil
    Quote from vodoinstalater

https://optimtrader.com/hr/cjenik/ ja mislim da ti nisi dovoljno informiran. Pogledaj si detaljni cjenik. Ja samo kažem da to nije za mene i nikoga ne napadam.

pa ja nisam komentirao cijene optime al ti jesi cijene VANI da su skupe. pa mozda da se informiras za te cijene vani prije komentara ?

cuj optim broker. :D

nije problem nac skupog brokera :D

evo jednog "nepoznatog"koji je poceo trgovat nedavno... dok je Tito trcao po Kozari :D : https://globaltrader.interactivebrokers.com/en/pricing.php

free je skoro sve. i naknada je daleko jeftinija nego kod ijednog HR brokera. SS trgovanja sam vam postao u prvom postu gdje se vidi koliko kosta trgovanje(al ne u optimi nego na IB)

Display More

Ja trgujem preko Agram brokera i na tu jednu naknadu za trgovanje nisam ni obračao pažnju jer je stvarno mizerna. Jel vi trgujete sa 50 eura pa su vam naknade skupe? 😀

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 18, 2024 at 12:10 PM
    Quote from DonDada

Ja trgujem preko Agram brokera i na tu jednu naknadu za trgovanje nisam ni obračao pažnju jer je stvarno mizerna. Jel vi trgujete sa 50 eura pa su vam naknade skupe? 😀

jedna dobronamjerna kritika. nije lijepo se sprdat sa kolicinom novaca sa kojima netko trguje
    svatko trguje sa onoliko novaca kolko si moze priustiti da trguje. i pozitivno je da netko ulaze, pa i da je to 1 euro mjesecno.

ovo mi je slicno kada se u teretani sprdaju da je netko debel ili radi sa malom tezinom

• Blabla
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • March 18, 2024 at 1:24 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Blabla

A sta je market kapitalizacija bitna da se nesto konkretno zakljuci o necijoj sigurnosti, za to sluze financijska izvjesca, a ne Mcap.

Da je kapitalizacija 1 mil. sigurno tamo ne bi držao novac bez obzira što piše u izvješću.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 18, 2024 at 2:19 PM

kad smo vec kod sigurnosti.

pa sto IB nije kao i kod nas? kupis dionicu upise se u neki SDKK(HR- USA- bugarski ili koju si vec dionocu kupio) i onda i da IB propadne nema nikakvog utjecaja na tvoje vlasnistvo dionica?

Ako je tako 20000 koliko spominju se odnosi na ono sto imas u kesu kod brokera a ono sto imas u dionicama imas i dalje....

ili IB radi kao revolut-212? kad kupis dionicu u biti nisi vlasnik nego su vlasnici oni(rewvolut-212).*?

• Blabla
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • March 18, 2024 at 2:27 PM
    Quote from emil

kad smo vec kod sigurnosti.

pa sto IB nije kao i kod nas? kupis dionicu upise se u neki SDKK(HR- USA- bugarski ili koju si vec dionocu kupio) i onda i da IB propadne nema nikakvog utjecaja na tvoje vlasnistvo dionica?

Ako je tako 20000 koliko spominju se odnosi na ono sto imas u kesu kod brokera a ono sto imas u dionicama imas i dalje....

ili IB radi kao revolut-212? kad kupis dionicu u biti nisi vlasnik nego su vlasnici oni(rewvolut-212).*?

IB: Customer-owned, fully-paid securities are protected in accounts at depositories and custodians that are specifically identified for the exclusive benefit of customers. IBIE reconciles positions in securities owned by customers daily to ensure that these securities have been received at the depositories and custodians.

• DonDada
    Student
    Reakcija primljeno
    100
    • March 18, 2024 at 10:54 PM
    Quote from zdenkic
    Quote from DonDada

jedna dobronamjerna kritika. nije lijepo se sprdat sa kolicinom novaca sa kojima netko trguje
    svatko trguje sa onoliko novaca kolko si moze priustiti da trguje. i pozitivno je da netko ulaze, pa i da je to 1 euro mjesecno.

ovo mi je slicno kada se u teretani sprdaju da je netko debel ili radi sa malom tezinom

Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 19, 2024 at 6:56 AM
    Quote from DonDada
    Quote from zdenkic

Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male

ne sprdate se al vam je "malo jadno" ? mozda da malo preispitate vase poglede na svijet...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy