da li netko zna, kad se odlučuje o dokapu tj po kojoj cijeni ide dokap, koji postotak glasova mora bit za tu odluku?
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
U istom krugu u kome se nalazi Djuka radi još oko 4000 radnika u nekoliko firmi. Točan broj ne znam ali znam da radnici uredno dobivaju plaće, da su relativno dobro plaćeni, a isto tako sve te firme istvaruju dobit i uredno plaćaju poreza i doprinose. Isto tako mi je poznato, u što sam se nekoliko puta uvjerio da su ti radnici, uglavnom varioci, bravari, monteri, stojarski inzinjeri, ... izuzetno cijenjeni na EU-trzištu.
Dakle, radi se o firmama koje su u istoj branši i koje godinama, redovno ostvaruju dobit! Glavna razlika je da je u Djuki danas jos uvijek odluke donosi drzava koja je kod nas izuzetno poznata i prepoznata kako se odnosi prema vlastitoj imovini. Odgovornost nula!
Kako je moguće da iz firme ispari 100 miliona a da nitko ne odgovara!
Novac nije nestao i ne moze neststi nego se samo preliti sa jednog računa na drugi. U roku od jednog radnog dana dovoljna su 3 čovjeka da to sve utvrde. Na zapadu obično dolaze u pratnji policije i isti dan, poslije podne ili ranije, se hapse odgovorni!
Zašto toga ovdje nema?
Zato što nema odgovornog vlasnika i uprave koja će za uspjeh biti nagradjena ali isto tako za neuspjeh kaznjena smjenom ili zatvorom!
.
kolega, apsolutno se slažem s Vama.
poanta je da će ovdje mali dioničari ispariti zbog loših odluka većinskih dioničara.
jedini korak u kojem bi eventualno mogli zaštiti svoja prava je da se organizirate u udrugu, utvrdite koji su većinski dioničari svojim glasovima uredno davali razrješnice upravi i NO za loše poslovanje, dignete kaznene prijave protiv svih navedenih i poslije od istih tražite odštetu.
-
Dobra stvar u ovom začaranom krugu je da se ne smanjuje temeljni kapital na razinu jedne prosječne bravarske radionice te daje nam nadu da se Đuro Đaković neće prodati za sitniš iz zadnjega džepa.
-
nitko tu neće ispariti. ne dok je ovakav omjer snaga. ovdje su svi nekako u nezavidnoj situaciji a čini mi se da dioničari nisu u najgoroj jer ipak mogu, za sad, jos uvijek stopirati ovakvu već uhodanu praksu da se nešto proda za kikiriki nakon što se firma sanira. dok god nemaju 75% mogu se slikat. nek naprave dokap i imaju većinu glasova ali onda ce se i neke druge stvari promijeniti. zanimljivo uglavnom.
-
U istom krugu u kome se nalazi Djuka radi još oko 4000 radnika u nekoliko firmi. Točan broj ne znam ali znam da radnici uredno dobivaju plaće, da su relativno dobro plaćeni, a isto tako sve te firme istvaruju dobit i uredno plaćaju poreza i doprinose. Isto tako mi je poznato, u što sam se nekoliko puta uvjerio da su ti radnici, uglavnom varioci, bravari, monteri, stojarski inzinjeri, ... izuzetno cijenjeni na EU-trzištu.
Dakle, radi se o firmama koje su u istoj branši i koje godinama, redovno ostvaruju dobit! Glavna razlika je da je u Djuki danas jos uvijek odluke donosi drzava koja je kod nas izuzetno poznata i prepoznata kako se odnosi prema vlastitoj imovini. Odgovornost nula!
Kako je moguće da iz firme ispari 100 miliona a da nitko ne odgovara!
Novac nije nestao i ne moze neststi nego se samo preliti sa jednog računa na drugi. U roku od jednog radnog dana dovoljna su 3 čovjeka da to sve utvrde. Na zapadu obično dolaze u pratnji policije i isti dan, poslije podne ili ranije, se hapse odgovorni!
Zašto toga ovdje nema?
Zato što nema odgovornog vlasnika i uprave koja će za uspjeh biti nagradjena ali isto tako za neuspjeh kaznjena smjenom ili zatvorom!
.
kolega, apsolutno se slažem s Vama.
poanta je da će ovdje mali dioničari ispariti zbog loših odluka većinskih dioničara.
jedini korak u kojem bi eventualno mogli zaštiti svoja prava je da se organizirate u udrugu, utvrdite koji su većinski dioničari svojim glasovima uredno davali razrješnice upravi i NO za loše poslovanje, dignete kaznene prijave protiv svih navedenih i poslije od istih tražite odštetu.
Jadan ti je onaj koji pravdu očekuje od hrvatskog pravosuđa.
