ne znam ima li ovo veze s objavom o kupnji aviona , nekako se poklopilo
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
Ako je isti kupac u pitanju onda nastaje obveza ponude za preuzimanje. A ako je konkurencija moglo bi biti još zanimljivije. Najmanja je vjerojatnost da je netko treći a ipak najveća da je kupac isti. S obzirom da je paket veći od 5% dužni su objaviti bez obzira tko je kupac.
-
Ako je isti kupac u pitanju onda nastaje obveza ponude za preuzimanje. A ako je konkurencija moglo bi biti još zanimljivije. Najmanja je vjerojatnost da je netko treći a ipak najveća da je kupac isti. S obzirom da je paket veći od 5% dužni su objaviti bez obzira tko je kupac.
Zašto onda nisu objavili?
-
Možemo samo nagadjati i imamo pravo na to, rekao bih i obavezu prozivati, sve do objave, jer ovo nije u interesu pojedinca nego široke mase!
Možemo isto tako ustvrditi da je stari većindki, nadam se da je već bivši, teško povrijedjen jer mu nije prošso plan otimačine i prevare kao u Kutini, i da je slijedom toga bijesan, tako da je sve dozvoljeno i moguće.
Moguće je da je vijeće mudraca i staraca jučer donijelo odluku da se kupe američki avioni, u što sam uvjeren jer je očito i prozirno, te da se slijedom toga može očekivati ulaganja Amera u HR kao što je nedavno ponovo ijavljeno:
- Treba obići još neke lokacije u HR!
Sve za sitne novce i kikiriki a mi ćemo 1,8 Mrd ++ otplaćivati godinama kao dobri prijatelji i partneri (čitaj podanici)!
Moguće je ... sve je moguće do 21.01.2021!
Tko preživi pisat će - možda!
.
-
-
Erste skrbnički
-
Sad su na skrbništvu Erste banke
-
opet česi
Sukladno članku 472. Zakona o tržištu kapitala izvještavamo Vas da je Izdavatelj dionica DDJH, društvo ĐURO ĐAKOVIĆ Grupa d.d., M. Budaka 1, Slavonski Brod, Republika Hrvatska OIB: 58828286397, LEI : 7478000070H8IW3J9L75, ISIN : HRDDJHRA0007, dana 24.12.2020. godine, sukladno čl.482. Zakona o tržištu kapitala, zaprimilo obavijest IVANA BOŽIDARA IVANOVIĆA iz Londona, Engleska, kojim nas je navedeni dioničar obavijestio o padu ispod praga od 5% glasačkih prava u Izdavatelju dionica, i to temeljem Ugovora o kupoprodaji dionica sklopljenog 21.12.2020. između Prodavatelja Ivan Božidar Ivanović iz Londona, Engleska i Kupca ST PROBIN a.s., Prag, Češka Republika.
Apsolutni broj otpuštenih dionica s glasačkim pravom iznosi 883.589 dionica, što čini 8,70% dionica s glasačkim pravima. Nakon pada ispod praga od 5% glasačkih prava, Ivan Božidar Ivanović ne drži više nikakve dionice u Izdavatelju dionica. Datum pada ispod praga od 5% je 23.12.2020. godine.
Đuro Đaković Grupa d.dmislim da se radi o istima a ovo je samo da se izbjegne obaveza preuzimanja
-
-
pa obzirom da se ipak radi o Đuri, ne bi čudilo da je nakon princa Salmana sad u igri baš ovaj Pavel Petrović
-
-
hanfa bi trebala ispitati djeluju li ove dvije firme zajedno ili se ne poznaju
-
hanfa bi trebala ispitati djeluju li ove dvije firme zajedno ili se ne poznaju
Pažljivo su izabrali da se ne poznaju. Sada svaka firma može do 24,99.
Izgledno je da su češki preuzimači krenuli i prije dogovora s državom.
Svakako će ĐĐ živnuti. Vrijeme blagdana je najbolje za lov na nepažljive ulagače i zaboravljene naloge.
-
Ja očekujem da daju ponudu i objave zajedničko djelovanje. Zašto bi se skrivali. Što će im još dionica ako im neće donositi glasove i nikakve koristi. Imaju 30 dana rok za objavu i ne mora se odmah zazivati Hanfa. Brzo će to, neće čekati 30 dana.
-
Zašto bi davali ponudu?
Pa u tome i jeste stvar da se minmiziraju troškovi u pokusaju ovladavanja kapitalom. Obzirom da on vise nema vrijednost osim preuzimanja kontrole i jačanja pozicije na tenderu, zašto bi netko preuzimao takav kapital, a da u konačnici netko drugi dogovor s državom neku drugu kombinaciju?
Preuzimanje može i mora ići ukoliko Česi otvore i dobiju utakmicu na skupštini. Teoretski oni mogu biti preglasani na skupštini. Pa čak iako je kvalificirani prag za donošenje odluka 75%. Ne treba smetnuti s uma da je s druge strane defacto država i da ona ima i regulatorni mehanizam recimo to tako, na svojoj strani.
Ja ne očekujem neke velike komplikacije, ali ne očekujem niti ovacije kod manjinskih dionicara. Puko ispunjavanje forme.
-
AKo žele ključne glasove na skupštini onda ne mogu skrivati povezanost. Inače ne bi ni kupovali dionice
-
Pa da, ali ako ne uspiju neće je davati. Kupovina kontrolnog paketa je zapravo call opcija. Povezanost treba i dokazati obzirom da nisu iste niti povezane pravne osobe. To sto su obje iz Češke ne znače da imaju iste interese. (Naravno da to može imati veze al jedno je propis, a drugo njegovo dokazivanje).
Pretpostavimo da sutra dospije neki dug ili je već dospio, a država garantira za dug. I neka društvo završi u inslovencijskom procesu i onda netko preuzme taj ili te dugove. U takvoj situaciji neće se mnogo pitati postojeće dioničare, a tada preuzimaci nemaju bas interes preuzimati dionice. Tko zna tko tu može sve igrati u nekim kombinacijama. Ja to ne znam, al dosadasnji primjeri mi govore da je moguće da postoje razliciti interesi i da svi interesenti moguće nemaju isti pristup niti iste uvjete u procesu (iako bi bilo logično da imaju).
Postavite si pitanje zašto nisu na isto društvo kupili i ovaj drugi paket dionica?
-
Flight točno si to detektirao. Cilj je ovladati društvom uz što manje troškova. Tako da će situacija oko Đure živnuti no ne nužno i u korist malih dioničara. Nema smisla razvijati teorije kad nemamo ni približno dobar uvid. Svejedno mislim da će se i sljedećih dana intenzivno rolati priča pogotovo oko izbora strateškog partnera. Moguć je i dogovor između CSG i ENNA. Onda smo opet na 20 lipa.
-
evo malo friskih napisa
-
stavljati u istu poziciju čehe koji su postali suvlasnici i ppd koji je možda predao neobavezujuću ponudu je smješno
-
Flight,
pretpostavljate da đđ ulazi u psn ili stečaju, da se obveze ne mogu platiti i da će ih netko preuzeti?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun