Vjerojatno je skupo, taj PBZ
Obično naplaćuju i održavanje skrbničkog računa. Pogodno je za ulaganje, nije za trade
Nekako imam dojam da većina vani drži poziciju vrlo kratko. Onda je presudna cijena transakcije.
.
Vjerojatno je skupo, taj PBZ
Obično naplaćuju i održavanje skrbničkog računa. Pogodno je za ulaganje, nije za trade
Nekako imam dojam da većina vani drži poziciju vrlo kratko. Onda je presudna cijena transakcije.
.
Koju platformu Koristi PBZ. Prvi put čujem za njih za trg. na stranim tržištima.
Konkretno meni je cilj što više imati niže naknade jer pratim vlakiće i ne budem više od par mjeseci u dioni pa mi je to kod naših banaka puno. Najčešće par tjedana a nekad možda čak ni dan ako su špekulativne u pitanju.😉
Koju platformu Koristi PBZ. Prvi put čujem za njih za trg. na stranim tržištima.
Koliko ja znam PBZ nema za strana tržišta osim ako to nije nešto novo..
Nadalje.. pbz naplaćuje 10 kn mjesečno investor uslugu i to je jedini trošak.
isprike adminu jer nije vjerojatno za ovu temu,ai je vezano na brodare pa sam siguran da netko od kolega zna... koja bi bila pouzdana platforma za trgovanje vani, stranih brodara... imam atpl, a razmisljam i o tvrtkama stranim... hvala
isprike adminu jer nije vjerojatno za ovu temu,ai je vezano na brodare pa sam siguran da netko od kolega zna... koja bi bila pouzdana platforma za trgovanje vani, stranih brodara... imam atpl, a razmisljam i o tvrtkama stranim... hvala
kolega, ovo je vjerujem više puta prožvakano baš na ovoj temi
prođite ju cijelu jer se sve isplati pročitati, svih 13 stranica
nijedna platforma ili broker nisu isti, od naknada do dionica kojima možete trgovati
Dajte da vas jos jednom pitam, gdje je najbolje otvoriti account za trgovanje u US? Jako mi je vazno da imaju dobre alate za grafove i da mogu trgovati sa polugom.
Mislim da ste mi bili preporucili IB?
Nikako da krenem trgovati vani, a nekako mi se cini da je sada pravo vrijeme.
Većna nas je ovdje na Interactivu. Ne mogu se pohvaliti da je trading station desktop aplikacija najljepša na svijetu, niti mislim da je uopće korisna za crtanje. Niti najmanje. Loša je. Ali za egzekuciju naloga brzinu, vrste naloga, tu je već super.
U usporedbi sa recimo SAXO sučeljem ovo su tačke. Ali, SAXO ima brutalne naknade.
Web aplikacija je već bolja, tradingview engine. Ali ona je limitirana na svoj način (vidi youtube). Meni, koji trgujem tako kako trgujem, nije prijeka potreba da mi je aplikacija dobra za crtanje, crtam negdje drugdje (investing, tradingview).
Što se tiče poluge, ne znam, imam margin account na kojem imam 6x više novaca nego što imam svojih. I postoje neka ograničenja, npr ne mogu kupovati etf, dok sve ostalo mogu. Opcije, futurse itd.
Niske su naknade, meni je to dosta bitno, jer, puno trgujem. Nisam svingaš.
A ako si swingaš, zaba global i to je to.
Ja ću preko zabe global u UVXY.
Pozdrav svima, zanima me ima li netko kakvog iskustva s EPICINVESTS platformom za trgovanje CFD. Hvala
Optimtrader, iskustva, i dali se moze prebaciti dionice na drugog brokera u HR kupljene preko Optimtrader ??
Hvala.
Kako uplaćujete (prebacujete sredstva za trgovanje) na npr. Saxo ili IB, i koliko vas to košta po uplati?
Većna nas je ovdje na Interactivu. Ne mogu se pohvaliti da je trading station desktop aplikacija najljepša na svijetu, niti mislim da je uopće korisna za crtanje. Niti najmanje. Loša je. Ali za egzekuciju naloga brzinu, vrste naloga, tu je već super.
U usporedbi sa recimo SAXO sučeljem ovo su tačke. Ali, SAXO ima brutalne naknade.
Na koje naknade misliš kad veliš da imaju brutalne?
Meni se čini da je za kupoprodaju 0.05% po transakciji, dok Zaba ima oko 0.3% naviše, a Erste 0.4% naviše (za internacionalna tržišta).
Btw, uz to Erste ima i godišnju ležarinu gdje očepe još nešto sitno za skrbništvo, za Zabu i Saxo nisam siguran.
ispričavam se zbog spamanja.
IBKR nemaju termina za interviju. ne daju mi kupovati, no niti prodati ništa. Mislio sam rasprodati pa kud koji mili moji, ovo je užas. prtljao sam ujutro nešto po svemu, tada još nisam kužio što je i nudili su neki termin za 25.07., dakle, kako bih rekao, validan sam za termine ali nema ih.
Moj život nema smisla....
bez dnevnog trejda.
Ima li ko kakvu ideju u rasplet događaja. isplati li se pisati kome'
Ne znam nazovi korisnicku sluzbu i opisi stanje pa ce ti valjda pozuriti
Hvala. valjda neće dugo....
Da su troškovi trgovanja manji nego na domaćem TK mi ne zvuči baš uvjerljivo. To je trebao konkretizirati.
Da su troškovi trgovanja manji nego na domaćem TK mi ne zvuči baš uvjerljivo. To je trebao konkretizirati.
naravno da su manji.
naravno da su manji
Ma da: troškovi zbog neaktivnosti, naknada za povlačenje sredstava s brokerskog računa,.....nije to za mene
naravno da su manji
Ma da: troškovi zbog neaktivnosti, naknada za povlačenje sredstava s brokerskog računa,.....nije to za mene
mozda i nije za tebe al sve sto si nabrojao uopce ne postoji .
kakva neaktivnost? povlacenje kosta kolko i svaki sepa nalog. pa i uplata na brokera HR kosta kao i svaka druga uplata uplatnice.... daj se malo informiraj prije nego krenes drvljem i kamenjem po necemu.
dobio si SS kolko te kosta trgovanje od 100 eura u hr kolko na IB . i dobio si kolko kosta trgovanje od 1000E na IB i hr. razlika je daleko veca nego je ikakv trosak ukljucujuci sve sto si nabrojao jer vecina nabrojanog ni ne postoji kao trosak.
https://optimtrader.com/hr/cjenik/ ja mislim da ti nisi dovoljno informiran. Pogledaj si detaljni cjenik. Ja samo kažem da to nije za mene i nikoga ne napadam.