Bolje raditi pritisak na vladu kroz kontrolu glasova u skupštini i predložiti plan restrukturiranja u kojem se i država odriče dijela kolača.
Na kraju krajeva vlade su birale uprave koje su gomilale gubitke pa sad neka snose odgovornost. Ovo im je politički predragocjena županija da bi pustili da im glavni poslodavac propadne. Na tu kartu treba igrati ( a vjerujem da nb i igra ).
-
nitko tu neće ispariti. ne dok je ovakav omjer snaga. ovdje su svi nekako u nezavidnoj situaciji a čini mi se da dioničari nisu u najgoroj jer ipak mogu, za sad, jos uvijek stopirati ovakvu već uhodanu praksu da se nešto proda za kikiriki nakon što se firma sanira. dok god nemaju 75% mogu se slikat. nek naprave dokap i imaju većinu glasova ali onda ce se i neke druge stvari promijeniti. zanimljivo uglavnom.
trenutno da.
al ako Đuro padne u blokadu, otvara se predstečaj, pa ide dokap dugom.
taj scenarij sam Vam već prije opisao.
prijateljski savjetujem, ako ste investitor i ako Vam je stalo do Vaše imovine da se hitno organizirate u udrugu i poduzmete odgovarajuće korake.
poklanjanje vjere u to što će učiniti 2 veća manjinska dioničara jednostavno nema nikakvog smisla, osim ako mislite trejdati i loviti u mutnom, a što sam primijetio da je baš na ovoj temi čest slučaj, jer je dionica volatilna.
-
trenutno da.
al ako Đuro padne u blokadu, otvara se predstečaj, pa ide dokap dugom.
taj scenarij sam Vam već prije opisao.
prijateljski savjetujem, ako ste investitor i ako Vam je stalo do Vaše imovine da se hitno organizirate u udrugu i poduzmete odgovarajuće korake.
poklanjanje vjere u to što će učiniti 2 veća manjinska dioničara jednostavno nema nikakvog smisla, osim ako mislite trejdati i loviti u mutnom, a što sam primijetio da je baš na ovoj temi čest slučaj, jer je dionica volatilna.
Ne može se dug pretvoriti u dokap bez odluke skupštine dioničara. A tu bi opet ishod bio sličan.
-
Ne može se dug pretvoriti u dokap bez odluke skupštine dioničara. A tu bi opet ishod bio sličan.
ako Đuro padne u predstečaj, onda više nije bitna skupština dioničara, nego skupština vjerovnika, a to je većinski država.
poanta je da se kupilo vrijeme, al treba djelovati.
ako su se ljudi organizirali za Agrokor, možete i Vi na Đuri.
samo mi nije jasno zašto Vas ova 2 veća manjinska nisu ponudila organizirati.
onda bi tek imali pravu snagu i kapital za borbu.
-
ne znam, ali meni Đuro i pojam stečaj nikako ne idu zajedno. ako sve ove godine nije otišao u stečaj nece niti sad. Predstečaj, ista stvar, drzava hoce cim prije van, barem se meni tako čini, a ovi ostali koji hoce uci, kako vi kazete, dok je voda mutna tj dok je firma na dnu da ju kupe za kikiriki. po meni i predstecaj nije opcija jer em vremenski traje, em ce se tu dosta stvari vjerojatno otpisati i firma ce onda vrlo vjetojatno vrijediti više.
-
ako Đuro padne u predstečaj, onda više nije bitna skupština dioničara, nego skupština vjerovnika, a to je većinski država.
poanta je da se kupilo vrijeme, al treba djelovati.
ako su se ljudi organizirali za Agrokor, možete i Vi na Đuri.
samo mi nije jasno zašto Vas ova 2 veća manjinska nisu ponudila organizirati.
onda bi tek imali pravu snagu i kapital za borbu.
O pokretanju psn je uprava razmišljala prije dobivanja pomoći. Izgleda da je svrha pomoći i bila izbjegavanje psn vjerojatno zbog negativne slike u javnosti.
https://www.ebrod.net/slavonski-brod…ecaj-31119.html
- Mora doći idući tjedan jer ako nam se to ne dogodi mi kao uprava dužni smo pokrenuti stečaj, predstečaj, za HRT kazao je Danijel Marić, predsjednik Uprave, Đuro Đaković Specijalna vozila.
-
-
To nije bilo razmišljanje uprave nego zakonska obaveza.
-
da li netko zna, kad se odlučuje o dokapu tj po kojoj cijeni ide dokap, koji postotak glasova mora bit za tu odluku?
Pravo pitanje je zašto s prijedlogom za smanjenje temeljnog kapitala istovremeno nije išao i prijedlog za dokap nakon toga, odnosno cijeli plan restrukturiranja, nego se poprilično naivno išlo podvaljivati mačka u vreći.
