1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Boris.....
  • February 12, 2020 at 2:43 PM
  • Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 3, 2021 at 6:42 PM
    • #1,001

zadnjih dana djuka se budi , pa velim da podjelim svoje viđenje stvari .

Bakic je svoju dionicu odvozio, gadno je izgubio , no zahvaljujući njemu firmu će spasiti Česi. U amanet je ostavio bar to kad već nije uspio spasiti svoj kapital . Ukoliko se priča sa cesima odigra uspješno do kraja , a trebala bi , mislim da bi svi baki trebali zahvaliti na tome što je uspio spriječiti još jednu pljačku ala pevec.

Pitanje svih pitanja je po koliko su on i englez prodali cesima. Ja bi rekao da je cijena bila oko 5 kn , sudeći po kretanju na berzanu kad se to desilo, i nekoj zdravoj logici . Posebno je tu bitan Englez, on nije emocionalno vezan uz djuku ko baka, i mislim da nebi pristao na manju cijenu od 5 kn s obzirom da je i tu ošišan x4. Po toj cijeni bi trebao ići i dokap , razvodnjavnje 1:4 .ovo su samo moje pretpostavke, možda griješim i nebi bilo prvi put , no tako mi nekako stvari izgledaju.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • February 3, 2021 at 7:04 PM
    • #1,002

Kako znate da je NB izgubio?

Što ako je postigao trostrani dogovor i nagradu iz buduće dobiti?

Kako to da mi do danas ne znamo po kojoj cijeni je preneseno pravo vlasništva nad imovinom obzirom na broj dionica i udio?

Da li se ovdje radi o povlaštenim informacijama i udrźivanju u cilju manipulacije tržištem kapitala?

Zašto bi netko uopće ulazio i kupovao ako nema plan kako ostvariti i izvući dobit?

Kolika je vrijednost nematreijalne imovine i ukupna vrijednost firme?

... moga su pitanja koja će pitati OLAF i na koja će nadleźni ministar i premijer morati dati odgovor!

Vidim i upravo čujem da ministar ima očito svoju kako on na starom hrvatskom kaže adžendu!

buMBum

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • February 3, 2021 at 7:32 PM
    • #1,003

I današnja kupnja naizgled kao uvod u nešto više.

Vis a vis ministra malog tića on je samo plinarski batler

Imali smo aferu Planinska imati ćemo i Plinarsku aferu

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 3, 2021 at 7:59 PM
    • #1,004

velika je nepoznanica treći čeh,je li on tihi partner ili će odigrati ulogu Šaranovića

bez ocjena molim

• alias
    Guest
    • February 4, 2021 at 6:45 AM
    • #1,005
    Quote from buMBum

Kako to da mi do danas ne znamo po kojoj cijeni je preneseno pravo vlasništva nad imovinom obzirom na broj dionica i udio?

Da li se ovdje radi o povlaštenim informacijama i udrźivanju u cilju manipulacije tržištem kapitala?

Zašto bi netko uopće ulazio i kupovao ako nema plan kako ostvariti i izvući dobit?

... moga su pitanja koja će pitati OLAF i na koja će nadleźni ministar i premijer morati dati odgovor!

Vidim i upravo čujem da ministar ima očito svoju kako on na starom hrvatskom kaže adžendu!

Display More

Pa sam je Bakic napisao da je prodao i puno izgubio

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • February 4, 2021 at 7:53 AM
    • #1,006
    Quote from alias
    Quote from buMBum

Display More

Display More

Koliko je puno?

Po kojoj cijeni je prodao!

Nije li u drugoj rečenici rekao da ne isključuje mogućnost da ponovo udje unutra? Zašto?

Mnogo je ovdje nepoznanica koje traže odgovore i tiče se svih nas jer je država sa našim novcima od poreza i ostalih nameta još debelo unutra!

.

Ovdje postoji sumnja da je postignut trostrani dogovor i udruživanje te trgovina povlaštenim informacijama a to je ništa drugo nego manipulacija tržišta što je kažnjivo svuda u svijetu samo nije očito kod nas!

buMBum

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • February 4, 2021 at 7:55 AM
    • #1,007
    Quote from harpun

velika je nepoznanica treći čeh,je li on tihi partner ili će odigrati ulogu Šaranovića

Možda netko tko se nada iskoristiti svoj udio za neki drugi posao sa svojim sunarodnjacima. Nije ni bitno. Sumnjam da neće naći zajednički jezik s ekipom.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • February 4, 2021 at 8:10 AM
    • #1,008
    Quote from buMBum
    Quote from alias

Koliko je puno?

Nije li u drugoj rečenici rekao da ne isključuje mogućnost da ponovo udje unutra? Zašto?

Mnogo je ovdje nepoznanica koje traže odgovore i tiče se svih nas jer je država sa našim novcima od poreza i ostalih nameta još debelo unutra!

.

Ovdje postoji sumnja da je postignut trostrani dogovor i udruživanje te trgovina povlaštenim informacijama a to je ništa drugo nego manipulacija tržišta što je kažnjivo svuda u svijetu samo nije očito kod nas!

Display More

Ako imaš opravdanu sumnju na takvo što prijavi institucijama.

• alias
    Guest
    • February 4, 2021 at 8:44 AM
    • #1,009
    Quote from buMBum
    Quote from alias

Koliko je puno?

.

Display More

Ja uopce to ne vidim. Mislim da se dobro spasio i da je izvukao bar nešto. Inace, da se cesi nisu javili ovo bi vjerovatno propalo. Ovako ima jos nade. Cesi sudjeluju na medunarodnim natjecajima i sigurno ne bi gubili reference oko udruzivanja i muljanja za DDJH. Sad se tu igraju neke igrice ali bude se brzo otkrilo o cemu se radi. Naravno da je napisao da bi opet usao unutra. Zasto ne? Ako firma krene rasti i razvijati se onda ima smisla. Nase firme u tuđim rukama cvjetaju. Pogotovo drzavne firme. Pa naše su i državne banke propale. Sve sto drzava ima i dotakne pretvori u smece.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 4, 2021 at 9:20 AM
    • #1,010

sada se radi samo o načinu na koji će oni preuzeti firmu

bez ocjena molim

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 4, 2021 at 6:56 PM
    • #1,011

alias

cijenim i poštujem tvoje razmišljanje. kaj misliš kakve su mogučnosti većinskih uz blagoslov države? scenarij ptkm ili ... kaj očekuješ?

• alias
    Guest
    • February 4, 2021 at 8:15 PM
    • #1,012

Stvar je kod firmi kao DDJH da rade poslove s niskim maržama, a ne mogu otpustiti ljude kad rade za državu. Pisao sam to godinama i objasnjavao ljudima, da oni samo na materijal i place potroše cijeli prihod. Tako je bilo zadnjih 10 godina. Stvar je da ti dobijes neki veliki posao, zaposlis ljude da se to obavi, i onda im ne mozes dati pedalu. Sve firme se mogu racionalizirati i srediti pod privatnim kapitalom, jer je profit uvijek najvazniji. Meni je teski debilizam kad ljudi pricaju da su za posao najvazniji radnici. Ok jesu, ali najvazniji je profit. Kod nas imaju tu morbidnu ideju da radnika trebas cuvati kao kap vode na dlanu. Ako firmi ide loše, das koji otkaz dok se stvari ne poprave. Inace kad sve propadne idu svi na burzu. Kako firma raste i zaraduje, zaposaljava se više ljudi i svi su u dobitku. Od nule, samo da se ima za plaće, su svi u kurcu, jer ce doci losija godina i krediti i više se iz te spirale nelikvidnosti neces nikad izvuci. Primjera je kod nas bezbroj. DDJH ima buducnost, ali tesko da ce netko placati njihove dugove i ostalo. Drzavi je sigurno bitno da se DDJH izvuce, pa ce vjerujem dati lovu i dogovoriti se nešto. Samo vjerujem da ce to opet ici preko leda dionicara, jer se dugovi moraju sanirati nekako da bi ovi preuzeli. Sta ce biti tesko je znati, ali dok se stvari ne saznaju ja preko 5kn za dionicu ne bih dao nit da me ubiju.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 4, 2021 at 9:36 PM
    • #1,013

hvala na podjeli razmišljanja. ne mislim kupovati đukicu, ali fakat bi bila šteta pustiti ga da propadne. nije baš strateški važan kao petrokemija, ali ne može se reći da je nevažan. uz to, za par mjeseci su izbori. tako da...uskače država.

postojeći dioničari će opet vjerovatno ostati kratkih rukava. a dalje, tko će ga znati. nadajmo se da će krenuti putem petrice!

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • February 4, 2021 at 10:41 PM
    • #1,014

Česi su u poziciji da diktiraju uvjete i budući da su oni ti koji daju cash za pokriće dugova iz prošlosti gotovo pa nevjerojatno je da neće ići do drastičnog smanjena TK i to 1:50 kako je već bilo planirano. Bakić i Ivanović su mogli izvući 5 kuna, ali za ostale se planiraju lipe. Do sada su uložili nekih 2 milijuna eura i još uz ulog od 40-50 dobivaju sve čisto i od duga jer će im banke (HPB i HBOR) dug riješiti uz veliki diskont. Mali dioničari dobivaju mrvice, država uspjeh, radnici stabilnost, a Česi toliko potrebne kapacitete.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • February 4, 2021 at 11:01 PM
    • #1,015

Đuro Đakoviću dugujem najveću naučenu lekciju: NIKAD NIKAD NIKAD više ulagati u bilo što gdje uhljebistan RH ima prste, udjele, uhljebe. Iskreno, zasluzuje sudbinu svih industrija do sada. Gdje su onda bili šatori i plinske boce? Inati se sad Slavonijo, sad kad kasno je za sve.

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • February 4, 2021 at 11:06 PM
    • #1,016
    Quote from nemo

Đuro Đakoviću dugujem najveću naučenu lekciju: NIKAD NIKAD NIKAD više ulagati u bilo što gdje uhljebistan RH ima prste, udjele, uhljebe. Iskreno, zasluzuje sudbinu svih industrija do sada. Gdje su onda bili šatori i plinske boce? Inati se sad Slavonijo, sad kad kasno je za sve.

Ja ču kupiti pozamašnu količinu DDJH kad postane pravi pennystock...najviše do 9,99 lipa po dionici... 8)

pecunia non olet

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • February 4, 2021 at 11:19 PM
    • #1,017
    Quote from Kayser Sose
    Quote from nemo

Ja ču kupiti pozamašnu količinu DDJH kad postane pravi pennystock...najviše do 9,99 lipa po dionici... 8)

Kayser Sose, ubrzo ce biti 0,50lp a ako zapjeva opet neki češko muljatorski labud black metal song, mUljanik će ti u usporedbi sa uginulim Djurom izgledati kao diznilend

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • February 4, 2021 at 11:22 PM
    • #1,018
    Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Kayser Sose, ubrzo ce biti 0,50lp a ako zapjeva opet neki češko muljatorski labud black metal song, mUljanik će ti u usporedbi sa uginulim Djurom izgledati kao diznilend

ahh..BUljanik kao da nikad nije ni postojao...nitko se ne češe u Puli...Pula spava a ki če je...ti? Ipak bi volio imat malo u portfelju kao podsjetnik na realsocijalizam....

pecunia non olet

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • February 4, 2021 at 11:28 PM
    • #1,019
    Quote from Kayser Sose
    Quote from nemo

ahh..BUljanik kao da nikad nije ni postojao...nitko se ne češe u Puli...Pula spava a ki če je...ti? Ipak bi volio imat malo u portfelju kao podsjetnik na realsocijalizam....

Pa to i kažem. Pula je spavala dok su krali i muljali. Isto je i u Slavoniji. Djuru ne spasi ni svemirski vagoni ni da servisiraju vascelu americku oklopnu armiju...vrijeme plinskih boca je zauvijek završilo. Sto bi u Istri rekli; ki je heba je heba😂

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • February 5, 2021 at 6:45 AM
    • #1,020
    Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Pa to i kažem. Pula je spavala dok su krali i muljali. Isto je i u Slavoniji. Djuru ne spasi ni svemirski vagoni ni da servisiraju vascelu americku oklopnu armiju...vrijeme plinskih boca je zauvijek završilo. Sto bi u Istri rekli; ki je heba je heba😂

Upravo tako. Prije 7 ddana su prodane Vitkovice heavy machinery koje su pod zadnje prije stečaja bile u vlasništvu Strnada, tradicija od 1828 godine, mogli su jedini u Europi raditi neke elemente itd. Novi vlasnik je odmah rekao proizvodnju ne nastavljamo, na ovih 50 hektara zemljišta idemo u nove projekte. Znači sve potaracaj i gradi novo. To je sudbina svih starih industrija koje se nisu na vrijeme prilagodile. Odmah mi na pamet pada Varteks.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 10:30 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:30 AM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 9, 2025 at 10:30 AM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)