-
O pokretanju psn je uprava razmišljala prije dobivanja pomoći. Izgleda da je svrha pomoći i bila izbjegavanje psn vjerojatno zbog negativne slike u javnosti.
https://www.ebrod.net/slavonski-brod…ecaj-31119.html
- Mora doći idući tjedan jer ako nam se to ne dogodi mi kao uprava dužni smo pokrenuti stečaj, predstečaj, za HRT kazao je Danijel Marić, predsjednik Uprave, Đuro Đaković Specijalna vozila.
slažem se.
al sad je novce dala EU.
uskoro se osniva i ured EU tužitelja koji će kontrolirati kako se novci EU-a troše, a njih uopće nije briga za percepciju javnosti, već za transparentnost.
a tu će tek perje letjeti.
od lažnog korištenja EU poticaja, pa nadalje.
ja i dalje mislim da se manjinski moraju organizirati, čak im uključenje EU-a može biti od koristi, al onda se zna koji su legalni koraci.
-
ne znam, ali meni Đuro i pojam stečaj nikako ne idu zajedno. ako sve ove godine nije otišao u stečaj nece niti sad. Predstečaj, ista stvar, drzava hoce cim prije van, barem se meni tako čini, a ovi ostali koji hoce uci, kako vi kazete, dok je voda mutna tj dok je firma na dnu da ju kupe za kikiriki. po meni i predstecaj nije opcija jer em vremenski traje, em ce se tu dosta stvari vjerojatno otpisati i firma ce onda vrlo vjetojatno vrijediti više.
zašto ne stečaj? dajte molim Vas pogledajte ovdje koji su to stečajni razlozi: Stecajni zakon, stecajni razlozi
dalje, u čl. 6. i 7. se navodi da nesposobnost za plaćanje se utvrđuje kao postojanje neplaćenih naloga kod FINA-e u roku duljem od 60 dana ili 3 neisplaćene plaće
predstečajni razlozi su nešto blaži ali mislim da će oni uskoro biti u ovoj situaciji kad nestane kapitala a s ovom zadjnom odlukom na skupštini, tko daje pare?
drugi razlog za stečaj je prezaduženost a to znači da je imovina manja od uk. obveza (prema Stečajnom zakonu, čl. 7.)
uk. imovina je 520 mil kn, uk. obveze 624 mil kn (bez rezervacija)!!!
i to pod uvjetom da imovina nije precijenjena što često zna biti slučaj (npr. zbog manje stopa amortizacije), a može biti i da imaju vrijednije zemljište nego je u knjigama pa je taj dio podcijenjen
ne znam, neveselo!
-
Mislim da udruga dioničara već postoji, e sad koliko je aktivna, ne znam
-
Mislim da udruga dioničara već postoji, e sad koliko je aktivna, ne znam
U pravu ste
-
E da, to je to
-
koliko doista vrijedi đuro
-
Vidio... Al naravno da ne piše koliko, tko normalan tu može valuirati išta od navedenog. Drž. poslovi i Ameri to je već toliko puta prožvakana priča.
I opet se pitam, ako nije trejd i greater fool igra, zašto kupujete po 3+, 4+ kune? Kapital dobrano negativan, a najveći vic dana mi je bila skupštinska odluka o pokriću gubitka iz budućeg poslovanja... Ta oni su kumulativno, gledajući operativni NT, u zadnjih 6 kvartala, spržili 110 mil kn!! A kad i koliki je bio zadnji dokap ima u članku na linku od kolege. Strava!
No to je ZSE, povremeno i purani lete, a dugoročno, sve to ide kao ravna linija Crobexa. Dakle, nema novostvorene vrijednosti pa se to očituje na trž. kapitala u zbiru sastavnica Crobex. Barem trgovina tako kaže. U konačnici, nastavili smo s kolektivizmom, raspodjelom tuđeg novca. Nešto protiv čega je NB gorljivo zborio i na kraju sam pao u zamku. Jbg
-
u ove dvije rečenice koje je zapisao NB na temu imenovanja uprava u Djuki na svom blogu opisan je sav jad i bijeda razmišljanja pojedinaca u našem društvu koji nazalost odlučuju o našim sudbinama:
Kad sam ga upozorio da je prije bilo svega u takvim političkim imenovanjima, genijalac me pitao ‘A kako znamo da TVOJ neće krasti?’. ‘Moj’ bi valjda bio profesionalni predsjednik uprava, a da bih ja kao dioničar kroz njega mogao ‘krasti’ od svoje vlastite kompanije je skroz suluda, valjda odražava njihov način razmišljanja.
Nadajmo se da je to prošlost i da NB u broju 3 ima partnera sa kojim će pomrsiti konce organiziranoj kriminalnoj skupini koja je kao na primjeru Petrokemije za dvije godine imala namjeru za 7 puta uvećati svoju imovinu i to isključivo na štetu malih dioničara i poreznih obveznika!!!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner